Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Två nya från Canon (HV10 + DC22) och en från Verbatim (Mini DVD-R DL)

Skriven av: Tomas_D700  |  Datum: 2006-08-03  |  3304 besökare

Första HD-videokameran i fickformat skriver Canon. Nåja, fickformat beror i och för sig på hur rymliga fickor man har men Canons nya och, enligt mitt tycke, grymt stiliga HD-videokamera HV10 tar åtminstone inte mycket plats. Trots sin litenhet så är målet desto större och solklart, nämligen att plocka marknadsandelar från Sony med sin HDR-HC3  

 


HV10 har ett 1/2,7" CMOS-chip och är den första videokameran från Canon som använder CMOS-chip även om Canon tillverkat dem sedan tidiagare, men då för att användas i sina stillbildskameror. HV10 spelar in i 1080i full-HD (1920 x 1080) och har brusredusering inbyggt i chippet. Kameran använder sig av Canons signalbearbetningsteknologi kallad DIGIC DV II och nyttjar samma processor som man hittar i Canons proffskonsumentkameror som till exempel i XL H1. DIGIC DV II säkerställer också att kameran fungerar mycket bra även för stillbilder samt möjliggör snabba stillbildstagningar med upp till 5 stycken 3-megapixelbilder i sekunden. Som om inte det var nog så ser DIGIC DV II till att bilderna bearbetas och skickas till minneskortet mycket snabbare än normalt samt att det hjälper till att sänka effektförbrukningen och därmed förlänger batteritiden. 

När det gäller stillbilder så klarar kameran, förutom stillbilder på 3,1 megapixel, även att ta bilder på upp till 2 megapixel samtidigt som man spelar in video.

HV10 är världens första HD-videokamera för konsumentmarknaden med optisk bildstabilisering (i stället för elektronisk). Canons eget Super-Range OIS  (Optical Image Stabilization) kombinerar både gyro- och bildsensorer för att klara alla typer av kamerarörelser.

Då det vid HD-videoinspelning är extremt viktigt att man har en skarp fokus på objektet så är HV10 utrustad med Canons Instant AF  fokuseringssystem som man annars bara hittar på kameror riktade mot proffskonsumentmarknaden som  hos XH A1 och XH A1. I stort går det ut på att kameran är försedd med en extern sensor i kombination med autofokussystemet. Den externa sensorn bedömmer avståndet till det man filmar för en grov uppskattning av korrekt fokus. Fokuseringslinsen behöver sedan bara ägna sig åt finjusteringar vilket gör att fokuseringen blir blixtsnabb.

Det finns mycket mer att berätta men det kan man läsa mer om genom att följa länken nedan.

Kameran kommer att släppas i september och det rekommenderade priset är US$1299 vilket är US$200 lägre än Sony HDR-HC3.

Länk till mer information:

Direkt från Canon

 

Inte bara det...

I mitten av augusti så släpper Canon även dvd-videokameran DC22 vilken ersätter DC10 och DC20. 

Enligt Canon så är detta deras första kompaktvidekamera som klarar att spela in på dubbla lager till en 8 cm DVD-R DL-skiva vilket innebär upp till 108 minuter video med den högsta bildkvalitet kameran erbjuder. I samband med detta så lanserar företaget Verbatim samtidigt världens första Mini DVD-R DL-skiva.

Priset för denna kamera hamnar på omkring US$699 och priset för ett 3-pack mini DVD-R DL-skivor på US$24.99.

 

Länk:

Information från Canon

Pressmeddelande från Verbatim

http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-DC22-Photo-Gallery.htm">

 
 Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.