Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Kirby Star Allies

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2018-03-29  |  659 besökare  • Genre: Plattform
  • Släppdatum: 16 mars 2018
  • Utvecklare: HAL Laboratory
  • Utgivare: Nintendo
  • Plattform: Switch


K
irby gör sin debut på Switch och det är precis så sockersött gulligt som man vant sig vid. Förvänta dig inte någon utmaning bara.

Efter en ondskefull ritual där mörka hjärtan sprids över planeten Popstar och tar över nyfikna invånare börjar Kirbys äventyr att återställa ordningen. Kirby själv blir inte påverkad utan får istället förmågan att skapa vänner av ovänner med hjälp av hjärtan, och kan på så sätt rekrytera upp till tre andra fiender som styrs av antingen datorn eller spelare lokalt.

Du väljer alltså själv om du vill spela ensam eller tillsammans med medhjälpare. Det underlättar förstås om du har medhjälpare, då du får fler förmågor att byta emellan. Som vanligt finns det en mängd olika förmågor Kirby kan använda sig av, så som de vanliga eld, is, vatten och el, men också mer intressanta som psykisk kraft och att måla tavlor. Du kan också kombinera förmågor och på så sätt få kraftfullare attacker så som ett elektriskt svärd eller en eldhammare. Att testa alla olika förmågor och kombinationer är kanske det roligaste med spelet, även om det inte går att kombinera så mycket som jag hade önskat. En av mina favoriter är sten + is, vilket resulterar i att man blir en curlingsten som studsar runt frenetiskt och krossar allt i ens väg.För att samla alla hemligheter, som inte är särskilt välgömda, måste man kombinera förmågor, och spelet säger alltid till en vad som krävs och hur du ska göra. Lite trist att bli handhållen på det sättet, du slipper liksom tänka själv. Hemligheterna är pusselbitar som låser upp bildgallerier, men det finns också extrabanor att hitta. Jag gillar försöket till att få in mer co-op, då det finns speciella sektioner där man är separerade från varandra och måste hjälpas åt för att ta sig vidare. Ett bra koncept, tyvärr är dessa sektioner lekande enkla och dessutom sällsynta. Till slut kan Kirby och hans gäng slå sig samman för olika specialattacker, och då krävs det att man är fyra. Dessa känns i och för sig mest som avbrott i all action då det är lite omständligt att behöva rekrytera nya vänner för att sedan dissa dem efteråt, om man vill spela utan AI:n.

Något annat som är lite frustrerande är att de som inte styr Kirby inte själv kan byta förmågor, utan måste fråga förstaspelaren om hjälp. De kan inte heller dö genom att ramla ner, utan teleporteras till Kirby när de hamnar för långt ifrån. Utmaningen är det största problemet med Star Allies, och även om Kirby inte direkt är känt för att vara svårt så känns det enklare än någonsin. De enda gångerna du riskerar att dö är vid bossfighter eller om du blir klämd och dör direkt, men medhjälpare kan återuppliva varandra så det är svårt att dö även vid bossfighter. Att man kan hoppa hur många gånger som helst och sväva över alla fiender gör det inte svårare, och plattformsmoment blir löjligt enkla i och med att det är omöjligt att falla ner och dö. Efter ett tag blir det att man spelar med auto-pilot och bara springer igenom allt, vi hade till exempel 120 liv kvar efter att vi varvat spelet.Star Allies är som sagt väldigt gulligt och färgfullt med mysiga bakgrunder. Det ser riktigt bra ut på Switch, framförallt alla specialeffekter. Att se infernon av eld, vattenkanoner och blixtar samtidigt är läckert. Bossfighterna är än mer spektakulära då skärmen fylls med olika saker att akta sig för - sistabossen som tas an i en Star Fox-liknande sektion imponerade mig speciellt. Något som gör det ännu häftigare är att man kan ta över bossarnas förmågor efteråt - riktigt kul att få köra som legendarer som King Dedede och Meta Knight. Musiken är inte så pjåkig den heller, även om jag är trött på de gamla låtarna som ständigt remixas, men det finns helt klart några nya minnesvärda låtar.Slutsats: Star Allies är ett nytt inlägg i den oslagbart gulliga serien som försöker utvecklas genom att fokusera på medhjälpare och mer samarbete än tidigare delar. Det blir egentligen dock samma gamla Kirby som vanligt, och för inbitna spelare är det enklare än någonsin. Momenten där man ska samarbeta är för få och enkla, pusslen blir i princip lösta åt dig, plattformande saknas helt och hållet då man kan sväva hur länge som helst i luften, och även om själva actionbiten är bra med precis kontroll när man slåss så blir det aldrig någon utmaning förutom mot sistabossen. Totalt sett är det ändå ett skönt äventyr att ta sig igenom med vänner eller med sina barn, med många förmågor och kombinationer att upptäcka under hela 40 banor, och det är ju lite det som är charmen med Kirby.Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre Äventyr Strategi Fighting Plattform Pussel Party
Rek. åldersgräns 7 år

Spellägen

LAN-stöd Nej
Lokal multiplayer Ja
Online multiplayer Nej

Övrigt

Lanseringsår 2018
Utgivare Nintendo
Utvecklare HAL Laboratory

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.