Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Köpråd bättre bilnavigation

2 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 01 mars 2013 - 17:20

zetec
 • zetec
 • Wannabe

 • 49 inlägg
 • 0
Hej!
Jag ska köpa mig en GPS till bil. Modell bättre
Med bättre menar jag att det spelar egentligen ingen roll vad den kostar. Jag vill bli nöjd och inte ångra att jag inte köpte den dyrare efter en tid.

Men vad är skillnaden på en som kostar 1500 och en som kostar 3000?

Jag vill ha fria kart- och trafikuppdateringar och jag vill ha funktionen som delar skärmen och visar mig hjälp med vilken fil jag ska välja.

Jag har tittat på några olika varianter, listar och kommenterar nedan, komplettera och/eller rätta mig gärna. Hjälp mig välja.
Sälj gärna in den dyraste till mig =)

"Garmin nüvi® 2445LMT" och "Garmin nüvi® 2455LMT" är två billigare jag har tittat på. Det skiljer några hundralappar dom två emellan (rekommenderat pris 1600kr resp 1800kr), men jag ser inte skillnaden mellan dom. Berätta gärna för mig varför jag ska välja den ena eller andra av de två.
Det jag har upptäckt att de båda saknar jämfört med de dyrare är röststyrning (alltså att jag kan med min röst hantera gpsen för att slippa släppa händerna från ratten) och Bluetooth (alltså att jag med Bluetooth kan koppla ihop min mobiltelefon med gpsen så att jag kan använda den som handsfree om det ringer)
Har jag missat något? Är det något mer dessa två saknar jämfört med de dyrare?

"Garmin nüvi® 2495LMT" och "Garmin nüvi® 2595LMT" är två dyrare modeller jag tittat på (rekommenderat pris 1900kr resp 2100kr). Skillnaden jag ser dem två emellan är storleken. Är det något mer dem två emellan som skiljer som jag missat?

Sen har Garmin sin "Premium"-serie som har ett rekommenderatpris ungefär en tusenlapp till.
Den stora skillnaden jag ser med dem är "Garmin Guidance 3" jämfört med "Garmin Guidance 2" som, om jag förstått rätt, verkar vara vad de andra är specificerade med (Vilket jag inte hittar skillnaden melan) -Sälj gärna in en Premium-modell till mig. Vad blir jag för nöjdare med den?

Varför jag "stirrat mig blind" på Garmin är bara för jag nånstans i huvudet har fått för mig att de är marknadsledande, men rätta mig gärna om jag har fel där med och visa på en annan tillverkare om jag blir nöjdare med det.

Mvh Sebastian

#2

Postad 01 mars 2013 - 17:21

masse70
 • masse70
 • Mega-Guru

 • 8 468 inlägg
 • 0
Själv har jag alltid varit vädligt nöjd med Navigon.

#3

Postad 29 mars 2013 - 09:11

Trooper_Swe
 • Trooper_Swe
 • Rookie

 • 6 inlägg
 • 0
Är själv ägare till en Garmin 2595 LMT och är helnöjd med mitt köp. Använder GPS dagligen och ställer höga krav på dels kartuppdateringar (som givetvis ska vara gratis anser jag) samt guida mig i tid så att jag ligger i rätt fil. Även om jag kört fel så beräknar enheten snabbt en ny rutt. Röstnavigeringen låter också väldigt bra vilket är just skillnaden mellan en GPS för 800 repektive 1.500+.

Enda nackdelen som jag noterat är följande. Bluetooth kopplad till telefonen och jag navigerar för mig ett nytt område. Får ett samtal, då täcker samtalsinformationen hela skärmen på GPS enheten. Dock får man alternativ på skärmen, avvisa samtal eller svara. Så jag har kopplat ur blåtanden.

Stor skärm är bara ett plus så man ser mer information tydligare.

Hoppas detta har hjälpt dig i att hitta rätt GPS, personligen var mitt val enkelt så jag föredrar Garmins produkter.

Lycka till.0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2021 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.