Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos msn01004
Medlem sedan: 2006-12-10
Senaste uppdatering: 2011-03-09 19:55:06
 Har 18 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 2 inlägg i forumet
 msn01004s forumprofil
 Galleri (18)  Filmsamling (0)  Gästbok (avaktiverad)  Mina omdömen
Kör franskt HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.72) (baserat på 17 st)  Kommentarer      Anmäl detta album
Album från msn01004:
(Beskrivning saknas)
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Proppskåpet
Separat fas för Hifi-prylarna är väl ett måste även i hyresrätten. :)
Listen som löper ut ovanför skåpet går rakt upp och igenom taket till jacket på andra våningen. Allt för att få så kort sträcka som möjligt med sjukt dyr skärmad kabel.

Vad jag i nuläget inte kan fota är kopparplattan på 750x750mm som jag grävde ner i min 75åriga grannes rabatt en ljum sommarnatt 2010. Får vänta på att kälen släpper först. Den skivan levererar True Earth (äkta jord) via en massive fetingkabel, som i princip inte går att böja, rakt in via ett "diskret!" hål i husfasaden till den separata Hifi-fasen med personskyddsbrytare (som om hifi-grejerna inte skulle vara säkra). Tur det bara är 6 hushåll i fastigheten och att hälften av de som bor här är halvblinda, så hittills har ingen kommenterat den något suspekta kabeldragningen. Men de tror säkert att det är ett nytt stuprör rakt ner i marken som de dessutom är jätteglada för. Konstigt bara att det börjar på tredje våningen av fyra... (2011-03-04 16:51:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

The Dungeon
Bauhaus formgivaren Marcel Breuers Wassily-fåtöljer från 20-talets Tyskland, här i en reproduktion från mitten av 60-talet. Stomme omkromaterad och nya läderdetaljer tillverkade hos körsnär. Soffa Solid, Swedese, supercirkulärt bord av Piet Hein och Bruno Mathsson, Taklampa från Louis Poulsen och golvlampa Minipoint från Örsjö. Mattan med sina svarta tentakler funkar perfekt akustiskt och fångar in eventuella studsande ljud. Trumpeten som hänger som en back drop är en oljemålning av undertecknad. Kan med viss skepsis säljas ifall vi snackar feta pengar! (2011-03-04 16:54:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Sweet spot
Här gäller det att lägga sig i Bend over position för att hamna rätt. När vi kör riktiga finlirskvällar sker en snabb rockad av fåtöljerna.

Högtalarna från finska Amphion, modell Prio 520, kostar runt 20tusen. Högtalarkablarna är från Moving air, modell Abbey road monitor 2x3m med Bullet-plugs och tro mig; har lyssnat på många kablar genom åren men dessa är helt sjuka, både låter bra och är relativt billiga, typ 4000kr. I TVn speglar sig en signerad Roy Lichtenstein affisch. (2011-03-04 17:02:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Dubbel plywood-bas
Högtalarna, racken och varje separat komponent är placerade på dubbla plywoodskivor försedda med det tunnaste lagret färg. Detta ska vara den ultimata upphängningen enligt grundaren av Lavardin. Numera är det bara att köra spikesen barbacka rakt ner i backen utan att golvet sabbas, så slipper man fjöla med små polätter eller mynt som det finns en och annan backstugesittare som fortfarande kör.

Plywoodskivorna är i sin tur placerade på tre stycken ytterst små tillklippta tändsticksbitar, kanske 5mm långa, för att få så minimal kontakt med underlaget som det bara går. Implementeringen gjorde underverk med ljudet.

Att ha en bas i sten, glas eller metall är ju rena vansinnet. Läs på om stomljud och se hur det fortplantar sig. Samma sak med pressade eller sintrade skivor tillverkade av pulver eller granulat, såsom spånskivor eller diverse plast sheets. Energin har ingenstans att ta vägen och går bara raka vägen upp i prylarna.

Plywood däremot har långa fina whole grain fiber, precis som müslin, som ligger kors och tvärs och nässlar sig in i varandra. Här kan rörelseenergin från en vibration i lugn och ro göras om till värme och försvinna spårlöst som en fis i rymden.

Så ingen luft-, fjäder- eller magnetupphängda mumbo jumbo plattor som går att köpa i granit och diabas för ett par tusen kronor är värd att satsa på. Apropå luftupphängt; nånsin skickat iväg en småpåg ut ur en hoppborg genom att hoppa kraftigt bredvid honom? Eller kanske sabbat ryggen för någon granntös på studsmattan genom att hoppa off-beat? Lika lätt studsar vibrationerna vidare i en sådan hifi-upphängning. Jag har provat med cykelslang under skivspelare och jag vill inte ens beskriva vad som hände... (2011-03-04 17:07:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Amphion Prio 520

Amphion Prio 520
Högtalarterminalen med inkommande Abbeyroad-kablage. Bullet-plugsen är verkligen något i särklass! (2011-03-04 17:10:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Nice rack You've got there!
Ok, here we go!
Från uttaget med den separata fasen har jag kopplat en >20kg tung isolationstrafo på 1000VA för att avskärma mig helt från nätet i fastigheten. (Ungefär som att köra sin egen "fusionreaktor" som grabbarna i Bologna).
Trafon är inte bara varm i sig, den är dessutom perfekt om du vill hetta upp sambolivet! WAFen (Wife Acceptance Factorn) blir ju nämligen på topp... eller inte. :(
Den ligger jäkligt pyrt till ska jag säga. Själv tycker jag det är det snyggaste jag äger.

Utifrån trafon löper två stycken Real cable nätkablar; den ena går vidare till en överfull Supra grendosa/nätfilter, som ligger gömd bakom racken, och den andra går direkt till förstärkaren.

När det nalkas movie time får trafon agera laptop-bord och då placeras Sony Vaion (med Bluray-brännare) på tre små gummidistanser (minihockeypuckar) så att trafon kan kylas och härdsmälta undvikas. Vaion kopplas till en HDMI-kabel som kommer direkt från TVns kabellist och som inte kunde varit 5cm kortare. Det är Bluray eller 1080p rippar som gäller, men får väl erkänna att det fortfarande smygs in en och annan lo fi-dvd, är det rumänsk underground konstfilm så är det. Men visst, köp Metropolis på remastrad 7.12 surround Bluray-utgåva om det nu skulle kännas bättre men tro inte kontraster och skärpa kommer vara crisp som ifall en 50mm Leica Noctilux-glugg med f0.95 för 80 lök använts från början... (2011-03-04 17:41:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Inside the transformer
TA DA! 20kg skrot. Värt hur mycket som helst om du går och snackar med bratsen på soptippen! -"Koppar idag, jo för fan, de kostar de!"

Man måste ju givetvis isolera isolationstrafon i sig med. Här har jag smällt in bitumenmatta och flamhämmande ljudabsorbent. Det 50Hz brum som tidigare strömmade ut från trafon försvann nu totalt. Sen kan man fråga sig hur säkert det är att ha igång med tanke på hur varm den kan bli stundtals, men vad gör man inte för konsten att uppnå 100% tystnad även på maxvolym!? (2011-03-04 21:57:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Trafons top cover
Även denna är maxad med bitumen och ljudabsorberande skummatta. Innan kunde man ha plåten som Gong-gong, nu är den lika stum som en välfylld sandsäck när man ger den en lusing. :) (2011-03-04 22:03:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Och så lite cable porn
Något för er som gillar svarta, långa och grova doningar. Från franska Real cable. Som sagt en går direkt till förstärkaren och en till grendosan.

En 7-hundring stycket. Har dessutom en till DACen, en till CDn och en som ligger och väntar tills jag får hem min separata PSU (Power Supply) från Welborne Labs till squeezen.

Tacka vet jag ferrit-kärnorna. Tog bort dem på en av kablarna av ren nyfikenhet och hallå vilket degradering! Från Bergman till buskis lätt! Så det var snabbt på med den igen.

Nu går man bara och väntar på att blixten ska slå ner i kåken så ska jag bannemig streama Ogg vorbis filer från min batteridrivna Sony Vaio laptop till finsystemet för hela gatan. Trafon dämpar ju ut vad som, typ 100000 gånger. :) (2011-03-04 17:48:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Den välgömda grendosan/nätfiltret
Inget fancy... inga kommentarer, mer än att jag satt isoleringstejp på jordblecket på varenda kabel för att bli av med det sista störiga bakgrundsbrummet/bruset/svävande väsandet. Grymtandet är dock kvar i rummet men en polypoperation är inbokad i Warszawa till hösten. Har hört att det ska gör underverk! (2011-03-04 17:57:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Förstärkare och CD-spelare
Lavardin IS. Ja vad ska man säga... Den gyllene regeln verkar vara att betala runt 1000kr/W. Men 35W räcker långt. Vad ska man med en I30 till på det mångdubbla när man ändå inte kan rotera volymratten mer än 10grader innan du får permanent tinnitus så vad du än lyssnar på låter som G-funk?

Inte för att jag lyssnar mycket på CD, men med tanke på att man har en del guld i gömmorna vill man väl ändå ha en fin spelare som kan hänga med ett tag. 20000kr i Köpenhamn och då får man betala extra för ett wienerbrö me chokolade... :) (2011-03-04 17:43:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Lavardin IS,  Copland CDA 823

Utgångarna på CDn
Abbey road monitor RCA med bullet plugs, allt för att kunna spela Beatles Monobox med gott samvete och med samma kablar som de använde vid remastringen! :) Perfekta smygärendet när man tar en romantisk höstweekend till smogens Mecca, London.
-"Jo älskling, jag ska bara iväg och kolla en grej fort". Sen kommer du tillbaka med ett paket som lätt göms i den vida Sherlock Holmes trenchen.

Att ta denna bild kräver viss akrobatik, men jag lovar att jag kan bli där i timmar bara för att det är så vackert! (2011-03-04 17:54:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

"Monsier Hublot" och de tre små dvärgarna
Kör alltid Squeezen med de "analoga VU-mätarna", känns mentalt mycket mer old skool då. DACen gjorde verkligen ett lyft med squeezens ljud, värd varenda tusenlapp! Har dessutom ett par olika OP-AMPar att gå igenom så möjligheten finns att fintuna DACens karaktär.

Skivspelarsteget tror jag inte säljs i Sverige men går att få tag på utsocknes för runt $600 och är tillverkad i ett urfräst mahognyblock. Känns helt rätt när man är vegetarian och miljökämpe in i benmärgen. :) Ibland får man helt enkelt tulla på gränserna. Tull tull!

Både Squeezeboxen och RIAAt är placerade på en unik vibrationsdämpande gummiduk där rillorna på vardera sida ligger vinkelrätt placerade från varandra för att ta upp rörelser i flera riktningar. Används ofta för att isolera diverse maskiner etc. (2011-03-04 17:45:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Mer kablar
Tillskillnad från vad som sägs vara svart, lukta bränt och hänga i taket (Elektrikern alltså!) så kan man fråga sig vad det är som är gult, långt och smalt men som inte luktar svavel (sura ägg/eller aktiv vulkan) trots den höga kolhalten?
Jo, Van den Huls The First Ultimate MKII med ledare av de tunnaste kolfiber som sammankopplar squeezen med DA9. Kan få vilken karbonpervers landsvägscykelsnubbe att bli blöt i blöjbyxorna! Helt sjukt luftigt och klart ljud. Och bara 1500spänn hos Heffa-klumpen... hifi-klubben!

Har alltid varit anti digitala medier men med dessa komponenterna rockar det big time. Ungefär som att det inte går att dissa alla cd-inspelningar bara för att man en gång lyssnat på en gratisskiva med klassisk musik som medföljde nån skitt svennetidning. Släng på en lite mer påkostad inspelning, luta dig tillbaka i din vulgärt masochistiska cinema-fåtölj, släng av dig ölkepsen, eftersom det säkert finns ölhållare i armstödet, och jag lovar att transienterna kommer släcka ut både ölkylen och popcorn-maskinen i whitetrash lyan.

Signalkablarna är Audioquests Viper med silverledare, ena snabba och alerta små rackare som inte ens krokodiljägaren vågar utmana med titanklyka. (2011-03-04 17:51:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Här ska det precisionsvarvas
PC-locket ligger alltid på som rent dust cover men lyfts snabbt bort då en vinylcermoni ska inledas. Resonansen i ett sådant lock är ungefär som att lägga en kontrabaskropp ovanför spelaren. Helt mental!

Använder givetvis filtmatta och inget annat. Jämförde med Thorens medföljande gummi slipmat och en annan specialdesignad silikongummivariant från franska Audioref, kort och gott kallad Le Mat, och båda två lät som att stå och prata med sina nävar kupade över munnen.

Klipp till vilken gammal pyjamas som helst och det kommer ske mirakel.

Har även en skivklämma. Det blir ju klart stabilare men huvudsyftet är nog att köra den tillsammans med exempelvis en akryltallrik eller liknande som har ungefär samma densitet som vinylen i sig. Kan även hjälpa om skivorna är lite skeva. (2011-03-04 17:58:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Thorens TD 160 Super

Grado Reference Sonata Pickup
Sjuk skillnad med denna MC-puppa i mahogny mot min tidigare Grado Gold MM som i jämförelse låter som rena skräpet Hehe :)

Nä skämt och sido; Ett blindtest där den bästa pickupen av två från samma tillverkare ska pekas ut, en för 1200kr och en för 4000kr, är så obvious att vilken halvdöv 90årig "plåtslagare-emeritus" skulle pinpointa Sonatan med förbundna ögon.

Vilken rymd, vilket omfång, vilken klarhet i varenda ton. Röster, gitarrer, trummor och whatever låter så man tror man ska trilla av pinnen. (2011-03-04 18:00:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Thorens TD 160 Super

Tonarmen SME Series III
Med nydraget kablage för bästa resultat!

I bakgrundsbokén kan skönjas en antistatborste från Audioquest. (2011-03-04 18:01:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Thorens TD 160 Super

Biblioteket
Ett litet smakprov på vad som kan dölja sig bakom oskuldsfullt vita lykta dörrar.

Tro det eller ej, men i samråd med en polare som är utbildad ljudtekniker har vi mätt upp optimal vinkel för varje dörr för att erhålla så bra akustiska egenskaper i sweet spot som det bara går. Det är ju allmänt kännt att böcker funkar bra som absorbenter men lösningen är alltså inte att plocka av dörrbladen permanent. Geekigt eller? (2011-03-04 18:03:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (9.72) (baserat på 17 st)  Visa lista
Unregisteredd2fae390    2013-11-11 18:31:47
sirius227    2012-04-02 07:42:22
Unregistered95265801    2011-06-12 03:01:17
Lassepasse    2011-03-05 16:21:36
Cedric    2011-03-05 09:16:33
pewi78    2011-03-05 08:46:13
Glidtassen    2011-03-05 07:58:53
MAcZoneX    2011-03-04 23:59:44
Gubbas83    2011-03-04 21:14:08
spuj    2011-03-04 19:58:48
Unregistered89a7be48    2011-03-04 19:37:52
Gubbslyna    2011-03-04 18:51:05
Ingemar100    2011-03-04 18:41:18
Sidelakebob    2011-03-04 18:19:38
Unregisteredb27a28b7    2011-03-04 18:17:30
k.rydberg    2011-03-04 18:02:04
Vikotnik    2011-03-04 17:22:01
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Unregisteredd2fae390   2013-11-11 18:31:41 Anmäl
Verkligen trevligt. Kul med lite udda grejer!
sirius227   2012-04-02 07:42:15 Anmäl
Hur har jag kunnat missa ditt album!!? Mycket fina prylar :-) 10p
Shine_on7   2012-01-15 17:03:44 Anmäl
Den tonarmen går inte av för hackor. POW! Alltid varit svag för SME.
Unregistered95265801   2011-06-12 03:01:43 Anmäl
kanonläckra grejer!
Dee   2011-03-30 23:49:23 Anmäl
Snygga grejer. Så pass dyr anläggning, varför välja Malmbergs säkringar och JFB?
Gubbas83   2011-03-05 16:31:17 Anmäl
Men Beatles monoboxen är ju osprättad (bild) Eller sitter du på Dubletter ? haha
Lassepasse   2011-03-05 16:21:22 Anmäl
Riktigt coola grejer, och mycket snyggt fotat. Du har dessutom den där finishen som bla jag inte orkar få till, men det är på gång...
bubbleboy76   2011-03-05 09:57:51 Anmäl
Fina prylar. Hur är akustiken i rummet?
Cedric   2011-03-05 09:18:09 Anmäl
Bra jobbat där och det där med grannarna va fan skit kul 10 feta till dig och inte bara för det gilla ditt set också såklart.
pewi78   2011-03-05 08:46:05 Anmäl
Underbart:) Härlig komisk touch på bild kommentarerna har du ingen bild på Stupröret:)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.