Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

LEGO Marvel Super Heroes 2

Skriven av: Zoiler  |  Datum: 2017-12-06  |  1389 besökare
  • Genre: Actionäventyr
  • Släppdatum: 14 november 2017          
  • Utvecklare: Travellers Tales
  • Utgivare: Warner Bros
  • Plattform: PC/PS4/XB1/Switch


N
i som har läst mina LEGO-recensioner genom åren vet att jag egentligen har tröttnat på konceptet, men Force Awakens var rätt bra och eftersom jag gillar Marvel så tänkte jag ge Super Heroes 2 en chans. Problemet är att jag har svårt att spela spelen ensam och helst spelar coop med en partner, och när det inte finns någon som vill spela längre även fast jag själv vill så blir det lite knepigt.

I LEGO Marvel Super Heroes 2 har den tidsresande skurken Kang the Conqureror rest genom olika tidslinjer och verkligheter för att stjäla deras mest berömda städer och sedan slå ihop dessa till en jättestad: Chronopolis. Detta gör även att superhjältarna från de olika dimensionerna tas från sina hem och till Chronopolis, där de måste samarbeta för att besegra Kang och stoppa hans planer på att ta över universum.

Till en början är spelet linjärt och man spelar bana efter bana för att ta sig vidare genom storyn och introduceras till hubben Avengers Mansion och dess huvudkaraktärer. Efter ett antal timmar låser man så upp Chronopolis och är fri att utforska hela kartan med olika ställen som K’un Lun, Sakaar (från Planet Hulk), Asgård, Manhattan, Wakanda och en drös andra kända Marvelställen. Här finns en mängd varierande pussel och sidouppdrag att utföra som belönar en med de eftersökta guldlegobitarna och nya karaktärer.På tal om karaktärer så är det imponerande hur många de har lyckats klämma in. När LEGO-spelen var nya så var ett av mina främsta klagomål att alla karaktärer kändes likadana. MSH2 däremot har förmodligen det mest varierade utbudet av superhjältar och förmågor hittills, vilket gör det för en gångs skull roligt att faktiskt låsa upp och experimentera med de nya karaktärerna. För en Marvelfantast är det dessutom många roliga påskägg bland de 210+ karaktärerna och när man freeromar i Chronopolis kan man byta karaktär när man vill, något som ger mer variation än i de LEGO-spel där man måste spela ett speciellt läge för att få byta. Varje karaktär har en specialkraft utöver sina vapen, bara det att Star-Lord sätter på sitt mixband och börjar dansa är helskönt.

Dessvärre är själva spelandet det gamla vanliga. De måste försöka göra något med actionsekvenserna så att det inte bara handlar om att hamra på en knapp tills fienderna dör utan några direkta konsekvenser när man själv dör. Jag flyger upp med Thor och håller inne blixtknappen tills alla är döda, det är ju inte särskilt utmanande iaf. Och som vanligt kan det vara svårt att veta vad man ska göra för att komma vidare.

Något som jag tycker är märkligt med den här upplagan är att skärmen i coop delas vertikalt istället för horisontellt, och att den inte är dynamisk så att det blir helskärm när båda är på samma plats som det varit i tidigare spel, den är delad hela tiden. Det gör det svårt att veta på de större banorna var ens partner är. En annan stor brist är att spelet är drabbat av röstskådespelarstrejken 2016/2017, vilket innebär att alla skådespelare i stort sett är nya och man känner inte alls igen dem som man vant sig vid dem från filmerna, vilket känns rätt B och lågbudget för ersättarna gör det inte särskilt bra om jag ska vara ärlig. Och förstås, som med alla andra Marvelspel nu för tiden så är inga mutanter med. Jag hoppas de löser detta med Fox omgående så att X-Men inte behandlas som pesten längre.Slutsats
: LEGO Marvel Super Heroes 2 stora utbud av superhjältar med varierade krafter, och stora stad med kända platser att utforska gör det till ett av de bättre LEGO-spelen imo. Tyvärr håller röstskådespelarna B-klass, coop-läget är gimpat av endast vertikal splitscreen och tja, LEGO-spelens formula är hyfsat söndertjatat vid det här laget. Men gillar man Marvel och LEGO (och känner någon man kan spela med som också gör det framförallt...) bör man ta sig en närmare titt för det finns mycket godis för Marvelfansen och det är ett klart bättre spel än deras senaste Marvel-spel, LEGO Avengers.Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.