Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

JVC ställer upp

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-10-04  |  3917 besökare

Från att varit en mindre nischspelare på projektormarknaden börjar nu JVC etablerar sig på allvar och med sina D-ILA-basareade projektor har man rönt stora framgångar där ett av kännetecken varit svärta i absolut toppklass.

Inför årets säsong så förnyar JVC utbudet och ställer upp med tre modeller; DLA-X3, DLA-X7 och DLA-X9. Gemensamt för de tre är 3D-stödet, samma pianoblanka chassi, nyutvecklas UHP-lampa och en 16-stegs linsöppning.

JVC har lagt mycket krut på att förbättra mjukvaran som tillsammans med en ny optisk D-ILA motor och förbättrad lampa ger både högre ljusstyrka och kontrast men även färghanteringen sägs fått ett lyft. Enligt JVC själva så kan man få ut hela 1 300 ANSI lumens. Andra förbättringar är att fläktljudet dämpats och ”frame interpolation”-funktionen skall ha förbättrats.

JVC verkar börjat med en ny prismodell för det rekommenderade priset är väldigt likt angiven kontrastsiffra:
DLA-X9: 100 000 kronor (100 000: 1)
DLA-X7: 70 000 kronor (70 000:1)
DLA-X3: 40 000 kronor (50 000:1)

Projektorerna är 3D-kompatibla men för att kunna få nytta av detta så måste man köpa till både glasögon och en extern sändare som synkroniserar projektorn med de aktiva glasögonen. JVC PK-AG1 heter glasögonen och priset ligger på 1 800 kronor, sändaren PK-EM1 3D Signal kostar 800 kronor. Kan tyckas lite snålt att inte skicka med utrustningen från början men vissa blir kanske glada att slippa betala för något som man inte kommer använda…

I och med prislapparna så riktar sig JVC till den lite kräsnare publiken och för pengarna får man en hel del användbara funktioner i alla fall hos de två toppmodellerna; en väl utvecklad CMS för perfekt kalibrering, THX/ISF-certifiering, inbyggd Ethernet-port för att lättare koppla ihop projektorn med resten av sitt smarta hemmanätverk och dubbla hdmi-ingångar.

Mer information om de tre projektorerna hittas i denna forumtråd.Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.