Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos Johnny Hotpants
Medlem sedan: 2009-01-14
Senaste uppdatering: 2018-04-28 18:36:13
 Har 19 bilder i galleriet     28 filmer i filmsamlingen    skrivit 353 inlägg i forumet
 Johnny Hotpants forumprofil
 Galleri (19)  Filmsamling (28)  Annonser (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
Projekt Hemmabio 2.0  Dedikerat biorum
Viktat medelbetyg:  (8.25) (baserat på 3 st)      6106 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
Album från Johnny Hotpants:
Sååå då har man tagit steget in i vuxenvärlden och skaffat en villa med min fru utanför storstaden. Ett av kriterierna vi hade var att 1. Ett rum skulle jag få fria händer att göra en hemmabio och i "gengäld" 2. hon skulle få ett rum och göra till ett djurrum. Deal. Så nu är projektet igång, kommer troligen inte att bli helt klart ... någonsin. Men i skrivande stund är det såpass klart att man kan titta på film i det iaf. Kan tillägga att jag inte är killen som bygger…   Läs hela
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
In the begining...
Såhär såg rummet ut när vi var och kollade på huset. Jag såg potential lång väg, det var snudd på perfekt. (2012-12-20 23:28:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Andra hållet
Och detta är rummet detta från väggen ni ser på bilden ovan.
Istället för att ha en projektorduk mot väggen och sittplatser bredvid kaminen så tänkte jag att man istället borde vända på steken och ha sittplatserna mot väggen. För att slippa tvingas gå runt sittplatserna, och för att kunna helt enkelt sitta framför elden om man så ville.

Min fru är censurerad, just för att så många andra tjejer så gillar hon inte att bli fotad när hon inte är beredd. (2012-12-20 23:32:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ut med det gamla...
Huset blev äntligen vårt och allting tog sin början. Den vita tomten var till stor hjälp på alla sätt och vis =) (2012-12-20 23:36:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Proson Rumble R-8

Delivering the goods
En stor fin order kom från Fynda (som heter något annat idag) en vacker dag.
BIOstolar, förstärkare, högtalare och en massa smågrejjer.
Fynda är för övrigt obestridliga kungar vad gäller hemmabiogrejer över nätet.

Tomten hjälper till (2012-12-20 23:38:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynavoice Definition DF-8,  Yamaha RX-V673

Slackers delight
BIOsätena var inte lätta att montera för en ohändig man, fyfan. Men det gick till slut och man sitter fint som fan.
Blev dock väldigt överraskad över att man fällde stolarna med sin kropp, istället för den mer klassiska spaken att dra i. Nåväl. Efter ett tag lärde man sig. (2012-12-20 23:41:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Dynavoice
Produkter på bilden:  Dynavoice Definition DF-8

After Work
En dag när jag kom hem från jobbet och tänkte fixa och dona med hemmabion, så slutade det med att jag tog lite vin och lyssnade på musik i 3 timmar istället, och höll på att somna.
Det betyder att man sitter bra, och att det låter riktigt bra! Och att jag gillar vin och musik (2012-12-20 23:58:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Samsung Galaxy S II LTE GT-i9210

Varde Ljus
Leverans nummer två innehöll min projektor. Valet föll på en Sony HW30. Mycket tack vare ihärdigt läsande av recensioner som nästan alltid var goda. Och att jag gillar SONY, rätt och slätt.

Jag följde ett råd som någon vis på detta forum gav, och väntade med projektordukinköpet tills jag hade mätt upp lite mått. Både hur stort man får in i rummet rent fysiskt, men också hur det skulle komma att se ut från sätena.
Här projiceras bilden på en stor IKEAtavla.

Den som undrade vart den lila vita tomten tagit vägen, kan sluta undra, han hade helt enkelt hamna bakom kameran bara på några bilder, men gör här en triumferande comeback. (2012-12-21 00:01:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynavoice Definition DF-8,  Sony VPL-HW30ES

Everything louder than everything else
Det första riktiga bildtestet fick bli den enastående dokumentärfilmen Lemmy (fr Motörhead för er kids som inte funnit Rock n Rollen ännu).
Och jag kan säga att jag gick glad till jobbet den dagen =)
Mätte också en sista gång och la en order på en projektor. (2012-12-21 00:12:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

The big picture
Det drog många blickar när jag en vacker dag strosade ut ur den lokala postutlämningen med ett långsmalt paket på närmare 3 meter över axeln. Valet av projektorduk föll på en Kingpin (mycket tack vare ryktet om deras goda service), som var inte mindre än 117 tum.

Mina mätningar rekommenderade att jag skulle köra på drygt 102" eller liknande. Men jag tänkte "meh" och tog en stor istället. Ångrar ingenting.

Det var för övrigt ett hemskt jobb att sätta upp den, att borra med slagborr i något som kändes som adamantium (läs serietidningar kids), med en borr jag ärvt av min far tog många timmar.
Sen när allt var klart, så funkade inte motorn i projektorn. Men Kingpins legendariska service levererade. En god man lyckades guida mig över telefonen till vad som enklast kan beskrivas av en lekman som en komplett omkoppling av eldosan.

Men nu funkar den fint och har inte strulat sen dess. el is the shit. (2012-12-21 00:27:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

hurra för nexa
Min tanke var hela tiden att ha fjärrstyrd belysning, så man slapp resa sig. Nexa föll valet på och några LED lister från IKEA. Blir riktigt bra ljus och framför allt bra stämning.

skymta mäster Yoda i fönstret (2012-12-21 00:30:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Nästet
Nu börjar det bli mer estetiskt tilltalande. Några tavlor har åkt upp och "Kjamiz" som han heter ligger och slappar på ett armstöd.
Jag har en fru som är helt såld på alien, så när coolstuff började sälja mjukdjurs facehuggers så fanns det inte mycket val. Han fick namnet Kjamiz.

Här ser man också den osexiga möbeln som bär upp hela anläggningen. Den är förhoppningsvis inte permanent, men då jag kört hemmabiobudgeten i botten så kommer det nog dröja innan den delen uppdateras. (2012-12-21 00:50:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Materiel glädje ... den enda sanna glädjen
Man märker rätt snart att, om man har något som är fint, bra och häftigt så vill andra testa det.
Så jag märkte rätt fort att tre fåtöljer är lite lite, och att gäster inte alltid gillar att sitta på golvet(!)
Så in med en till fet fåtölj som blocket tillhandahöll, och vipps mer sittplats.
Den stolen bryter symmetrin något alldeles fruktansvärt och är så långt ifrån sweetspotten man kan komma, men som tur är så är alla inte lika ljud-nördiga som en annan, och blir helt enkelt glada för att bara få sitta någonstans!
Alla behöver sånna vänner (2013-02-15 22:55:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

More is more!
"How can less be more? That's impossible! More is more!" - Yngwie Malmsteen, förebild.

Äntligen dags för en liten uppdatering, som ni läst på bilden innan (för ni läser det i ordning hoppas jag!) så fick jag in en nya fåtölj som fixade jobbet finfint.
Men det va inte allt, jag passade på att uppgradera till ett 7.1 system genom att investera i ett par proson satellitare som ljudfokus sålde ut på REA.
dom gamla åkte upp på väggen nästan i taket, mest av estetiska och praktiska skäl. Skulle man satt dom där jag först ville ha dom, i öronhöjd på väggen, så skulle alla och hans brorsa springa in i dom och dom skulle nog vara trasiga efter en fest.
Så upp i taket med dom! (2013-02-15 23:01:21) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Ass Shaker!
Efter långt mycket längre tid än jag någonsin kommer att erkänna så lyckades jag få fason på rump ruskarna.
Tro inte att det är så lätt som man kan tro om man inte är en händig person, eller att man får någon instruktion med, icke!
men som tur är så växte min generation upp med både McGyver och ring så spelar vi, så efter lite luskande så fick jag liv i dom.
Idén om att installera dom i armstödfacken snodde jag rakt av från en kille på detta forum, som jag självklart inte minns vad han hette. Det spelar väl egentligen ingen roll heller, det är ju inte så att jag tänker ringa och tacka direkt.
Det funkar finfint, dom sitter mycket stabilt och man kan få tre stolar att skaka som Michael J Fox på ett väckelsemöte, med bara två "skakare".

Det jag gjorde som jag själv anser bra mycket fiffigare än den andra killen va att jag petade ner slutsteget i ett av armstöden, så man lätt kan ställa nivåerna på skakarna utan att behöva resa sig (minns mitt tema här, man ska inte behöva resa sig).
Och det är väldigt skönt, speciellt om man tittar på två olika sorters filmer eller liknande.

Fritt fram att sno placeringsidén förresten (2013-02-15 23:08:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sinus Live BassPump III 8ohm

Udda bilder
Jag satt en morgon och sökte fram lite udda filmbilder som jag sedan photoshoppade svartvita och skrev ut och satte i denna finfina filmstrip från IKEA.
Jag är supernöjd med resultatet!
Du har Frankenstiens monster som dricker kaffe och äter scones, Freddy Kreuger som lyssnar på en walkman med resten av rollhavarna.
Hela familjen motorsågsmassaker som tar igen såg på altanen, och många fler. (2013-05-27 11:12:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sony Alpha SLT-A77 + 18-55/3,5-5,6

MASK
En av maskerna i min nystartade masksamling. Det ingick visst en film också! (2013-05-27 11:17:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

The new and improved filmhylla!
Ställa sina ögonstenar i en björkfanérad Billy bokhylla, känns lite som att lägga ner en macbook air i en Lidlkasse. Just wrong man.
Så jag tog mig i kragen och hittade en diskret väggmonterad bokhylla, som matchade väggen, satte två vändor LED-lister (hur kan man inte gilla dom små rackarna!?) och viola! En filmhylla värdig filmerna som står på dom.

Bilden är ju inte den bästa som tagits, och känslan av att alla filmer fullständigt lyser är helt borta, men huvudsaken är väl att jag är nöjd =)

En annan sak jag gjorde var att sortera bort alla gamla DVDer. Dom om några kan få ligga och ta igen sig i en Lidlkasse. (2013-05-27 11:24:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sony Alpha SLT-A77 + 18-55/3,5-5,6

Det andra projektet
Det har förvisso inte något direkt med hemmabion att göra, men jag har nog lagt nästan lika mycket tid på dethär projektet.
En egen bar.
Man vet att man har hittat rätt fru om HON tycker man ska inreda halva vardagsrummet som en hårdrocksbar, och ha brinnande spelkort som fototapet!

Man kan också skymta min "hemmagitarr" bredvid, som jag nog gett fler pussar än min egen moder. (2013-02-15 23:18:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Samsung Galaxy S II LTE GT-i9210

The more things change. the more they stay the same
Jag satt för första gången i morse och skummade igenom bilder på det gamle forumet, något jag inte gjort på väldigt väldigt länge.
Mycket på grund av att sist jag var "aktiv" här var för 2 barn sedan.
Så jag svepte mitt morgonkaffe, stövlade ner till grottan och plockade bort det värsta lösa föremålen och tog några bilder. Kul med en uppdatering kan tänkas!

Det man kan se är att det är en massa smågrejer som ändrats. Mer fokus har lagts på myspys och krimskrams. Det som i min mening ger bion karaktär. En facehugger slingrar sig över centern, matta har lagts, projektorn har fått ett riktigt fäste och väldigt många fler samlarfigurer, tavlor och "diverse" har införskaffats.
För all heder om eldsjälar som lägger 2 år på att för hand slöjda fram ett eget rum från scratch, och sen fyller det med könlös elektronik för 250.000. Men saknas mysfaktorn så uteblir lite av hela känslan. Och skillnaden på en BIO och en HEMMABIO är väl rätt given, eller? =)

En annan sak man kan se är att det smugit in lite instrument och inspelningsutrustning. Detta för att musikskapandet tagit en lite större del av min tid. Och fåtöljerna gör sig utmärkt att spela in lite arg hårdrock.
The bands gonna make it!
(2018-04-28 18:19:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    


 
Viktat medelbetyg:  (8.25) (baserat på 3 st)  Visa lista
_green_    2018-12-29 16:41:59
whiteshadow    2013-08-18 19:42:48
Biobygget    2012-12-21 06:27:07
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Johnny Hotpants   2014-06-19 21:23:52 Anmäl
@circus cinema: Ja det är onekligen fantastisk vad trevligt ett litet rum kan bli med en vision och en del pengar =)
Ja Sony projektorn (HW30) är fantastiskt bra, i 2D så är det i princip inget man kan klaga på alls. Det finns dock lite att önska när man kollar på 3D, men det kan vara att
1. många 3D filmer är rätt så dåliga i sin 3D kvalitet
och att man är
2. rätt så kräsen av sig.
Circus Cinema   2014-01-09 16:53:25 Anmäl
Du ser ut stt ha det jätte bra hos dig. Det vore roligt att hörs vad du tycker om bilden från projektorn. Blev det en Sony Hw 30?
Johnny Hotpants   2013-11-05 16:01:51 Anmäl
@whiteshadow: hehe ja att hitta en fru som håller måttet där det räknas, är nog en betydligt svårare uppgift än att beställa hem elektronik över internet. Det ska ni veta.
Och ja, baren är en riktig hit både till vardags och när festbyxorna åker på.
Det enda negativa är att folk är rädd snabba på att bjuda bort all ens sprit.
whiteshadow   2013-08-18 19:47:29 Anmäl
Jäkligt najs med juste bio avdelning men mest eloge går nog till att du hittat en fru som upskattar detta också. har tyvärr inget hus utan kämpar själv med v-rum som skall fylla mer funktion än vad en människa orkar multi taska. Så jag är avis på er gottiga & härliga film hörna. Grym bar förästen
Johnny Hotpants   2012-12-21 12:05:36 Anmäl
@Biobygget; Tackar så mycket. Jag har faktiskt kikat in på din BIO några gånger och det inspirerar mig alltid till att tänka bortom ljud och bild och leta efter popcornmaskiner och små kylar och liknande. Hatten av!
Biobygget   2012-12-21 06:26:55 Anmäl
Härligt album och rolig läsning. Men framförallt en häftig bio.
Gillar mest "jag tänkte "meh" och tog en stor istället" det är helt rätt inställning! Full pott för ett mysig bio.
Vi kör förövrigt med lika stolar du och jag (kolla mitt galleri).
Johnny Hotpants   2012-12-21 00:43:13 Anmäl
@Rickad-v: haha ja det är ju frågan. Det finns faktiskt 3 alternativa svar på den frågan:
1. Man tar med sig brutalt mycket chips när man knallar ner och ska nästa in sig.
2. Man trycker helt sonika på upphissningsknappen på fjärrkontrollen till duken.
3. Det framgår inte så bra på bilden, men man kommer faktiskt förbi duken på vänster sida, då fronthögtalaren står ca en meter framför duken.
Rickard-v   2012-12-21 00:36:09 Anmäl
Men hur tusan kommer man ut för mera chips eller nått? Jag hade ju vänt på allting.
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.