Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2020-09-11  • Genre: Sport
  • Släppdatum: 4 september 2020
  • Utvecklare: Vicarious Visions
  • Utgivare: Activision
  • Plattform: PC/Xbox One/PS4


A
ctivision fortsätter att återuppliva gamla klassiker. Efter Crash och Spyro kommer skateboarding med ett legendariskt arv bakom sig.

Nåväl, återuppliva kanske är fel ord; 2015 släpptes nämligen Tony Hawk’s Skateboarding 5, en del i serien som dock floppade totalt, så inför detta spelsläpp var det mycket som stod på spel för genrens överlevnad. De två första klassikerna i serien som släpptes 1999 samt 2000 har förfinats och släppts tillsammans i en läcker, hyfsat sömlös samling. Som en nybörjare inom genren hade jag ingen aning om hur väl dessa gamla lir skulle fungera i dagens läge - i grund och botten är spelen ändå likadana nu som då.

Efter en hyfsat lång tutorial där jag inte lyckades klura ut hur man skulle göra specialaren kom jag ut som ett mindre proffs… alternativt någon som utan simkunskaper slängs in i en bassäng full av hajar. Kontrollen som i stort sätt ska vara orörd känns dock väldigt precis och ren, med lagom automatiskt stöd. Speciellt blev jag imponerad över hur lätt det var att bara köra runt fritt och vända sig om. Mycket responsiv kontroll och det går att köra med styrkorset som förr i tiden utan problem. Detta är dock bara början, då det tar lång tid att lära sig alla små tricks och hur man får allt till att flyta. Den som vill bemästra spelet lär få räkna med åratal av övning.Båda spelen innehåller ungefär tio banor vardera. På varje gäller det att klara av delmål för att låsa upp fler banor. I regel handlar det självklart om att samla poäng, men också om att samla föremål utplacerade på finurliga ställen, samt att utföra specifika tricks på diverse häftiga platser. Mycket av samlandet känns som pussel i hur man ska komma åt föremålen, speciellt då man bara har knappa 2 minuter på sig per försök. Det blir lite till att kolla runt med kameran och klura ut ett föremål i taget. Samlandet är ett roligt inslag och sätter en härlig arkadprägel på det hela. Att nå höga poäng tog också ett tag för mig att lista ut, men i slutändan kom jag på att det oftast är bäst att grinda och bara masha på knapparna samtidigt som man håller balansen. Detta resulterar i skyhöga poäng så länge man inte ramlar, men man får mindre och mindre poäng ju mer man repeterar tricks så det gäller att variera sig efter ett tag.Självklart fungerar dock inte samma taktik på varje bana. Designen på banorna är väldigt bra med varierade layouter och många olika objekt att leka med, så att utforska banorna är en av höjdpunkterna. Rent utseendemässigt har Vicarious Visions byggt om det mesta från grunden, och det ser självklart ljusår bättre ut än originalspelen. Liksom kontrollen gillar jag hur simpla och rena miljöerna är, och bara en sak som den fräcka animationen när man ramlar och nollställs ger en extra touch till grafiken. Dock märkte jag lite irriterande pop-ins från ganska nära avstånd på Xbox One.
Slutsats: Fans av serien lär jubla högt över denna remake. Vicarious Visions har gjort den mycket trogen originalen med allt gammalt innehåll och en något uppdaterad kontroll. Nästan alla gamla låtar finns med plus en drös nya, mer moderna. En rolig sak är att alla åkare från originalen har uppdaterats till sina nuvarande åldrar, så många är i 40–50 årsåldern, men även här har nya stjärnor lagts till. Vissa banor har också påverkats av tiden vilket är en kul grej för de som verkligen har koll på sina omgivningar.

Den nya grafiken är kanske inte i världsklass men ändå snygg och det syns att de har jobbat mycket med detaljer. Det bör dock sägas att för nya spelare lär man behöva gilla skateboarding och vara någorlunda insatt för att kunna uppskatta spelet till fullo med alla sina tricks och underground-nyanser - svårighetsgraden är faktiskt väldigt hög vilket lätt kan bli frustrerande. Men att gå tillbaka till rötterna var precis det som behövdes för Tony Hawk och gänget.Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.