Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hearthstone: Fractured in Alterac Valley

Skriven av: Freezard  |  Datum: 2021-12-22  • Genre: Kortspel
  • Släppdatum: 7 december 2021
  • Utvecklare: Blizzard
  • Utgivare: Blizzard
  • Plattform: PC


F
ractured in Alterac Valley avslutar Hearthstone-året med sitt passande vintertema. Dalen symboliserar det konstanta krigandet mellan Alliance och Horde, och i Hearthstone får man passande nog välja sida för att kämpa för sin faktion. Olika belöningar väntar den som krigar på och tjänar ihop ära, och i slutändan räknas allas insatser ihop för att kora en segrare.Expansionen kommer som vanligt med ett nytt nyckelord: Honorable Kill. Detta fungerar i princip som Overkill fast man måste förgöra undersåten med exakt så mycket hälsa som återstår. Strategin blir således ifall man ska utgöra till exempel 3 skada på en undersåte med 2 hälsa eller invänta en som har 3 hälsa och då få en extra effekt på köpet. Nyckelordet känns mer betydelsefullt än Overkill då Blizzard inte bara skapat fler kort med effekten men också tåligare undersåtar som gång på gång kan utlösa effekten. Det kan således bli en snöbollseffekt redan tidigt i spelet; se till exempel på Corporal som är en undersåte på 2 mana som ger alla ens andra undersåtar Divine Shield vid Honorable Kill – att få bort dessa från bordet så fort som möjligt är av hög prioritet.

En mindre nyhet är spells som ger passiva effekter efter varje tur. Alla klasser har sin egen version och de håller i tre turer. Demon Hunters undersåtar får till exemple 1 mer attack medan den passiva för Mage automatiskt kastar en spell i ens kortlek. Nya hjältar är alltid roliga, och i expansionen får varje klass ytterligare en att leka med. Detta innebär alltså att Demon Hunter får sin första hjälte, Kurtrus, som blir starkare ju fler gånger ens hjälte har attackerat under omgången. Genom att ens undersåtar attackerar kan han även använda sin Hero Power flera gånger per tur och dela ut stor skada. Hjältarna är i vanlig ordning extremt kraftfulla, vilket märks på Lightforged Cariel som är Paladins hjälte; för bara 2 mana kan hon varje tur ge en undersåte i ens hand +4/+4, men hon har även ett vapen som skyddar henne så hon bara tar hälften av all skada.Även om jag gillar temat med kyla i fokus så har Blizzard tagit tillbaka vad som kan vara den mest frustrerande mekaniken någonsin – Freeze. Att vinna omgångar genom att frysa ner alla undersåtar och på så sätt fördröja spelet tills man hittat de kort man behöver har funnits sedan urminnes tider, då i form av Mage med bland annat Frost Nova och Blizzard. Efter många år togs dock korten bort från de flesta lägena, men nu har alltså många nya kort som fryser lagts in. Ta till exempel Snowfall Guardian – en 6 mana 3/3 Shaman-undersåte som fryser ner alla andra undersåtar och blir kraftfullare för varje. Jag har stött på tre sådana här i rad och det är inte så kul att bli nedfrusen gång på gång för att sedan dö från fullt liv på nolltid. Noll interaktivitet resulterar bara i frustration.

Utöver detta så satsar Blizzard föga förvånande mycket på det nya läget Mercenaries, men även Battlegrounds och Duels får fortfarande mycket kärlek. Numera kan man till exempel köpa eller tjäna ihop nya bord till Battlegrounds och olika hjälteporträtt till Mercenaries. Tavern Pass fortsätter alltså att vara rena guldgruvan för de som gillar kosmetiska föremål. Jag får så många nya hjälteporträtt att jag inte ens hinner testa alla, men som tur är har ett nytt system som gör det mycket enklare att blädda och välja bland ens porträtt implementerats. Singleplayer fortsätter i samma spår och avslutar nu Book of Mercenaries, som inte har varit det roligaste enligt mig då det är alldeles för enkelt. Men en sak är säker - Hearthstone utvecklas i en rasande takt och det ska bli spännande att se vad som väntar nästa årPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.