Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Eftersläpning i bild med JVC-N5 (grov sådan)

17 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 04 november 2019 - 22:30

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Begriper inte vad som är fel. Bytte nyss projje, och så var det inte innan. Går knappt att titta på. Vad är det jag missat? Någonting är fel någonstans. 

 

Bifogad fil(er)


Redigerat av ESAFESA, 04 november 2019 - 22:31.


#2

Postad 04 november 2019 - 22:33

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

ibland blir det även artifekter i bilden såsom detta 

Bifogad fil(er)



#3

Postad 04 november 2019 - 23:34

MKarlsson74
  • MKarlsson74
  • Guru

  • 5 973 inlägg
  • 0

Har N5 och har inte sett dyl. Är det så oavsett vad du kör för källa?



#4

Postad 05 november 2019 - 00:24

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Har N5 och har inte sett dyl. Är det så oavsett vad du kör för källa?

 

Samma oavsett källa, men mer tydligt på lågupplöst material 

enda jag kan komma på som jag gjort var 3.1 uppdateringen. 



#5

Postad 05 november 2019 - 01:22

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Här är en video med där det är extremt tydligt. 

Spelar inga roll vilka inställningar man har på projjen eller receivern..

Notera på Apple Arcade hur färgen blir gul 

https://youtu.be/GlqaIpUODRY



#6

Postad 05 november 2019 - 08:02

Audiostar
  • Audiostar
  • Beroende

  • 1 191 inlägg
  • 0
Vilken hz har du på apple tv?

#7

Postad 05 november 2019 - 08:28

Marcus_TheRock
  • Marcus_TheRock
  • Mästare

  • 2 749 inlägg
  • 0
Ser ut som att det syncar ihop fel. Prova att köra ATV direkt till projen med en kort HDMI kabel för att se om det blir likadant.

/Marcus, The Rock Hemmabio i Lund

#8

Postad 05 november 2019 - 22:20

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

För allas vetskap kom jag fram till detta 

Angående bildproblem. 

Kommit fram till vad problemet är så färgerna flimrar samt att det är extrema eftersläpningar 
 
När man kör HDR så var den inställd på hdr frame eller liknande. Ändrar man till HDR10 på båda valen som finns  där så löser det sig. 
 
När det gäller SDR så är det när man väljer läget Cinema med bildläget Cinema eller video blir det problem, ändrar man till BT.709 så löser det sig… 
 
Varför är det så? 
 
Eftersläpningarna blir MINDRE nu när man går genom recievern än när man kopplar Apple TV direkt till projjen. 

Redigerat av ESAFESA, 05 november 2019 - 22:41.


#9

Postad 06 november 2019 - 08:12

Audiostar
  • Audiostar
  • Beroende

  • 1 191 inlägg
  • 0


För allas vetskap kom jag fram till detta

Angående bildproblem.
Kommit fram till vad problemet är så färgerna flimrar samt att det är extrema eftersläpningar


När man kör HDR så var den inställd på hdr frame eller liknande. Ändrar man till HDR10 på båda valen som finns där så löser det sig.


När det gäller SDR så är det när man väljer läget Cinema med bildläget Cinema eller video blir det problem, ändrar man till BT.709 så löser det sig…


Varför är det så?


Eftersläpningarna blir MINDRE nu när man går genom recievern än när man kopplar Apple TV direkt till projjen.


Har du gjort en factory reset efter du uppdaterade till 3.10 ?
Då det annars har löst auto bild läge etc för många

#10

Postad 06 november 2019 - 08:19

DPC
  • DPC
  • Användare

  • 245 inlägg
  • 0

 

För allas vetskap kom jag fram till detta 

Angående bildproblem. 

Kommit fram till vad problemet är så färgerna flimrar samt att det är extrema eftersläpningar 
 
När man kör HDR så var den inställd på hdr frame eller liknande. Ändrar man till HDR10 på båda valen som finns  där så löser det sig. 
 
När det gäller SDR så är det när man väljer läget Cinema med bildläget Cinema eller video blir det problem, ändrar man till BT.709 så löser det sig… 
 
Varför är det så? 
 
Eftersläpningarna blir MINDRE nu när man går genom recievern än när man kopplar Apple TV direkt till projjen. 

 

 

bra att du återkopplar så andra vet vad det berodde på!  Jag har ännu inte uppdaterat till 3.10 och inte haft problemet. Jag har däremot problem med att jag inte får någon bild alls när jag kör genom min reciever Onkyo rz1100. Den ska klara det enligt spec men något är fel. 



#11

Postad 06 november 2019 - 10:42

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Har du gjort en factory reset efter du uppdaterade till 3.10 ?
Då det annars har löst auto bild läge etc för många

 

testat det nu, hjälper inte. 

Problemet verkar kopplas till low lamp mode, har jag high lamp mode försvinner alla problem i dessa lägen. 

Så kör jag allt ovan så är det lugnt i high, men alla problem ovan kvarstår i low. 

Däremot funkar det bra i low lamp mode när man kör BT.709 tex eller HDR10 på HDR fronten 


Redigerat av ESAFESA, 06 november 2019 - 12:58.


#12

Postad 06 november 2019 - 16:49

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Nu så.. 

Sätta contrast till -2 löste allting på SDR
Sätta contrast till -5 löste allting på HDR

https://youtu.be/ll1vh8pZUJ0


Redigerat av ESAFESA, 06 november 2019 - 17:59.


#13

Postad 09 november 2019 - 20:19

DPC
  • DPC
  • Användare

  • 245 inlägg
  • 0

Min n5 släpar också.. Tittar på tv via en box, har natural inställt. Ser precis ut som för trådskaparen. Tycker inte nämnda tips hjälper. Kör bt709 och även testat justera kontrast och köra höga lampläget. Bilden är jobbigt ur fokus vid rörelser. Tycker även jag ser släpning vid rörelser med bluray. Bilden blir oskarp vid rörelser och sen skarp igen när rörelser minskar. Jag börjar tvivla lite på om Jvc karaktär passar mig? Är van vid den relativt lugna bild som sony ger. Tips är välkomna. 


Redigerat av DPC, 09 november 2019 - 20:58.


#14

Postad 10 november 2019 - 13:58

MKarlsson74
  • MKarlsson74
  • Guru

  • 5 973 inlägg
  • 0

Jag har ingen upplevelse om eftersläpningar överhuvudtaget med min N5. Måste vara något fel med era projektorer. Byt in dem för nya. 



#15

Postad 10 november 2019 - 15:12

R1ckardK
  • R1ckardK
  • Rookie

  • 9 inlägg
  • 0
Har inte heller några som helst problem med min. Såklart det ser skit ut med dålig signal in men exempelvis SMB från TV4 via ATV4K igår var topp. Sen får ju atv ställa om frekvens etc så att det matchar..

#16

Postad 14 november 2019 - 20:02

Audiostar
  • Audiostar
  • Beroende

  • 1 191 inlägg
  • 0
Hur är mpc ställt jag drog ner enhanced till 2 och smoothing till 0 ändrade till standard från highres

#17

Postad 15 november 2019 - 10:13

Jokkmokksjocke
  • Jokkmokksjocke
  • Veteran

  • 2 384 inlägg
  • 0

Begriper inte vad som är fel. Bytte nyss projje, och så var det inte innan. Går knappt att titta på. Vad är det jag missat? Någonting är fel någonstans. 

 

 

Är nyfiken på hur du tog bilden?

 

Nu så.. 

Sätta contrast till -2 löste allting på SDR
Sätta contrast till -5 löste allting på HDR

https://youtu.be/ll1vh8pZUJ0

 

 

Låter smått otroligt, jag ser ingen skillnad i videon. Men vet ju inte om du filmat en 24hz bild med dina 50hz kamera etc... ?



#18

Postad 25 november 2019 - 23:00

ESAFESA
  • ESAFESA
  • Forumräv

  • 721 inlägg
  • 0

Kollar man på Apple Arcade appen ser man hur orange blir gult =) 

Det sjuka är, att helt plötsligt i förrgår, så funkar det perfekt! utan att ändra kontrast.. Men innan var de det problemet. Extremt konstigt.....

Hur som så funkar det nu peppar peppar... 





0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.