Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

GUIDE: Canal Digital, DVB Link, Oscam/Acamd

2 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 03 februari 2014 - 16:09

spelevinken
 • spelevinken
 • Beroende

 • 1 417 inlägg
 • 0
Lovade ju "dyrt och heligt" i annan tråd att leverera en guide om jag fick igång oscam och acamd tillsammans med Canal Digital. Nu har jag fått igång det och här följer då en guide hur jag fick det att funka. Vill understryka att jag nog inte fått igång det alls om det inte var för "politby" (stort tack) som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att jag fick igång det, kolla denna tråd.

Hårdvarumässigt så kör jag med TBS6981 och Chrystal Phoenix Reader från samma leverantör, Enkla att beställa och enkla att konfigurera. Har du annan hårdvara vågar jag inte gå i god för att guiden funkar. Kör min server på Windows 8.1. Jag kör med DVB Link, vilket jag tror är det enda alternativet för att få det att funka i Windows Media Center. Går inte närmare in på hur man konfigurerar DVB Link då det finns gott om guider för detta. Observera att du skall göra detta INNAN du drar igång OSCAM/ACAMD, undantaget klienten (dator i nätverket). Så efter att du fått igång DVB Link server, TV-source så kan du börja med att konfigurera OSCAM och ACAMD.

Då jag själv haft strul med att förstå upplägget tänkte jag först förtydliga vad OSCAM respektive ACAMD gör. OSCAM är en kortserver som har den funktionen att den läser av ett programkort och delger informationen från kortet i nätverket. Jag kör med Canal Digitals kort i min kortläsare och OSCAM avkodar alltså informationen på kortet och gör det tillgängligt för klienten (ACAMD). ACAMD får informationen av OSCAM-servern och kan då avkoda kanalerna. Det är alltså en förutsättning att OSCAM och ACAMD kan kommunicera med varandra. Nu till guiden:

1. Ladda ned senaste versionen av OSCAM här och komplettera med cygwin dll:er från samma sida, vill du köra med Oscam Launcher som är ett gränssnitt för att starta och stoppa oscam så gör du det från samma sida.

2. Jag skapade en mapp direkt på roten i C (C:\Oscam) där jag sedan placerade de uppackade filerna (OSCAM och CYGWIN), skall du köre med OSCAM launcher droppar du även dessa filerna i katalogen. I mappen skapa en undermapp som heter "log" (en mapp som hänvisas till i "oscam.conf").

3. Ladda ner dessa filer oscam.conf, oscam.user och oscam.server skall placeras i C:\Oscam. Cardclient.conf skall senare in i Acamd-mappen i DVB Link så bry dig inte om denna nu.

4. Filerna kan behöva korrigeras, i de bifogade filerna kör jag med angiven läsare satt i "Phoenix" läge och 357mhz. Har du annan läsare eller annan mhz kan filerna behöva ändras annorlunda. Kör du med "min" hårdvara så kan följande ändringar behöva/skall göras:

oscam.conf: I princip ingen ändring såtillvida att du använder samma värden för "port" och "key" i cardclient.conf, avsnittet "webif" kan antagligen tas bort då det har att göra med webkonfiguration som jag inte kör men vågar inte ta bort det.

oscam.server: Det du kan behöva ändra här är värdet under "device", denna rad hänvisar till den COM-port som Phoenix Readern tilldelats. Windows börjar räkna COM-portar på 0 och då scriptet är ett Linux-script (tror jag) där portar börjar på 1 så är principen alltså siffervärde för COM-port minus 1 (COM2 blir ttyS1, COM3 blir ttyS2), min Reader finns på COM 3 - alltså ttyS2. Rader som inleds med # läses inte in men återigen jag vågar inte pilla med det fungerar men i princip skulle du alltså inte behöva raden "description".

oscam.user: Denna fil är den som Acamd anropar så den är högst väsentlig. Värden du behöver ändra är user och password. Vet inte hur känslig den är för mappnamn i DVB Link men min "user" har samma namn som user i DVB Link och som är angiven cardclient.conf (som nog är den enda som behöver ha samma namn), men återigen jag vågar inte pilla med något som funkar. I bifogad fil finns två users och det är för att TBS6981 har två källor. Så kör du med samma kort så skapa 2 users (användarnamn och lösenord) som du sedan döper till samma i cardclient.conf.

Nu borde din oscam fungera, kör du med oscam launcher så skall det "rassla" till med raderna och inga felmeddelande.

Över till ACAMD
Ladda ner ACAMD (fil som jag kört med). Placera de uppackade filerna i mappen "plugin" för DVB Link, har du inte ändrat när du installerade DVB Link så finns mappen i C:\Program Files (x86)\DVBLogic\DVBLink\sources. Tänk på att lägga alla filer i respektive source (jag har två). Editera filen cardclient.conf i respektive mapp, det du behöver ändra är port, key och user/pwd. Har du använt bifogade oscam filer så är det bara user och pwd du behöver ändra.

Har jag inte glömt något så borde det funka nu, för säkerhets skull starta om datorn, i mitt exempel kör jag server och klient på samma dator (localhost eller 127.0.0.1).

Lycka till och posta i tråden om det inte funkar eller om jag missat något.

Bifogad fil(er)#2

Postad 13 september 2014 - 18:55

g3n3ral
 • g3n3ral
 • Wannabe

 • 31 inlägg
 • 0
Jag får det inte att fungera. Nu tänker jag köra oscam, Acamd och DVBviewer istället för DVB Link. Har följt din guide innan, då du körde med newsc istället för oscam och då fungerade det.

Felet jag får är när jag startar oscam:

Postad bild

Måste jag ha HTTP server? Jag tänker inte ha detta på någon slags server, utan bara se tv direkt på datorn, som jag har det på.

Redigerat av g3n3ral, 13 september 2014 - 18:59.


#3

Postad 20 september 2014 - 08:38

spelevinken
 • spelevinken
 • Beroende

 • 1 417 inlägg
 • 0
Nej du behöver ingen server, oscam använder begreppet httpserver.
Ser ut som om cardclient inte kommunicerar med oscam, är inte hemma på dvb Viewer men cardclient ligger i dvblink i en speciell mapp och styr så att säga dvb link att läsa oscamservern. Eftersom jag inte vet hur dvbviewer funkar så kolla i något forum kring denna. Vet du att det ligger i rätt mapp så försäkra dig om att text och siffror är samma samt att du kör mot rätt ipadress (127.0.,0.1 om du har klient och server på samma dator) samt att porten är rätt.

Om du öppnar cardclient.conf så tror jag du förstår. Den långa sifferserien måste också matcha i oscam.conf. Räcker med ett felaktigt tecken eller mellanslag för att det inte skall funka.0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.