Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

AE700 bilden "blinkar"

8 svar till detta ämne
  • Vänligen logga in för att kunna svara
Marantz SR7500 (Surroundförstärkare) 150 9,08 (91) Inga priser
Panasonic PT-AE700 (Projektorer) 149 8,79 (141) Inga priser
30 relaterade trådar
Officiell - Vad är min begagnade projektor värd? (263 inlägg) 1 dag sedan
Marantz-klubben! för oss med känsla för kvalité (390 inlägg) 6 mån sedan
Vad är min begagnade receiver och/eller förstärkare värd? (34 inlägg) 2 år sedan
* Officiell tråd Marantz SR7500 * (1447 inlägg) 2 år sedan
* Officiell tråd - Panasonic PT AE-700 * (1881 inlägg) 6 år sedan
Trasig projektorlampa: ärende anmält till ARN (147 inlägg) 8 år sedan
Marantz sr7500 i 4 ohm? (9 inlägg) 9 år sedan
Trasig projektor [foto] (11 inlägg) 10 år sedan
Gästbok för ryst (48 inlägg) 12 år sedan
Marantz 7500 eller Harman Kardon 430? (5 inlägg) 12 år sedan
Marantz SR7400 Eller SR5600 till Kef 2005.2 (7 inlägg) 12 år sedan
Yamaha VS Marantz (64 inlägg) 12 år sedan
Låt fantasin flöda för 20.000! (59 inlägg) 13 år sedan
Marantz SR-7500 vs SR-7300 (3 inlägg) 13 år sedan
Gästbok för dp79.com (5 inlägg) 13 år sedan
Peak Problem Marantz 7500 (54 inlägg) 13 år sedan
Marantz SRx500 (25 inlägg) 14 år sedan
Nybörjarprojektor för blandad användning (7 inlägg) 14 år sedan
Cine4home,s test Z3, AE700, TW200, PJ-100 och HS50 (19 inlägg) 14 år sedan
Panasonic vs. Sanyo (18 inlägg) 14 år sedan
Nokia 9802s (4 inlägg) 14 år sedan
Ni med VB problem (300:a, 500:a, 700:a) (136 inlägg) 14 år sedan
TEST: Panasonic PT-AE700 (26 inlägg) 14 år sedan
Marantz SR7400 el SR7500 + Dynaudio Audience 42 (1 inlägg) 14 år sedan
såg pt-ae700 på reference idag .VB varning (34 inlägg) 14 år sedan
Projektormässa Cinema Concept - 22-24 oktober (152 inlägg) 15 år sedan
Panasonic PT-AE700 VS. Infocus Screenplay 4805? (10 inlägg) 15 år sedan
PT-AE700e vs XV-Z201E (17 inlägg) 15 år sedan
Denon AVR-3805 eller Marantz SR7500,SR8500? (58 inlägg) 15 år sedan
Ae700 kontra Hitatchi PJ-TX100 (3 inlägg) 15 år sedan

#1

Postad 09 mars 2005 - 14:36

elf
  • elf
  • Amatör

  • 60 inlägg
  • 0
En skum grej som jag hoppas någon annan råkat ut för och har råd och bot på.

Min A/V reciever (Marantz SR7500) matar jag med komponent från både Xbox och DVD. Projektorn får komponentsignal från monitor out på Recievern.

När jag kollar film eller spelar på Xboxen är allt frid och fröjd men så fort jag går in i on-screen läget på Marantzen så börjar projektorbilden att blinka.

Bild 1 sek - Svart 2 sek - Bild 1 sek - o.s.v.

Ibland hjälper det att trycka på Aspect ratio knappen på fjärren till projektorn och ibland inte.

Någon som vet vad detta beror på? Från DVD skickar jag en progressiv bild, från Xboxen vete fasen om den är progressiv. Använder inga s-video sladdar eller liknande alls.

#2

Postad 09 mars 2005 - 15:38

alexandre
  • alexandre
  • Användare

  • 148 inlägg
  • 0
Tror det står i manualen ungefär att man ej kan skicka ut "menyn" via komponent. Har samma problem själv nämligen och måste köra s-video för att det skall fungera.

#3

Postad 09 mars 2005 - 20:16

elf
  • elf
  • Amatör

  • 60 inlägg
  • 0
Jepp, jag hittade det i manualen idag också. Mer exakt står det att "Denna komponentvideoutgång fungerar inte med OSD menysystemet" men trots det får jag ju OSD menyn via projjen på duken även om den blinkar.

Provade idag att koppla in min PC via s-video till VCR1 in på förstärkaren, använder SR7500:s funktion för att uppgradera s-video till komponent och skickar ut signalen via komponent monitor ut som vanligt. Även denna bild blinkar.

Så "felet" kan inte enbart bestå av att SR7500 inte kan leverera OSD via komponent.

//Elf

#4

Postad 10 mars 2005 - 11:27

alexandre
  • alexandre
  • Användare

  • 148 inlägg
  • 0
Jepp jag har samma problem som du beskriver med uppkonvertering till AE700 från min SR7400. Har försökt hitta ngn lösning men ej lyckats än. Skriv gärna om du gör det!

#5

Postad 13 mars 2005 - 23:05

elf
  • elf
  • Amatör

  • 60 inlägg
  • 0
Ok, att OSD inte funkar på komponent monitorutgången är nog bara något man får leva med. Jävligt synd dock!

Vad det gäller blinkander på AE700 när man visar en S-Video källa (t.ex. från datorns tv-ut) via uppkonvertering på SR7500 vidare till projektor via komponentutgången så är det problemet löst dock. Byt bara utsignal på grafikkortets tv-utgång från PAL till NTSC-m så rockar det igen.

Trist att Marantz inte grejar OSD via komponent på en reciever i denna prisklass, nöjd med den annars!

//elf

#6

Postad 17 mars 2005 - 12:11

megalomaniac
  • megalomaniac
  • Veteran

  • 2 416 inlägg
  • 0
Skrev det även i den officiella tråden, och jag tycker det är konstigt, men min OSD funkar nästan helt flimmerfritt via komponent till projjen när jag först väljer "amp" på fjärren och sedan trycker igång OSD:n...
Då kör jag datorn i vardagsrummet till projjen via DVI och allt annat, tex DVD, via komponent genom receivern och därefter komponent till projjen...

Via DVI funkar det däremot inte alls med OSD, utan jag får switcha över till komponent på projjen för att på det viset få upp OSD:n.

Jag hade inte läst i manualen utan testade bara, det var därför jag skrev att det funkar. Men det gör det alltså inte för alla...

Mycket underligt! :P

Redigerat av megalomaniac, 17 mars 2005 - 12:12.


#7

Postad 18 mars 2005 - 13:03

elf
  • elf
  • Amatör

  • 60 inlägg
  • 0

Skrev det även i den officiella tråden, och jag tycker det är konstigt, men min OSD funkar nästan helt flimmerfritt via komponent till projjen när jag först väljer "amp" på fjärren och sedan trycker igång OSD:n...
Då kör jag datorn i vardagsrummet till projjen via DVI och allt annat, tex DVD, via komponent genom receivern och därefter komponent till projjen...

Via DVI funkar det däremot inte alls med OSD, utan jag får switcha över till komponent på projjen för att på det viset få upp OSD:n.

Jag hade inte läst i manualen utan testade bara, det var därför jag skrev att det funkar. Men det gör det alltså inte för alla...

Mycket underligt! blink.gif



Öööh?

Du har alltså en SR8500 eller motsvarande eftersom du nämnde DVI? Och med flimmer menar du att det bilden blinkar i 1 sek intervaller som är nämnt i tidigare inlägg eller?

Redigerat av elf, 18 mars 2005 - 13:04.


#8

Postad 18 mars 2005 - 18:25

megalomaniac
  • megalomaniac
  • Veteran

  • 2 416 inlägg
  • 0
Sorry!, svamlade i nattmössan då jag har SR7500 och ingen DVI därigenom alltså, jag kör datorn>proj med DVI däremot och då kanske det inte är så konstigt att OSD:n inte funkar :unsure:

Jag vet inte vad tjejen lade för konstiga svampar i soppan, men nånting måste det ju absolut ha varit... *fnyser* :ph34r:

nej, det är inte 1 sekund mellan flimren, det är snarare skarp bild med ett litet kantflimmer ibland samt en aning ostadigt relativt sällan. Inte något jag stör mig på alls.

#9

Postad 28 september 2005 - 07:33

hedman
  • hedman
  • Lärjunge

  • 300 inlägg
  • 0
Tjena!

Har samma problem när jag väljer interlaced komponent ut från en H/K 506 DVD till Panasonic 700. Bilden blinkar, och går inte att få stopp på förutom att välja progressiv matning igen.

Samma problem när jag matar Xbox genom HK AVR4500 via komponent. Blinkar...

Någon fundering på vad det kan bero på?

- Hedman



0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.