Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Boxer IPTV, TV över fiber

16 svar till detta ämne Boxer IPTV TV fiber avtal
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 18 augusti 2017 - 08:20

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Hej!

Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter av Boxer och då främst deras IPTV. Detta är inte en uppmaning att undvika Boxer som pesten utan mer lite information om mina upplevelser så man kan få lite mer kött på benen när man ska välja sin TV-leverantör. Det kan ju vara så att det funkar jättebra för vissa med men man kanske tänker en extra gång först innan man binder upp sig någon längre tid.

 

Jag hittade inte mycket information alls egentligen när jag Googlade runt för att jämföra dom olika leverantörerna. Telia och Viasat verkade väll som lite starkare kort följt av Comhem men jag hittade inte något direkt negativt om Boxer. Eftersom jag hade haft marksänd digitaltv innan från Boxer som fungerade bra hoppade jag på deras erbjudande med bredband, TV och telefoni.

 

Installationen gick smidigt men snart därefter började problemen, flera gånger om dagen tappade boxen kontakt med programkortet, hängde sig och startade om sig. Under dom få perioder där jag faktiskt hade bild och kunde titta på TV upptäckte jag hur otroligt seg boxen var i menyer, EPG och vid kanalbyten. När man hade spenderat några minuter på att sega sig fram igenom playtjänsterna och väl kommit fram till något man ville titta på så hade man 50% chans att lyckas, antingen startade programmet eller så startade boxen om sig. Efter lite felsökning kom jag fram till att när boxen tappar kontakt med programkortet så kan man efter några försök få igång den igen genom att rucka lite lätt på kontakterna bak på boxen, det måste vara något glapp i den tänkte jag och kontaktade supporten.

 

Första vändan med supporten gick väll lite sådär. När jag påpekade att boxen var väldigt slö och att det tar flera sekunder ibland när man navigerar i menyn så får jag bara svaret att det är bara den boxen dom erbjuder. Jag försökte luska lite i om det var någon ny hårdvara på gång men det verkade inte så. Jag förklarade även att jag ville att boxen alltid ska vara på så det är bild direkt man startar TVn men att det inte gick att stänga av strömsparläget på den vilket det stod i manualen att det skulle gå. Jag fick svaret: "Tänk dig själv vad fort den slits och blir dålig om den står på hela tiden, tänk om en dator hade stått på hela tiden då hade den ju blivit dålig på ett halvår". Och detta är alltså ett uttalande från en kille på ”Teknisk support”. Jag förklarade även om alla fel och felmeddelanden jag hade fått. Rådet jag fick var att alltid stänga av boxen när jag hade tittat färdigt. Jag kände ju att det inte kommer hjälpa ett skvatt men följde rådet tills dagen efter då jag möttes av samma felmeddelanden igen och pillande med kontakterna tills boxen hittade programkortet och jag fick bild.

 

Nästa tur med supporten så fick jag frågan om jag hade gjort en fabriksåterställning, eftersom jag av tidigare erfarenheter visste att jag kommer att få frågan hade jag redan gjort det vilket jag förklarade men jag vet inte om supporten inte trodde på mig eller vad som var problemet, jag fick göra en till. Sedan fick jag instruktioner om att göra en hard reset, skillnaden mot en fabriksåterställning är väll att boxen laddar hem mjukvaran på nytt. Efter två försök med felmeddelanden om att mjukvaran inte kunde laddas ner gick det tredje gången. Vi kom överens om att jag provar lite till så skickar dom en ny box nästa dag om problemen skulle kvarstå. Jag tog upp frågan igen med strömsparläget och fick då till svar att den funktionen var avaktiverad på fiber-boxen för att spara bandbredd.

 

Kan ni gissa vad som hände nästa dag? Jupp, samma problem och felmeddelanden, jag kontaktade supporten och dom skulle skicka en ny box. När jag fick den nya boxen hoppades jag på att allt bara skulle fungera. Problemen med programkortet verkade åtminstone vara borta men dagliga felmeddelanden fortsätter. Jag hade hoppats på att segheten vid kanalbyte i menyer och EPG också var p.g.a. att det var något fel på den gamla boxen men den nya var precis lika seg så det är helt enkelt så dålig boxen är. Boxens (Sagemcom Smartbox DTIW77) betyg 3,5/10 på Prisjakt säger ju en del och när jag läser omdömena där står det klart att Boxer skickar med jättedålig hårdvara.

 

Jag kanske ställer för höga krav och att det är orimligt att 2017 tycka att man ska kunna byta kanal och navigera i menyer och EPG utan flera sekunders väntetid. Att man ska kunna använda playtjänsterna och lyckas starta program. Att man ska kunna använda boxen en hel dag utan felmeddelanden eller rycka ur strömsladden för att boxen hänger sig och inte svarar på signaler från fjärrkontrollen. Eller att man ska kunna starta boxen med fjärrkontrollen utan att behöva rycka ut nätsladden och sätta in den igen.

 

Jag vill häva avtalet eftersom tjänsterna jag betalar för inte fungerar så jag skickar ett vädjande mail till Boxer.

Hej!

Jag vill börja med att säga att jag tidigare har varit kund hos er och haft marksänd digital-TV som jag tyckte fungerade helt ok. Därför valde vi även er nu när vi skulle ha bredband, TV och telefoni via fiber. Jag är mycket missnöjd med de tjänster ni levererar som inte har fungerat en hel dag sedan avtalet tecknades. Jag känner mig lurad och fast i ett avtal med tjänster som inte fungerar på ett tillfredställande sätt. Hade jag vetat hur dåligt det fungerade så hade jag aldrig tecknat avtalet. Jag missade ångerrätten med förhoppning om att problemen kommer att lösas och att det kommer att fungera bra vilket jag ångrar stort nu.

 

Installationen av boxen gick smidigt och kanalerna dök upp, det första som slog mig var hur otroligt långsam boxen är vid kanalbyten och i menyer. Snart upptäckte jag även alla felmeddelanden som dök upp precis hela tiden. Felmeddelanden som:

·         Anslutningen till tjänsten misslyckades, vänligen försök igen senare

·         Programkortet är felaktigt isatt i mottagaren

·         För att titta på denna kanal måste du ha ett programkort från Boxer

·         Denna tjänst ingår inte i ditt abonnemang

·         Programkortet är inte rätt isatt

·         Ett fel inträffade vid uppspelning, vänligen försök igen senare

 

Jag upptäckte att om man trycker lite på kontakterna bak på boxen växlar den mellan olika felmeddelanden och till slut får man bild efter några försök. Detta pågår dagligen precis hela tiden. Efter ett par vändor till kundservice skulle jag få en ny box. Den nya boxen kom och verkade till en början fungera mycket bättre men snart efter börjar felmeddelanden dyka upp som:

·         Ett fel inträffade vid uppspelning, vänligen försök igen senare

·         Denna tjänst ingår inte i ditt abonnemang

·         Anslutningen till tjänsten misslyckades, vänligen försök igen senare

 

Varje dag måste jag göra något, ibland startar inte boxen på morgonen, den reagerar inte på knapptryckningarna på fjärrkontrollen så man måste dra ur strömsladden och sätta i igen för att få igång den. Playtjänsterna hänger boxen eller så startar den helt plötsligt om sig. När jag startar TVn vill jag att en kanal ska dyka upp och att man ska kunna växla mellan kanaler och kolla EPG på ett vettigt sätt.

 

Jag är trött på allt strul nu och vill inte spendera mer tid med att försöka lösa fel och ringa till kundtjänst. Jag vill inte längre vara kund hos er och ni vill nog inte ha mig som kund längre heller, allt förtroende och bra erfarenheter jag hade av er sedan innan är borta så nu vill jag bara avsluta alla avtal och gå vidare.

 

Jag tänkte att jag skriver till er först och främst och ger er en chans att låta mig avsluta på ett bra sätt, min förhoppning är att ni är resonliga och låter mig avsluta avtalen. Jag vill inte lägga någon tid på att gå vidare med ärendet och ni vill säkert inte ha en missnöjd kund som känner sig lurad. Kan vi lösa detta hade jag blivit nöjd.

 

 

Jag fick ett standardsvar tillbaka:

Hej!

Jag har nu avslutat ditt avtal med avtalsnummer: AV******.

Avtalet kommer att avslutas 2019-07-31 och dina boxerkanaler försvinner därmed detta datum.

En avslutsbekräftelse kommer skickas till dig inom några dagar.

 

 

Så jag har lärt mig att aldrig mer ta bindningstid på obeprövade tjänster utan tillräckligt bra recensioner. Jag är riktig förvånad över hur dåligt det funkar och hur dom kan stå på sig och hålla fast vid avtalet när dom inte kan leverera det jag betalar för. Man känner sig lite handfallen men jag får väll försöka ligga på och se om jag kan få hävt avtalet. Som en sidnotis kan jag ju säga att telefonin inte heller är igång ännu men det har jag inte prioriterat så mycket vid min kontakt med supporten.

 

Jag tänker att bindningstiden är till för att kunna erbjuda kunder ett bra pris som kommer att stanna ett tag. Inte för att lura in kunder med låga priser och hålla fast dem vid en tjänst som uppenbarligen inte fungerar. Vi ser lite olika på det där med bindningstid Boxer och jag.

Bifogad fil(er)

 • Bifogad fil  023002.jpg   52,24K   0 Antal nerladdningar
 • Bifogad fil  023021.jpg   56,94K   0 Antal nerladdningar
 • Bifogad fil  023603.jpg   95,68K   0 Antal nerladdningar
 • Bifogad fil  023801.jpg   110,16K   0 Antal nerladdningar
 • Bifogad fil  023802.jpg   128,81K   0 Antal nerladdningar


#2

Postad 18 augusti 2017 - 15:01

agpath
 • agpath
 • Mega-Guru

 • 7 926 inlägg
 • 0

Boxer ägs numera av ComHem så frågan är om de nya ägarna kommer att kräva en skärpning av Boxers tjänsteleverans? Boxer bredband med TV är väl därtill inte så många som kan få ännu så länge?#3

Postad 18 augusti 2017 - 15:56

somoene2
 • somoene2
 • Veteran

 • 1 966 inlägg
 • 0

Så sjukt jäkla dåligt svar från någon som inte bryr sig ett skit på ett skitföretag.

När man väl vill vara medhjälplig och samlar in en drös information till dom så svarar dom som ovan?

 

Fy skäms på er Boxer!  om ni så vore sista leverantören av tv i världen så hade jag hellre varit utan!#4

Postad 19 augusti 2017 - 06:52

1951
 • 1951
 • Lärjunge

 • 344 inlägg
 • 0

Undrar om Sagemcom har någon hållhake på Boxer eller om Boxer har skrivit på något långtidsavtal med Sagemcom.

Det är i alla fall tråkigt att Boxer bara erbjuder Sagemcoms skräpboxar både i fibernät och marknät.#5

Postad 22 augusti 2017 - 14:08

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Efter att ha varit i kontakt med telekområdgivarna fick jag en annan mailadress att skicka till [email protected]. Så 2017-08-18 skickade jag min reklamation dit och idag ska jag även lägga ett traditionellt brev på lådan så får vi se om det händer något. Angående segheten och att det är knappt användbart så tänkte jag försöka få lite tid till att filma några små klipp.#6

Postad 23 augusti 2017 - 19:56

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0
Sammanfattning av dagens samtal med Boxers tekniska support. Jag ringde och förklarade att problemen jag har haft sedan början fortfarande är kvar. 
 
Bilden pixlar sig ganska rejält i intervaller, jag skulle uppskatta att det är var 20:e minut ungefär. Boxen hänger sig ibland, nästan dagligen, ibland blir man överraskad av att det faktiskt fungerar när man startar TVn. Sedan så har vi dom tre olika felmeddelandena som alternerar: "Ett fel inträffade vid uppspelningen, vänligen försök igen senare", "Denna tjänst ingår inte i ditt abonnemang" och "Anslutningen till tjänsten misslyckades, vänligen försök igen senare".
 
Jag fick frågan om jag körde över wi-fi, -Nej trådbundet. Vi var inne i en servicemeny på boxen och kollade hastigheten och det var inget fel på den. Sedan fick jag frågan om det funkar bra just nu? -Jo som jag sa så kommer felmeddelanden lite då och då, ibland hänger sig boxen som sagt och svarar inte på fjärrkontrollen och så pixlar bilden ungefär var 20:e minut. Men det funkar bra nu? -Ja, just nu funkar det. Har du fabriksåterställt? -Ja många gånger. Håll i hatten nu så ska ni få höra på lösningen: Gör så att nästa gång bilden pixlar så gör du en fabriksåterställning så du ser om det blir bättre, är det bra nu kan du ju inte se om det blir bättre.
 
Det känns inte riktigt som att jag når fram. Nu har jag i alla fall precis gjort en ny fabriksåterställning, jag vet att det inte kommer att hjälpa, gjorde det inte det dom första fem gångerna lär inget nytt mirakulöst hända denna gången. Jag får ju avvakta och se men det blir väll ett nytt samtal imorgon som det ser ut.


#7

Postad 23 augusti 2017 - 21:00

Marcus B.
 • Marcus B.
 • Forumräv

 • 829 inlägg
 • 0

Du måste fortsätta uppdatera oss. Detta är spännande.

 

För 2 år sedan funderade jag på om vi i vår samfällighet skulle gå över till IP TV. Men efter att ha läst på, så kändes det som vi skulle vänta 2-3 år till då många upplevde problem.

Detta gör ju att man inte riktigt vågar. Finns tyvärr som jag ser det alldeles för mycket strul fortfarande med tjänsterna. Och jag tycker det är så synd, för jag tror verkligen att det kan vara så bra, bara det blir stabilare leveranskedja.

Det du är med just nu om, är väldigt långt från ok. Verkligen tråkigt.#8

Postad 24 augusti 2017 - 08:01

agpath
 • agpath
 • Mega-Guru

 • 7 926 inlägg
 • 0

Boxers support har väl bara en lathund med standardsvar. Utöver det en total avsaknad av kreativt tänkande. Jag har ställt någon fråga där gällande min CA-modul som sitter direkt i TVn. Fick till svar att "återställa boxen". Det är ingen box utan en modul! "Då får du kontakta din TV-tillverkare."

Suck!#9

Postad 24 augusti 2017 - 20:18

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Dagens 35 min långa samtal till kundservice med 20 minuters hissmusik gick bättre. Jag förklarade att felen kvarstod och att jag ville häva mitt avtal då problemet inte har lösts efter upprepade försök. Vi gick igenom alla steg igen, förklarade att jag körde trådbundet, alla fel, ja jag har fabriksåterställt o.s.v. 

 

Efter en lång väntan i luren så fick jag erbjudandet om att förlänga uppsägningstiden på TVn så jag kunde säga upp den och behålla bredband och telefoni som verkar fungera. Jag accepterade inte den lösningen utan förtydligade att jag har ingått ETT avtal med bredband, TV och telefoni. Alla tjänster fungerar inte efter upprepade försök att få ordning på det från så nu vill jag häva DET avtalet. Efter lite snack fram och tillbaks så fick jag vänta en lång stund igen och denna gången fick jag en bättre deal.

 

Jag fick ange när jag ville att bredbandet och telefonin skulle avslutas och så skulle TV-abonnemanget avslutat så fort dom fick tillbaka utrustningen. Det är väll så bra som det kan bli tänker jag under omständigheterna så det kör vi på. Jag vet inte om jag orkar kräva några pengar tillbaka för tjänster som strulat sedan starten. Jag känner mig mest lättad att det snart blir ett slut på allt detta strul och samtal till supporten, det finns roligare saker man kan göra.

 

I framtiden kommer jag att vara väldigt försiktig med bindningstider.#10

Postad 04 september 2017 - 09:39

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 1
Som en liten statusuppdatering kan jag informera om att Boxer nu har kopplat bort fiberanslutningen och jag lämnar in kartongen med router och tv-box idag. Det var lite strul i fredags då Telia skulle koppla igång för Boxer hade inte kopplat bort sig som vi hade kommit överens om att dom skulle göra. 
 
När jag ringde Boxersupporten för att få dom att koppla bort frågade jag varför det inte redan var gjort eller om hon jag pratade med kunde se om det var inplanerat, hon kunde inte riktigt svara på varför och sa att hon inte kunde kontrollera ifall det var inplanerat. Dom kanske hade fullt upp att mota bort arga kunder som har förlorat kanaler.
 
Mina första erfarenheter av Telias fiber TV är väldigt positiva. Jag tänkte inte på att Boxer hade dålig bild när jag inte hade något att jämföra med men när jag körde igång Telia så reagerade jag över den skarpa bilden. Boxen är extremt mycket snabbare i EPG och i menyer, när man ska bläddra mellan playtjänsterna flyttar sig markeringen varje gång man trycker på knappen, helt fantastiskt. Dessutom kan boxen stå på som jag vill så när man trycker igång TVn så är det bara att börja titta direkt.
 
Jag har märkt att ljudet ibland släpar efter när jag kollar på playtjänster, vet inte om det är överlag eller bara vissa program eller vissa kanaler ännu. Jag har inte riktigt fått grepp om det men det rättar oftast till sig igen efter en liten stund. Inget jag inte kan leva med om det är något permanent. Så än så länge är jag supernöjd med Telia och det är det jag kommer att rekommendera om någon frågar mig vilken TV leverantör dom ska välja om man vill ha TV via fiber. Allt fungerar! 


#11

Postad 13 september 2017 - 13:59

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Hade hoppats att jag var färdig med uppdateringar nu i ärendet men det fortsätter lite till. I måndags förra veckan när jag skulle lämna in paketet så fungerade inte fraktsedeln, jag frågade om jag kunde få betala frakten så jag fick iväg den men det kunde ombudet inte hjälpa till med. Jag tog kontakt med Boxer och dom skulle skicka en fraktsedel, det kom ingen fraktsedel så i fredags ringde jag supporten igen och frågade var fraktsedeln var. Killen jag pratade med då i supporten sa att han som hade beställt en fraktsedel till mig hade gjort fel så den var inte skickad. Strax efter samtalet i fredags fick jag en orderbekräftelse på beställd fraktsedel så nu verkar det vara registrerat i alla fall. Det har inte dykt upp någon än men den kommer nog idag förmodar jag.#12

Postad 15 september 2017 - 07:43

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0
Det kom ingen fraktsedel, jag pratade med supporten idag igen och den ska vara skickad i alla fall med beräknad leverans nästa vecka. Så om jag förmodar att den kommer nästa vecka så är det alltså en leveranstid på 2-3 veckor för en returfraktsedel. Om jag skickar ett traditionellt brev vart som helst i sverige är det framme dagen efter, förstår inte vilket fraktsätt som används här, kankse det är så att dom kör old school och springer hit med det?
 
Ska väll även tillägga att avtalet inte bryts förrän dom får tillbaka sin utrustning så jag får välja om jag ska strunta i det eller bestrida nästa faktura som kommer. Jag börjar bli rejält trött på det här nu och vill egentligen bara bli av med dom men samtidigt känns det fel att bara betala.


#13

Postad 20 september 2017 - 17:38

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Hurra! Idag kom returfraktsedeln, vilken makalös bedrift! Det kom en faktura i brevlådan med som jag inte riktigt har bestämt vad jag ska göra med.#14

Postad 22 september 2017 - 11:11

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Igår blev jag lite förvånad, jag ringde till faktura-avdelningen och förklarade hur det låg till. Då blev jag kopplad till abonnemang där han jag pratade med såg över ärendet. Han förklarade för mig att han ser att allt jag säger stämmer och att det har varit lite strul med utskick av min returfraktsedel. Därför kan jag bortse från den utskickade fakturan och kommer dessutom bli krediterad det jag redan har betalat från och med det datum som jag ursprungligen försökte skicka tillbaka utrustningen på.#15

Postad 23 september 2017 - 17:16

OMD28
 • OMD28
 • Mästare

 • 3 032 inlägg
 • 0

Du måste fortsätta uppdatera oss. Detta är spännande.
 
För 2 år sedan funderade jag på om vi i vår samfällighet skulle gå över till IP TV. Men efter att ha läst på, så kändes det som vi skulle vänta 2-3 år till då många upplevde problem.
Detta gör ju att man inte riktigt vågar. Finns tyvärr som jag ser det alldeles för mycket strul fortfarande med tjänsterna. Och jag tycker det är så synd, för jag tror verkligen att det kan vara så bra, bara det blir stabilare leveranskedja.
Det du är med just nu om, är väldigt långt från ok. Verkligen tråkigt.


Vi har också en samfälligheten och vi kommer inte gå över till IP-TV så länge coax finns som allternativ.
Skaffa ett bra gruppavtal på coax så är det enkelt och billigt att ha det i flera TV i hemmet.
Vi har Comhem med grundutbud på tror det är 17 kanaler som ligger okodade och så har varje hushåll medium 8 favoriter inom ramen för gruppavtalet

#16

Postad 13 oktober 2017 - 07:32

Unregistered5e717b9f
 • Unregistered5e717b9f
 • Rookie

 • 9 inlägg
 • 0

Igår kom det ett brev på posten från Boxer, jag förmodade att det var information angående krediteringen dom pratade på men istället så var det en påminnelse på den obetalda fakturan som jag inte skulle betala med påminnelseavgift pålagd. Så det känns inte helt löst ännu.#17

Postad 28 december 2017 - 18:52

mikkiz
 • mikkiz
 • Beroende

 • 1 185 inlägg
 • 0
bra å veta att man ska hålla sig i från boxer!
Även taggad med Boxer, IPTV, TV, fiber, avtal

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

 • UPDATE 2024
  jacoby
  2024-04-15 17:17:29
 • UPDATE 2024
  jacoby
  2024-04-15 17:09:47
 • UPDATE 2024
  jacoby
  2024-04-15 16:57:35
 • UPDATE 2024!
  jacoby
  2024-04-15 16:28:12
 • 6mån senare så är foam monterat
  Anton
  2024-04-11 18:04:03
 • Fler  |  Vilka bilder visas här?
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.