Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Moto Racer 4

Skriven av: Zoiler  |  Datum: 2016-11-22  |  3107 besökare

 

  • Genre: Racing
  • Släppdatum: 3 november 2016            
  • Utvecklare: Anuman
  • Utgivare: Microids
  • Plattform: PC/PS4/XB1


M
oto Racer är en gammal klassisk motorcykelserie (tydligen) som jag aldrig har hört talas om, men de två första spelen som kom strax före millennieskiftet ska ha varit rätt så bra. Sen kom trean några år senare och det blev det sista spelet för franska Delphine Software, som förmodligen är mest kända för spelet Another World.

Nu 15 år senare återupplivas serien för en ny generation, men det är några andra utvecklare som ligger bakom, även om Paul Cuisset som designade de tidigare spelen är involverad i projektet.

Och vad ska man säga? Totalt misslyckat. Redan i menyerna känns det som att något inte står rätt till, konstiga bakgrundsfärger som gör texten svår att läsa, gammaldags menylåt och varför kan jag inte bläddra i menyn med styrkorset? Vet inte om jag har varit med om att man måste använda styrspaken till det tidigare.

Hur som helst, jag startar karriärläget och kan välja mellan två banor/utmaningar, antingen komma först i mål i ett lopp mot andra eller ”Survival” där man ska hinna igenom checkpoints innan tiden tar slut och varje checkpoint ger mig mer tid. Någon story eller presentation finns inte utan spelet startar bara, men det är okej, det är ju ett arkadspel. Jag...  måste välja hur många stjärnor jag tror att jag kan ta innan jag börjar utmaningen. Tre stjärnor för att komma etta, två för två, en för trea. Jag är rätt okej på racingspel tänker jag, så jag väljer tre.

Det skulle jag inte ha gjort. Svårighetsgraden är brutal. Det är snarare gjort för att man ska misslyckas och behöva komma tillbaka senare och ta de högre stjärnorna, när man har grindat tillräckligt för att låsa upp bättre hojar som har en chans att lyckas. Kontrollen är vedervärdig, till och med för att vara ett arkadspel så känns det mer som enkla mobilspelskontroller. Om man kör in i motståndarna så kan man flyga rakt upp i luften åt motsatt håll. Vid ett tillfälle trodde jag att jag skulle slå huvudet i en klippa flera meter upp. Kör man utanför banan så blir man straffad. Och samtidigt har man mötande trafik att handskas med. AI:n är helt hänsynslös, om man leder så känns det som gummibandseffekt så att de hinner upp en, men om man ligger under så har man ingen chans att komma ikapp eftersom de sällan gör misstag.

Trea kom jag, och eftersom jag inte klarade målet jag satte upp så får jag tre minusstjärnor. Japp, de bestraffar en när man inte klarar det mål man satt upp. Så att man tvingas köra om banor och det kommer man få göra i vilket fall för de 14 banor som finns kommer att spelas sönder om man nu skulle tycka att spelet är roligt. Men om man vinner ett lopp och bara satsade på att man skulle komma tvåa inför loppet, så får man inte tre stjärnor, bara två. Helt pantat.

Grafiskt ser det ut som ett PS3-spel tbh. Jag trodde inte såna här spel släpptes i dagsläget, men tydligen finns en marknad för detta också. Ser ut som ett gammalt spel från 2000-talet fortfarande. Kantigt, jättedåliga animationer, drawdistancen så kort att saker ritas upp rakt framför en, ljussättningen är inte realistisk... jag menar det är ändå Unreal Engine 4 spelet använder.Slutsats
: Motoracer 4 är fult, svårt på grund av fel saker, har dålig styrning och variation – det är helt enkelt inte roligt och känns som ett mobilspel som piffats upp för konsolerna. Det har fått dåliga betyg överlag och med facit i hand hade det varit bättre om de låtit serien ligga.Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre Racing/Motorsport
Format Download Fysisk utgåva
Plattform Xbox Series X/S Xbox One
Rek. åldersgräns 7 år

Funktioner

Funktioner

Spellägen

Lokal multiplayer Ja
Online multiplayer Ja

Övrigt

Lanseringsår 2016
Utgivare Kalypso Media
Utvecklare Microids
Prisjakt © 2000 - 2022 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.