Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

LG lanserar en mängd nyheter

Skriven av: Minhembio  |  Datum: 2011-04-19  |  10430 besökare

Nu lanseras de första modellerna med LG:s nya Smart TV-koncept på den svenska marknaden. Via en helt ny portal för webbaserade underhållningstjänster är användaren aldrig mer än ett par knapptryck bort från en oändlig mängd innehåll. Filmer, musik, nyheter, sport och tv-serier finns tillgängligt direkt i TV-soffan – precis när du vill ha det.

 

LG Smart TV finns tillgänglig i utvalda TV-apparater, hemmabiosystem och Blu-ray-spelare från LG. Portalen öppnas via en särskild knapp på fjärrkontrollen. Gränssnittet är utformat för att ge användaren en bra överblick över innehållet för att göra det så enkelt som möjligt för konsumenten. Från portalen nås tjänster för att spela upp film eller musik on-demand, se Play-kanaler, titta på Youtube-klipp, läsa nyheter, uppdatera sin Facebook-status eller surfa på nätet direkt i TV:n

 

I utbudet finns flera lokala premiumtjänster, som till exempel SF Anytime, Viaplay och Headweb. LG Smart TV kommer kontinuerligt att fyllas på med mer funktionalitet och innehåll – både med internationella tjänster och med innehåll som anpassas och utvecklas specifikt för den svenska marknaden.

 

Vi på Minhembio kommer snart att få testa allt detta tillsammans med LG:s ”Cinema 3D” ( passiv 3D ), recension utlovas!

Inbyggd webbläsare med Flashstöd

I LG:s Smart TV finns en inbyggd webbläsare som vid lanseringen har stöd för Flash Player 8 ochunder sommaren 2011 släpps en uppdatering till Flash Player 10.

 

Stöd för Plex gör TV:n till ett mediacenter
Utöver det webbaserade innehåll som LG erbjuder i Smart TV-portalen finns funktioner för att komma åt innehåll från andra digitala enheter i hemmet. LG och Plex har lanserat ett samarbete som innebär att den populära mediecenterlösningen Plex finns integrerad i LG Smart TV. Media och applikationer baserade på Plex kan därför spelas upp direkt i TV:n, detta kräver natruligtvis att en dator eller liknande är kopplad till tv:n. Det ger konsumenten ännu en möjlighet att använda sin TV, Blu-ray-spelare eller sitt hemmabiosystem som ett multimedianav för att nå ytterligare innehåll på ett enklare sätt.

Med Smart Share-funktionen blir det möjligt att njuta av filmer, musik och bilder direkt på TV:n via andra nätverksanslutna produkter utrustade med DLNA, som till exempel en mobiltelefon eller dator. Tjänsten “Media Link Powered by Plex” i Smart TV-portalen hämtar automatiskt information om den film eller musik som spelas upp på TV:n via Smart Share, utan att användaren behöver göra några särskilda inställningar. Den ger till exempel en sammanfattning om filmens handling, skådespelare och regissör, eller information om den artist som sjunger låten du lyssnar på, samtidigt som omslaget visas.

 

Styr TV:n med mobilen
LG har tagit fram appar för både iPhone och Android, som gör det möjligt att styra TV:n – inklusive Smart TV-portalen – via mobilen. Appen heter passande nog ”LG Remote”.

Tillgänglighet:
De första modellerna med LG Smart TV finns tillgängliga nu och fler modeller kommer under maj.

Under sommaren kommer Smart TV-portalen också att uppdateras med tillgång till LG Apps, en marknadsplats där användaren kan ladda ned applikationer som skräddarsytts för användning på en LG-TV. Bland det växande utbudet applikationer finns allt från spel till språkkurser

De nya modeller inom LG:s 2011-års produktutbud som lanseras under våren och innehåller Smart TV är:

LCD-TV
LW650W (55, 47 och 42 tum)
LW550W (55, 47 och 42 tum)
LV550W (47, 42 och 32 tum) 

Plasma-TV
PZ950W (60 och 50 tum)
PZ750W (60 och 50 tum)
PZ570W (60 och 50 tum) 

Hemmabiosystem (webbläsare, LG Apps och Medialink powered by Plex ingår ej):
HX996TSN
HLX56SN
HX976
HX966
HX906
HX806
HX46RN
FX166N
HB806

Blu-ray-spelare:
BD670N
BD660N

Smart TV-box:
Smart TV Upgrader ST600 (LG Apps ingår ej)

Skribent: Christian ReinmarPrisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.