Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

StarCraft: Remastered

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2017-09-06  |  2465 besökare  • Genre: RTS
  • Släppdatum: 14 augusti 2017
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


D
et börjar bli vanligt med omgjorda versioner av väldigt gamla spel men jag trodde nog aldrig att det legendariska RTS-spelet StarCraft skulle få nytt liv igen. Nästan 20 år senare så putsas klassikern i alla fall upp och nyversionen står sig väldigt trogen originalet.

StarCraft med expansionen Brood War revolutionerade RTS-genren när det släpptes 1998 och förblev det primära multiplayer RTS-spelet i många år framöver. Det var också BW som gjorde esport populärt och det är frågan om esport någonsin kommer bli lika stort igen som det var under BW:s storhetstid. 2010 släpptes uppföljaren och BW blev ett minne blott för de flesta inklusive mig, men det har levt kvar bakom kulisserna och kanske blir det nu ombytta roller mellan spelen återigen.

Blizzard har förutom ett par buggfixar inte ändrat någonting när det kommer till grunderna i Remastered. Att ändra det minsta lilla kan skapa jordskred då BW är nästintill perfekt balanserat. För de som bara har spelat StarCraft II så är BW brutalt svårt och straffande, så det tar en bra stund innan man har blivit bekväm med kontrollen och AI:n på enheterna. Mycket babysittande krävs för enheterna kan strula ibland och alla moderna bekvämligheter som finns i SC2 existerar inte. Men när man väl blir bättre och bättre så känns det också riktigt belönande.

Grafiken har uppgraderats med stöd för moderna upplösningar upp från det gamla 640x480. Varje enhet och byggnad har gjorts om till högupplösta versioner, vilket känns lite konstigt till en början. Många figurer känner man knappt igen för de har varit så pixliga och suddiga så att deras artistiska vision aldrig uppnåtts, så man har fått använda sin egen fantasi. Jaha, är det så här en Spore Colony skulle se ut? Det häftiga är att man kan jämföra grafiken genom att byta till originalet med en lätt knapptryckning – riktigt smidigt! Ljuseffekterna som lagts till gör spelet ännu mer sci-fi och passar in perfekt, bara kolla in ljusauran runt en Archon eller elden från Firebats.

Även ljudet och musiken är remastrat, och det är svårt att tröttna på det mästerliga soundtracket med Terran-temat i spetsen. Ljudeffekterna har jag alltid tyckt varit överlägsna SC2 - de hjälper till otroligt mycket med stämningen. Andra mindre grejer som man lägger märke till är nya bakgrundsbilder till kampanjen som för övrigt håller toppklass med dess över 50 uppdrag samt nya porträtt för enheterna. Den nya zoomfunktionen använde jag också mycket, och ett plus är att den även går att använda i den gamla grafiken.

När det gäller nya funktioner finns det numera matchmaking i 1v1, men inte för flera spelare vilket är trist eftersom lagspel är min grej (dock ska det tydligen komma senare). Profiler med statistisk och porträtt som man kan låsa upp är också nytt, samt bättre chattrum. Till sist kan man även konfigurera kontrollen så att man till exempel slipper trycka på P för att träna Probes eller bygga Pylons, istället kan man sätta dem på en mer bekväm knapp.Slutsats: Brood War går att ladda ner gratis numera, men för den låga kostnaden av 20 € får du Remastered med alla dess nya funktioner och uppdateringar. En enkel rekommendation då det är Remastered som alla kommer att köra online i framtiden. Gillar du inte multiplayer men har aldrig spelat BW är kampanjen helt klart värd att köra igenom ändå. Egentligen behövdes det inte någon nyversion av BW för spelet är redan perfekt som det är, och som tur är har Blizzard inte ändrat något av själva spelet utan bara putsat upp grafiken och ljudet samt fixat den tekniska biten vad gäller problem med moderna operativsystem.

Jag har lite problem med att menyerna tar lång tid att navigera av någon anledning, men Remastered ska fortsätta att få support så buggar och tekniska problem lär fixas med tiden. Ett givet köp och även om jag inte tror att BW kommer att bli lika stort som det en gång varit så är det ändå kul att se det vara populärt igen, och inte minst att få återuppleva gamla minnen i ett nytt skal.Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre Strategi Krig Sci-fi RTS Taktik
Expansion (kräver grundspelet) Nej
Format Download
Max antal spelare (oavsett spelsätt) 8 spelare
Rek. åldersgräns 16 år

Funktioner

Funktioner Spelet går att registrera på Steam

Spellägen

Flera spelare per dator/konsol Nej
Onlinestöd Ja
Månadsavgift Nej
Multiplayerlägen online Teams Competitive

Systemkrav

Operativsystem Windows 7 Windows 8 Windows 10

Övrigt

Lanseringsår 2017
Utgivare Blizzard Entertainment
Utvecklare Blizzard Entertainment

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.