Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Hearthstone: Knights of the Frozen Throne

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2017-09-05  |  2380 besökare  • Genre: Strategi
  • Släppdatum: 11 augusti 2017
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


H
earthstones andra expansion för året har landat och efter att ha lirat ett bra tag så är jag övertygad om att detta mycket väl kan bli det bästa året hittills för kortspelet.

Knights of the Frozen Throne är namnet på expansionen och den är baserad på den ökände Arthas, eller snarare hans mer mörka form The Lich King samt hans undersåtar. Räkna alltså med mycket odöda och frusna varelser samt livskraftsstjälande magi bland de 135 nya korten.

Förutom många kort med deathrattles (effekt som sker när undersåten dör) så är det två nya saker i fokus: lifesteal och hjältar. Lifesteal helar ens hjälte när undersåtar attackerar och har i och för sig funnits innan, men bara på ett par enstaka kort. Lifesteal är bra mot aggro vilket är ständigt lika populärt i Hearthstone, dock blev jag besviken över hur få nya kort som har lifesteal och kvaliteten på dem. De flesta är inte bra nog helt enkelt.

Nya hjältar har också funnits innan, såsom Jaraxxus, även om de nya korten är tekniskt annorlunda. Varje klass har fått en ny hjälte. De är odöda versioner av de vanliga hjältarna, original för Hearthstone, och mer story om dem kan man hitta i en ny digital serietidning vilket är lite annorlunda och kul. Varje hjälte har nya emotes och en ny kraft, till exempel kan Gul’dan göra 3 skada och samtidigt hela 3 med sin, och Jaina skapa nya Water Elementals om hon dödar undersåtar med sin kraft. Inte bara det, utan hjältekorten har även kraftfulla effekter när man spelar dem, så de är användbara i många kortlekar. Jainas effekt är att alla elementals får lifesteal, så hon blir i stort sett odödlig, för att bara nämna en av dem.

Druid har fått ett par riktigt bra kort, vilket märks. När det kommer till rankat läge är det Druid som dominerar totalt. Ultimate Infestation är säkerligen det kraftfullaste kortet som gjorts – för 10 mana gör den både skada, drar kort, skapar en undersåte, och ger mer armor. Även Spreading Plague är kraftfull men på ett annat sätt då det skapar fler taunts ju fler undersåtar fienden har på spelbrädan. Även i arena är Druid en toppklass, vilket jag dock bara tycker är bra eftersom arena brukar vara ganska statiskt när det gäller vilka klasser som är bäst, så lite variation skadar inte. Blizzard brukar inte röra arena så mycket men lite förändringar har gjorts för att göra läget bättre i expansionen, vilket uppskattas.

Äventyren som fokuserade på uppdrag mot AI:n görs inte längre men i Knights of the Frozen Throne har man lagt till uppdrag som en bonus. De är gratis men håller ändå förvånansvärt hög kvalitet. Icecrown Citadel är platsen för uppdragen den här gången och som slutboss väntar givetvis The Lich King men innan dess får man ta sig an några av hans undersåtar. Det finns inga heroiska versioner av uppdragen som det fanns i äventyren så de vanliga bossarna är inte speciellt svåra, men The Lich King är brutalt svår. Lyckas man klå honom med alla nio klasser så låser man upp Prince Arthas – en alternativ Paladin-hjälte. Men räkna inte med att göra det om du inte har en stor samling och ett stort tålamod.Slutsats: Journey to Un’Goro som kom tidigare i år var en av de roligaste expansionerna hittills för min del med ett häftigt och lite knäppt dinosaurietema och det följs upp starkt med det odöda och isiga temat från Knights of the Frozen Throne. Kul att uppdrag har kommit tillbaka och att vissa svaga klasser i arena har fått ett upplyft. Druid är ett problem när det kommer till rankat läge men jag tror inte det dröjer länge innan Blizzard löser det. Om den tredje och sista expansionen för året blir lika bra som de innan kommer det garanterat bli det bästa året hittills för Hearthstone.Prisjakt © 2000 - 2018 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.