Förra ggn blev det helgrillad gris.. Riktigt gott, även om det tog längre tid än vad jag först hade trott, tror jag hade lite för högt mellan djur och glöd.
Undra vilket djur man skall helgrilla nästa år?
Kalv?

Postad 01 juni 2011 - 08:46 Förra ggn blev det helgrillad gris.. Riktigt gott, även om det tog längre tid än vad jag först hade trott, tror jag hade lite för högt mellan djur och glöd. Undra vilket djur man skall helgrilla nästa år? Kalv? ![]() Postad 02 juni 2011 - 22:43
Manligt! Postad 02 juni 2011 - 23:00
Hmm. Bra att veta. Ska nog köpa en sån snart. Men ni hade väl stenen på från början? Så att ni inte agerade som totala grillnoobs menar jag. ![]() Postad 02 juni 2011 - 23:07 Minns faktiskt inte, men så här i efterhand vet jag iaf att man ska inte ha glöden under stenen. Den ska vara runt omkring på sidorna... Postad 03 juni 2011 - 07:57 Men Murphy har slagit till, när äntligen gasolgrillen har rostat sönder så har man inte råd att köpa ny, surt. Edit: fuckit, man behövver en grill, so be it: ![]() Redigerat av what17ever, 03 juni 2011 - 21:16. Postad 04 juni 2011 - 08:46
Härlig vändning ![]() Postad 04 juni 2011 - 10:43 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Postad 05 juni 2011 - 12:10 ![]() Är det någon som testat Flap Steak..? Köpte det på Ica Maxis charkdisk, var nått "US Nebraska" kött typ. Men iaf är det nog bland det bättre kött jag ätit ...! Otroligt fint kött med bra marmorering och väldigt mört ![]() Postad 05 juni 2011 - 16:49 för långhelg.. Tyvärr strejkar kameran, men attans vilket fint kött, helt explosions fylld marmorering, de vägde en 400gr st oxå... Drömde hela natten om biff.. ![]() ![]() Men, i dagarna blir det ju en halv älg som kommer på beställning! ![]() Postad 07 juni 2011 - 06:08
Yes! Det har jag testat och kan bara hålla med om de positiva ordalagen! Köpte även Rib Eye Steak i samma serie, fantastiskt gott! Köpte en Looftlighter då ICA Maxi i stan sålde den för 299kr. Har kört lite med varmluftspistol, men Looftlightern är faktiskt bättre. Postad 07 juni 2011 - 13:15 ![]() Potatisklyftor och morötter i folie, med olivolja, flingsalt och färsk rosmarin. Grillade grönsaker och sedan rubbad kycklingfilé. (Carribean Style) Postad 07 juni 2011 - 13:52 Postad 07 juni 2011 - 13:55 Här ska bli stensatt i sommar så då komme rbordet att stå ritkigt stabilt. Grillade hel kyckling i helgen också med diverse kryddrubbing och så rökte jag det lite lätt med Apple Wood chips Postad 08 juni 2011 - 12:18 Postad 08 juni 2011 - 21:15 Det är OK, dock helt fel hanterat kött, fel sötma och heeeeeelt fel mörhet, trots den fina fett-marmoreringen.. Hade det vart rätt hängt hade det faktiskt vart i klass med "guld-köttet".. så tråkigt att de ska stressa på den biten. Kossan är dödad på söndag, styckad under natten, och i butiken på måndag. Helt fel hanterat. Postad 09 juni 2011 - 07:05
Oj, det där låter inte alls som det kött jag köpte. Mitt var från US Beef och smakade fantastiskt. Med tanke på att det är importerat från USA låter din uppskattning av tiden lite galen ![]() Postad 15 juni 2011 - 12:06
Förra veckan hade de Flap Steak på Ica kvantum i Norrköping igen, så jag var ju tvungen att testa igen. När jag först kom fram till disken blev jag lite besviken, bitarna såg väldigt tråkiga ut, mer som köttslamsor. Men en kille i charken kom fram och frågade om jag hittade något bra, så jag frågade om det inte fanns lite bättre bitar. Han går in i "köket" och kommer tillbaka med ett fat som de skurit upp en stund innan men inte lagt ut ännu. Nu såg det betydligt bättre ut! Fin färg, fin marmoreing och bra form på bitarna. Köpte 4 bitar, något mindre än ryggbiffsstorlek ungefär. Körde lite rubbing på dem och några timmar senare grillades de några minuter på varje sida. Utsökt gott! Detta kött tillsammans med Rib Eye Steak som jag också köpt där är nog några av de godaste köttbitarna jag ätit. Igår var jag på "Britta och Lennarts nära kött" och fick tag på väldigt fina tjocka revbensspjäll. De åker på grillen vid lämpligt tillfälle! Postad 20 juni 2011 - 11:00 ![]() Köpte en pizzasten i förra veckan så nu var det dags att testa den. Briketter i en cirkel i ytterkant på grillen, pizzastenen på direkt så att den är riktigt varm när man lägger på pizzan, under tiden lägger man på det man vill ha på pizzan och sen på med pizzan på stenen. Man bör inte ha tomatsåsen på för länge på degen innan man lägger på pizzan på grillen för då blir degen "såsig". Tycker det blev riktigt, riktigt bra. Botten blev som riktig "köpepizza" och det smakade grillat om pizzan! Rekommenderas! Redigerat av BrittBastard, 20 juni 2011 - 11:01. Postad 20 juni 2011 - 11:47 Postad 20 juni 2011 - 11:54
Tog tyvärr inga foton. Gjorde inte mycket mer än tände grillen och plockade bort pizzan när den var klar p g a pissvädret. Men här kan du köpa den. Finns ju även varianten i granit men jag gick på snacket om att ovanstående ska klara fler pizzor på raken utan att bli för varm/bränna pizzabotten. ![]() Redigerat av BrittBastard, 20 juni 2011 - 11:55. Postad 20 juni 2011 - 12:06 eftersom plattan är 36cm i diameter borde den ju även funka till min rookieweber på 46cm ![]() Postad 20 juni 2011 - 12:15
Nja, finns en med en mindre diameter också. Tror att om du kör med en 36 i din så kommer pizzorna bli väldigt brända i kanterna. Postad 20 juni 2011 - 22:37
ja de har dukanske rätt i, kanterna kommer för nära kolen då kanske. då får det bli den mindre modellen ![]() Postad 27 juni 2011 - 16:54 ![]() Postad 28 juni 2011 - 09:17
Fan vad trevligt! Jag är på jakt efter helt vildsvin, ska helgrillas! Mer angående grillning, kan verkligen rekommendera boken "Till grillat". Riktigt bra! Två tips från boken: Gjorde i helgen en sallad bestående av tomater, jordgubbar, vitlök, färsk basilika och olivolja. Lite annorlunda, superenkel och sommarfräsch! Rostad BBQ-potatis: Hela färskpotatisar, paprika i stora klyftor. Blanda Chipotle-pasta, hackad vitlök,olivolja, salt och peppar och pensla sedan/blanda i skål med potatisen och paprikan. Riktigt gott! EDIT: Sen in i ugnen såklart! ![]() Redigerat av BrittBastard, 28 juni 2011 - 09:23. Postad 28 juni 2011 - 09:48 Stiligt! Blev det lika gott som det ser ut? ![]() Postad 28 juni 2011 - 10:49 Överlevde gräsmatten under? Kan bli lite varmt ![]() Postad 28 juni 2011 - 12:32
Helgrillat lamm var faktiskt godare än helgrillad gris som jag gjorde för ngt år sen.
Gräsmattan "klarade" sig, blev 2st torra fläckar men bör snabbt komma tillbaka. Förra ggn vi helgrillade så grävde vi en grop som vi fyllde med singel vid sidan av tomten, men det var lite osocialt därav denna konstruktion så man kunde stå lite mer centralt. Grillpinnen är gjord av 4 kants rör så man kan vrida den 180° vilket gjordes en gång var 15min +/-. Sen är den hög och sänkbar mot glöden, man lossar bara en bult. Redigerat av ferna, 28 juni 2011 - 12:32. Postad 05 juli 2011 - 12:55 ![]() Postad 05 juli 2011 - 20:17 /G Postad 05 juli 2011 - 20:56 Vil nog minnas att jag fick ett litet häfte med när jag min weber för många år sen. Annars finns lite här http://www.webergril...rillen-302.aspx Postad 05 juli 2011 - 21:20
Jag skulle nog säga den här: http://www.bokus.com...a-som-proffsen/ Riktigt bra, proffsig, snygga bilder o s v...jag har redan gjort 4-5 grejer ur den och då har jag bara haft den ca 2 månader. Postad 06 juli 2011 - 05:57 Kollade in precis den där boken idag, varav jag kom på tanken att fråga er vad ni tycker före köp. Men det var det inte mycket att orda om.. /G Postad 06 juli 2011 - 06:28
Har man iPad eller iPhone så finns det en "Weber app" på store som verkar bra, massa recept och en grill timer bla.
Postad 06 juli 2011 - 07:33 Nice, ska testas. JAg gillar Weber på Facebook, då får man en del recept ibland. Nån som har testat Webers egna kokbok? den är tjock och dyr, men är den bra? boken som länkades till ovan verkar klart intressant. Vad anser ni om Webers egna briketter? jag har testat en påse nu och de brinner jäkla länge, en nackdel som jag tycker är att de tar lång tid att tända på. Och ibland när man satt på locket på grillen och kväver glöden lite, så har den svårt att komma igång till högre temperaturer, då stannar tempen på under 200 grader. Har börjat blanda in vanligt kol för att det ska b li bättre fart på det. Jag måste skämmas lite, jag har fortfarande inte testat min Pizzasten, hade glömt att jag har köpt en. Lite nytt med en 57 cm grill, tar tid att vänja sig hur mycket briketter som man ska hälla i och är lagom. Postad 06 juli 2011 - 07:38
Jag häller ofta i för mycket. Speciellt när jag ska röka ( inte bra då det då blir för varmt ) men börjar få in snitsen på det nu. Postad 06 juli 2011 - 10:02
Hur får man tillgång till den app'en? Hittar inte i App Store och går jag till Weber's hemsida och klickar på App Store så står det bara "Your request could not be completed" Är den tillgänglig endast i USA eller dyl? Postad 06 juli 2011 - 10:14 Yes, bara i USA men i min iTunes kom det upp att jag kunde byta store. Kanske för att denna dator aldrig varit inne storen innan. Så laddade inte ner från denna burk då iphonen inte är synkad här. Appen kostar $4,95. Postad 06 juli 2011 - 10:29 Tänkte vänta då jag ändå inte kan börja grilla förän sept pga flytt. Kom på att det var nog i appshopper som jag hittade den. Ska testa när jag kommer hem. /Niklas EDIT. Såg nu att det inte fungerade. Redigerat av evil_nike, 07 juli 2011 - 11:25. Postad 06 juli 2011 - 11:39
Läste en recension om den och det lilla klagomålet var väl att vissa saker där i är svåra att göra för det krävs specialgrejor som är svåra att få tag på. Eller är den värd att köpa? Postad 06 juli 2011 - 11:47
Tycker inte det varit speciellt svårt att få tag i grejer till dom sakerna jag gjort. Sen får man ju vara lite kreativ om det nu är någon enstaka ingrediens som det inte går att få tag i. Asado-recepten blir dock lite svårare att genomföra för min del men mer på grund av utrymmesskäl, så att säga. ![]() Postad 11 juli 2011 - 09:37 Sambon gjorde egen glaze av rabarber som var kokta och mixade till sås, chili, äppelcidervinäger bla. Salt, pepper och in med lite färsk timjan. Jag flisade lite körsbärsflisor som fick bidra med rök Sen ca 130° på grillen i 1h 45 min så var det klart sen. Sjukt gott och saftigt! ![]() Postad 11 juli 2011 - 15:18 Tog inte ens en vecka att få hem det alltså. ![]() Det är pelletsbehållare i gjutjärn, en termometer, marinad injektor, Butt Rub, ett rib rack och så klart pellets. Jack Daniels och ek rökpellets. Så hade de skickad med en liten test av körsbär också. Antar att det blir grillat idag med! ![]() Beställde från http://planetbarbecue.co.uk/ bställer man under 2 kg var frakten ca 100 sek. 2 kilo och upp till 31 om jag inte minns fel kostade det ca 200:- Lätt värt det då bara en påse pellets var halva priset jämfört med svenska sidor. Kan rekommenderas! Postad 22 juli 2011 - 14:47 Har iaf beställt grill och kringutrustning nu. Weber Master-Touch 57cm, Svart Premiumöverdrag Skorstenständare Revbenställ Marinadhållare med silikonpensel Digital ficktermometer Wood Chips körsbär Tändkuber Grillborste Tyvärr flyttar jag först 13/8 så det blir att hålla sig från att packa upp :|. Men sen blir det grillning fram till snön kommer. Planerar dessutom redan hur jag ska grilla julskinkan och revbenspjällen till julbordet ![]() Jag tycker fortfarande det inte har besvarats vilken produkt eller recept som är godast när det gäller rub och glace till baby-back ribsen. Vad måste jag köpa så att jag är redo den 13:e? Edit: Någon som vet var man kan köpa vettiga grillhandskar? Gärna butik i Linköpingsområdet så man kan känna på dem. /Ash Redigerat av AshtrayY, 22 juli 2011 - 18:21. Postad 29 juli 2011 - 17:56 För egen del börjar det klinga av lite, har ju varit igång många månader redan ![]() Postad 29 juli 2011 - 18:21 Ahmeeeen,det har ju varit skitväder i juli' iallafall i Uppland :-) Har precis invigt min eminenta hamburgarpress, burgarna blev såååå mycket godare :-) Postad 29 juli 2011 - 18:27 Är det sån rackare som packar ihop köttet? 1 användare läser detta ämne0 medlemmar, 1 gäster, 0 anonyma medlemmar |
Trendande produkter |