Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos basiqfuxx
Medlem sedan: 2011-10-29
Senaste uppdatering: 2022-05-10 11:44:08
 Har 329 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 0 inlägg i forumet
 basiqfuxxs forumprofil
 Galleri (329)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
Hemmabio  Hembioanläggning
Viktat medelbetyg:  (9.00) (baserat på 4 st)      11836 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album

Jag har nu byggt åtta högtalare för surround och atmos, finns ett album för just detta om du vill granska det lite närmare och dessutom ett album med en bildkavalkad från bygget med frontarna. Är väldigt nöjd så här långt med både design och ljud.

 

-Har köpt Yamahas stora slutsteg med 11 kanaler och det är en ruggig pjä. Låter bra på alla vis, känns som jag får mer detaljer i ljudet nu och mer luft. Känner dock inte att jag fått mer eller stramare bas utan där lutar…

  Läs hela
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Nya högtalare - M&K150S Kloner
Fick en idé i vintras och började skissa på vad jag hade liggande och vad man kunde göra av det. Låg en hög diskanter och ett antal basar kvar sedan senaste bygget. Visste om en del intressanta liknande högtalare och hittade till och med ett filter från en B&W högtalare som verkade matcha mina behov rätt bra. Fick dock modifiera vissa värden i filtret för att bättre passa till mina element och mål men det var inte så svårt. De mäter några db för högt i toppen ovanför 2-3K Hz men det är inget problem för det löser processorn efter att man mätt in dem. De blir i stort sett helt platta i kurvan med väldigt lite eq, Högtalarna är delade runt 1800Hz mellan bas och diskanter och de två diskanterna under och över jobbar upp till 8000Hz. Basarna har inga problem med att jobba ner till 50Hz men de får en standard brytning vid 80Hz som är brukligt och jobbar inte så hårt ens när man drar på. De spelar mer detaljerat, i alla fall i mellanregistret där röster befinner sig än mina högtalare som står bakom och som jag faktiskt gillar. De har fin spridning av ljudet i rummet och skapar en luftig bred ljudbild med fina panoreringar i sidled. Hittar inget att klaga på direkt, lådorna är väl dämpande och stagade så inga missljud, slutna på runt 30 liter och det räcker för den bas de ska prestera. Har lyssnat in dem en månad nu och harmonin med övriga högtalare i rummet är bättre. Känsligheten ligger på samma nivå och ljudbubblan blir mer exakt i alla lägen. Tror jag kommer köra på dessa framöver då de har allt jag saknat om än är lite nedtonade i dynamiken om man ska säga något negativt jämfört med de tidigare högtalarna. (2022-05-10 09:41:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Vardagsrum Juli 2021
Så här rummet ut idag och jag har även fått färdigt mina hifi högtalare (IKEA Gnedby Grande) på vänster sida som drivs av min hypex klass D kit förstärkare. Det är möjligt att jag byter ut de tre frontarna mot en högtalare som är mer lik mina surrounder. Vill ha lite mer harmoni i systemet. Står en prototyp till höger om tv:n som inte låter dumt trots att det bara är kartonger och hitte-filter i den. Med en riktigt låda och lite nya komponenter i filtret kan de nog låta riktigt mysigt. Finns även lite planer på att bygga akustik paneler av stoppning och gamla äggkartonger, har börjat spara dessa på hög. Satte subbarna på varsin sida om centern och min gamla sub i hörnet, tycker nog att basen är bra i hela rummet, känns väldigt häftigt när lågbasen trycker på kan jag lova (2021-08-11 17:05:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Nya subbasar
Fick hem två ultimax 10:or från BRL innan sommaren 2020. De är fetare i verkligenheten än på bild. Gjorde en låda av spillmaterial och helt utan skruvar. Försänkte in riktiga fästen så jag kunde dra fast elementen utan träskruv. Ville ha en låda som kunde klara alla låga frekvenser utan problem så baffeln är typ 10 cm tjock och i botten av lådan finns ett stagverk som heter duga. Botten är 5 cm men det räcker till då stagen håller fast allt. Lådorna är dock inte klara, de ska kläs med ett lager mdf och få ett fronttyg samt ska jag hänga på mina plate ampar från xtz bakom. (2021-07-08 14:45:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dayton Audio UM10-22

Samsung UE75NU7105
Stor och prisvärd TV, inget monster i bildkvalité men det räknade jag inte med heller. Ville ha en billig stor tv tills vidare då jag lutar åt projektor i framtiden. Detta får duga ett tag. Bilden är betydligt bättre än min tio år gamla 55 tummare från samma tillverkare och i samma prisklass. Fick bygga upp en riktig hylla för att få den på plats och det var ingen jätte marginal i djupled men det gick fint och den står stadigt. (2019-04-05 15:43:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Panasonic DP-UB9000
En riktigt bra maskin,stabilt bygge men app systemet suger. Ibland står den där i fem minuter innan den kommer in och då syns inga appar alls. Trots att jag har 8st installerade som standard. Bilden från skivor är dock mycket bra och samma sak med ljudet. Går ju inte vara missnöjd med en spelare i den här klassen och med lite uppdateringar av app systemet så blir det nog riktigt bra. Köpte den ju för att spela skivor i första hand. (2019-04-05 15:35:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Panasonic DP-UB9000

Surround och Atmos prototyper
Nu kör jag äkta 7.1.4 i min hembio och om jag är nöjd till våren så ska jag slutföra finishen på de här åtta nya högtalarna. Det låter redan så bra att jag inte tvivlar på att just så blir fallet.

Det finns en enklare bygglogg här inne:
https://www.minhembio.com/basiqfuxx/374871/

(2019-01-07 13:58:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tectonic TEBM46C20N-4B

Nytt slutsteg
Det nya slutsteget kan äntligen ge mig möjligheten att köra 7.1.4 fullt ut, men första ska jag bygga lite högtalare i jul, vill nog ha platta vägghängda modeller. Gärna lite större yta men små element, kommer sprida ljudet fint. (2018-12-18 08:27:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Ny front setup
Byggde lite nya högtalare under julen och tanken är att de ska ta plats bakom en bioduk i framtiden (när jag sparat ihop till detta). Har kört en hel del film och serier nu under ett par veckor och är på det hela taget väldigt nöjd med hur det låter. Elementen är Beyma SM212 och 18Sound XD125, delat runt 2125Hz om beräkningen stämmer. Hornet borde inte jobba så långt ner men då jag dämpat det med 9db och inte spelar så högt i min lägenhet så har det fungerat bra. Dynamiskt och levande ljud med härlig tydlighet i alla register oavsett volym. Kan faktiskt spela lägre nu än tidigare och ändå höra allt tydlig och när det kommer toppar så drar de på så man tappar hakan ibland. Kommer att göra ett separat album då jag försökte fota hela bygget med alla steg. Till våren ska jag lacka dem mattsvarta så de inte syns genom en ljudtransparent bioduk. Tyvärr måste TVn stå lite högt tills vidare men det var enda sättet för att inte kompromissa mer än nödvändigt med högtalarna. Mina DF-8or spelar nu som surround med bravur. (2017-01-29 18:19:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Min vy
Så här ser min vy ut just nu när jag njuter av hembion. (2016-07-25 10:09:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Ommöblering av prylarna
Ville få ner slutstegen framför bilden och kunna utnyttja mina dyrare kablar till frontarna samt få bättre plats till alla källor i stapeln. Nu får allt plats och det blev betydligt bättre på alla vis. Dessutom verkar inte mitt larm längre störa in i hembion. Tror den är gsm baserad och troligen gick signalen direkt in i ett slutsteg men då de nu är lite längre bort så hörs inget alls längre av detta. Finns plats till ett slutsteg till underst dessutom. Ska försöka få in en multikanalare där i framtiden. (2016-07-25 09:40:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Gör sig bra överst på hyllan.
Ska köra 6.1 uppsättning ett tag men jobbar på att hitta fler slutsteg. Kanske blir det en multikanalare eller ett antal AP100 till. Det lär visa sig längre fram men detta funkar helt klart ihop. (2016-07-01 15:21:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  XTZ Class AP100,  Yamaha CX-A5100

Ny förstärkning i bion
Efter att ha nollat öronen med enbart stereoljud några månader så tog jag tag i saken och slog till på en fin maskin som jag tror kommer lyfta taket här hemma. (2016-07-01 07:38:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Yamaha CX-A5100

Stereo med Bi-amp
Ville testa något nytt så jag Bi-amp kopplade mina stora golvare DF-8 över mina tre slutsteg. Dac Magic Plus fördelar signalen som går balanserat till det nedre slutsteget som driver topp delen och sedan via vanliga rca till de andra två stegen som är bryggkopplade. Flyttade även in högtalarna så avståndet dem i mellan skulle bli optimalt. Väldigt skönt ljud och det får stå så här en stund framöver tror jag. Känner inte att jag saknar subben så mycket, kontrollen i basen är bra och hela ljudbilden väldigt njutbar. (2016-04-08 08:31:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Gästspel Sub2 Klon
Har gjort en Sub 2 klon som ska testas lite, finns ett helt album för detta om du kollar runt. Kör numera enbart med Dynavoice då jag sålt de stora MBR/Dipol högtalarna. De var helt enkelt för tunga för rummet. Lägenheten är inte tillräckligt isolerad så grannarna fick lida onödigt mycket. Det gick helt enkelt inte spela tyst på dem. (2016-03-29 11:47:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Ny lägenhet
Då har starten gått i nya lägenheten. Just nu med gästspel av mina nya tvåvägshögtalare. Allt jag byggt på bilderna har ett eget album om du vill veta mer om just den delen.

Kan inte säga om det låter bättre eller sämre än förra lägenheten men det duger, vågar dock inte spela lika högt här. Äldre hus med mindre ljudisolering är inte så roligt. Ingen som klagat än efter några veckor men jag tar det lite försiktigt än.

Tänkte få upp en ridå bakom tvn så man kan mörklägga med fjärrkontrollen, men allt har sin tid. (2015-09-27 16:44:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Bakhögtalare
Ska bygga höga stativ till bakhögtalarna. Tänkte först att hänga dem på väggen men ångra mig då jag inte stannar nöjd så länge är det bättre att inte göra märken i väggarna det första man gör. Just nu väldigt provisoriskt men det funkar.

Har även skaffat sköna elmanövrerade recliner stolar så man sitter som en kung. Lite ont om plats dock men det är en ganska liten lägenhet så man får anpassa sig till omständigheterna. (2015-09-27 16:49:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tectonic TEBM65C20F-8

Andra sidan
(2015-09-27 16:52:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tectonic TEBM65C20F-8


 
Viktat medelbetyg:  (9.00) (baserat på 4 st)  Visa lista
Zacabeb    2021-08-11 17:20:21
jonte83    2019-04-07 14:26:34
juan    2016-09-05 14:40:55
Degpojken    2016-04-08 12:03:27
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Degpojken   2016-04-08 12:03:58 Anmäl
en tia från farbror! du ser ut att hå fått till det väldigt bra med relativt små medel :-)
basiqfuxx   2016-03-30 08:23:25 Anmäl

Riktigt underhållande läsning i dina album! Ska bli kul att se hur du gör med nya stativen till bakhögtalarna-har du bestämt dig för hur de ska se ut?

 

Eftersom jag bytt tillbaka till Dynavoice vet jag inte hur mina framtida bakhögtalare kommer se ut ens. Det blir nog inte med de där rören som finns på bilderna då de nog kommer användas som ljudledare till den nya subbaslådan. Framtiden är oviss som tur är. :)

stefunge   2016-03-30 07:45:59 Anmäl
Riktigt underhållande läsning i dina album! Ska bli kul att se hur du gör med nya stativen till bakhögtalarna-har du bestämt dig för hur de ska se ut?

Mvh
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2022 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.