Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hearthstone: Scholomance Academy

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2020-08-17



  • Genre: Kortspel
  • Släppdatum: 6 augusti 2020
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


L
agom till skolstart dras Hearthstonespelare in i Scholomance, en magisk skola där det dock inte bara förekommer trolleri…

Som temat följer bygger många av korten på hängivna studenter och vild magi. Mer Spell Damage än vanligt, mycket spell discovers, men framförallt ett nytt nyckelord kallat Spellburst. När du har en undersåte eller vapen med Spellburst på bordet och kastar en spell sker något speciellt. Det kan vara att undersåten får Divine Shield, mer attack, gör AoE skada, eller mer kraftfulla effekter som att man får två nya slumpmässiga spells eller att ens manakristaller fylls på nytt. Ett väldigt kul koncept även om många av effekterna är ganska oinspirerade.



Den andra stora grejen som Scholomance Academy introducerar är kort som två klasser har tillgång till. Det har i och för sig funnits förut men inte på detta sättet. Varje klass paras nämligen ihop med två andra klasser, så Druid delar till exempel fyra kort med Shaman och fyra andra kort med Hunter. Detta gör då att klasser kan låna klasspecifika mekaniker som Druidens Choose One, Roguens Combo, eller Magens galna, slumpmässiga effekter. Resultatet kan vara Devolving Missiles: kortet är en blandning mellan Arcane Missiles och Devolve från Mage respektive Shaman, som skjuter tre missiler som nedgraderar en undersåte för varje träff. Ett annat exempel är Shield of Honor: en spell som andas Paladin och ger en undersåte mer attack och Divine Shield, men den fungerar bara på skadade undersåtar, något som är typiskt för Warrior.  Väldigt fiffiga kombinationer alltså.

Hearthstones nyaste klass, Demon Huntern, som anslöt till resten av gänget i Ashes of Outland, har såklart också fått tillökning - något som är välkommet eftersom klassen ligger efter de andra vad gäller antalet tillgängliga kort. Klassen kan nu spela undersåtar/vapen som blandar in Soul Fragments i kortleken, och dessa kan absorberas av speciella kort för kraftfulla effekter. Det kan vara att man ökar sin attack eller gör AoE skada. Tyvärr finns det för få kort som har synergi med Soul Shards så det är svårt att på allvar bygga något kring det.

Lockar slumpmässiga effekter dig så är det ett perfekt tillfälle att hoppa in i Hearthstone-världen i och med Scholomance Academy. Nytt äventyr är på gång, men även ett nytt spelläge som vi dessvärre inte vet något om. Hearthstone får i alla fall fortfarande massor av kärlek och saker som achievements kommer äntligen läggas till, även om Battlegrounds-läget får mer och mer fokus. Kanske är det dags för ett separat spel för det populära läget?



Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.