Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Destiny 2: Warmind

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2018-05-19  |  716 besökare  • Genre: Online FPS
  • Släppdatum: 8 maj 2018
  • Utvecklare: Bungie
  • Utgivare: Activision
  • Plattform: PC/PS4/Xbox One


D
estiny 2:s andra expansion fortsätter i samma spår som Curse of Osiris, men vågar lite mer.

När Curse of Osiris släpptes kort efter basspelet tänkte jag att det magra och återanvända innehållet skulle vara ett undantag, eftersom Bungie hade mer tid på sig att utveckla nästa expansion. Det visade sig att jag hade fel, då Warmind mer eller mindre använder sig av samma formel. Lite mer nytt av varje sak alltså. En besvikelse, men om man kollar på hela paketet så är det i alla fall ett steg i rätt riktning.

Den korta 2–3 timmars kampanjen tar spelaren till Mars, en nygammal planet från originalet, dock är det denna gången den kalla och isiga delen man får utforska. Mycket rött blandat med kyliga grottor och glaciärer alltså. Kanske inte min favoritmiljö, men snyggt som vanligt när det gäller Destiny 2. Tyvärr stöter man även denna gången på gamla typer av fiender i ett nytt, numera isigt, utseende. Hubben är helt klart större och mer intressant än i Curse of Osiris, med hemliga grejer att hitta inklusive bakgrundshistoria om de nya karaktärerna. Ana Bray är en av dem och hon påminner lite om Tracer från Overwatch – flummig men envis. Målet är att ta kål på Hive-armén och dess ormgud Xol, och Rasputin som hade en stor roll i ettan är nyckeln till det.

Tyvärr lider kampanjen av samma problem som i Curse of Osiris – den är alldeles för kort, karaktärerna hinner knappt introduceras. Rasputin är riktigt cool men han är liksom bara med på ett hörn. Ormguden målas upp som en supermäktig, episk varelse men rätt som det är så dyker han upp och sen så är det slut. Bossarna är dock riktigt häftiga att möta och är definitivt det bästa med kampanjen. Det hjälper kanske att Bungie har gjort Warmind mycket svårare rent generellt, så oavsett vad du ger dig in på kommer du att få dig en rejäl utmaning.

300

Två nya Strikes som är tagna ur kampanjen har lagts till, plus en som är exklusiv för PS4-versionen. Ett väldigt märkligt beslut, och att de fortsätter att återupprepa Strikes från kampanjer är bara lamt. Så tur är så är ju bossarna coola denna gången, så det är inte lika illa som i Curse of Osiris. Givetvis finns det också en ny raid att erövra, den svåraste hittills. Förutom bra lagspel och bollsinne krävs det en hög Power Level för att ens ha en chans, vilket tar ett tag att grinda då gränsen har höjts en hel del.

Hög Power Level behövs också för det nya Escalation Protocol, ett slags horde-läge som fungerar lite som ett Public Event. Det gäller att ta sig igenom sju vågor av fiender och bossar för att kunna kamma åt sig eftertraktad, exklusiv utrustning. Riktigt utmanande och en skön överraskning i det annars förutsägbara innehållet. Till slut finns det en ny typ av Public Event på Mars som går ut på att skydda en satellit. Synd att de valde att göra ett sådant generiskt uppdrag istället för något mer spännande som följer temat.Slutsats: Warmind är en hyfsat bra expansion som kanske inte innehåller så jättemycket, men det som finns är utmanande och kommer att ta ett tag att erövra. Kampanjen hinner aldrig bli speciellt engagerande men äventyren och de gömda föremålen som följer efteråt fyller i mer av bakgrundshistorien. Den tillhörande patchen har också uppdaterat alla exotiska vapen så att de är roligare att använda. För Destiny 2-veteraner är Warmind given då den nya raiden och horde-läget utgör de största utmaningarna hittills, plus att det finns ny utrustning att jaga.

För de som inte spelar så mycket går det lika bra att skippa den andra expansionen och istället vänta på nästa stora uppdatering, dock är det ändå trevligt att återgå till världen för att besöka Mars ett tag och lyssna på den sköna musiken, med ett episkt huvudtema i spetsen. Destiny 2 är trots allt i sin bästa form hittills, och är definitivt på rätt spår. Det återstår bara att se om Bungie tar tillvara på all potential och skapar mer originellt och fullfjädrat innehåll till nästa gång.Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre MMO Äventyr RPG FPS Arkad Shooter
Expansion (kräver grundspelet) Nej
Format Download Fysisk utgåva
Rek. åldersgräns 16 år

Funktioner

Funktioner Spelet går att registrera på Steam

Spellägen

Lokal multiplayer Nej
Online multiplayer Ja

Systemkrav

Operativsystem Windows XP Mac OS X Windows 7 Windows 8 Windows 10

Övrigt

Lanseringsår 2017
Utgivare Activision
Utvecklare Bungie Software

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.