Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos Harvey_Wallbanger
Medlem sedan: 2010-05-25
Senaste uppdatering: 2010-08-29 19:23:45
 Har 20 bilder i galleriet     2 filmer i filmsamlingen    skrivit 12 inlägg i forumet
 Harvey_Wallbangers forumprofil
 Galleri (20)  Filmsamling (2)  Annonser (0)  Gästbok (avaktiverad)  Mina omdömen  Poäng
Liten ombyggnation...  Hembioanläggning
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)      4186 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
Album från Harvey_Wallbanger:

Åskan gick här om veckan och tydligen slog blixten ner i närheten då en av grannarna blåste dator och router. När jag kom in kollade jag våra grejjor (allt är inte skyddat än) och konstaterade att plötsligt var det kass mottagning på TV:n. Letade lite själv och ringde även "vår" antenn-kille och han sa "Dekodern har pajjat". Sagt och gjort, en ny dekoder beställdes från Boxer och tre dagar senare anlände den och glad i hågen installerade jag den och kunde konstatera att bilden…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Mirage NanoSat 5.1 (Högtalarpaket för hembio )
Yamaha RX-V565 (Surround­förstärkare )
Logitech Harmony One (Fjärrkontroller )
Sagemcom DTR 94160 HD 160GB (Digitalboxar )
Samsung DTB-P850V 160GB (Digitalboxar )
Samsung DVD-HR773 160GB (DVD-spelare )
Visa alla 12 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Min hemmabio...
Min klena ursäkt till hemmabio. I lägenheten hade jag en lång vägg att jobba med och körde stora golvhögtalare från Eltax och en rejäl center och stora surroundhögtalare. Här i huset fick jag plötsligt en väldigt liten väggsnutt att tillgå och därför införskaffades mina Mirage Nanosat 5.1.

Jag har varken pengar eller utrymme för en "riktig" hemmabio just nu, så jag får nöja mig med att jobba med den jag har. Planen är att bygga om vardagsrummet och då kommer jag få lite bättre utrymme åtminstånde... (2010-05-30 00:30:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Tidigare setup..
För en tid sdan uppdaterade jag till denna DVD för att kunna nyttja HDMI. Förra veckan införskaffades Sagem-dekodern eftersom den gamla misstänktes vara defekt. Philips-recordern och recievern har hängt med några år... (2010-05-30 00:45:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Så var allt väck...
"-Men husse, hur ska vi kunna se på Melodifestivalen i kväll när TV:n och alla andra prylar är borta?!?"
"-Varför tror du jag tog bort dem kissen? ;o)"

Hela systemet bortplockat så jag kunde rensa bort damm och katthår samt bråka lite med alla jäkla kablar... (2010-05-30 00:53:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage NanoSat 5.1

The new source of power...
Har sedan en längre tid sneglat på en ny reciever för att få stöd för nyare tekniker samt möjligheten till HDMI-växling då TV:n bara har en ingång. Hade helst införskaffat en RX-V765 då den har sju kanaler och stöd för två subwoofers, men då ekonomin är ansträngd så sneglade jag mest på RX-V465 då den passade plånboken bättre. Jag blev mäkta glad då jag fann en RX-V565 hos hembiobutiken.se som var billigare än RX-V465 och detta på grund av att de öppnat kartongen och spanat i kartongen.

Sweet!!! :o) (2010-05-30 01:01:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Yamaha RX-V565

Da umpf...
Subwoofern till mina Mirage Nanosat jobbar på ganska bra och ger en hyfsad bas, men faktum är att mina gamla Eltax Milennium 300 golvhögtalare kunde ge ett otroligt tryck som denna sub inte orkar med. Lite surt, men en å andra sidan är nog detta rummet lite för litet för sådant tryck... (2010-05-30 01:11:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage NanoSat 5.1

Stort ljud i litet format...
Högtalarna är verkligen smidiga och de levererar ett förvånansvärt bra ljud. Självklart kan de inte ge samma ljud som stora, stabila högtalare, men med det begränsade utrymmet jag har får man nöja sig med dem... (2010-05-30 01:20:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage NanoSat 5.1

Bakre kanalen...
Återigen, dessa högtalare är väldigt smidiga vilket passar sig bra när de får bråka om utrymmet med fönster och gardinstänger... (2010-05-30 02:11:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage NanoSat 5.1

Förvaringen...
Jag finner det ett smärre helsike att hitta bra förvaring för alla enheter. Jag använder en överhylla i IKEAS Bestå-serie som jag satt ben på. Problemet är att den bara är 40 cm djup så bakstycket kan jag glömma och dörrar går inte att sätta på. Om den ändå hade varit 50 cm djup så hade jag kunnat gömma alla kablar inne i hyllan bakom bakstycket och fixat glasdörrar till framsidan så allt skyddats i alla fall lite bättre från damm och katthår.

Såg dock att någon gjort en bänk av överskåp till kylskåp så jag funderar på att göra lika dant och sätta svartbruna täcksidor runt dem. Det får bli ett senare projekt... (2010-05-30 01:23:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

På plats igen...
Så var allt på plats igen. Lite nya grejjor, inget damm och katthår och lite bättre kabeldragning än tidigare. Trista är att eftersom jag inte kan ha bakstycket på så ser jag alla jäkla kablar på baksidan igenom hyllan då det är ljust... (2010-05-30 01:34:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Den nya sidan...
Samlade alla HDMI-enheter på ena sidan. Dekodern och DVD:n är kopplade till Recevern via HDMI. Recievern är i sin tur kopplad till TV:n via HDMI.

En glad överraskning när jag läste instruktionsboken var, till skillnad mot vad supporten hos hembiobutiken.se sa, att recievern har Stand by HDMI pass-through, det vill säga att man kan få fram bild och ljud till TV:n från dekodern utan att behöva dra igång recievern...

Me like!! (2010-05-30 01:39:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Den gamla sidan...
Samlade de lite äldre grejjorna på andra sidan. Videospelaren och den gamla dekodern är kopplade till DVD-recordern via SCART och den är i sin tur kopplad till recievern via component. Här återstår att testa att allt fungerar som det ska.

Orsaken att den gamla dekodern sparats är att jag fortfarande har en hel del inspelat på dess hårddisk som ska föras över till DVD-recordern för att brännas. Kanske ersätts av en PS3 vad det lider. Videospelaren har kopplats in för att kunna överföra ett antal gamla VHS till DVD. Har bland annat en hel massa gamla vollebollmatcher... (2010-05-30 01:48:41) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Nya setupen...
Jahapp, då var allt på plats igen, rent och snyggt. Nu ska bara allt testas ordentligt... (2010-05-30 02:06:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

The remote control army...
Jämrans elände vad fjärrkontroller man har. Och då saknas ändå fjärren till videospelaren.

Logitech Harmony One står överst på önskelistan till stundande födelsedag... :o) (2010-05-30 02:17:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)  Visa lista
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Harvey_Wallbanger   2010-05-30 11:21:46 Anmäl
@Tobbe: Som sagt, jag har en hel del matcher inspelade på VHS sen jag spelade volleyboll och de skulle jag vilja få över på DVD. Kommer förmodligen bli kass kvalité, men det återstår att se. Hade den kopplad till men dator förut av samma orsak, men mitt TV-kort gillade inte uppdateringen till Windows7...
TobbeLundgren   2010-05-30 08:37:47 Anmäl
OMG ! Finns det verkligen folk med VHS idag ? (bild) Nostalig (bild)
MatsE   2010-05-30 08:28:09 Anmäl
Trevligt!
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.