Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hearthstone: Forged in the Barrens

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2021-04-23  • Genre: Kortspel
  • Släppdatum: 30 mars 2021
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


H
earthstone genomgår den största förändringen någonsin i och med version 20.0 som släpptes samtidigt som den senaste expansionen, Forged in the Barrens.

För oss som har hängt med sedan kortspelets allra första början blev man lätt skräckslagen när Blizzard annonserade att baskorten som utgjort grunden för spelet över alla dessa år skulle ersättas av en ny Core-uppsättning, beståendes av 235 kort som roterar varje år. Många av de gamla korten har dock fått hänga med, inklusive stapelkort som Fireball och Tirion Fordring, och en hel del av dessa har fått sig en välbehövlig buff eftersom de har blivit utdaterade med tiden, men kort från andra expansioner kastas också in samt en handfull nya. Efter några veckors spelande och en hel del omlärning är jag ändå nöjd över förändringen, även om det känns märkligt med Druider utan Swipe. Jag gillar också att nästan alla usla kort som ingen använder längre har roterats ut. Core-uppsättningen är helt gratis vilket är till stor nytta för nya spelare då man slipper samla på sig alla baskort, vilket kunde ta sin lilla tid.

World of WarCraft kom inte för så längesedan med ett klassiskt läge som transporterade tillbaka spelare till de första dagarna i spelets otroligt långa liv. Likaså har Blizzard nu introducerat Classic till Hearthstone – ett läge som precis som Standard/Wild körs på laddern men där man bara får använda kort som fanns när spelet släpptes. Som om inte det vore nog är korten i sitt originalskick, alltså helt orörda vad gäller aktuella nerfs, så vill man återuppleva tider då Leeroy Jenkins kostade 4 mana och kunde driva spelare till vansinne med sina dödliga kombinationer så är det fritt fram. För min egen del är jag dock väldigt glad över hur spelet ser ut idag och håller mig helst borta från överdrivet starka kort.Själva expansionen Forged in the Barrens har kanske kommit lite i skymundan i och med alla stora förändringar, men erbjuder precis lika mycket som man kan förvänta sig av en expansion. Temat handlar om livet i den enorma, mestadels Horde-kontrollerade savannen, så bli inte förvånad om du stöter på ett och annat troll, någon ork, en blodtörstig reptil samt övergivna utposter. Just utposterna har det varit en hel del rabalder om i både rankat läge och arena, men Blizzard tog snabbt tag i problemet och raderade dem till exempel helt och hållet från arenan. Det nya nyckelordet Frenzy är en effekt som aktiveras när undersåten överlever skada för första gången - en ganska tråkig mekanik enligt mig, även om den belönar mer tänkande i hur man attackerar undersåtar. Det mest spännande inför framtiden är nog ändå att spells, inklusive gamla, har blivit indelade i sju olika element, där nya kort från expansionen alltså drar nytta av olika slags synergi mellan elementen.

Vad gäller singleplayer fortsätter Blizzard med att berätta de tio hjältarnas bakgrundshistoria i Book of Heroes, men har samtidigt satt igång ett liknande läge kallat Book of Mercenaries. Här spelar man som andra mer eller mindre kända karaktärer ur universumet. Jag kan tycka ur en gameplaymässig synpunkt att dessa uppdrag är lite för enkla och inte riktigt bjuder på något vi inte har sett innan, men storyelementet med alla karaktärers bakgrunder är desto mer intressant.Den nya Core-uppsättningen är en välkommen frisk fläkt som utan tvekan kommer att hålla Hearthstone vid liv i många år till. Det är också ett bra tillfälle för nya spelare att ge sig in i leken då baskorten numera är gratis och endast kort från de nyaste expansionerna behöver samlas för att spela Standard. Lite komplicerat kan jag dock tycka att det är när det kan finnas upp till tre olika versioner av vissa kort: Core (den nya versionen som är gratis), Legacy (den gamla versionen), samt Classic (originalversionen av kortet när det släpptes). Men bortsett från detta tycker jag bara det finns positiva saker med uppdateringen. Håll även utkik för mini-expansionen som innehåller 35 nya kort och släpps om någon månad – ett numera återkommande inslag som definitivt sätter mer krydda på tillvaron när metan hunnit stelna lite grannPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.