Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Pro Evolution Soccer 2018

Skriven av: Zoiler  |  Datum: 2017-10-11  |  1895 besökare
  • Genre: Sport
  • Släppdatum: 15 september 2017         
  • Utvecklare: PES Productions
  • Utgivare: Konami
  • Plattform: PC/PS4/PS3/XB1/360


J
ag undrar lite ibland hur svårt det måste vara att hitta en balans när man utvecklar ett fotbollsspel. Det ska ges ut varje år och man hinner därför oftast inte göra några större ändringar och måste således prioritera. Varje år har någonting ändrats, men i år känns det verkligen som ett mellanår där inte mycket har ändrats i spelet på plan.

Licenser och ouppdaterade spelartrupper är såklart fortfarande ett problem och man måste ladda ner OPTION-filer för att inte behöva spela Man Red mot Man Blue istället för United mot City. Visserligen är detta enklare än någonsin (särskilt på konsol) men något som kan klaras på 12 steg är fortfarande 12 för mycket för många. De legendariska spelarna i klassiska Europa och Världen är samma som de varit i.. ja vad kan det vara, 10 år nu? Känns som det i alla fall. Så går man online och ser någon på YouTube som själv har fixat utseendet och namnen på alla legendarerna så det ser jättebra ut, men vet inte hur man gör en OPTION-fil. Men Konami kan inte göra detta på grund av licensproblem.

På plan är det fortfarande ett roligt fotbollsspel som förra året, fast inte som förrförra årets närapå perfektion. De manuella passningarna är svårare att utföra nu av någon anledning och överhuvudtaget blir det problematiskt när man måste hålla in knappen ett tag för att få till hårdare passningar, det behöver man inte direkt göra i verkligheten. Kör man automatiskt så slipper man det, men å andra sidan går det då inte att slå bollen på en fri yta eller få den precis dit man vill, så det finns ingen perfekt lösning imo.Det som de främst har sabbat är hur man byter spelare (player switching). Det är svårt att bli den man vill helt enkelt. Utvecklarna vet dock om detta och jobbar på en patch. Förhoppningsvis löser den även målvakterna som är ganska irrationella, detta ständiga problem. De Gea ska inte vara en säkerhetsrisk liksom.

Något som var perfekt i PES 2017 och 2016 var att det kändes som att alla lag hade sin egen spelstil. Detta var en stor funktion som de promotade, men nu är den borta och alla spelar likadant. Vitesse kan göra saker som Barca bara kan drömma om i verkligheten. Överlag tycker jag att spelet mot datorn har blivit lite sämre jämfört med tidigare år. Det verkar som sagt vara svårt med balansen för utvecklarna, vad ska man behålla och inte och om man lägger in någon ny funktion så kan det förstöra en gammal. Lite som att kasta spaghetti på en vägg och se vad som fastnar, men sedan inte behålla det som var bra.

Glidtacklingar är inte särskilt tillförlitliga och renderar nästan alltid i frispark för att man kommer fel. Det är lustigt men i stort sett så är glidtacklingar utraderade ur den här upplagan, ingen använder det som jag möter, för riskabelt. Domaren dömer då och då fel, korrekta tacklingar blir frispark, vad som skulle varit straffar blir frispark åt andra hållet, solklara frisparkar låter han vara.

Något de dock absolut har fått till är animationerna. Det ser jättebra ut kort sagt, mängder av häftiga finesser som lagts in, yttersidor, klackar, hur Pogba täcker bollen med kroppen, hur de vinklar foten rätt när de skjuter. Frisparkssystemet är omgjort till ett imo bättre system där man lägger på skruv efter man valt riktning och styrka. Skotten är det inte heller nåt fel på och även målvaktsräddningarna är snygga. Själva grafiken på spelarna är bra, jämför man med FIFA så varierar det mycket beroende på spelare. De bästa är som vanligt kusligt lika, särskilt på stillbilder, men det är ju detta ständiga problem med att olicensierade spelare ser ut som generiska nollor. Grafiken på planen är däremot högst tveksam på vanliga PS4, linjerna är inte raka?? Länge sedan jag såg ett fotbollsspel med linjer som trappsteg pga brist på AA.Konami har äntligen lyssnat på fansen när det gäller online och förstått att det finns de (ganska många) som vill kunna spela lokal coop även online. Nu går det i många lägen att göra detta, samt även att bjuda in en kompis online för 3v3-spel, eller varför inte bilda en ”klan” (klubb) som i FIFA. Där finns coop-stats att uppgradera och statistiken håller koll på allt man gör och sparar detta. Däremot går det fortfarande inte att spela Online Divisions med seriespel med en lokal coop-spelare, vilket är vad jag vill.. så det var ju synd. Sen är det inte heller säkert att man får spela med en annan spelare om man väljer 3v3, matchen kan starta fastän man är ensam och man kan inte hoppa ut utan att bli bestraffad, inte ens innan matchen. Självklart borde den vänta tills åtminstone två spelare finns på båda sidorna. Eftersom FIFA är mycket mer populärt så innebär det också långa väntetider om man vill spela vissa lägen tyvärr. En del troféer gav jag upp på eftersom jag inte orkade vänta mer.

Sen är det tyvärr som vanligt sega menyer. Att den ska kolla uppkopplingen och uppdatera hela tiden blir snabbt irriterande. Tar man en paus och ska spela igen så måste den göra det igen. Går man tillbaka till huvudmenyn – ja då måste den göra det igen om man väljer att spela online igen. Det tar liksom någon minut varje gång.

Det finns bara tolv låtar, men musiken i menyerna är för en gångs skull catchig imo. De brittiska kommentatorerna däremot babblar oftast om fel saker, upprepar sig och ja, det är nästan bättre utan dem.Slutsats
: Tycker spelet är märkbart likt förra årets upplaga, kanske lite sämre just nu. Spelet mot datorn har försämrats imo, spelet online är däremot bättre och mer integrerat med coop, vilket är trevligt. Annars är det de vanliga fördelarna och nackdelarna. Spelet på plan är trots skavankerna roligt och funktionellt, medan licenser, menyer, laddningstider, osv. precis som varje år är bristfälligt. Man önskar att EA och Konami kunde gå ihop och göra det ultimata fotbollsspelet.Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.