Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Nån mer som testat Tvheadend?

2 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 31 augusti 2012 - 19:55

raptorjr
 • raptorjr
 • Lärjunge

 • 438 inlägg
 • 0
Blev återigen less på det tråkiga utseendet på MythTV frontenden så jag började kolla lite på XBMC och om det var nån som integrerat med MythTV. Visade sig att dom håller på och utvecklar en XBMC med stöd för PVR, så man sedan kan skriva en plugin för önskad backend. Men allt ska integreras i så det ser ut att vara en del av XBMC med samma interface osv.
Arbetet har väl precis börjat och eftersom jag kör master versionen av Myth så kunde jag inte testa Myth integrationen, fanns bara stöd för 0.25 än så länge.

Men det jag däremot hittade var en annan backend som såg lovande ut. Skulle egentigen inte ha nåt emot att slippa Myth, det är ju inte direkt användarvänligt att konfigurera. Men väldigt kraftfullt när man väl lyckas.
Hur som helst, Tvheadend. Blev helt chockad när jag skulle scanna efter kanaler. Det gick faktiskt helt automatiskt, har DVB-C och ComHem. Knappade in nätverks id på min tuner och sedan skötte sig allt helt automatiskt. Ljusår ifrån hur man gör i Myth. Precis lika enkelt som på en köp box.

All konfigurering sker via en webbsida så även det är enklare än Myth. Nästa "stora" grej är att man helt och hållet slipper sasc-ng. Man ansluter Tvheadend direkt mot sin kortserver, NewCS i mit fall. Sedan funkar alla kodade kanaler.

Men visst, sen är ju inte allt perfekt. Utvecklingen har visst legat nere ganska länge och det är bara några veckor sedan projektet blev open source och nu är det några utvecklare som tänker fortsätta utveckla. Kollar man till funktioner så är det ganska långt kvar till den funktionalitet som MythTV har. T.ex. finns inte timeshift, och det är ett måste för mig för att kunna byta bort Myth helt.

Men att ha som plugin i XBMC och ha LiveTV så funkar det helt okej. Har bara zappat omkring lite, men inga problem hitills.

Så enkel att scanna kanaler, slippa sasc-ng är iaf en bra början. Ser fram emot att hålla koll på utvecklingen och hoppas dom får till timeshift snart, och lite fler av de funktioner som finns i Myth. Gärna hitta reklam också.

Just nu så hoppar jag mellan XBMC med Tvheadend plugin och MythTV. XBMC är ju så sjukt mycket snyggare och bättre när man håller på med andra mediafiler och jag kan kolla LiveTV där om jag vill. Men MythTV får fortfarande ha hand om alla inspelningar.

#2

Postad 01 september 2012 - 00:44

Goldstar
 • Goldstar
 • Mega-Guru

 • 7 392 inlägg
 • 1
@raptorjr
Vill du testa en smidig och enkel lösning och enbart använder datorn som htpc så kan du testa openelec pvr, tvheadend och xbmc snyggt paketerat i en specialdist som kan köras från ett usbminne eller sdkort, innehåller det mesta man behöver för en htpc

#3

Postad 26 januari 2013 - 23:15

Manor
 • Manor
 • Beroende

 • 1 225 inlägg
 • 0
Jag kör XBMC som front till MythTV. XBMC är så mycket snyggare än MythTV:s front, och det fungerar riktigt bra.
För vissa typer av inspelningar drar ja fortfarande ingång MythTV fronten, men till 99% kör jag XBMC.0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.