Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Intervju med Minhembios skapare

Skriven av: m-be  |  Datum: 2011-03-24

Jag är imponerad av att Minhembio har så många kunniga medlemmar ochså många bra trådar. Det kan inte vara en tillfällighet att forumet nu har nått 200 000 medlemmar. Jag har ett ställt ett par frågor till Minhembios skapare Per Sandström för att försöka få reda på mer om forumets historia.
  

1) År 1999: Vad fick dig att starta Minhembio?

Under den senare delen av 90-talet kom jag in i IT-branschen och blev förälskad i Internet och dess möjligheter.
Vart efter jag lärde mig fler programmeringsspråk började jag inse att jag faktiskt kunde skapa en helt egen sajt och den var från början en mer allmän sajt om mig, mina intressen, familjen osv (det som idag kallas för blogg…).

Jag märkte tidigt att mina sidor om hembio var populärast och eftersom jag hade ett stort intresse själv beslöt jag mig för att bygga en sajt som bara skulle handla om hembio och tog in en färdig forumlösning som jag modifierade för att passa mina behov. Tanken var att vi som var intresserade av hembio skulle kunna diskutera allt som hade med hembio att göra och att vi skulle kunna visa upp våra anläggningar och byggen för varandra. Bortsett från forumdelen byggde jag avdelningar för artiklar, tester, en DVD-databas, uppladdning av egna bilder osv.

Sajten blev populärare än jag någonsin trott och det ledde till massor av kontakter som till slut ledde till att jag och en nyfunnen kollega startade Hembiobutiken.se. Något år efter Hembiobutikens start insåg jag att någon annan var tvungen att ta över minhembio.com och när jag fick frågan från Jonas Bonde på Prisjakt (som jag hjälpte att göra gratis reklam för på minhembio.com) om de fick ta över forumet kändes det helt rätt. 

2) Du går under namnet Per, men använder Perra. Vill du uppge ditt medlemsnamn?

Min första sajt om hembio hette ”Hembio by Sandstream71” och det var också det namn jag använde på forumet. Namnet anspelar på mitt riktiga efternamn och mitt födelseår. Det här var i slutet av 90-talet och alla stora sajter var på engelska och drevs av amerikaner, då passade namnet bra.

3) Vad innebär det perfekta ljudet för dig?

Ett ljud som gör att jag glömmer att jag lyssnar på ett par högtalare. Det perfekta ljudet tar mig till en plats bortom rum och tid.


4) Vad lägger du i den perfekta bilden?

Nästan samma sak som det perfekta ljudet. Jag vill inte sitta och tänka på vilken dålig svärta det är eller att det finns komprimeringsfel i bilden. Man ska flytta in i filmens, TV-programmets eller sportens värld och inte tänka på att man egentligen sitter framför en duk med ett par lådor runt om sig.

5) Vilken är din personliga favorit hemmabio på sajten, om du är tvungen att välja?

Ska jag vara helt ärlig så har jag bara besökt minhembio.com vid ett fåtal tillfällen de senaste 5-6 åren. Jag har helt enkelt inte tiden eftersom jag driver ett företag i samma bransch, Hembiobutiken.se, och där har jag jobb så det räcker och blir över.

6) En del kan uppfatta Minhembio som lite "nördigt", t ex när det gäller kablar. Kan du hålla med om det?

Jag är inte alls enig men det beror nog på att jag är en av dessa hembionördar som kan få för sig att rigga upp 2 st Blu-Ray spelare för att se om detgår att se skillnad på en Supra och en Goldkabel HDMI-kabel. Jag har till och med gjort blindtester av högtalarkablar tillsammans med min fru medan vällingen till barnen värmdes i mikron. Jag lyssnade och hon sprang och bytte kablar på högtalarna.

 

 7) Anser du dig som en "cineast",  dvs hängiven filmintresserad person?  Måste man vara det för att finnas på Minhembio?

Tvärtom, jag är nästan mer intresserad av tekniken bakom det som producerar den mäktiga upplevelse som en bra hembio kan ge. Självklart kan jag väl lite mer än Svenne-Banan om film men jämfört med mina kompisar som kan rabbla regissörer, skådespelare osv är jag en amatör.

 

Är det något du önskar lägga till?

Jag skulle vilja tacka alla dem som var med när minhembio.com skapades och som hjälpte till med att bygga grunden till forumet med sina inlägg. Ett forum blir aldrig bättre än sina medlemmar och hade det inte varit fördem hade du inte gjort den här intervjun med mig!

 Intervju: Magnus BengtssonPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.