Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

Tennis World Tour

Skriven av: Zoiler  |  Datum: 2018-06-04  |  679 besökare

 

  • Genre: Sport
  • Släppdatum: 22 maj 2018                    
  • Utvecklare: Breakpoint Studio
  • Utgivare: Bigben Interactive
  • Plattform: PC/PS4/XB1/Switch


H
ur länge har vi fått vänta på ett bra tennisspel? Ända sedan det perfekta tennisspelet Top Spin 4 släpptes 2011, för SJU ÅR sedan, och som efter några månader tyvärr patchades sönder, har det inte funnits någon bra ersättare på konsol. Det finns ett tomrum att fylla och i år släpps plötsligt tre stycken, Australian Open Tennis, Mario Tennis Aces, och Tennis World Tour. AU Open blev en total katastrof, Mario Tennis ser bra ut men är inte realistiskt som jag är ute efter, och då står hoppet till Tennis World Tour. Med tanke på att många av de som jobbade på Top Spin ligger bakom TWT och de själva har sagt att det är en spirituell uppföljare så var jag till en början superhajpad. Ända tills jag såg gameplayet.

För tyvärr, det här är helt misslyckat. Jag förstår inte ens hur det kan vara samma producent och utvecklare som Top Spin, för det är som att de som har utvecklat detta inte förstår sig på tennis. Animationerna är dåliga och överdrivna, man kan vara långt ifrån att ta bollen och sedan sträcka sig och göra ett slag som skulle vara helt omöjligt i verkligheten, spelarna känns inte unika på något sätt, spelet kan ibland välja slag som man själv inte vill slå, t.ex. slice när man vill slå topspin eller tvärtom, ibland slutar spelarna att springa på bollar eller släpper bollar som är precis framför dem och att springa i djupled på stoppbollar är tydligen en tennisspelares värsta mardröm för de orkar helt enkelt inte. De satsade på ett omgjort gameplay mot Top Spin till det här spelet, jag vet inte om det är licensrättigheter eller varför, men det funkar inte.

Och detta är ju bara själva spelkänslan, allt runtomkring är också ytterst bristfälligt. Inga riktiga arenor, grafiken är tveksam, den irriterande kommentatorn (oh what POWER) stängde jag av efter tio bollar, bollkallarna springer inte (allt är statiskt), man kan inte glida på gruset, huvuddomaren dömer ut istället för linjedomarna som i verkligheten, ingen hawkeye... När spelet släpptes fanns inte ens klappljud, publiken klappade men man hörde inget. Helt komiskt, det var verkligen noll stämning. Det är nu patchat (fortfarande inte bra) och de jobbar med att patcha och fixa fler saker, men det är väl ingen early access vi spelar? Jag väntade med recensionen ett tag för att jag trodde att en stor patch skulle komma, men nog får vara nog. Det finns inte ens online eller dubbel! Det ”kommer snart”, de ”jobbar hårt” på det. Men det ska vara klart till lanseringsdagen, varför annars släppa det? Jo, för att de ville släppa det i samband med Franska öppna mästerskapen, som de inte ens har licensierat i själva spelet, så det känns ju helmärkligt.På tal om det så är inte ens Roland Garros-kungen Rafael Nadal med. Jag förstår att det är svårt att välja ut spelare som de tror ska vara bra två-tre år framåt när de i början scoutar spelare, men ingen Nadal, Murray, Djokovic.. det är bara Federer av big 4 som är med. Samtidigt är Elias Ymer med, som inte ens är topp 100. Annars är utbudet helt okej, jag har förståelse för att de inte kan licensiera 100 spelare med budgeten de har, vilket gör att man får möta påhittade spelare i karriären, och de har fått med några bra ungtuppar, men att de har med runt 25 herrspelare och bara FEM YNKA damspelare? Det är inte okej, hur tänkte de där?

Sen en annan sak som jag tycker är märklig är att alla proffsspelarna är lika bra. Ymer har 30 i stats och Federer har 30 i stats, den enda skillnaden är hur de fördelar poängen på försvar, anfall och serve/volley. Det är ju störtlöjligt, det roliga i Top Spin 4 var att alla spelare för det första hade sin unika stil, men för det andra att de var olika bra. Så om man spelade med en tjej mot t.ex. Federer så hade han en fördel från början, så som det ska vara och som det är i verkligheten.

I karriärläget skapar man sin gubbe med en helt undermålig karaktärseditor. Tio förvalda ansikten finns det, man kan i stort sett inte anpassa något. Jämför med Top Spin där jag satt i timmar för att göra mina gubbar som sedan såg bra ut. Det har liksom gått sju år och spelet ser sämre ut än Top Spin 4 rent grafiskt. När man valt gubbe väljer man vad man vill göra varje månad, spela en turnering, tävla eller vila. Vila ja, för man blir trött när man spelar och behöver ibland vila, precis som i verkligheten. Men eftersom det bara är en turnering var tredje månad typ i början (till skillnad från verkligheten) och det inledningsvis är rätt långt mellan dem så är det aldrig några problem.

Därefter går man upp i level när man vinner mot de påhittade spelarna (matcherna avgörs i supertiebreak) och man måste nå lvl 25 för att ställa upp i svårare tävlingar och sedan ännu mer, så det är en grind helt enkelt. I och med att matcherna i sig inte var intressanta så lade jag snabbt ner det. Jag spelade inte ens karriären i Top Spin, men där fanns dock ett onlineläge när spelet släpptes.


Slutsats: Jag har lite svårt för det rådande spelklimatet där vissa spel släpps utan att vara klara. Förr i tiden var ett spel tvunget att vara klart när det släpptes, men nu utnyttjar en del utvecklare det och släpper i förtid, låter spelarna betatesta, och fixar i efterhand. Sea of Thieves släpptes utan något innehåll och lär få mer och mer så att det kanske blir riktigt bra till slut. No Mans Sky är säkerligen ett helt annat spel idag än när det släpptes. Tennis World Tour släpptes ofärdigt utan onlinespel, dubbel eller publikljud och säkerligen kommer även gameplayet att justeras otaliga gånger. Men jag måste recensera utifrån hur det är när det släpps och just nu är det inte alls bra. Det går att hitta ett tennisspel där någonstans, men nä, det är varken välgjort eller underhållande i längre stunder och detta var ett av mina mest framemotsedda spel 2018 så jag är mycket besviken.Allmän produktfakta
 Här finner du egenskaperna hos produkten. Ifall du anser att något är fel kan du, om du är inloggad, redigera dessa på produktens Prisjaktsida.
 

Allmänt

Genre Sport Simulator Arkad
Format Download Fysisk utgåva
Rek. åldersgräns

Funktioner

Funktioner

Spellägen

Lokal multiplayer Ja
Online multiplayer Ja
VR-Utgåva Nej

Övrigt

Lanseringsår 2018
Utgivare Bigben Interactive
Utvecklare Breakpoint Studio

Länkar

Tillverkarens produktsida
Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.