Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hearthstone: United in Stormwind

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2021-08-16  • Genre: Kortspel
  • Släppdatum: 3 augusti 2021
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


E
xpansionen introducerar två nya nyckelord. Tradeable betyder att man när som helst kan lösa in kortet för 1 mana och dra ett nytt istället. Först undrade jag egentligen vad det skulle tillföra, men ju mer jag spelade desto mer intressant fann jag mekaniken. Rustrot Viper till exempel kan spelas för att förstöra motståndarens vapen, likt de olika Ooze-korten, men om man då möter en klass som inte använder vapen kan man istället byta ut kortet mot något mer användbart. Likaså kan Fire Sale, som är en Mage-variant på Hellfire, bytas ut tidigt i spelet om man tror att man kommer att kunna kontrollera bordet. Dessutom kan utbytbara kort användas på lite mer fiffiga sätt. Best in Shell för Druid är en utbytbar spell som kostar 6 mana och skapar två 2/7 sköldpaddor. Har man då förra expansionens Primordial Protector som drar fram den dyraste spellen i kortleken samt skapar en undersåte med samma kostnad kan man blanda in Best in Shell för att få effekten av en 6 mana undersåte. Det tar ett tag att vänja sig vid att man kan byta in kort dock, samt att ibland har jag velat byta in men istället råkat spela kortet av misstag.Questline är kort som innehåller flera mål i följd. I det stora hela inget nytt då Quests och Sidequests har funnits innan, men detta slår alltså ihop tre anpassade mål för klassen och belönar spelaren efter varje uppnått mål, varav den sista belöningen är extra kraftfull. Warlock dominerar just nu Wild-läget med sitt Questline som går ut på att ta skada när det är ens egen tur. Ta tillräckligt mycket skada och vips så vänds det på pannkakan och din motståndare tar all skada som du skulle ha tagit istället. Detta leder till explosiva turer där massiv skada kan åsamkas. Questlinet för Priest går kort och gott ut på att spela kort av olika storlekar, men till slut belönas man med att blanda in en Purifier Shard som omedelbart förgör motståndaren när den dras. Väldigt kraftfulla effekter alltså.

De senaste expansionerna har Blizzard tagit ut svängarna rejält när det kommer till designen på nya kort. Inte nog med galna och överraskande effekter, det görs kort som får gamla kort som ansågs vara kraftfulla på sin tid att blekna i jämförelse. Några av mina favoriter när det kommer till design är: Lady Prestor som förvandlar alla undersåtar i din kortlek till drakar utan att ändra undersåtarnas ursprungliga stats, Cornerlius Roame som drar fyra nya kort per omgång, Pandaren Importer som låter dig upptäcka en spell som inte ursprungligen fanns i din kortlek, samt Maestra of the Masquerade som gör att du startar som en annan klass tills du spelar ett klasskort.Dock är nya kraftfulla kort ett problem för läget jag spelar mest – Arena. Ta till exempel Ramming Mount – en 3 mana Hunter spell som ger en undersåte +2/+2 och immun när den attackerar. Inte så trevligt alltså om du inte kan få bort undersåten från bordet, eftersom den kommer att förgöra dina undersåtar ”gratis” med sin odödlighet varje tur. Detsamma gäller den nya versionen av Ysera från Core-uppsättningen som vinner matcher på egen hand. Därför är Arena i ett ganska dåligt skick just nu, men som tur är tänker Blizzard fixa till det inom kort.

Annars är United in Stormwind en bra expansion fylld av roliga kort baserade på Alliansens huvudstad. En sak att tänka på är att det pumpas ut mer kosmetiska prylar än någonsin tidigare, så Tavern Pass som man kan köpa för cirka 200:- är enligt mig ett bra köp då man får en mängd exklusiva porträtt/kortlekar, diamantversioner av kort med häftiga animationer, samt en bonus till XP-genereringen på köpet. En mini-expansion väntas även denna gång och beräknas komma ut om ungefär två månaderPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.