Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos genstruktur
Medlem sedan: 2006-08-27
Senaste uppdatering: 2021-01-27 14:47:18
 Har 10 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 5527 inlägg i forumet
 genstrukturs forumprofil
 Galleri (10)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (12)  Mina omdömen  Poäng
Af Gillet  Dedikerat biorum

Tanken är att uppdatera, hyfsat löpande om, hur inredningen/bygget fortskrider av gillestugan. Fokus ligger väl på musiklyssning men jag gillar även att se på film, så i slutändan blir säkert fördelningen 50/50. Tidigare har jag även spelat en del Xbox men på grund av smårbarnslivet har det levt en tynande tillvaro i det sista.

 

Jag har inte alls samma krav som vissa andra av er på ytfinish och att rummet skall se ut som en riktigt biograf i slutändan. Målet är att få till…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Ino Audio A2 (Surroundhögtalare )
Ino Audio bs60 (Subwoofers )
Ino Audio pi60 (Golvhögtalare )
Onkyo TX-NR838 (Surround­förstärkare )
nVidia Shield TV Pro 16GB (2019) (Mediaspelare )
Ino Audio a1 (Surroundhögtalare )
Visa alla 10 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder

Först hade jag bara en stenhård Arkastol att sitta på som man fick träsmak efter bara 30 min. På denna bilden uppgraderad till utemöbel med sittdyna. Det var ett hårt HiFi-liv i Af Gillet. På bilden skymtas även ett av gjutrören som skall kapas till och sättas upp för att agera diffusor/absorbent. Det skall bli tre stycken på varje sida i olika diameter som skall fyllas till viss del av glasull/stenull. De kommer att skymmas bakom draperierna. (2020-12-03 11:12:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio bs60,  Ino Audio pi60


Tanken är att på sikt byta ut alla mina Ino Audio a1 mot a2. Planen är att ha totalt sex stycken. Här är första paret som inhandlades begagnat. Jag tycker faktiskt att det låter helt okej redan med bara ett par. Så det är ingen panik med att införskaffa fler. Möjligtvis kör jag även med a1 på resterande platser tills jag hittat fler a2. Hojta till om ni har några a2 ni vill sälja :). Eventuellt använder jag mina a1 senare för Atmos eller vilket ljudformat som nu gäller när jag kommer dit i bygget. (2020-12-03 11:14:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio A2


Så här ser det ut för tillfället. Vår gamla soffa har flyttats ner till gillet så pappi har någonstans att sitta. Skönt! Första paret A2:or har hängts upp. Det låter rätt bra redan nu och då är det ändå en lång väg att gå. Projektorn står för tillfället på soffbordet. Jag får väl till cirka 65" på väggen mellan absorbenterna. Jag har aldrig ägt en projektor innan och jämfört med min gamla 55" tv tycker jag ändå att det är ett lyft. Men en riktig ljudtransparent duk skall såklart inhandlas/byggas och projektorn skall monteras på rätt plats. Tyvärr är HiFi-kassan skral på grund av småbarnslivet med föräldraledigheter och annat krafs. Så det är möjligt att det blir en temporär lösning av duk ett tag. Det blir att jag använder Af Gillet, redan nu, ett par timmar varje kväll. Jäkla skönt att äntligen ha ett eget rum att husera i och slippa behöva ta hänsyn på samma sätt som i lägenheten. Spelar man riktigt starkt hörs det dock i övriga huset med. Kommer förhoppningsvis avhjälpas, i alla fall något, när en dörr ner till Af Gillet monteras längre fram. Kanske att man då även behöver se över ventilationen något. Stereobänken, placerad till höger om soffan, skall flyttas bak i rummet är tanken. Men jag behöver skaffa en annan som passar mer i måtten först. (2020-12-03 11:15:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio A2,  Ino Audio bs60,  Ino Audio pi60,  Sony VPL-VW95ES


Sågat till hälften av gjutrören till diffusor/absorbenter. Blev rätt bra. De kommer döljas bakom draperierna och sällan se dagens ljus. Så småskavanker kommer inte synas. Kanske tapetserar jag dem vad det lider. (2020-12-03 23:05:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

45x45 trekantsregel
Jag satte några skruv i regeln, som jag bara skruvade in en bit, så att mineralullen skulle ha något att vila på. Jag tog även lite snöre och band fast ullen lite lätt. Det var enklare så eftersom jag byggde själv. Man har ju bara två händer tyvärr. Dessutom gör det att mineralullen inte halkar ner i botten efter ett tag. (2020-12-14 09:39:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio pi60

Gjurtören klara
Då var alla sex gjutrören klara och monterade på väggen. Det sitter tre rör på motsatt vägg också men där är de olika rördiametrarna placerade på andra positioner, och med andra avstånd mellan rören. Det är cirka 10 cm mellan rör/golv och rör/tak. Alla rören är fyllda med mineralull mitt på (cirka 40cm).

Resultatet blev helt okej! Funktionen är det inget fel på men det estetiska blev väl kanske inte helt hundra. Någon skruvskalle sticker ut för mycket och någon skarv passade inte på millimetern till slut. Skulle jag inte haft draperierna framför hade jag nog arbetat lite mer på utseendet. Åtgärdat skruvskallar och klätt in rören i tyg. Möjligt att det blir så längre fram en regnig dag när jag inte har något att göra och alla filmer man vill se är slut. (2020-12-14 09:29:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio pi60

Akustik
Det mesta av akustikmaterialet är tillskuret och uppsatt. Inköpt från Ino Audio så klart. Skivorna längst ned bakom frontarna står bara på golvet än så länge. Väntar på inspiration kring hur jag skall göra där. Det kommer läggas heltäckningsmatta vad det lider och radiatorn sticker ut längre än väggen ovanför, vilket gör att jag inte riktigt bestämt mig för hur jag vill ha det. Fungerar helt okej som det är men frontarna går inte riktigt att skjuta in så långt mot väggen som det är tänkt på grund av det.

HiFi-möbeln är flyttad bak i rummet. Skall skaffa en ny på sikt eftersom den är för lång och passar därmed inte riktigt i rummet. Lite mer draperi och draperistång/fästen skall inhandlas och monteras, då draperierna i nuläget inte går riktigt så långt fram mot frontarna som tänkt. Draperierna på höger sida skall även sys upp.

Tyvärr ingen projektorduk i sikte än, men för en som är van vid 55" tv sedan innan så går det att leva med ett tag. Velar lite mellan om jag skall låna en temporär, ej optimal duk, eller bygga en ljudtransparent optimal direkt. Tar gärna emot tips och idéer på byggnation av ljudtransprent duk. Tanken är att bygga en ljudtransparent duk som går att fälla upp, och hänga upp, i taket när den inte används. Skall jag bygga själv behöver det ske på plats i gillet. Småbarnslivet och andra bestyr har tagit ut sin rätt lite grand vilket gjort att jag bävar en aning inför att sätta igång med projektet. Dessutom har jag inga direkta snickarskillz, utan är en ytterst glad amatör :). Men det kanske inte är så svårt?

Det går redan att lyssna på musik med behållning i alla fall! (2021-01-26 21:52:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ino Audio A2,  Ino Audio bs60,  Ino Audio pi60,  Sony VPL-VW95ES


 
 Kommentarer (0 st)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.