Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Bad Boys 2: Superbit

2 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 18 juli 2006 - 20:07

Minhembio
 • Minhembio
 • Nyhetsankare

 • 34 inlägg
 • 0
Bad Boys hade onekligen sina stunder i biomörkret men frågan är om denna uppföljare håller måttet? Recensionshörnan tar och granskar Superbit-versionen av Bad Boys II och finner tekniskt nirvana.
Läs mer här

#2

Postad 25 september 2006 - 19:26

Beagle five
 • Beagle five
 • Veteran

 • 2 462 inlägg
 • 0
köpte denna baserat på din recension just för att få en DVD film med grym bild, trots att jag redan hade BB2 på DVD och då det dessutom är dts på superbiten så kunde jag inte låta bli att slå till.
Idag då den damp ner i brevlådan så sprang jag till projektorn för att se denna film 10 plus bild, och vi vet ju hur det är med förväntningar.... ja själv klart så tyckte jag vid första anblicken att det såg likadant ut som den jag redan hade, som inte alls lider av dålig bild på något sätt.
Men dts spåret gav filmen en helt annan dimension ( förstår inte dessa som LYSSNAR efter skillnaden mellan dts och DD, det är upplevelsen som är skillnaden, med DD så ser du på filmen, med dts så är du i filmen! ) så bara det gjorde köpet värt pengarna, men förutom det så tycker jag att den uppvisade samma lite överexponerade och pixelerade bild som min andra superbit har, femte elementet. Förmodligen just för att den är såpass skarp att den blir lite "vass" i konturer och sånt.
Och då jag alltid har skärpan på högsta på min proj ( jag veeet att det är ett stort no no, men jag älskar skarp bild ) så skapar det mer jaggies och sådana överskarphets problem än vad jag brukar ha = bilden upplevs på ett sett sämre. dock efter lite bytande mellan filmerna så är det inget snack om att det är superbiten man fastnar mest för. Men någon egentlig skillnad på bilden märkar jag inte.

satte mig framför datorn och tog screenshots från bägge filmerna för att verkligen se skillnaden och det är inte förrän nu man kan se den, jag lyckas ta några screens på exakt samma frame och då ser man att superbiten har en anings mer skärpa men det är knappt att man ser det, är mest i bakgrunden som saker som är lite suddigt på den vanliga och skarpt på superbitn, men också att bilden svagt överlag är liiiiite skarpare.

satte mig sedan för att kolla på dom på min vanliga CRT, en philips med natural motion och en massa sådant, och har den bästa bild som finns i stort sett. Och nu såg bägge filmerna skitfina ut, grymt fina till och med, men superbiten har ett litet försprång i skärpa, djup och klarhet. Dock lider den lite mer av brus i bilden än vad den vanliga gör, vilket gör att den i vissa scener ser bättre ut trots dessa lite mjukare ton. tror dessutom att filmen hade sett ännu finare ut om den inte hade haft denna överexponerade looken som antingen är något fel i transfern till dvd, som jag har sett på ett gäng dvds på sista tiden typ transporter 2, eller så ska den vara så, vilket är synd då det tar bort lite djup och naturlighet ifrån bilden.

Vad jag försöker komma fram till är att trots att BB2 redan hade bra bild så lyckas dom förbättra den ytterligare på denna superbit version och med dts spåret så blir det verkligen en rulle man bara sitter stum och gapar inför.
så tack för en bra recension så jag fick veta att det var denna version av filmen man skulle ha :-)

ska nog ta o lägga upp några screenshots så för ni jämföra själva, men det går knappt att skilja dom åt.

Mvh
Beagle

#3

Postad 27 september 2006 - 15:00

Beagle five
 • Beagle five
 • Veteran

 • 2 462 inlägg
 • 0
nu har jag lagt upp 2 screenshots i mitt galleri, bägge är exakt samma frame0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.