Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 

JVC visar upp 180Hz LCD-panel

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2007-10-12  |  4606 besökare

Under CEATEC-mässan i Japan visade JVC upp en prototyp på en lcd-skärm som använder sig av 180Hz-teknik (150Hz för PAL, 180Hz för NTSC). Dagens senaste platta skärmar använder sig av 100Hz-teknik (120Hz för NTSC) för att skala upp bilden från 50 till 100 bilder per sekund för PAL-systemet, 60 til 120 bilder i NTSC-systemt. Detta för att försöka behålla skärpan i bilden även vid snabba rörelser.

Olika tillverkare gör på olika sätt men det hela går ut på att man mellan två riktiga bildrutor skapar en tredje bildruta som t ex kan skapas med hjälp av smarta algoritmer som plockar information från föregående och efterföljande bildruta och gör övergången mellan bildrutorna "mjukare" och på så sätt ökar den upplevda rörelseskärpan för våra ögon.

Denna teknik kräver snabb informationshantering i form av kraftfull hårdvara och avancerad mjukvara och är ännu i sin linda.

Vad JVC nu gjort är att man gått ett steg längre och istället för att skapa en bildruta mellan varje riktig bildruta så skapar man två. Fortfarande i prototypstadiet och upplösningen är begränsad till 1024 x 768, detta på en 32-tums skärm. JVC har nämligen än så länge svårt att få ner responstiden men det är något företaget kommer jobba hårt med för att kunna produktifiera tekniken.

Så vi får se hur länge det dröjer innan det dyker upp 150Hz-klisterlappar på skärmarna i butikshyllan men helt klart är Hz-fokuseringen här för att stanna och tekniken är en av de hjälpmedel tillverkarna använder för att bibehålla LCD-teknikens stora marknadsandel även de kommande åren.

Via ElectronistaPrisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.