Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Captain Toad: Treasure Tracker

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2018-08-01  |  1572 besökare  • Genre: Pussel
  • Släppdatum: 13 juli 2018
  • Utvecklare: Nintendo
  • Utgivare: Nintendo
  • Plattform: Switch/3DS


S
uper Mario 3D World introducerade charmiga och kluriga minispel med Captain Toad i spetsen, och det tog inte lång tid innan han fick sitt egna spel i Captain Toad: Treasure Tracker. För alla oss som missade det så har Nintendo nu släppt en port till Switch, med lite nytt innehåll som en bonus.

Jag fastnade snabbt för minispelen i 3D World, och jag kan glatt konstatera att Treasure Tracker är mer av samma sak, fast givetvis då en mer fullfjädrad upplevelse. Det är simpel pussellösning, men jag får ändå känslan av att jag är smart när jag klarar bana efter bana. Och visst, det är inte speciellt svårt att bara samla stjärnan på varje bana, det kluriga är att hitta alla ädelstenar som oftast är gömda på diverse fiffiga manér. Det finns också en unik utmaning för varje bana, som att samla ett visst antal mynt, inte ta skada, använda max antal resurser och så vidare. Sist men inte minst kan man leta efter en pixelerad Toad som gömt sig någonstans på banan, efter att man har samlat banans stjärna.

Så även om spelet inte är så jättelångt (ungefär sju timmar) finns det verkligen många skäl till att återgå till banorna och samla allt som man missade vid första spelgenomgången, eller att försöka slå sitt rekord i antal mynt samlade. Räkna alltså med dubbla speltiden om du är en samlargädda. Ädelstenar är speciellt viktiga att plocka på sig, då de används för att låsa upp nya banor. Det finns över 80 totalt, och några är helt nya för Switch-versionen och utspelar sig i Super Mario Odyssey-världen.På Switch används gyroskopet för att röra en pekare som kan interagera med olika objekt. Denna används mest till pussel: till exempel kan man förflytta block fram och tillbaka, förändra spelvärlden samt bedöva fiender så att de står stilla en stund. Jag gillar nyskapandet och jag blev aldrig uttråkad av repetition, utan varje ny bana känns som en helt ny grej. Däremot är det inte helt lätt att styra pekaren dit man vill, speciellt inte samtidigt som man styr Toad och roterar kameran. Det blir många gånger för mycket på samma gång, och detta är mitt största klagomål på spelet, tillsammans med att man ofta inte ser Toad eftersom banan skymmer honom, så man får hålla på med kameran nästan hela tiden. Man vänjer sig dock efter ett tag, och problemet löser sig hyfsat bra genom att spela i bärbart läge då man kan använda touch för att interagera med objekt istället för gyroskopet.

Variationen på banorna är bra även grafiskt. Simpelt, stilrent och med många klassiska Mario-miljöer så som fort, öken, tåg, tropiska öar, och även Galaxy-teman i rymden. Vatten och lava ser förvånansvärt läckert ut, och bossarna är väldetaljerade. Låtarna är trallvänliga och passar perfekt in i gullighetstemat. Toad och Toadette kan dock vara irriterande att lyssna på, men det är nog mer en personlig vendetta.
Slutsats: Captain Toad: Treasure Tracker är ett perfekt spel för Marioälskande pusselfantaster i alla åldrar. Utmaningen kanske inte är den högsta, men variationen på banorna är så hög att jag alltid ville se nästkommande. Dessutom finns det många saker att samla vilket ändå ger en hyfsat lång livslängd. Kontrollen på pekaren är inte den bästa, det blir bökigt att ständigt styra kameran, och bossutbudet är dåligt då det mest är en boss som repeteras flera gånger om. Det nya tvåspelarläget är inte heller något vidare eftersom en person styr Toad medan den andre styr pekaren och kameran, vilket gör det hela väldigt rörigt. Dessutom är fyra nya banor inte direkt någon anledning att spela om spelet, men körde man inte Wii U-versionen borde man definitivt kolla in Treasure Tracker.Prisjakt © 2000 - 2022 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.