Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos Mr. Bravo
Medlem sedan: 2006-09-21
Senaste uppdatering: 2013-06-01 03:24:02
 Har 79 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 61 inlägg i forumet
 Mr. Bravos forumprofil
 Galleri (79)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (7)  Mina omdömen  Poäng
Herr Bravo flyttar igen (Bygglogg)  Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)      15886 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album

Då var det dags igen, ny bostad! Flyttar tillbaka till civilisationen, och denna gången blir det för en gångs skull bostadsrätt. Sjukt härligt att äntligen äga bostaden själv och få göra nästan vad man vill med stället >:D

En precis lagom stor tvåa (58kvm) med nyrenoverat badrum, stort vardagsrum med mycket vägg, centrerat sovrum med dörr till inglasad balkong, klädkammare, obehagligt många garderober, stabila raka betongväggar, moderna fönster, samt ett rymligt kök som…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Ursprunglig planlösning
Här är översikten som man fick av mäklaren. Några avvikelser dock, då högra delen av klädkammaren tex egentligen är sop-inkastet på andra sidan väggen :P Sovrummets fönstervägg är dessutom helt rak, och köket saknar skafferiet intill kylen. Gångjärn till dörrar mot kök och vardagsrum är även borta, så inga dörrar där inte. (2012-02-21 01:21:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vardagsrum fönstervägg
Vardagsrummets enda fönster, väldigt högt placerade precis som alla fönster i dessa hus. Det ser mindre ut än vad det faktiskt är (3,57m), men här är tanken att hemmabion ska placeras, med soffa till vänster och duk till höger. Avskyr fönsterkarmar, så den ska bort, och elementet ska få sig ett snyggare fordral. Rören försvinner bakom gardinerna, och ja, dagsljuset kommer självklart blockas med mörkläggning för att kunna avnjuta film dagtid ;) (2012-02-21 01:31:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vardagsrum mot hallen
Denna gången överger jag konceptet med ett helt dedikerat bio-rum, eftersom det kräver högre ljudnivåer för att kunna avnjutas, vilket inte är så populärt bland bostadsrätter :P Så i hörnet till höger tänker jag istället klämma in kommandocentralen, alltså skrivbord med spel/utvecklings-riggen. Planerar dock lite på att kanske förvara själva datorn någon annanstans pga högljudda grafikkort, får se ;) (2012-02-21 01:38:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Genom hallen mot vardagsrum
Så löjligt många garderober överallt. Tanken här är att riva garderoberna till vänster och istället regla upp en vägg. Utrymmet från garderoberna inverteras då mot klädkammaren istället så den blir större och mer användbar.
Garderoberna till höger kommer också rivas, men bytas ut mot något modernare och flexiblare med skjut-dörrar. Troligtvis blir båda skjutdörrarna speglar, så får hallen mer djup och ljus. (2012-02-21 01:47:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

In mot sovrummet
Ser jävligt tajt ut, vilket det faktiskt är på bredden från denna vinkeln (2,87m). Därför är det skönt att inte behöva trycka in skrivbordet här, utan det blir bara säng och lite förvaring. Är dock rädd för att jag kanske behöver något sorts surrande ljud i närheten för att kunna sova nu när man är så van :P
Lite kul här är också att det är en glasdörr in, som jag har beslutsångest över om jag ska piffa till och spara eller byta ut. Decision, decision... (2012-02-21 02:00:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sovrumsbio?
Här har vi väggen, som troligtvis kommer få bli gamle TW700's nya arbetsyta. Vore perfekt för att kunna slappa i sängen och kolla serier eller surfa via laptopen om mornarna/kvällarna/whenever :)
Sjukt nice med balkongdörr i sovrummet också, istället för vardagsrummet där det brukar vara. Sådär lagom mys på sommrarna! (2012-02-21 02:12:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Klädkammare
Så jävla liten att den inte ens förtjänar namnet :P Som sagt så är tanken att den högra väggen ska rivas för att få utrymmet från de tre överflödiga garderoberna som reglas bort från hallen. Så får man plats med lite mer än en smutskorg! (2012-02-21 02:23:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dass!
Ser helt ok ut som det är, skönt nog. Lite ny färg i taket och på lister bara, och så ska jag kika runt efter en minimal tvättmaskin, om det finns något som passar in i hörnet bakom handfatet. Så får man se till att hålla formen sen så att man får plats i duschen :P (2012-02-21 02:28:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Inglasad balkong..
..med ett fastfruset fönster som något ljushuvud har glömt stänga under en lägenhetsvisning eller nått :P Bilden är tagen innefrån, så det är större än vad det ser ut. Ska höra med föreningen om man får måla väggar och sånt här ute också, så blir det ännu fräschare! Jag har förmiddags-sol här också, så det blir skönt med sval skugga senare på dagen om man är inomhus. (2012-02-21 02:36:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Nuvarande sovrummet :P
Jag är inte direkt någon köksfantast, så detta rummet har minsta möjliga prio. Det är dessutom dyrast att renovera, så jag sparar det till hösten/vintern istället. Även här vill jag riva ut precis allt och fixa nytt, även vitvaror, så det matchar resten av lägenheten. Blir mer av en investering för min del :P
Tills vidare så har jag spänt upp en liten säng här i ett hörn, som får agera alkov tills sovrummet går att bo i. Kyl/frysen visar dock ingen nåd när den behöver sitt aggregat, så det ska bli intressant. (2012-02-21 02:43:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Got milk?
Inflyttningspresent som lämnades på en hylla av tidigare ägaren :P (2012-02-21 02:54:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sovrummet påbörjat!
Spenderade tyvärr största delen av dagen åt att köra fram och tillbaka i stan för att fixa grejer som behövs. Men jag hann iaf komma igång lite med sovrummet. Har slitit bort golvlister, pluggar, konstiga stänger som satt fast i taket, och en överflödig el-kontakt.
Lite stelt dock att när jag väl hade tejpat och fixat klart över golvet, så slog det mig att jag ska ju fan inte behålla golvet sen ändå :P Men men, det är väl lika bra att låta pappet samla åt sig allt spackel-damm sen, så blir det enklare att bara vika ihop allt och slänga. (2012-02-23 01:01:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vardagsrum påbörjat!
Pga beslutsångest i sovrummet över om nuvarande tapeterna ska sparas eller ej så gick jag vidare till vardagsrummet. Alla golvlister är bortslitna, och även dörrkarmen som jag inte vill ha kvar. Har även kikat lite bakom tapeterna, men påbörjar det nästa dag då jag tänker fixa mig en tapetångare :D (2012-02-24 01:24:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bort bort!
När jag röjde bort sunkiga reglar runt dörröppningen så tittade en bit av den gamla interiören fram med gamla tapeter :D Tanken är iaf att det ska vara en öppning här hela vägen upp till taket, för att öppna upp lägenheten och låta ljuset spridas mer. Inga överflödiga dörrkarmar! (2012-02-24 01:29:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Lite historia
Sjukt konstig "tapet" det här, då det ser ut som att dom spikat upp en bit trasmatta :P Zooma in bilden så ser ni väven. (2012-02-24 01:35:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Lite mer historia
På andra sidan satt denna härligt psykedeliska pixelerade hippie-tapet :P Tittar jag på den för länge så ser jag onda pingviner med bruna munkhuvor som följer efter mig. (2012-02-24 01:39:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mäktigt högt!
Tycker det känns riktigt nice med högre i tak, så alla gångar som inte har dörrar ska bli så här. Köket och hallen kommer alltså bli likadant. Inga lister! (2012-02-27 02:23:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Från köket
Synd att den lilla biten som är kvar till vänster är bärande betongvägg, men det ska nog bli bra ändå. Garderoberna till höger ska som sagt rivas och bytas ut till en ny stor garderob med spegeldörrar hela vägen upp till taket, så det kommer inte se lika trångt ut :) (2012-02-27 02:27:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Besvärliga tapeter
Jag har fått införskaffa mig ett stycke tapetångare från Jula, som jag har sett är sjukt hyllad i alla byggforum. Underlättar arbetet massor! Dock så rinner det hel del från tapeterna, så jag måste åka förbi gamla bostaden sen och fixa ett gäng gamla trasor/handdukar att lägga nere vid golvspringorna så det inte blir fukt under golvet. (2012-02-27 02:30:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Success!
Tapetångaren gör ett sjukt nice jobb när man väl fått in tekniken! Det blir bara slamsor kvar av tapeterna, så det är enkelt att dra av. Lite långsam process kanske, men effektivt och slappt.
Har fått ner 4 längder tapet på bilden, så antagligen kommer jag bara hinna dra ner 2 per dag under denna veckan pga jobb. Så nästa uppdatering dröjer nog till helgen. (2012-02-28 18:09:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Hälften klart
Det har inte gått så snabbt som jag velat, men nu är man iaf halvvägs med att riva ner tapeterna. Fick tummen ur och slog av strömmen i rummet också för att plocka ut kontakter och brytare. När man ändå håller på så borde man ju även byta ut dessa till lite sexigare varianter! (2012-03-07 18:16:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Demolering!
För omväxlingens skull så har jag även börjat riva den stora garderoben/väggen och dörren in mot sovrummet. Jävligt välbyggt för att vara fuskbyggt måste jag säga :P Men när man väl fick grepp med kofoten så gick det undan. Det var bara en svagt reglad gipsvägg mot sovrummet. Inga konstigheter att få ner iaf! (2012-03-07 18:19:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Heeeere's Johnny!!
Ja jag kunde inte låta bli :P Det enda positiva med gipsväggar är ju att dom är kul att slå hål i!
Bilden är tagen i sovrummet, och hela väggen ska som sagt rivas. Skönt att slippa riva dom tapeterna iaf! (2012-03-07 18:25:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Hejdå garderober, hallå sovrum!
Fick tillslut ner eländet, tillsammans med hela dörrkarmen och ett smakprov av 7 lager tapet -_- Så nu är väggen mot sovrummet helt öppen. Självklart fick man direkt ångest över vad man ska bygga upp för att skilja rummet, då tanken från början var att ha en ny garderob och dörr. Nu känner jag dock att jag inte vill ha någon vanlig svängdörr alls, plus att man kanske borde hitta på en mer öppen lösning än att bara regla upp en massa garderober igen. Tillbaka till ritbordet! (2012-03-09 06:58:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Från sovrummet
Det första som slog mig här var att jag absolut lär slita bort de gamla golven i hallen och sovrummet och lägga ett nytt enhetligt över hela ytan, så slipper man skarvar och trösklar :D Underlaget ser oväntat plant och fint ut!
Samma sak gäller väggarna, då man lika gärna kan spackla och måla dom hela vägen ut runt hörnen tills vidare. Sen återstår bara att riva ner de sista garderoberna mot klädkammaren och ett gäng gamla lister! (2012-03-09 07:04:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Seger!
Fick äntligen ner det sista av tapeterna i vardagsrummet, så nu är det redo för bredspackling! Jäkla jobb att röja upp efteråt bara, såga sönder alla bitar från lister och garderober så det får plats i bilen :P Måste ta en vända till tippen innan jag kan sätta igång här ordentligt. Det enda som är jobbigare än spackeldamm på golvet är spackeldamm på skräp på golvet (Dagens visa ord). (2012-03-10 17:57:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tjuvstart med sovrumstapeterna
Efter att ha ninjat sönder den gamla gipsväggen till småbitar inför vändan till tippen så fick jag för mig att känna efter lite på sovrumstapeten, och den gick ju att riva ner med bara händerna! Jag kunde med andra ord inte låta bli att röja en sista vägg för dagen :D Fixar resten imorgon med min kära tapetångare för att skona grannarna en lördagkväll som denna. Skål! (2012-03-10 18:01:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Drömvägg att riva!
Hade man fått för sig att sätta upp en till tapet på denna väggen så hade nog hela skiten brakat ner. Otroligt tjockt då jag får det till 7 lager tapet, varav 2 har blivit övermålade minst en gång, samt en bredspackling. (2012-03-10 18:06:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sovrum nästan klart för spackling
Har äntligen fått ner nästan all tapet i sovrummet nu också. Har inte stängt av elen här än, då det hänger ihop med köket och lite annat, så det är lite tapet kvar runt kontakter och brytare. Fixar imorn!

Sjukt segt längs fönsterväggen då det är tjockt med spackel och inte betong i grunden. Har inte heller fått bort fönsterkarmen än då den sitter fast bakom elementet. Så det blir till att såga av fästena sen :P Ska ändå regla upp skydd över elementet sen, så det kommer inte synas. (2012-03-22 19:38:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

AAAH MER PINGVINER!!
Har börjat röja ner reglar och lister i hallen. Tänkte ge mig på garderoberna och resten av listerna med kofoten imorgon. Oväntat nog står det en betongpelare i mitten, men den sitter nog bra där för min nya vägg sen ändå :) Kommer troligtvis även riva ner dörren in mot klädkammaren, så blir det en helt ny modul sen. (2012-03-22 19:44:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Garderober besegrade, phu!
Då har jag äntligen lyckats sänka garderoberna och väggen mot klädkammaren. Jag har dock ändrat mina planer här, då jag nu tänker regla för den gamla dörringången, och istället ha stora skjutdörrar med speglar mot sovrummet. Så det blir nästan en liten walk-in-closet trots allt :P

Vad gäller sovrummet så har jag nu bestämt mig för att inte regla upp något nytt där, utan det kommer kunna skärmas av med en lång "lamellgardin" lite hur man känner för det :) Kollar just nu upp en del varianter. Vill gärna ha det motordrivet också! (2012-03-26 20:33:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första bredspacklingen klar för slipning
Kämpigt grovt och smuligt underlag måste jag säga, även om det är slipat 2 gånger. Det som målaraffären sa skulle räcka till 2 lager av hela rummet räckte ganska precis till ett :P Tur det iaf för jag hade blivit förbannad över att behöva falla på mål-linjen denna kvällen om det inte räckte!

Men men, första lagret slukar ju alltid mest spackel, så nästa borde inte vara så farligt. Detta är någon "ny" sorts roller-spackel, som känns ganska slappt att använda faktiskt, men jag måste nog påstå att den gamla hederliga tekniken med spadarna ger bättre och fylligare resultat! Jag kör för närvarande lite blandat :P (2012-03-29 22:35:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Provisorisk port :P
En fördel med att inte ha hunnit slänga allt skit från hallen är att dom gamla garderob-väggarna funkar ganska bra att täcka ingången från slip-damm :D Det är nämligen lite brist på lämpliga ytor att fästa skyddsplast på sen man rev ner alla lister!

Skippade även att spackla runt hörnen på ingången idag då jag inte lyckades få bort tröskeln på golvet på ett tillräckligt fredligt vis (Klockan var strax efter 21 på kvällen). Jag vill nämligen peta ner förstärkningarna för hörnen hela vägen ner till betong-golvet. Tilltar lite mer våld för detta imorgon! (2012-03-29 22:42:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Oändliga skräphögen!
Har gjort 4 vändor till tippen med smockad bil, men ändå står hela sovrummet och balkongen fortförande fullt med skräp! Det är sånt här man inte riktigt tänker på att planera in tillräckligt med tid för att hantera, så det får ligga tills vidare :P Kommer ändå inte ha tid/ork att fortsätta jobba här ute förrän vardagsrummet är klart. (2012-03-29 22:51:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Parkettgolv för vardagsrummet!
Efter mycket beslutsångest så blev jag tvungen att göra ett val av golv förra veckan. Det fick bli "Arena Trend Mattlackad Ek Wenge 3-stav", en väldigt mörkbrun/svart färg. Fick det hemkört igår, så nu ska det stå och klimatanpassas några dagar. Tänkte att när man ändå lägger ner så mycket jobb på renoveringen så vore det larvigt att välja nått billigt tråkigt laminat-golv.

Vardagsrummet är tyvärr inte helt klart för golvet än då jag har varit upptagen med annat under veckan, men jag hoppas på att hinna lägga det under nästa vecka! (2012-04-07 02:14:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Här tog det tvärstopp!
Blev tvungen att flytta över alla mina grejer en månad tidigare än planerat. Fick hyra en lastbil och flytta över allt och städa ur det gamla huset på en och samma dag, vilket fick mig att tappa suget för att fortsätta renoveringen på lägenheten ett tag :P
Sovrummet, hallen, köket och balkongen blev helt smockat av grejer, vilket gjorde det lite svårt att arbeta även med vardagsrummet som jag kunde hålla hyfsat tomt. (2013-06-01 02:11:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mer spackling!
Under hela hösten så fortsatte jag att göra lite i taget i vardagsrummet. Jämfört med senaste bilden så har väggarna här fått sig ett andra lager spackling och hörnen på ingången har spacklats 4-5 gånger med hörn-förstärkning under.

Jag beslöt mig även för att spackla taket, som fick sig 2 lager. Detta för att jag omöjligt kunde få ytorna mellan rummen och lagade fördjupningar att matcha varandra annars. Precis som väggarna så kommer även taket bli fritt från lister. (2013-06-01 02:17:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mer slipning!
Alla ytor har här även slipats. Det såg mycket finare ut än vad det faktiskt var, så det blev lite slit och svett :P
Men jag känner mig ändå väldigt nöjd med bredspacklingen, framförallt med tanke på att det var första gången. Jag var rädd för att få en "vågig" effekt längs väggarna när dagsljuset lyser in, men det ser riktigt plant och fint ut! (2013-06-01 02:24:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

D-day!
Fyfan vad jag har skjutit på städningen av rummet efter all slipning. Det är väl på gott och ont egentligen då jag istället har fixat med en mängd smågrejer och missar som upptäckts, men allt har istället blivit väldigt utdraget. Heeeelt otroligt hur mycket damm man sopade upp! Fick göra det i flera omgångar för att även få upp dammet man rört upp i luften

Alla ytor har även torkats av väldigt noggrant. Väggar, tak, fönster, och golv. Riktig skitgöra. (2013-06-01 02:29:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Färdigmålat
Med färg på vägg och tak så får man verkligen se vilket resultat spacklingen och slipningen har gett :D Allting blev riktigt slätt och fint, särskilt ingången blev sjukt snygg! Alla kontakter och knappar har också skruvats upp igen, och jag kan äntligen starta elen i rummet för första gången på över ett halvår. (2013-06-01 02:37:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vitt vitt vitt
Allt målas vitt tills vidare, så får jag fortsätta fundera över om jag ska ha någon sorts fondvägg här inne eller ej. Jag gillade temat med svart/vitt från min förra bostad, så jag kör stenhårt på det även denna gången. (2013-06-01 02:44:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bioväggen
Här kommer högtalare och duk sättas upp. Om jag fixar en fondvägg så blir det här, då jag gärna vill ha det mörkt runt bilden från projektorn. Jag funderar dock på att skippa tapet och istället måla svart eller mörkgrått, med något sorts motiv som sköter övergången till det vita precis innan knappen på väggen. Får se hur det blir!

Rören vid fönstren kommer boxas in sen, vilket också kommer täcka ett otäckt hål i väggen längst ner vid golvet, som jag inte riktigt kunde fylla igen för att det var så jäkla trångt. Det kommer sitta ihop med fönsterkarm och elementskydd sen, är tanken just nu iaf :) (2013-06-01 02:46:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golv! :D
Äääntligen är det dags att ge lite kärlek åt golvet! Det har stått packat och plastat i en evighet, så det känns skitbra att få sprätta upp :D

Det är första gången jag lägger golv, men det verkar vara ett väldigt enkelt golv att lägga, utan lim och verktyg. De röda klossarna håller golvet en bit från väggen medans jag böjer och bankar alla bitar på plats. Underlaget är någon sorts papp som rekomenderades från affären, så jag litar på dom :P

Lite ångestladdat varje gång man börjar såga bara då det säkert ekar genom alla 12 våningar i huset :P (2013-06-01 02:51:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)  Visa lista
ville_vonka    2013-06-01 07:10:49
NeoXon    2012-04-11 12:03:43
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Tanax   2014-07-02 09:10:00 Anmäl
Över 1 år sedan något hände, har du inte flyttat in på över 1 år? (bild) Hur har renoveringarna gått?
Mr. Bravo   2013-06-01 03:12:41 Anmäl
Tjena gott folk! Drar igång med loggen här igen med ett gäng bilder man samlat på sig. Det har gått otroligt långsamt sen förra sommaren av olika anledningar, men hoppas på att återfå tempot nu under sommaren igen!
Tobbe Nukem   2012-07-05 10:16:09 Anmäl
Hur har renoverandet fortskridit de senaste månaderna?
Mycket intresserad när jag själv gick och blev bostadsägare i veckan och ligger i valet och kvalet om hur mycket jag ska riva/renovera. (bild)
novaland   2012-04-07 10:33:21 Anmäl
[quote name='Mr. Bravo' timestamp='1333758686' post='3554126']
Att spackla på ytterhörn kräver dock mer teknik. Återkommer med bilder på detta :/
[/quote]

Trodde man använde någon form av hörnjärn för ytterhörn, även fast det är gipsvägg eller liknande.. (bild)

Nu vet jag inte till vilken grad hörnjärn används i bostäder eller liknande, men jag tycker att det vore det självklara valet, även fast man skulle va tvungen att fila bort lite gips för att inte själva järnet ska sticka ut när man väl spacklar det på plats, men styrkan är något som jag skulle vilja komma åt. Slippa oroa sig för att man råkar göra nått rejält hack i ett hörn bara för att man på fyllan skulle få för sig att flytta nått från ett rum till ett annat och pasera lite för nära hörnet.. =)
Mr. Bravo   2012-04-07 02:31:26 Anmäl
gryden: Jag använde det ganska flitigt i min förra bostad faktiskt, och det var absolut en ganska slapp process jämfört med spackling. Men i detta fallet så känns bredspackling lämpligare då underlaget är så pass grovt och förvånansvärt ojämnt på sina ställen. Plus att jag kommer ha ett gäng ytterhörn utan lister, vilket brukar bli lite problematiskt att fixa snyggt med tapet. Dessutom slipper man behöva tänka på skarvar, som jag är usel på att hantera ;)

Så här långt så tycker jag dock inte att bredspacklingen har varit särskillt svårt. Det är lätt att få det jämnt när man kan använda roller för det, och är man lite noggrann så behöver man bara slipa det sista lagret (Skrapa de övriga med spaden). Att spackla på ytterhörn kräver dock mer teknik. Återkommer med bilder på detta :/
gryden   2012-04-03 10:55:24 Anmäl
Kul projekt att följa. Du har inte funderat på Easy cover istället för att spackla? Jag har haft ett liknande projekt som ditt där jag spacklade första rummet jag höll på med, i de återstående rummen använde jag easy cover och det har jag inte ångrat en sekund. Men så kanske du är en hejare på att spackla till skillnad från mig :)
ericsundell2   2012-03-24 15:46:56 Anmäl
Kommer bli skoj att följa detta
Mr. Bravo   2012-03-22 19:52:48 Anmäl
Sorry för uppehållet gott folk! Har haft jobb och lite andra projekt för mig de senaste veckorna, men nu är lägenheten på gång igen!

Wildii: Jepp, det har varit planen hela tiden. Det är på väg ner nu :D Kommer bli riktigt fränt att öppna upp hallen lite mer!
wildii   2012-03-18 18:22:02 Anmäl
Du borde riva upp till tak på den öppningen i hallen också, ser mörkt ut som det är nu :)
falkn   2012-03-10 18:32:08 Anmäl
Låter bra, jag tror inte att du kommer ångra dig. Lägenheten kommer att upplevas större med. Speciellt är det ju en bra idé att skippa dörren då du faktiskt har balkongdörren i sovrummet, lite drygt om man ska springa ut där me grejer om man ska grilla eller dylikt och sen ha dörren i vägen.
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.