Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Sunfire Dynamic Series

Skriven av: dp79.com  |  Datum: 2010-12-02  |  5855 besökare

Sunfire SDS är den senaste serien subwoofers från den numera legendariska tillverkaren. Sunfire presenterade sin ”budget-serie” redan i somras inför CEDIA-mässan i USA men det är först nu den på allvar letat sig ut hos de svenska återförsäljarna.

Sunfire har tidigare inte haft subwoofers i de lägre prisklasserna men med SDS ville Sunfire visa att man även kan erbjuda mindre krävande kunder valuta för pengarna genom att hålla nere tillverkningskostnaderna och göra modellerna lite enklare än vanligt men ändå med bibehållen kvalitet och framförallt kraft som varit ett av Sunfires kännetecken.

Resultatet blev alltså SDS-serien vilket står för ”Sunfire Dynamic Series” och består av tre modeller; SDS-8, SDS-10 och SDS-12 där siffran står för elementstorlek. Förstärkningen är av typen klass D och klarar av att vid korta intervall leverera 400Watt – 600Watt beroende på modell. Det är första gången Sunfire använder klass D förstärkning i sina subwoofers men förmodligen inte den sista då energieffektiviteten är betydligt bättre vilket innebär att man behöver lägga mindre pengar på att få till vettig kylning. Lägre standby-förbrukning och en lättare subwoofer (billigare att frakta) är andra fördelar.

Alla tre modellerna använder ett aktivt framåtriktat element och på undersidan finns ett passivt element som spelar nedåt. Väl avvägda gummitassar gör att det blir lagom med luft mellan golv och det nedåtriktade elementet.

Som tillbehör finns även en trådlös sändare/mottagare så man slipper dra sladdar för att koppla in subwoofern.

Sunfire Dynamic Series:

  • SDS-8: 8-tums element, 32Hz – 150Hz, 100dB, 12,7kg, 400Watt
  • SDS-10: 10-tums element, 30Hz – 150Hz, 103dB, 15,4kg 500Watt
  • SDS-12: 12-tums element, 28Hz – 150Hz, 106dB, 17,2kg, 600Watt

 Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.