Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos nightfox
Medlem sedan: 2006-05-03
Senaste uppdatering: 2009-04-07 21:36:06
 Har 81 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3 inlägg i forumet
 nightfoxs forumprofil
 Galleri (81)  Filmsamling (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen
Biostolar plus stjärnhimmel Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Jag har alltid drömt om att ha en riktig hemmabio. Sitta riktigt skönt och kolla på film.

Tanken blev verklighet över jullovet 08/09 och dagarna efter nyår var jag "färdig"!

Se hur jag gick til lväga här för att uppfylla min pojkdröm, som 24-åring, efter mina förutsättningar!

Lämna gärna kommentarer och/eller omdöme! Genomtänkt kritik får oss att gå framåt!

Produkter i albumet:
Mitsubishi HC900 (Projektorer )
Canon EOS 450D (Systemkameror )
Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Nu ska bäddsoffan äntligen ut!
Ut med soffan (såld till mannen i Alingsås), som ändå inte var skön att sitta i (bara ligga i, men det var ju inte så lämpligt att ha den som säng när man fick gäster)...
...å fram med 4 biostolar som jag köpt på blocket. Problemet är bara att de inte var kompletta... Saknades vissa väsentliga delar.
Hade innan beslutet fattades funderat och kollat igenom slarvigt gjorda, men ändå seriösa, ritningar för att se om det var fysiskt möjligt att bygga upp 4 biostolar på lämpligt sätt under min loftsäng. "Wannabe ingenjören" nightfox sätter självklart igång med detta projekt. (2009-04-06 18:52:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Bakgrund...
Nu kommer det bli trångt i min lilla 66 kubikare...
För att ge lite bakgrund så kan jag berätta att jag när bilden togs precis har varit på storebrorsans jobb och använt den vinkelsåg de hade där för att figursåga till skivorna jag tänkt ha mellan biostolarna. Det tog några timmar att lyckas med. Jag är ju ingen snickare, även om jag tror att jag har de kvalitéerna och inte ger mig förren det blir bra. Dessutom har jag varit på stora byggvaruhuset Hornbach och köpt massa detaljer jag kommer behöva. Några ser ni på kistan. Typ muttrar...D003, brickor...D317...rör, vinkelkonsoler..., lim ja massor... haha, skrattade åt tanken att jag liknade en riktig hemmabygge-projekt nörd. Sen insåg jag att det är ju precis vad jag var...suck. (2009-04-06 20:13:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mäta, såga, borra m.m.
Shit, har precis börjat inse att det här är ett jäkla projekt jag tagit på mig. Allra hellst som jag suttit och funderat ut allt i huvudet själv. Har ingen mall eller... (2009-04-06 20:17:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Skelettet provas...
Stabilitet, grundstomme, stolsavstånd, lutning... mycket att fundera på.
Monterade upp de fyra stolarna bredvid varann... Insåg att de inte fick plats. Saknades några centimeter. Återkommer till hur jag löste detta...
Grundstommen som ni ser är min förra skrivbordsskiva som jag limmat på grå heltäckningsmatta över och satt reglar under. Skruvade fast reglarna underifrån för och täckte skruvhuvuden med "tassar".. Behövde denna grundstomme av den enkla anledning att det då var möjligt att komma in underifrån och skruva fast alla fem bänkskivorna rejälare och även kunna skruva ner skruvar i vinkelkonsolerna utan att borra ner i golvet... Det vore ju klantigt.Dessutom kan jag nu flytta alla fyra biostolarna enklare om så önskas... Allt sitter ju ihop... (2009-04-06 20:19:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Metall och trä...
För att få stabilitet och inte minst få de självfjädrande (biostols-) sittdynorna på plats kände jag att det var på sin platts att förstärka träskivorna med stålbrickor... Blev en hel del borrande och sedan fastskruvande i jobbig arbetsställning...men vad gör man inte... (2009-04-06 20:20:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Provsitt...
Brorsonen får den äran att provsitta... Han var med och hjälpte till när galne farbror uppdatera hemmabion.
Hans utlåtande var... "De är lite höga och man skulle mycket väl kunna sitta mer bakåtlutade...det blir lixåm fett najs dårå..."
Okej, tänkte jag och fixade det...
Åkte ut till brorsans vinkelslip igen och kapade 1½ dm på bänkskivorna och gav de en skön lutning... (2009-04-06 20:21:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Ryggstöds-detalj...
Ja, hur får man fast ryggstöden...
Om ni ser på tidigare bilder så kan man urskilja att jag snedställt och placerat små rest-bitar från bänkskivan (massiv ek) vinkelrätt mot sido(armstöds)-skivorna. Kommer mer info om detta...
I och med denna bilden kan man konstatera att jag inte har någon arbetsbänk,vilket hade varit önskvärt i detta och många andra fall. Men jag fixade det av benkraft... (2009-04-06 20:21:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Borr, 20 mm
Stora hål skall fixas till ner i ryggstöds-hållarna... Sätter sen ner aluminiumrör som jag "fyllt" med lim och framförallt en liten mindre träpinne... Det vart billigaste lösningen... Skratta inte. Det vart stabilt som fan. På dessa rör skall sen ryggdynan träs på då den hade kvadratiska hål för just detta... (2009-04-06 20:23:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

4 biostolar på plats
Nu testar vi igen...å denna gången får alla stolar plats! Ser ni vad jag gjort för skillnad? Inte, ja, då får ni gå vidare så förklarar jag senare...
Själva biostolarna... sitt- och ryggdyna köpte jag för 100 kr/st av en god man vid namn Kjetil som också är hemmabiofantast, men hade investerat i för många biostolar utan att ha plats för dem. Då jag fick reda på att jag inte fick med armstöden till stolarna (för de var slutsålda) så tvekade jag, men fick dem för halva priset och slog till.. Insåg inte då vilket projekt jag gav mig in på... Blev övertalad av Kjetil att det var lättast att jobba med att svetsa metall-delar, men efter lite överläggande och bristande svets-kunskaper insåg jag att trä var, vare sig jag ville det eller inte, mer min stil... (2009-04-06 20:24:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Fixera stolarna med skruv...
Oj, volta runt alltihopa för att kunna skruva fast stolarnas bänkskivor/armstöd underifrån... Här ser man även hur undersidan på grundstommen ser ut och att jag satt på tassar för att inte repa mitt gamla slitna parkettgolv...
Den stora skivan är som sagt min gamla skrivbordsskiva... Den var stor å styv. Dög bra till detta ändamålet helt enkelt. (2009-04-06 20:25:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Korrigering av ryggdyne-avstånd...
Efter att ha testat stolarna insåg jag att två ryggstöd var felplacerade. Enda sättet att korrigera detta var att ändra på rygg-stöds-träskivorna...
Måttbandet gick varmt... Å ut å in med pinnen i hålet. Tur att man är bra på det. (2009-04-06 20:25:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Lösningen till platsproblemet...
Ja, som denna bilden tydligt visar så har jag sneställt stolarna. Nu får jag plats med alla fyra stolarna i bredd. Yes! Jag hade ju köpt 4 stolar och vore ju bra tråkigt att bara få plats med 3...
Som ett resultat av detta vinklas vyn för alla stolarna mer in mot mitten också. Tummen upp till det. Det brukar lösa sig till det bästa...inte sant? (2009-04-06 20:26:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Stolarna på plats...
...men jag är inte klar. Nu ska det fixas med detaljer...snart, jag ska bara... (2009-04-06 20:27:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Nytt projekt.
Var tvungen att fixa ett annat projekt innan julen. 450 DVD skivor skulle brännas och tryckas upp med etiketter. Det tog en jävla tid det... sen var det klart och det vart sjukt bra (MEN! jag ska aldrig mera använda mig av den otroligt sega Lightscribe-tekniken för att skapa etiketter!!!!). Så nu har jag sagt det. (2009-04-06 20:28:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Huvudskydd
När jag provsatt biostolarna å gick ut å in slog jag i huvudet i loftsängskanten minst 20% av gångerna. 5:e gången jag slog i fick jag en idé! Ett skydd för kanten vore på sin plats. Åkte till Hornbach och köpte skumgummi-rör... Till Franssons textil för att köpa ett stycke sammet (som även skulle användas till en annan detalj ni ska få se senare...
Delade röret på längden så räckte det med bara ett rör á 1 m 20 cm.... (2009-04-06 20:33:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Skruv och skumgummi...
Funderade på hur jag skulle få fast skumgummit på bästa sätt och kom fram till att skruvar fick ändå vara bästa långsiktiga lösningen.. (2009-04-06 20:34:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Lim-tajm!
På med trälim faktiskt..hade inget annat...men som tur var funka det perfekt...
Klippte sedan ut sammet-längder och satte dem på plats... (2009-04-06 20:35:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

FOXX KINO
Satte upp dessa bokstavs och prydnads atteraljer som jag fått gratis från AB Trä. Snällt av dem. Att jag är nightfox och min flickvän kommer från tysktalande land förklarar lite varför det blev dessa 8 bokstäver. "FOXX" var väl en sexbordell i en Bourne-film? Kino betyder bio på tyska. Lite symboliskt också... Uppe är det sex som är roligast och nere är det bio..... (2009-04-06 20:36:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Skönare armstöd.
Köpte möbelpapp som jag böjde till... Skumgummi köpte jag också (på Franssons textil). De limmade jag på, eftersom jag hade köpt trälim sen tidigare...
Sen började pysslandet. Var lite småklurigt att få till dessa armstöd som jag nu tänkte klä på trä-armstöden för att få det lite mjukare och skönare under inte minst långfilmerna... (2009-04-06 20:41:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Nytt projekt!!
...medan sammet/skumgummi-armstöden torkar på plats hinner jag slinka in med till projekt! Å nu är det dags att förverkliga en annan knäpp ide jag fick som tvångstanke för några månader sen. Jag ville ha ett snyggare vy under loftsängen. Bestämde mig för att fixa en stjärnhimmel! Nu ska vi se hur jag fick till den! (2009-04-06 20:42:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mitsubishi HC900,  Canon EOS 450D

Stjärnor i en låda
Lådan innehåller en rejäl halogenlampa och 81 fiberoptik-trådar...
När jag backade bak och skulle ta detta fotot kom jag på mig själv... (2009-04-06 20:45:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Diskberget växer...
...jag har ju glömt att ta tag i vissa vanligare vardagssysslor, när jag håller på med dessa projekt. Ähh, gäller att prioritera nu! Vill ju bli klar med min hemmabio först å än luktar det inte så illa... (2009-04-06 20:46:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Säng på kanten
Var tvungen att lyfta av sängbotten för att komma åt... Hitta fastighetsskötarens vikstege som kom väl till pass nu! (2009-04-06 20:48:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Parkettgolv
Oj! Detta kom upp snabbt. Har inga bilder på hur jag gick till väga när jag monterade upp ett paket parkettgolv under loftsängen, men jag ska förklara nu istället:
Köpte parketten, modell "Rökt ek" på Hornbach till kampanjpris.....718 kr... Jaja, dyrt, men ha i åtanke att det passade perfekt!!! Dock lite krångligt att montera ihop och skruva upp parkettgolv upp och ner..eller i taket...eller hur man ska förklara OCH inte minst att göra det helt själv. Men jag lyckades! Väl på plats med parketten så började jag märka ut var jag skulle sticka ner fiberoptik/"stjärnorna".
Här borrade jag 1,5 mm-hål och som ni förstår är det lämpligt att markera dessa hål med en liten tejpbit. Förklaring på varför tejpbitarna sitter precis som de gör kommer snart. (2009-04-06 20:51:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Stjärnhimmel-mall
Jag hade ju 81 punkter och en vilja att göra en stjärnhimmel. Mina kunskaper om hur stjärnhimmelen ser ut var bristfälliga, så jag googlade därför fram facit. Efter lite fundering och modifiering hade jag punktat ut de 81 stjärnorna så jag kunde avbilda 9 önskvärda stjärntecken och även tre V.I.P-stjärnor (döda personer jag stått nära). Mer info följer... (2009-04-06 21:04:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Sett från ovan...
Ja, nu befinner vi oss ovan stjärnorna. Så här högt upp har ni väl aldrig varit förut? Skämt å sido ska jag nu rita ut alla stjärnorna uppifrån..hmm...då blev det ju spegelvänt och jäkligt jobbigt... behöver göra om lappen med min skiss... (2009-04-06 20:49:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Placera ut lite stjärnor...
Så, nu har jag rätt lapp och kan sätta igång och lägga ut stjärnora så att de stämmer överrens lite med hur de är placerade på "Norra Stjärnhimmelen". Här ser vi att jag ritat ut "Orion" och en ensam stjärna, "Gustav", en orienteringskamrat som dog i skogen redan som junior. R.I.P. (2009-04-06 20:52:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Alla stjärnor/stjärntecken på plats!
Det tog sin lilla tid, men nu har jag hunnit placera ut alla stjärnor och ett hål på alla ställen där en stjärna följaktligen ska lysa. Silvertejp håller fiberoptik-trådarna på plats... (2009-04-06 20:55:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

På med sängen
Klockan är 2 på natten. Jag ska lyfta på en skittung sängstomme tillbaka på sin plats. Å dessutom måste jag vara tyst. Men det gick! Ingen väcktes och inget gick sönder. Glädjerus...snart. (2009-04-06 21:01:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Tänder stjärnorna!
Jodå, det funkar! Nu är det bara att ta fram avbitaren och klippa av alla fibertrådar som sticker ner för långt... Ska även montera upp de bakre surround-högtalarna! (2009-04-06 21:02:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

???
Okej, vad gör jag nu? Borrar sönder nån slags kungakrona!? (2009-04-06 21:04:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Exklusiva coasters fyller ny funktion.
"Coasters" används egentligen som vinunderlägg. Köpte dessa på detaljochdesign.se.
(se: http://lh5.ggpht.com/_XetWaX_QthI/SW89Au-jSTI/AAAAAAAAQUk/3oWeZxagoo4/coaster_flaska_221.jpg )
Dessa vin-coasters hade precis rätt lutning för att kunna borras sönder och skruvas rakt in i den massiva eken. Skivorna lutar ju lite "bakåt" och eftersom kungakronorna är formade som dom är så blir avställningsytan helt plan. Genialiskt inte sant? (2009-04-06 21:07:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Snyggare botten!
Köpte lite mönster på detaljochdesign.se också. Limmade på dem direkt på heltäckningsmattan med trälim. (2009-04-06 21:10:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Klart nu?
Ja nästan... Vi kan ju kika runt lite å se hur det blev... (2009-04-06 21:14:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Bild på stjärnhimmel med blixt...
Här ser vi alltså rakt upp parkett-taket sett från biostolarna... Ska kika närmare på hur det ser ut när man tittar uppåt och stjärnorna är tända på natthimmelen...Vet du vilka några av stjärntecknen på de kommande bilderna är (utan att tjuvkika på texten)? (2009-04-06 21:15:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mitsubishi HC900,  Canon EOS 450D

Stjärnhimmel del 1
Stänger av blixten och tar lite bilder från höger till vänster på stjärnhimlen (Bild 1 av 4). På bilden kan man i sin helhet urskilja Räven, Jungfrun, Orion, Farmor och Gustav Strindhagen! (2009-04-06 21:18:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Stjärnhimmel del 2
Stjärnhimlen (Bild 2 av 4). På bilden kan man i sin helhet urskilja Lilla Björnen, Örnen, Mikael Olofsson och Lejonet (2009-04-06 21:21:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Stjärnhimmel del 3
Stjärnhimmelen (Bild 3 av 4). På bilden kan man i sin helhet urskilja Lilla Björnen, Örnen, Mikael Olofsson och Lejonet (2009-04-06 21:24:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Stjärnhimmel del 4
Stjärnhimlen (Bild 4 av 4). På bilden kan man i sin helhet urskilja Pegasus, Stora Björnen Mikael Olofsson och Lilla Björnen (2009-04-06 21:26:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Passande tavla
Fick denna tavla med låttexten till Coldplays - Yellow ("Look at the stars, look how the shine for you...and all the things you do..."
Hon är inte bara söt, hon är fyndig också.. (2009-04-06 21:28:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Hey ho, let's go!
Sladd i kurvorna! Jajamen, När man stoppar in "Colin McRay Dirt" eller "Test Drive" så får man hålla tungan rätt i mun!
Eftersom jag sågade ut bitar till de två mittersta stolarna får jag precis plats med två plank-lösningar innehållandes två rattar! Vågar du utmana taxichaffisen (mitt extraknäck är att köra taxi vissa partynätter)
Full fart, nu kör vi! (2009-04-06 23:23:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D

Dags att stänga ner
Nu har jag visat hur jag gick till väga för att fixa dessa projekt. Se gärna resultatet i mitt egentliga galleri som visar min hemmabio...
Kul att du kikade in här och kom ihåg att en idé mycket väl kan bli verklighet!
Lämna gärna en kommentar och/eller omdöme på mitt projekt! (2009-04-06 21:35:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canon EOS 450D


 
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)  Visa lista
Unregisteredd27f924d    2012-11-13 00:02:46
jonasprivate    2009-04-07 00:30:45
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Unregistered5d343d4e   2013-05-18 18:25:41 Anmäl
Jätte fint.! Jag blev inspirerad av din lösning med ratten och måste se om jag kan hitta på någon liknande. 10p
Unregisteredd27f924d   2012-11-13 00:02:37 Anmäl
Haha va fasen vilket härligt projekt! Hade helt missat det..
Grymt händig måste man ju medge. Full pott för ett grymt bygge med ändå rätt små medel. Det känns som det kan lätt bli många sköna timmar där.
Kan bara tänka mig vad du kommer att bygga när du får eget hus...
Mvh biobygget.se
EmmeL   2009-04-20 09:52:46 Anmäl
Jag gillar den här lösningen mer än många andra. Det här gör mig lite glad. Snyggt, med små medel.
nightfox   2009-04-07 12:31:12 Anmäl
Tack för kommentarer! Det inspirerar och gör mig glad så klart!

passan1 >> skrev du verkligen till rätt person nu? Fattar inte riktigt vad du menar i så fall...
Mr infinity   2009-04-07 10:01:12 Anmäl
hehe inte helt utan funderingar och ideer.... keep up =)
Johndeerebonden   2009-04-07 03:42:03 Anmäl
vad fint du har fått det! riktigt mysigt!
passan1   2009-04-07 01:04:16 Anmäl
Ja det blev ju bedrövligt! Tycker du silar myggen men sväljer elefanter.
Byt tapet, några sköna reckliners, Eller en bäddsoffa, om du nu måste ha den hemska sängen.
Skippa åtminståne dom där fula råttorna du har,,gula o gröna (bild)
jonasprivate   2009-04-07 00:30:05 Anmäl
Jo men 77 från 3.5 meter är helt ok,läst att vissa har 92tum på 3.5 meter.
Tack för din kommentar. =)
nightfox   2009-04-06 23:38:25 Anmäl
Hej!
3,5 meter och bilden i widescreen blir ju 77"...
Har inte kollat om detta är inom ramarna för vad som anses okej, men biokänslan är enligt mig själv och vänner perfekt. Det är klart att det blir lite onödiga huvudvridningar när man kollar på vädret på TV...
Kanske skaffar mig en platt-tv framöver, vilket är mer lämpat för tv-tittande...
jonasprivate   2009-04-06 23:25:50 Anmäl
Hoppsan här va det full fart. =) Hur långt från duken sitter ni ?
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.