Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos Veckans
Medlem sedan: 2008-11-12
Senaste uppdatering: 2012-12-24 12:26:28
 Har 47 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 343 inlägg i forumet
 Veckans forumprofil
 Galleri (47)  Filmsamling (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen
Provlyssning HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Gör ett album enbart för bilder och intryck av diverse provlyssningar på olika högtalare och förstärkare. Börjar bara lite enkelt nu.

Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Monitor Audio RX8 vs Heco Metas 500
En polare hade just köpt ett par Monitor Audio RX8 som jag länge hade velat höra så vi bestämde oss för att ta över högtalarna till mig för lite jämförelser.

Förstärkarna vi använde var Onkyo TX-SR607 samt Marantz SR7002. Vi provade även att ändra placeringen av högtalare litegrann för att inte någon av högtalarna skulle stå fördelaktigt.

De första intrycken var att RX8'orna spelar väldigt tight, med fint, lent ljud som aldrig blir vasst men gott om detalj, gott om tryck i basen och vad jag tror är ett ganska neutralt ljud.

Heco har istället ett enormt djup och väldigt bred ljudbild som verkligen släpper från högtalaren, gott om detalj, samt ett bra bett i mellanregistret som verkligen kommer till sin rätt i vissa låtar.

RX8 har det ganska neutrala och tighta ljudet och låter väldigt jämnt i alla register nästan oavsett vilken låt man ger som att spela. De levererar ett härligt tryck som lämpar sig extra bra till exempelvis elektronisk musik. De sticker nästan aldrig ut men det gör dom också lite tråkiga i mina öron.
Heco å andra sidan är definitivt underhållaren av dessa två. Med sin enorma bredd på ljudet som verkligen fyller upp rummet så är det lite av en wow-upplevelse att lyssna på vissa låtar. T.ex. i Madonna - The Power of Good-Bye så blir RX8 överkörda av inlevelsen och djupet i Heco. Det beror inte på att RX8'orna gör bort sig, utan snarare på att Heco briljerar i en sån låt.
Men, detta underhållande spelsätt kommer absolut inte till sin rätt i alla låtar. Heco saknar "punchen" RX8 har och Heco verkar ha en puckel någonstans i övre mellanregister vilket gör att den låter vasst och spretigt i flera fall, även om aggressiviteten i mellanregistret låter helrätt ibland så är det många gånger det blir fel och RX8 tar ledningen. RX8 är till exempel genomgående bättre på att återge sång med få undantag.
Chris Isaak - Wicked Game är för omväxling skull en av låtarna där dom 3 provlyssnarna tyckte högtalarna lät väldigt lika och det var svårt att utse en vinnare.

Heco ger dom nästan 3ggr så dyra RX8'orna en stenhård match. RX8 är nog den högtalare som spelar mest neutralt av dessa två och är det definitiva valet för den som föredrar en tight, neutral men smal ljudbild.
Jag själv har dock aldrig brytt mig om vad som anses vara neutralt eller inte utan lyssnar enbart efter vad som jag tycker låter bäst, mest detaljerat samt det mest behagliga ljudet.
Jag har svårt att utse en klar favorit mellan dessa två, men det lutar åt RX8. En sak är i alla fall säker, Heco Metas 500 är en oerhört prisvärd högtalare som gärna tar en fight med mycket dyrare högtalare. Jag valde ju trots allt Heco framför XTZ 99.36 för inte så längesedan. (2011-10-08 16:16:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Heco Metas 500,  Monitor Audio Silver RX8


 
Viktat medelbetyg:  (0.00) (baserat på 0 st)  Visa lista
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Veckans   2012-05-02 20:38:05 Anmäl
[quote name='Viapea' timestamp='1324925434' post='3466652']
Ser ut som om högtalarna står lite väl tajt, 2m till i mellan så får du en helt annan ljudbild.
[/quote]

Blir säkert en helt annan ljudbild men blir nog också katastrof eftersom jag sitter 2,5m ifrån dem och de redan nu står 2 meter isär från varandra.
Unregisteredfec72d49   2011-12-26 19:50:34 Anmäl
Ser ut som om högtalarna står lite väl tajt, 2m till i mellan så får du en helt annan ljudbild.
Veckans   2011-10-08 16:39:07 Anmäl
[quote name='walle_1' timestamp='1318084315' post='3400827']
Intressant!
Uppställningen ser ju däremot inte ut att gynna MA direkt. Ni borde haft MA ytterst på en sida för att få samma bredd mellan de båda stereoparen. Det kanske kan förklara heco´s bredare ljudbild?
Har inte hört någon av dom så jag har inga åsikter om ljudet men reagerade lite på att uppställningen inte var helt rättvis. Kul test dock!
[/quote]

Om du läser noggrant så ser du att vi flyttade runt högtalarna under testet och vi körde mestadels så som du föreslog där avståndet var detsamma mellan båda paren. Bilden visar bara hur vi ställde upp det från början. Ändringar i uppställningen gjorde dock väldigt lite. Mycket av anledningen till att Heco har så mycket större bredd tror jag beror på att de har dubbla bakåtriktade basreflexportar och därför använder mycket mer av rummet, men det är dock över hela registret de visar bredd.
metallo   2011-10-08 16:35:43 Anmäl
Gillar verkligen såna här jämförselser, kul!
walle_1   2011-10-08 16:31:55 Anmäl
Intressant!
Uppställningen ser ju däremot inte ut att gynna MA direkt. Ni borde haft MA ytterst på en sida för att få samma bredd mellan de båda stereoparen. Det kanske kan förklara heco´s bredare ljudbild?
Har inte hört någon av dom så jag har inga åsikter om ljudet men reagerade lite på att uppställningen inte var helt rättvis. Kul test dock!
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.