Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Koppla samman antenn o kabeltv?

1 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 02 juli 2013 - 22:59

nattugglan
  • nattugglan
  • Lärjunge

  • 337 inlägg
  • 0
Jag får kabeltv via en nedgrävd kabel till mitt hus. Dock så är bilden skit och ibland ligger signalen helt nere pga vissa tekniska problem hos leverantören. Jag har på taket en ordentlig antenn som idag inte används(kabeln avklippt på taket)

Min tanke är att använda antennen som backupp eller tom köra gratiskanalerna via den då jag misstänker det kommer ge bättre bild än den brusiga kabeltv jag har.

Så då är frågan om det går att sammankoppla antennen med kabeltv utan att jag måste mecka om kablarna varje gång jag vill byta signalen imellan. Skickar en bild på en skiss så som jag vill ha det. (i handeln har jag inte funnit t-koppling som har 2 in o 1 ut, utan bara sett 1 in och 2 ut)

Bifogad fil(er)#2

Postad 03 juli 2013 - 11:56

Ringblixt
  • Ringblixt
  • Mästare

  • 2 956 inlägg
  • 0
Utan att vara specialist på antenner låter detta som en synnerligen icke-fungerande idé av flera skäl.

Ett av dem torde vara rent elektriskt. Vad du önskar koppla är ungefär som att driva en apparat genom att ta ström från två separata slingor samtidigt, där en är jordad och ojordad. Med tanke på hur mycket jordproblem det kan bli med enbart en enda kabelantenn torde detta ge rätt rejält stötar någonstans där du inte vill att det ska bli stötar.

Det andra är rent signalmässigt. Jag har inte koll på vilka frekvenser som gäller men rimligen borde C- och T-signalerna störa varandra på något sätt.

Mig veterligen finns det heller ingen TV-apparat som tar både DVB-C och DVB-T samtidigt. Analogt och digitalt samtidigt men inte de olika systemen samtidigt. Undantaget är apparater med S-mottagning men då är det också en separat antenningång för satellitmottagaren.

Vad du behöver är två separata mottagare för T och C vilket är lätt att ordna. Två separata boxar med varsin HDMI-kabel så är du hemma.0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.