Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

ace-bass 2 vs xtz w10.16

21 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara
Audio Pro Sub Ace-Bass 2 (Subwoofers) 46 8,57 (60) Inga priser
XTZ 99 W10.16 (Subwoofers) 335 9,06 (137) Inga priser
XTZ 99 W12.16 (Subwoofers) 196 9,26 (85) Inga priser
68 relaterade trådar
Dynavoice Definition SW-10 (148 inlägg) 1 år sedan
Audio Pro-klubben (197 inlägg) 2 år sedan
Råd vid försäljning av hemmabio (2 inlägg) 3 år sedan
koppla subb till rotel rc1550 hjälp (2 inlägg) 4 år sedan
XTZ 99 W10.16 (706 inlägg) 4 år sedan
Klipsch r12-sw VS XTZ 99 w12.16 (6 inlägg) 4 år sedan
Golvhögtalare till Yamaha RX-A1030 (4 inlägg) 4 år sedan
Subwoofer för Musik <8'000kr (58 inlägg) 4 år sedan
Klipsch RW-10 eller XTZ 99 10.16 (1 inlägg) 4 år sedan
XTZ 2x99 w12.18p vs. 2x99 w12.16 (14 inlägg) 4 år sedan
2.1 till Connect Amp (10 inlägg) 5 år sedan
XTZ 99W10.16 eller Klipsch SW112? (4 inlägg) 5 år sedan
1 x SPL-800 Ultra eller 2 x XTZw10.16 + DSPeaker Anti-Mode 8033 Cinema (5 inlägg) 5 år sedan
XTZ eller Dynavoice som sub. (7 inlägg) 5 år sedan
Sub vs Sub (15 inlägg) 5 år sedan
KÖPRÅD SUB 6000-10000 KR (4 inlägg) 5 år sedan
Dynavoice Definition sw10-ex eller XTZ 99 10.16? (8 inlägg) 5 år sedan
billiga subbar. (16 inlägg) 6 år sedan
Värdering av Audio Pro Ace Bass 2 (1 inlägg) 6 år sedan
Hjälp med val av sub (24 inlägg) 6 år sedan
Hjälp med val av subwoofrar (5 inlägg) 6 år sedan
Marantz SR6006 med XTZ (1 inlägg) 6 år sedan
ACE BASS 2 problem med skrapljud.. (14 inlägg) 6 år sedan
köpråd: Subwoofer 0 - 10.000kr, som matchar mina CM5or. (8 inlägg) 7 år sedan
XTZ W12.16 stänger av sig (4 inlägg) 7 år sedan
Officiell Tråd - XTZ Aktiva Subwoofers (342 inlägg) 7 år sedan
Tips på sub till DLS Flatboxsystem (5 inlägg) 7 år sedan
Nytt litet biorum, Optoma HD300X + Pioneer VSX-922 + Tangent Evo E4L + XTZ (2 inlägg) 7 år sedan
Sub uppgradering... (14 inlägg) 7 år sedan
Råd ang köp av suv? (7 inlägg) 7 år sedan
Sub med pluggar (25 inlägg) 7 år sedan
Hjälp med basköp. Den jag tänkte köpa var slut! >.< budget: 400 (19 inlägg) 7 år sedan
Dali Zensor 7 i 5.0+ Denon AVR-1912=? (53 inlägg) 7 år sedan
XTZ W10.16 vs. XLS 200 Mk2 (11 inlägg) 7 år sedan
bästa sub för 4000-5000 (13 inlägg) 8 år sedan
XTZ 70.12 ngt att ha? (5 inlägg) 8 år sedan
Baselement XTZ 99 W12.16 (1 inlägg) 8 år sedan
Dags för ny subwoofer (22 inlägg) 8 år sedan
Dynavoice f-6 vs Audiopro black diamond v.2 (21 inlägg) 8 år sedan
Missljud från Xtz w 12.16 (6 inlägg) 8 år sedan
Datorhögtalare (studiohögtalare?) (8 inlägg) 8 år sedan
XTZ 99 W10.16 (16 inlägg) 8 år sedan
För XTZ freaks ;o) (26 inlägg) 8 år sedan
Grym sub för 5000kr (16 inlägg) 9 år sedan
Subwoofer config Onkyo TX-SR608 (3 inlägg) 9 år sedan
Musiksubbar - finns det några bra? (73 inlägg) 9 år sedan
REL T3 vs MA Radius 360 HD vs XTZ 10.16 vs REL Q150 (17 inlägg) 9 år sedan
32kvadrat - 1st SVSPB12 eller 2st XTZ 99W12.16? (37 inlägg) 9 år sedan
Ny bas , hjälp (2 inlägg) 9 år sedan
Subfråga (15 inlägg) 10 år sedan
XTZ 99 W.12 mot Ace Bass 3 ? (8 inlägg) 10 år sedan
Den mest musikaliska receivern under 10.000 (5 inlägg) 10 år sedan
Kef iQ7 och Marantz 7001 söker musikalisk sub (2 inlägg) 11 år sedan
XTZ 99 W8.16 VS XTZ 99 W10.16 (6 inlägg) 11 år sedan
XTZ 80 vs Dynavoice Magic F-6 EX (12 inlägg) 11 år sedan
Kan denna sub vara alternativet jag letar efter? (7 inlägg) 11 år sedan
Hjälp med val av musiksub? (7 inlägg) 12 år sedan
Hjälp med XTZ 99 W10.16 ihop med Yamaha RX-V661 (6 inlägg) 12 år sedan
AP Sub Level 110 vs. XTZ 99 W10.16 (8 inlägg) 12 år sedan
Vilken av dessa? (7 inlägg) 12 år sedan
Canton GLE402 vs 403 (5 inlägg) 12 år sedan
Dynavoice M-85 (11 inlägg) 12 år sedan
Sub funderingar (34 inlägg) 12 år sedan
Ace Bass 2 problem! (21 inlägg) 13 år sedan
Vilken Sub? (5 inlägg) 14 år sedan
Audio Pro b1.35 till Ace Bass 2 (0 inlägg) 15 år sedan
Sub Yamaha YST-SW800 eller? (51 inlägg) 15 år sedan
AP ACE BASS 2 - Mitt första lyssningsintryck! (7 inlägg) 15 år sedan

#1

Postad 15 september 2009 - 13:49

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Hej

Jag håller på att vela mellan Audio pro ace-bass 2 och xtz w10.16.
Båda dessa har fått väldigt bra recensioner och ska vara både snabba och spela relativt djupt.
Jag tycker att det är viktigast att det låter bra till musik, men vilken låter bäst / är mest prisvärd?

Kom gjärna med egna reflektioner!

#2

Postad 16 september 2009 - 08:52

ekon
  • ekon
  • Guru

  • 5 742 inlägg
  • 0
Ace-bass 2 är förmodligen en ganska mycket bättre produkt, jag har inte hört den men den ligger ju i en annan prisklass än vad W10.16 gör. Jag antar att du letar den begagnat och W10an ny?

Jag har bara haft W12.16 (2st) och de tyckte jag inte vara särskilt bra till musik så att en ensam W10.16 skulle kunna fungera har jag svårt att tänka mig.

#3

Postad 16 september 2009 - 09:00

XTZ AB
  • XTZ AB
  • Lärjunge

  • 496 inlägg
  • 0

Ace-bass 2 är förmodligen en ganska mycket bättre produkt, jag har inte hört den men den ligger ju i en annan prisklass än vad W10.16 gör. Jag antar att du letar den begagnat och W10an ny?

Jag har bara haft W12.16 (2st) och de tyckte jag inte vara särskilt bra till musik så att en ensam W10.16 skulle kunna fungera har jag svårt att tänka mig.


Av ren nyfikenhet, vad fick du för problem med musik? Provade du att mäta upp rummet, eller gick det inte att hitta en bra inställning?

#4

Postad 16 september 2009 - 15:47

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
@ XTZ AB
Jo det stämmer.
XTZ:n känns smidigare och snyggare och mindre utrymmeskrävande. Ace Bass 2:an tror jag kan vara lite rappare och gå lite djupare men behöver nog lite mer utrymme med de sidomonterade elementen.
jag har ett par Elac fs 137:or och vill ha en rapp bas till musik, men samtidigt vill jag kunna skaka om lägenheten lite
grann när man ser på film.

Varför fungerade inte xtz bra till musik, var den inte tillräckligt snabb?

#5

Postad 17 september 2009 - 10:37

ekon
  • ekon
  • Guru

  • 5 742 inlägg
  • 0

Av ren nyfikenhet, vad fick du för problem med musik? Provade du att mäta upp rummet, eller gick det inte att hitta en bra inställning?


Jag tyckte inte att det var tillräckligt hög kvalité på ljudet helt enkelt, och så störde jag mig på blåsljudet från basporten. Jag testade dem aldrig slutna utan jag körde dem pluggade för att spela så djupt som möjligt och den inställningen fungerar kanske inte bra till musik överhuvudtaget, men det var bara den som var intressant då jag prioriterar film. Att jag inte upplevde dem som tillräckligt snabba heller berodde kanske även det på pluggningen.

Jag mätte aldrig upp rummet utan körde bara med Audyssey MultiEQ XT som finns i min Onkyo och det gjorde visserligen underverk men blev ändå inte perfekt.

Men den största anledningen till att jag bytte upp mig till W12.18P var att jag ville ha ännu djupare bas.

#6

Postad 19 september 2009 - 23:19

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Jag kommer mest troligt att slå till på ace-bass 2:an, medelar mina intyck när den är inköpt :)

#7

Postad 20 september 2009 - 10:05

jonitz
  • jonitz
  • Forumräv

  • 545 inlägg
  • 0
Ace-bass 3 finns annars just nu för halva priset!

#8

Postad 20 september 2009 - 11:04

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Jo jag har märkt det men det blir lite för mycket pengar och subben blir lite för stor för mitt rum.

#9

Postad 24 september 2009 - 11:19

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Nu har jag lånat hem en XTZ sub men får inget tryck i den. Den har stått på inspelning i tre dagar och jag trodde att det skulle bli bättre, men trots att jag har ställt volymen på max på suben så blir inte volymen särskilt hög.
Jag har en stereoförstärkare och har använt en split på preout och delat den till main in på stärkaren och en till suben. För att kontrollera att det inte är något fel på suben så har jag provat att helt enkelt koppla in MP3n till den och då skakar hela lägenheten på en kvarts volym. I övrigt så låter förstärkaren som vanligt och den har inga problem att driva mina Elac högtalare.

Vad kan det vara för fel?

#10

Postad 24 september 2009 - 15:17

XTZ AB
  • XTZ AB
  • Lärjunge

  • 496 inlägg
  • 0
Hej!

Det låter som att förstärkarens PRE-OUT-signal är ganska låg. har du använt två Y-splittar och matat båda kanalerna till basen? Det är en fördel eftersom basen då får en "komplett" signal med både höger och vänster kanal.

Om det inte finns någon Sub Out kan man istället prova att koppla in basen via högnivåingångarna via vanlig högtalarkabel. Ljudmässigt är det i princip ingen skillnad eftersom signalen omvandlas till en lågnivåsignal internt i basen.

Av ren nyfikenhet, vilken förstärkare är det?

:blush:

Redigerat av XTZ AB, 24 september 2009 - 15:18.


#11

Postad 24 september 2009 - 19:09

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Jag har en Sherwood Newcastle RX-772 receiver. (uppgradering innom kort).

Jag har nu använt y-split och högnivå med samma nedslående resultat. Visst fick man lite mer tryck med Y-spliten men inte var det så att porslinet skakade. Jag börjar undra om det är något fel på suben då inte heller högnivå fungerar, mina högtalare låter ju som vanligt. Det är när jag kopplar in MP3n och vrider upp volymen till max på den som det känns som att subben har det tryck som man förväntar sig.

Mistery still unsolved...

#12

Postad 25 september 2009 - 08:38

XTZ AB
  • XTZ AB
  • Lärjunge

  • 496 inlägg
  • 0
Det låter väldigt konstigt om inte högnivå fungerar! Kopplade du en vanlig två-ledare från varje förstärkarutgång eller högtalare in till basen? Kolla polariteten, det är viktigt att plus går till plus.

Om det fortfarande inte går att få rejält tryck med det lutar det nog att något är fel i basen faktiskt. Vilken modell är det?

#13

Postad 25 september 2009 - 13:58

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Jag kopplade en vanlig två-ledare från varje förstärkarutgång och var noga med polarideten, (har provatt alla möjliga sätt minst två gånger). Det känns som att den måste matas med en väldigt stark signal för att den ska låta något.

Det är en XTZ 99 w10.16.

#14

Postad 25 september 2009 - 14:00

Klejsan
  • Klejsan
  • Wannabe

  • 42 inlägg
  • 0
Det tog cirka 2 veckor innan mitt "tryck" kom igång som det skulle med min 99 W10.16..

#15

Postad 25 september 2009 - 14:14

Mr oon
  • Mr oon
  • Wannabe

  • 17 inlägg
  • 0
Jasså, men behövde du ha maxvolym på suben fram tills dess? jag menar jag har nästan mer bas i mina Elac fs 137or än i suben trotts att den är ställd på maxeffekt. Jag har dessutom haft den på inspelning i fyra dagar nu så det är säkert närmre 30 timmar speltid.

#16

Postad 27 september 2009 - 18:01

Klejsan
  • Klejsan
  • Wannabe

  • 42 inlägg
  • 0
Ja mer eller mindre på maxvolym, var grymt besviken i början när jag började spela in den för det kom ju liksom ingen bas men efter ett tag började det ta sig och nu funkar den perfekt!

#17

Postad 18 oktober 2009 - 18:56

Mikael_80
  • Mikael_80
  • Forumräv

  • 900 inlägg
  • 0
Jag upplever samma sak.. själv har jag haft den i ett år, men den har krånglagt till och från hela tiden känns det som. Mina frontar är rätt baskapabla på egen hand, så ibland har jag nog inte ens tänkt på subben om den funkat eller ej. För min del är det som så att vissa gånger så kommer det inget ljud alls, jag blir då tvungen att stänga av och sätta på subben, eller byta lågnivåingång. Senast idag kom det inget ljud, då stängde jag av högpassfiltret ch helt plötsligt började den låta, dock så lät det inte alls lika mycket som mina frontars bas, och då hade jag ändå dragit på rätt mycket volym på både subben och förstärkaren.

#18

Postad 18 oktober 2009 - 20:40

Turtle
  • Turtle
  • Beroende

  • 1 396 inlägg
  • 0
Vart hittar ni Ace Bass2 subben idag annat än beg?

#19

Postad 19 oktober 2009 - 09:22

XTZ AB
  • XTZ AB
  • Lärjunge

  • 496 inlägg
  • 0

Jag upplever samma sak.. själv har jag haft den i ett år, men den har krånglagt till och från hela tiden känns det som. Mina frontar är rätt baskapabla på egen hand, så ibland har jag nog inte ens tänkt på subben om den funkat eller ej. För min del är det som så att vissa gånger så kommer det inget ljud alls, jag blir då tvungen att stänga av och sätta på subben, eller byta lågnivåingång. Senast idag kom det inget ljud, då stängde jag av högpassfiltret ch helt plötsligt började den låta, dock så lät det inte alls lika mycket som mina frontars bas, och då hade jag ändå dragit på rätt mycket volym på både subben och förstärkaren.


Men då har du ju et fel i slutsteget, det kan vi byta ut så du slipper problem. Skicka oss FO-nummer på ordern så ordnar vi det.

#20

Postad 19 oktober 2009 - 09:30

Mikael_80
  • Mikael_80
  • Forumräv

  • 900 inlägg
  • 0

Men då har du ju et fel i slutsteget, det kan vi byta ut så du slipper problem. Skicka oss FO-nummer på ordern så ordnar vi det.


Ok, då skall jag göra det.. Det har varit lite lurigt till och från, därför har jag inte allitd tänkt på att det varit något fel på den, men nu den senaste tiden har jag velat köra mer med subben och har då upptäckt problemet.
Var kontaktar jag er med FO numret?

#21

Postad 19 oktober 2009 - 11:38

Log1N
  • Log1N
  • Användare

  • 136 inlägg
  • 0
Finns en ace-bass 2:a på Audio video i ljungby för 3600:- Dom håller på att tömma butiken.

#22

Postad 19 oktober 2009 - 12:42

XTZ AB
  • XTZ AB
  • Lärjunge

  • 496 inlägg
  • 0

Ok, då skall jag göra det.. Det har varit lite lurigt till och från, därför har jag inte allitd tänkt på att det varit något fel på den, men nu den senaste tiden har jag velat köra mer med subben och har då upptäckt problemet.
Var kontaktar jag er med FO numret?


Det går bra att maila till info@xtz.se

:lol:



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.