Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Ratchet & Clank: All 4 One

Skriven av: Zoiler  |  Datum: 2011-10-27  |  2181 besökare

Betyg: Betyg: 7


 

  • Genre: Platform/Äventyr
  • Släppdatum: 2011-10-21
  • Utvecklare: Insomniac Games
  • Utgivare: Sony
  • Plattform: Playstation 3

 

Barnvänligt familjespel.
Skribent: ZoilerDet är lika bra att göra klart direkt att det här inte är ett ”vanligt” Ratchet-spel som exempelvis A Crack in Time eller Up Your Arsenal. Det är ett coop-inriktat Ratchet-spel för hela familjen. Perfekt att köpa som julklapp och spela med dina barn. Går man in med inställningen att det är något annat lär man bli besviken.

Kort sagt springer man omkring på linjära banor (ingen utforskning som i andra Ratchet-spel) och skjuter sönder fiender och bossar som inte kräver någon större strategi. Det varvas ibland upp med andra moment som rälsåkning (väldigt banalt gjort tyvärr) eller jetflygning (mycket bra moment) men för det mesta springer man på plan mark och skjuter fiender eller samlar bultar.

 

GILLAR

 

Barnvänligheten – Just att det är barnvänligt är dess styrka. Det är på svenska, det går att spela fyra stycken, det är inte alls svårt eftersom alla måste dö för att man ska behöva spela om, inget våld. Samtidigt finns ett tävlingsmoment i och med att man gärna slåss med sina medspelare om att samla flest bultar för att låsa upp och uppgradera nya vapen.

Spelet går också ut mycket på att samarbeta. Att man kan skicka ut en lina och dra sig till sina vänner på ett snabbt sätt (t.e.x om man håller på att ramla ned) är en kul grej och bra ifall  någon är sämre än de andra och behöver hjälp, eller att man ofta behöver hoppa i någon annans dammsugare (ett vapen) och kastas över till andra sidan av en avgrund. Bara man litar på att den som har dammsugaren inte kastar ned en istället! När man skjuter fiender går det dessutom bättre och snabbare ju fler som skjuter på samma fiende. Och det finns fler liknande samarbetsmoment så det är bra gjort.

Presentationen – Jag blev ändå positivt överraskad över grafiken och miljöerna man vistas i. Spelet ser bra och färgglatt ut, mysigt. Och det finns fullfjädrade storysekvenser som för fram handlingen precis som i de gamla goda spelen. Ljudet är helt ok.


OGILLAR

 

Vapnen  Det roliga med Ratchet brukar vara att få nya häftiga vapen som man uppgraderar genom att använda dem. I All 4 One finns det visserligen en hel del vapen som vanligt, men de är väldigt begränsade i sin användning. För det mesta använder man två eller tre vapen eftersom de andra helt enkelt inte är effektiva nog eller har tillräckligt med ammo. Vill man uppgradera ammon så måste man numera göra det i en affär (tyvärr) och då kostar det en väldans massa bultar, alldeles för mycket för att alla ska kunna uppgradera. Själv uppgraderade jag nästan ingenting. Jag föredrar då helt klart att vapnen blir bättre ju mer de används.


Repetitivt – Det finns varierade spelmoment, men i slutändan, om man inte spelar det med barn så tror jag man tröttnar inom halva speltiden (spelet är ungefär 8 timmar). Det blir helt enkelt lite för mycket av samma sak, fienderna är inte unika nog trots att det finns många, och man kör över dem tämligen enkelt (håll in skjutknappen och använd samma vapen).Slutsats: Känns inte som det finns så mycket att skriva om spelet, det är ganska simpelt. Ju fler man spelar, desto roligare blir det. Det är ett bra spel för familjer, föräldrar med ungar, men för lätt och repetitivt för oss som vant oss vid Ratchet-spelen. Som sagt, ett bra julklappstips, men det är inget traditionellt Ratchet och det är lönlöst att spela ensam.

 

7/10 – BraAllmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre Äventyr Plattform
Antal skivor 1 skivor
Max antal spelare 4 st
Rek. åldersgräns 7 år
Spelsamling Nej

Bildegenskaper

Stödda videoformat 720p 1080p (Full HD) 1080i

Design

Exklusiv utgåva (samlarutgåva/limiterad) Nej

Funktioner

Funktioner 3D-stöd Stöd för Move

Spellägen

Flera spelare per dator/konsol Ja
Antal spelare per dator/konsol 1 4 spelare
Spellägen på en dator/konsol Co-Op
LAN-stöd Nej
Onlinestöd Ja
Antal spelare online 1 4 spelare
Multiplayerlägen online Co-Op

Övrigt

Lanseringsår 2011
Utgivare Sony Computer Entertainment
Utvecklare Insomniac Games

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2018 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.