Tack för ditt utförliga svar. Så sensorstorleken ska vara så stor som möjligt, d.v.s. det värde som listas av prisjakt ska tolkas som 1/x d.v.s. x ska vara så litet som möjligt..?
Ja, det är helt rätt! Detta gäller däremot bara för kompaktkameror. Systemkameror räknar oftast i mm x mm, dvs vanliga kvadratmillimeter. Man pratar också om "crop-faktor" eller förstoringsgrad i systemkameror. Det är i jämförelse med "fullformat", som har en lika stor sensor som analogfilm. Det har blivit referensen som man jämfört mot. Det är bara olika sätt att uttrycka samma sak.
T.ex. har alla Canons systemkameror som inte är fullformat en cropfaktor/förstoringsgrad på 1,6, det motsvarar en sensor med storleken 22.3 x 14.9 mm. 1,6 är hur mycket mindre den är jämfört med en fullformatssensor.
Vad innebär en spegellös systemkamera, vad är för/nackdelen med det? Jag har en vag uppfattning om vad spegelreflexkamera är men inte dess för- och nackdelar.
En vanlig systemkamera har en spegel som slår varje gång man tar en bild. Då vinklas spegeln så att sensorn får ljus istället för sökaren, och sen återgår bilden till sökaren. Hela konstruktionen är ett arv från den analoga tiden, men det fungerar fortfarande bra. Det är de som kallas spegelreflexkameror, (D)SLR på engelska.
På sistone har det börjat dyka upp kameror som skippar det analoga arvet, och gör att man kan konstruera kameror med stor sökare och utbytbar optik som är fysiskt betydligt mindre. De har hitintills bara riktat in sig på instegs och mellansegmentet och inte mot premiumsegmentet.
De flesta spegellösa systemkamerorna har en högre cropfaktor, 2,0, vilket innebär en mindre sensor än övriga systemkameror. I vissa fall behövs det nya objektiv också, eftersom de kan ha ett annat fäste. Jag tror att det är ett segment på frammarch, men om det är moget än eller inte är upp till var och en. Om man värderar liten storlek är det värt att titta på, annars får man mer för samma pengar med en instegsmodell inom vanliga systemkameror, som Canons 1000D.
De stora fördelarna med en systemkamera tycker jag är betydligt större sensor, snabbare AF (tid mellan tryck och bild är försumbar) och att inställningarna är mycket lättare att komma åt. Jag var lite halvintresserad av fotografering innan jag skaffade min 7D, men det har blivit så mycket roligare att ta bilder, så nu köper jag fototidningar på löpande band och ägnar en hel del tid åt fotografering för att prova olika saker och ideér.
Hur de spegellösa kamerorna är på parametrarna ovan vet jag inte dessvärre, jag har inte så mycket praktisk erfarenhet av dem.
Ursäkta dessa newbie-frågor 
Ingen fara, om man inte frågar får man inga svar

Edit: Min nuvarande Casio har en sensorstorlek (1/x) på 1,8 tum, den Panasonic jag länkade till i första inlägget har 2,33 tum på samma värde, innebär det att min Casio faktiskt är bättre på att ta i mörker..?
Det är, så klart, inte riktigt så enkelt.

Varför skulle det?
Storleken är en viktig faktor, men sen finns det olika typer av sensorer som är olika ljuskänsliga, så det är inte bara storleken som spelar roll så att säga.
Men sannolikheten är att din nuvarande ligger på ungefär samma nivå som panasonicen, mer eller mindre. Såvida det inte har skett något stort teknikgenombrott mellan modellerna.
Mörkerprestandan handlar inte bara om sensorns ljuskänslighet, utan även om objektivets ljusinsläpp/bländare. Mindre bländarvärde -> mer ljusinsläpp -> kortare skärpedjup -> lättare att ta bilder i mörker, och om elektronikens möjlighet att kompensera för bruset (det som brukar benämnas ISO-prestanda).
Med en kompaktkamera börjar bruset bli besvärande redan vid ISO 400, ibland även vid 200, men med min kan jag ligga uppe på 1600 utan att det känns bekymmersamt.
Det är en massa saker att sätta sig in i när man börjar gräva lite

Men även den enklaste systemkameran ger dig tillgång till 90% av den världen.