Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hearthstone: Ashes of Outland

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2020-04-16  |  2488 besökare  • Genre: Kortspel
  • Släppdatum: 7 april 2020
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


A
shes of Outland är en historisk expansion. Som vanligt innehåller expansionen 135 nya kort, men för första gången någonsin släpps en ny klass – Demon Hunter. Som om det inte vore nog så har en rad förbättringar skett inom öppnandet av kortpaket samt rankingsystemet. Och temat på det hela: ja, ni gissar rätt – demoner och förödelse.

Demon Hunter är en intressant klass. Den gestaltas just nu av Illidan och är en slags blandning av Rogue och Warlock. För 1 mana kan han attackera med sin Hero Power och åstadkomma 1 skada. Men med hjälp av sina undersåtar och magier samt givetvis vapen så kan han smacka till fiender mycket hårdare än så, över 10 skada är ingen ovanlig syn. Det är en extremt bra tempoklass vilket innebär att den kan rensa motståndarens bord samtidigt som den förstärker sitt egna. Naturligt nog har klasskorten bra synergi för när hjälten attackerar, och det finns tillräckligt mycket healing så att klassen verkligen kan vara aggressiv.

Outcast är ett unikt nyckelord för Demon Hunter och aktiverar bonuseffekter för kort som antingen spelas allra från vänster eller höger. Ofta handlar det om att få dra fler kort eller sänka kostnaden på dem, men det som de alla har gemensamt är att effekten är väldigt kraftfull. Precis som Warlock har Demon Hunter många demoner i sin arsenal. Vad sägs om Priestess of Fury som gör 6 skada delat på alla fiender efter varje tur? Kanske Imprisoned Antaen lockar bättre med sina 10 skada när den vaknar upp efter två turer, då även med 10 i attack? Undersåtar som vilar har existerat förut, men inte på det här sättet och när de vaknar upp sker oftast något mäktigt som belöning för att man har väntat. Till sist kan Demon Hunter helt och hållet strunta i Taunts med en legendarisk undersåte, något som ingen annan klass har kunnat göra innan.Mycket handlar om Demon Hunter, men självklart finns det också en drös med nya kort för de andra klasserna. På laddern kan man stöta på både Druid och Mage med kortlekar helt utan undersåtar vilket är intressant för att säga det minsta. Just kortleken för Mage är min favorit och den innehåller så mycket slumpmässighet att matcherna blir helt galna, medan Druidens handlar om att bygga upp sin armé av små träd och vinna genom att motståndaren inte kan rensa bordet. Rogue har bland annat fått kort för att kunna köra Stealth och Paladin har fått den mäktigaste Murlocen någonsin. Priest har gjorts om lite grann och handlar nu mindre om att göra direkt skada och är alltså ännu mer defensivt orienterad.


Slutsats: Demon Hunter var en klass som egentligen inte lockade min nyfikenhet när den avslöjades då aggressiv spelstil inte riktigt är min grej. Men klassen var roligare än jag trodde; att spela sina kort effektivt så att Outcast-effekterna aktiveras är stimulerande, och detsamma gäller att pussla ihop manan och skadan med sin Hero Power. Dock är klassen lite för stark i nuläget och kommer att balanseras gradvis för att det ska bli rättvist. Det ska även bli intressant att se vilka bonusar kort får genom Outcast i framtiden, eftersom det inte finns så jättemånga olika just nu.

Förutom den nya klassen och alla nya kort så har rankingsystemet gjorts om. Den är nu mer rättvis när det gäller hur snabbt man klättrar då det numera baseras på ens högsta ranking. Alla belöningar samt paketöppnandet har också blivit mer generöst då man inte längre kan få dubbletter av kort så länge man saknar kort av en viss raritet. Ett väldigt hjälpsamt tillägg som gör det lättare för spelare att komplettera sin samling. Håll också utkik efter nästa äventyr som denna gången är gratis och kommer att handla om Illidan, såklart.Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.