Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos robert293
Medlem sedan: 2007-12-31
Senaste uppdatering: 2019-08-15 12:18:44
 Har 81 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 4531 inlägg i forumet
 robert293s forumprofil
 Galleri (81)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
Betydande prylar på min resa.  Historik
Viktat medelbetyg:  (9.50) (baserat på 9 st)      8255 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
Ett litet axplock på grejer som har betytt extra mkt, både som man ägt och sådant man lånat/lyssnat på.
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Qln 604mk2 "kina qln"
Just dessa högtalare gav mig en liten inblick om vad hifi handlar om, tidigare hade men ju bara erfarenhet av plastiga stormarknads paket, så dessa blev med andra ord startskottet för mitt intresse.

Idag när man hört så mkt annat i betydligt högre prisklasser så lät ju dessa Qln uruselt men de var ändå värda sina pengar med råge (3k) och betydligt bättre än stormarknads grejerna man tidigare stött på, men även bättre än sina syskon under namnen: Proson/Dynavoice. Dock påminner dom om en väldigt tråkig historia för svensk hifi. I slutet på 90 talet sålde mats andersen qln varumärket till samma koncern som ligger bakom proson/dynavoice och de producerade då högtalarna därefter...lite mer påkostade lådor förvisso än proson-dynavoice men med samma typ av element...dvs långtifrån vettigt....Försökte t.o.m köpa mer än vettig drivning som ni ser på bilderna fast med samma resultat (vincent 996 mono block) skyller på okunskap :)
(2013-10-19 16:50:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Xl fidelity pg-1500 "kylskåpen"
Cerwin vega liknande saker fast med betydligt vettigare element, vifa diskant/mellanregister och en moddad historia på 15" ifrån rockford fostgate (vi som diggade bilstereo i början av 90 talet känner ju genast igen punch elementet)
På med låten thunderstruck med ac/dc...Sedan på med njurbätet....Sen bar det av kan jag lova...s*atan vad högt de kunde lira och lät faktiskt väldigt rent. saknade dock en del finlir jämnfört med bättre hifi högtalare men det glömde man sedan bort rätt fort när man satt där och stampa takten och håret fladdrade så där gött :)

Dessa blev startskottet att vilja ha hifi högtalare som kunde spela högt och med tryck samtidigt som de låter high end i övrigt....Sen började en lång men givande resa :) (2013-10-19 17:11:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Transmission audio m1i/ "bruce lee" liten men vass :)
Svenska talare med bo bengtsson i spetsen, konstruktör/konsult till bla mark levinson.
Fantastiska högtalare som öppnade mitt sinne: hifi behöver inte vara stort för att förmedla musikalisk känsla... grymt upplösta och en bas kapacitet som man normalt hittar hos lite mindre golvare av högre snitt.
Visst spl biten var begränsad men vilket ljud i övrigt, sen får man ha i bakhuvudet att dessa stativare är lika stora som mjölkpaket också :)

Det som gör dom så fantastiska är elementet ifrån ted jordan, en 4 tums bredbandare i en transmission line konstruktion och bosses egna flerbandiga diskant.
Diskanten är förövrigt något man måste höra....Jisses så fin diskant. (2013-10-19 17:22:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Michael green design: chameleon "de skumma"
Amerikanska högtalare som bara byggdes på beställning ifrån akustikern michael green (hobby verksamhet...lite som vår egna kända ingvar öhman men med lite annorlunda ideer)
Det mest unika med dessa är inte att det sitter scanspeaks element i lådor av poppelträ utan att lådorna är stämbara...ja ni hörde rätt :)
Det satt stämskruvar runt om i lådan och hela bottendelen fungerade som en öppen resonanskammare som då var öppen baktill, så man stämde in dom i den befintliga akustiken vilket är skitsmart ju.
Dessa talare är extremt ovanliga, enl michael själv var jag enda kända ägaren i norden av ett par och de var svindyra (15k i dollar) men de lät så jäkla bra så det fanns inte och de var länge min referens, det enda som imin mening brast var spl förmågan men då har jag rätt höga krav på detta skall tilläggas.
Ang stämningen så fungerade detta...Man spelade vissa toner sen så skruvade man tills det lät bra ungefär så här: booom booom, boom boom,bom bom ju mer man skruvade :)

Riktigt roliga och unika högtalare som var grymt musikaliska. (2013-10-19 17:30:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz sr-18 "marantz reference"
5 kanals monstret ifrån svarta lagunen, 30kg byggkvalite som saknar motstycke bland marantz prylarna idag....bara hjulet för att ratta in radio kanalerna hade en obeskrivlig känsla.

(Ser precis likadan ut som sr-12s1 fast denna är äldre och 5 kanaler istället för 7) (2013-10-19 17:40:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz cd-17 ki "reference"
En helt makalös spelare, byggkvalite modell: stridsvagn.

Vad hände egentligen med marantz...idag gör de ju löjliga grejer i jämförelse så länge man inte går upp till deras absoluta referenser som kostar lika mkt som en ny bil. (2013-10-24 01:32:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Krellaha...eller vad det yamaha?"den bastanta"
Detta steg var något utöver det vanliga (mx70 )helt stabilt i låga ohmtal.
Sålde senare detta till en kille som var trött på att köpa dyra "high end" slutsteg som bara brann upp på sina fruktade infinity IRS så han ville ha något som var lika starkt men fortfarande billigt, sen blev man ju faktiskt förvarnad med detta steg när det väl gick åt skogen (effekt mätarna)
Jag bad honom höra av sig ifall detta också fattade eld men han hörde aldrig av sig igen...jag antar då att steget fixade hans ökända infinity.
(2013-10-19 17:48:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mark&daniel aragorn "snyggingarna"
Stenhårda talare i ordets rätta mening.....Tillverkade i gjut marmor!
Dessa är i särklass det bästa jag hört bland stativare fast.... stativare är fel att kalla dom egentligen....det fanns ett uppgraderings kitt att köpa till dom och det är stativen som förvandlar dom till en golvare i princip.
Detta innebär alltså att själva stativaren hade en avtagbar lucka undertill och stativen hade x-tra utrymme med port undertill vilket resulterade i f3 vid 26hz istället för 38hz.
Grymt fina högtalare med en fysik som saknar motstycke i storleken, fortfarande en referens för mig, center högtalaren likaså och de är väldigt ovanliga på våra breddgrader, enda paret i sverige så vitt jag vet.
Bas elementet är på 8" med gigantisk neodynium magnet och 19mm linjär slaglängd, mellanregistret är av oscarheil typ och delad vid 700hz! samt en oscarheil topp diskant (omnipolär)

Saknar dom dagligen men fick ett bud på dom jag ej kunde säga nej till. Qln artec 1600 var högtalarna siktet var inställt på.... då efter att ha varit på en demo med mk2 modellen men jag hade turen att hitta ett par mk3 med bird eye maple istället. (2013-10-19 17:55:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mark&daniel "upgrade"
Så här ser de 17k dyra stativen ut! sanslösa pengar kan tyckas för ett par stativ men med tanke på hur kompletta aragorn presterar så är det faktiskt prisvärt, högtalarna har ändå byggkvalite/design/ljud som lika gärna hade kunnat kostat det dubbla.
Kompletta aragorn ligger på ca 90.000kr i inköp kan tilläggas.

Även dessa är i gjut marmor..fatta vad de väger :) (2013-10-24 01:51:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fairytale audio:revolt "one of a kind"
Svenska extrem high end basmoduler gjorda av anders andersson i kallekrona. Anders ligger bakom bla engelholm audio: solo (halv mille) högtalarna som liknar dessa men innan engelholm audio blev inblandat gjorde han separata toppar och basmoduler som heter fairytale audio: solo...jag lyckades köpa loss basarna. (enda paret i världen)

Dessa fick mig att inse att många baselement är något bra :) (2013-10-19 18:42:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Engelholm audio solo "de gigantiska"
180cm höga och drygt metern djupa monster till högtalare tillverkade i ek och skinn med acuton element samt bandiskant som anses vara bland världens bästa (G1)
Här blev man inbjuden på demo hemma hos konstruktören själv och var riktigt nära på att köpa dom till special pris, jag blev mäkta imponerad av dessa talare trots rummets begränsningar, den dynamiska kapaciteten måste bara upplevas....Trodde fan inte att det var sant :)

Sinnes sjukt bra högtalare men kostar halvmillen också. (2014-02-14 11:44:41) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz sr12s1&dv12s2 "Reference"
Absoluta topp modellerna ifrån marantz....Någonsin.... Dagens flerkanals grejer är inte hälften så påkostat.
Detta mina hifi vänner är något riktigt vackert.... 50kg byggkvalite i ren referens klass, ljud i referens klass och vackra som få..... Även invändigt.
Jag åkte faktiskt hela vägen ifrån Kungsbacka till stockholm på nyårsafton 2009 i en mindre snöstorm för att köpa dvd spelaren som tillhörde sr-12...i silver!!! fatta hur ovanliga dessa är då de flesta "få" exemplaren i reference serien är champagne färgade.

Ångrar djupt att jag sålde dessa vidare nu idag :(
Fan att man inte visste bättre då.(2013-10-19 18:48:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz dv-12s2 "beviset"
Vackert eller vad??? 15kg ren o skär kärlek.

Dvd-sacd-dvd audio-hdcd,alltså bara när släden åkte in/ut var ren science fiction. (2013-10-19 19:02:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första riktiga subbarna. "de transient snabba"
2st diy med scanspeaks klassiska 10" blev startskottet till att separata basar inte nödvändigt vis behöver betyda sämre transient svar mm...ni vet bas myterna som går.
Dessa lät riktigt snyggt. (2013-10-19 19:07:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

yamaha är inget o ha...... eller??? "den respektingivande"
När man äntrade rummet så stannade man genast upp och tänkte...wtf....
Denna yamha dsp-az1 är nog bland det fränaste som byggts i reciverväg ,fet är bara förnamnet.

Cambridge bd650 under az1:an blev mitt wake up call att relativt billiga bd spelare kan låta precis lika bra som dyra high end cd spelare, referens klassad spelare som bygger på oppo:s plattform.
(2013-10-19 19:19:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

S.a.t amplifix (bladlius)
En riktigt grym maskin...sverige är ta mig tusan bra på det här med hifi.

900va och 160.000uf för drygt 15k i nypris med bio ingång...ställbar känslighet på ingångarna (hur många har detta?)...fullbalanserad...pre-out...alufjärr modell thors hammare och snygg design.....Lycka till att bygga något liknande idag för dessa pengar med ljud kvaliteten dessa maskiner även ger.
Jämförde själv med Thor 2 och det var i princip ingen skillnad.
(2013-10-19 19:25:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Yamaha ns mellanregister "de giftiga"
Beryllium element ifrån början av 80talet (sitter i bla ns1000 studio monitorerna)

Hittade dessa på loppis helt nya och oanvända i kartong och tänkte använda i ett diy bygge men gav senare upp och satte ut dom på annons....fick ett bud motsvarande en ny dator idag så intresse fanns ju :)

Dessa lärde mig att focal/usher mfl var väldigt sent ute med beryllium element. (2013-12-13 17:07:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Transparent music wave ultra. "boaromen"
Köpte dessa dels för att priset var bra (med tanke på nypriset på nära 50k) och dels för att jag inte bara vill snacka....jag vill ha ägt sådana här kablar och testa dessa och uppleva ev skillnader själv, skillnader tyckte jag mig höra men knappast något wooow och sedan hosta upp dessa pengar.
Beg köp till bra pris tryggade ialf att jag fick tillbaks pengarna....en erfarenhet rikare utan att ha förlorat en spänn :)

Tillägg ifrån framtiden: Har faktiskt ägt Ultra i 2 omgångar.
(2013-10-19 19:35:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Musical fidelity electra E100 "Den fula men ack så grymma ank ungen"
Tillsammans med min nuvarande Tag mclaren 60irv så är nog denna bland det mest fantastiska jag stött på under min resa....Fantastisk förstärkare på alla sätt o vis...Otrolig musikalisk....Grymt driv och priset var inte heller avskräckande...Beg ett rent fynd.

Notera denon avc-a10se nedanför... grym den med men musical fidelityn var något helt annat för mina öron. (2013-10-19 20:18:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Audiovector avantgarde. "de finstämda"
En av stor favoriterna i prisklassen tillsammans med audiophysic/SA , fick höra dessa avantgarde tillsammans med naim på en demo i ett rätt bra rum och då bestämde jag mig för att köpa ett par.

Bakom draperiet huserade 2st lts b1 basmoduler med nht 1259 12" så bas fanns också :) mer om dessa finns lite längre ner.

Pioneer lx60 förstärkaren byttes sedan ut till arcam avr350 och det blev riktig ljudmumma då pioneer var lite spretig/överdrivet ljus i diskanten. (2013-10-19 20:24:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Arcam avr350 "den välljudande"
Kungen på stereo biten, ingen myt i mitt tycke, den är faktiskt så bra som alla skriver :)
Piskade väldigt många rena stereo förstärkare i mitt tycke vid test. (2013-10-19 20:26:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Xindak ström renare "den finurliga"
Nu tänker ni: ahhh inte mer hokus pokus att det blir sån skillnad hit o dit med strömrenare bla bla....

Nej enl mig gjorde den inte ett dugg för ljudet utan den är med på min lista av 3 anledningar:
1* Hur sexig är den inte på skala 1-10 med sin snygga analoga mätare som man kan följa slaviskt om det dippar i strömmen under spelningen?

2* Kostar knappt något, massa uttag, renar strömmen,snygg.

3* Man kan testa om fasen är rätt genom bara en knapptryckning....så jäkla grymt intelligent så det finns inte. (2013-12-13 17:01:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Jm lab electra sw900 "45kg gladiatorn"
Ljudmässigt: bästa köpe subben jag någonsin har hört, har man inte hört denna så skall man ha det som mål för den är helt grym.

Dock blev det DIY tåget istället då man ville ha mer av allt men denna sub väckte nyfikenheten över vad gränsen går. (2013-10-19 20:29:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Lts b1 basmoduler "kylskåpen 2"
Lts= ljudtekniska sällskapet med ingvar öhman i fronten...ingvar= ino audio.
Dessa basar var helt grymt bra, tight, disstfitt och ganska brutalt samtidigt som lättdrivet och djupbasen gick ju utan problem ner i infra (117l slutna)
Det som egentligen gör dessa basar är så jäkla bra är framförallt priset, elementen var billiga (nht 1259) tyvärr gick ju fabriken som gjorde elementen i graven så det finns nog inga motsvarigheter idag för de pengarna tyvärr.
Dessa element sitter original i NHT 3.3.

Storleks koll: tv:n är på 52" och frontarna är 170cm höga (qln artec 1600) (2013-10-19 20:51:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marantz ld60 born: 1985 "The senior"
Dessa högtalare hittade jag på en loppis och tänkte antagligen: robban du gillar ju marantz så jag köper dessa som en liten överraskning till mig själv.... robban kom hem med ett par fula, dammiga och i mina ögon lågbudget talare ifrån 50 talet, fula som stryk... tja 100 spänn what ever...kopplade in dom och fick ett haksläpp som höll på att gå igenom golvet.... upplöst,tight, underbart med ett härligt varmt mellanregister ifrån philips elementet på 8" (philips kunde göra element på den tiden om ni inte visste det)

Lärdomen här var att: nyare/snyggare är inte alltid bäst...Dessa lät minst lika bra som de flesta 10-15k stativare idag. (2013-10-19 21:17:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Kablar... alla dessa kablar. "anacondan"
Anaconda med furutech rodium kontakter (behöver jag nämna att det är den fetaste snoken på jorden typ)
Ord pris är helt osannolika summor, men fick kabeln gratis av coconut audio :)
Patrik bakom detta märke skänkte alltså bort ett antal av dessa kablar för att omvända kabel skeptiker, vilket är mer än generöst då bara kontakterna kostar en del...Furutech rodium.
Mus huset på bilden är något som liknar de magiska shakti stenarna, skall ha typ liknande effekt eller nått, och fönstren är även självlysande...mästerligt :)

Ps: Tjuvkikade inuti: vanlig EKK med massa sant som fyllnad....Kabel världen i ett nötskal....Inte ens tvinnat vilket faktiskt kan göra skillnad på riktigt.

(2013-10-19 21:34:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

800 serie i 700 låda "de prisvärda"
B&W CDM7NT och 800 seriens center....Men varför kallar jag då dessa cdm7nt (ej att förväxlas med SE utan de skall heta NT) för 800 serie? jag skall förklara... först o främst så låter de fantastiskt, sen så delar dessa både diskant och mellanregister med 805n (och nautilus centern på bild) dock med en svampbas utöver detta....jag hörde dessa side by side med 804n hos säljaren och de var otroligt nära i prestanda.
Men dessa kostade t.o.m under än vad 805 kostade.....därför är dom på min lista...unika... för 700 serien utan "nt" hade enklare element.

Subbarna på bild är 1st b&w asw1000 samt en canton karat as300sc under test och cantonen tog hem segern med råge och fick stanna, bra sub måste jag säga med en aktiv 12" samt en passiv dito. (2013-10-19 21:59:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Marten design monk "with a form touch"
Detta är ett par stativare i den högre skolan och helt unika i sitt utförande, monk hade som de flesta vet en dome diskant men dessa har form seriens banddiskant och betydligt finare komponenter i filter mm.
Detta är det enda exemplaret i världen, jag köpte dessa av en person med släkt i företaget och denne person var av kvinnligt kön och hade varit med och byggt dessa själv som pratikant vilket gjorde köpet ännu roligare :)

Rolig detalj: form seriens diskant är exakt samma som de som sitter i xtz högtalarna och det är förvisso ingen nackdel för det är ett väldigt fint diskant element men för de som tror att ju dyrare ju bättre lär ju få sig en törn av mitt avslöjande.
Anledningen att jag kom på detta var lite roligt....Jag o polaren satt o hade lite fest hemma hos honom och han hade bladelius för/slutsteg i den lite högre skolan strömmässigt och mitt i en låt skulle han sänka men så blev det en rejäl ofrivillig höjning istället...Pang och hela vardagsrummet var fyllt av små äggskals bitar ifrån de keramiska elementen haha ni skulle sett våra miner :)
Då gick även ena diskanten o acuton elementen gick ju att köpa utan problem men diskanterna var man ju rädd att de var lite special men lite efterdykningar senare så var det fountech diskanter av samma typ xtz kör med.

Kan ju även tillägga att dessa talare lät jäkligt bra...Bland det bättre jag haft. (2013-10-19 22:30:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Pioneer s81b "dom smäckra"
Pioneers topp of the line och minstingen i EX serien, dock så hade dessa inte rena TAD element utan baserades på kef:s uniq som man ser rätt tydligt.
Dock är matrialet i konerna detsamma som TAD använder (store brodern golvarna s81k har däremot TAD basar)

Dessa har till dags datum de mest stabila lådor jag någonsin knackat på....Ren jäkla pansar....Jisses....
De lät väldigt bra men krävde fruktansvärt med kraft innan de kom till skott då känsligheten var skämtsamt låg (84db), jag matade dom först med pioneer lx60 men det lät klockradio rent ut sagt...sen med något högkvalitets 250w steg som jag inte kommer ihåg namn på i skrivande stund... då presterade dom faktiskt riktigt,riktigt bra för sin storlek och de är också snygga som få.

De kostade 14k när de kom men prissänktes snabbt till 7000kr pga internet butiker i tyskland och det är ett väldigt bra pris för så här välbyggda och välljudande högtalare men de borde varnat för att de var en mardröm att driva. (2013-10-19 22:51:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vincent sv-233 "muskelbilen"
En riktig wow upplevelse, köpte denna ohört och hämtade ut den på bussgods i göteborg, tänkte att när man ändå är inne i stan så åker jag förbi hifi klubben då en bekant jobbar där. Väl på plats föreslår den bekanta att vi skall testa vincenten på ett par dali mentor och jämnföra med nad m3...sagt och gjort....tog bara någon minut innan det ekade ett herre jä**** ifrån säljaren över halva butiken...vilket drag det var i jämnförelse med naden :)

Grymt fin maskin som inte heller var särskilt dyr, 10k såldes de ut för det sista och då fick man 1000va trafo och 2x200 ärliga watt i 8ohm, tror t.o.m att den mätes upp till typ 230w i någon mätning jag såg. (2013-10-21 09:02:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Qrs super nova evo3 le"de prisvärda"
Har man inte allt för höga krav på spl förmåga så är dessa i min mening bland det mest prisvärda man kan köpa....spelar upp en sjukt trovärdig ljudbild med ett djup man måste uppleva, här på demo hos hificonsult.
Det enda jag hade önskat för ett ev köp var mer spl och dynamik som jag istället fann i qln artec 1600.

Men evo3 är en ruggigt fin högtalare som egentligen borde kosta mer med tanke på element/komponent kvaliteten.
Enl uppgift kostar bla de enskilda kondningarna till basen ofattbara 3000kr styck!!!!
(2014-02-14 12:11:09)
Produkter på bilden:

Trends audio 10.1 "the tiny little devil"
En liten t-amp plutt..... Knappt 2 snusdosor hög och en vikt på 400gram, omtalad sak i the hifi business.

Dök upp på annons för kaffe pengar och jag köpte givetvis direkt...man hade ju läst smaskiga rykten....kopplade in på den på de 170cm höga qln artec 1600 tornen med 10 element och rätt jobbig impedans kurva (dock hög känslighet 93db), tryckte på play och så rasade hela min värld....bokstavligt talat, allt jag tidigare trott på dog fullständigt då lilleman gav ifrån sig ett ljud och rytmer precis lika bra som vilken dyr high end förstärkare som helst och klarade driva tornen till hyffsade volymer...visst begränsning fanns men jag var helt blown away. (2013-10-24 01:14:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Helderhifi t-amp "the bigger devil"
Samma grej som trends audio fast med finare komponenter och stadigare intern trafo samt 3 ingångar.....fullt fjärrstyrd vilket är helt jäkla klockrent.

Denna förstärkare är så prisvärd att man blir tårögd för sina drygt 3000kr. (2013-12-13 16:42:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Volent vl-2 "De extrema" & Qln artec 1600 mk3 split-field "Flaggskeppen"
Dessa volenta herrar ägda jag aldrig utan de var ett hemlån ifrån mychifi.
De fick bekänna färg under en vecka och jag kan bara säga att de var helt otroliga....helt jäkla magiska med tanke på priset.
Snygga som få, ren sonus faber kvalite i bygget och med element i den högre skolan (bla använder magico detta baselement) men det som gjorde att jag nästan grät när jag lämnade tillbaks dom var självklart ljudet....vilket ljud, focal diablo och liknande har stor anledning att bli skakis i blotta åsynen av dessa.

I bakgrunden står dom....min absoluta referens, bästa högtalaren jag hört och ägt och varje gång "bytes genen" tar över så ångrar jag mig och har nu ägt samma talare i över 3år vilket är en otrolig bedrift av mats andersen....att kunna tillverka något som håller den där defekta bytes genen hos mig i schakt :)

Men jag har inte blivit helt tråkig....jag har ju ett sovrum som måste prydas med ljud också :) (2014-02-14 11:25:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Perception audio sansaar "bladelius look alike"
Ett märke som kom lika snabbt som det försvann....mkt lik bladelius och det finns anledning till detta!

Micke bladelius har konstruerat den på uppdrag av "någon" och den är även byggd på bladelius grejer (stod bladelius på den 900va stora trafon bla)
En riktigt snygg maskin som även lät otroligt bra och hade...som man säger: drag!
Tyvärr saknade den helt fjärrstyrning och det pallade jag inte så den blev kort livad i min ägo.

Ovanlig maskin....unik....jag har aldrig sett något ifrån detta märke i övrigt genom åren men vet att de gjorde både för/slutsteg mm under den korta tid de fanns. (2013-10-24 01:26:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Audiolab av8000 eller vad det tag mclaren????? "de luriga"
Flerkanals försteg av högre snitt...audiolab står det på den, men vänta lite nu: är den inte väldigt lik tag mclarens försteg?
Hmmm blev tvungen att gräva lite och kom fram till att: när mclaren..ni vet supersportbils tillverkaren övergav hifi biten så.....ähh va f*n måste ju börja ifrån början här.

Audiolab var ifrån början ett gammalt respektabelt märke ifrån england, de gjorde fin fina prylar men de brottades antagligen med ekonomin så supersportbils tillverkaren mclaren gick in och köpte hela fabriken med konstruktörer o allt och började bygga det mest exklusiva man kan finna i hifiväg (pengar fanns ju)...åren gick och av för mig okänd anledning så gav de upp hifi biten och audiolab återuppstod och idag frodras dom som aldrig förr hemma i uk och det är historian i korta drag.

Just detta försteg är ett mclaren avr32, det som skiljer är volym potten som har lite annorlunda design samt namnet, sen till det intressanta: priset då dessa försteg blev typ 70% billigare pga ett namnbyte!!! (antagligen hade de en hel bunt med plattformar liggandes)

Grymt försteg med inbyggda dacar i ren referensklass (enl många i cyberrymden världens finaste 24/196
(2013-10-24 01:35:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Qln qubic 929av "de majestätiska i sovrummet"
Topp modellen på de gamla anrika mölndals byggda qubicarna.
3st vifa c17wh-27 & vifa d27tg-05 ) i milt sagt välbyggda q-boardlådor med portarna bakåt.

9000kr kostade dessa 1995 och idag vågar jag påstå att du måste över 15k för att komma hela vägen fram (om ens detta räcker) Sinnessjukt bra högtalare som spelar med ett mellanregister som rena high end högtalare. Basen är otroligt stram och tight och spelar ner till 30hz ca men iom att de är så strama kan man ibland önska lite mer tjong i basen men man kan inte få allt för dessa pengar.
Fin fin dynamik och relativt högupplösta utan att bli påträngande....sen kan de spela väldigt högt utan att de bryter samman som pricken över i:et.
Nu till det bästa av allt....beg priserna som brukar ligga runt 2000kr, bara att köpa om ni frågar mig allt annat vore kriminelt. (2013-12-13 16:48:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Audio physic scorpio 25 "De tillbaka lutade"
En god vän kom över på lite middag och dryck i somras.... med sig hade han 2 små nätta/snygga vänner som en liten överraskning.

Efter en hel kväll med dessa ladies så undrar man snabbt varför detta märke inte är mer populärt i sverige....de är snygga som få och enl mig så spelar dom brallorna av tex b&w 802d när det gäller dynamik/attack och sammanhållning på höga volymer. Scorpio 25 är riktigt potenta högtalare som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet och värst dyra är dom inte heller (om man nu jämför med 802)
(2014-02-14 11:55:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

The sonus faber "The one to rule them all"
Dessa fick jag och en vän lyssnat på i göteborg för en tid sedan....vilket jäkla ljud.... fick rysningar i hela kroppen.
Så avslappnat ljud så det nästan gick på gränsen till löjligt....jag fick för mig att fråga butiksägaren om han inte kunde poppa på lite och insåg snabbt att jag knappt hörde min egna röst....då är det bra ljud :)

1,6 miljoner riksdaler men då får man sonus finish i en helt ny tappning samt 800kg högtalare med referens ljud på köpet.

Absolut det bästa jag hört och detta blev startskottet att gå all in på DIY. (2014-02-14 12:01:51)
Produkter på bilden:

Klipsch RF-82 "Ångvältarna"
Här mina kära vänner är ett riktigt gem i mitt tycke. Fy satan vad bra dessa spelar i ett vettigt rum,mitt dito är rätt dämpat snarare än diffuserat och det var precis vad dessa talare behövde! De levererar ett sånt ljud så det finns inte med tanke på vad de kostar/reas bort för....Helt sjukt!
Spl förmågan är också något unikt och i en klass för sig, det finns inte mkt på marknaden som kan sätta emot där inte ens i betydligt högre prisklasser. Det man undrar är ju självklart hur de lyckats få ihop den:Upplösningen i diskantområdet....Detaljnivå i mellanregiset...Ljudbild....stampa takten i basen....Allt detta på volymer som kan bli rent av vansinniga om man vill och dessa kan fås idag för ofattbara 5000kr på rea!!!!
Normal priset låg ju på 12k och redan där dominerar dom fullständigt.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag blivit lite klipsch frälst!


Subbasarna som tyvärr är sålda (det var 2st) är de fruktade ragnaröks byggerna mattiasBGD byggde åt mig med Tc sounds lms4000 i portade 193l lådor.... 12hz avstämda....Ja 117db styck vid 20hz och q-värde på 0,55 talar sitt tydliga språk....Finns ingen motsvarighet bland 12" helt enkelt (inte ens bland 15"som jag känner till) och anledningen till det är att thilo stompler la ner tillverkningen av dessa element antagligen pga ekenomi.
De ersattes dock senare av LMS-R som inte har en suck i jämförelse och då är LMS-R bland det bättre du kan köpa idag.
Dessa fick mig att inse vad infra bas kan ge samtidigt som de spelade hifi på hög nivå men jag ville ha mer och därför såldes dom....Det blir ju minimum 4st 15" för att få det lilla x-tra jag söker men det blir ett höst projekt.
(2014-12-17 20:53:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Qrs luna "The calm ones"
Dessa är med på min lista av en enda anledning: Mellanregistret som är helt jäkla magiskt! Man får alltså dubbel gåshud av tex kvinnliga sångwriters av bättre snitt på ett sätt som få högtalare förmår att ge....De är dock inte helt utan brister tyvärr, Diskanten är alldeles för mjuk/dämpad vilket ger ett väldigt mesigt intryck när man spelar annat än just songwrite.....Men för 7k får man leta länge efter något som ens kommer i närheten av detta.
Tänk om man kunde fixa till diskanten bara vilken högtalare det skulle bli :)

Tillägg: Diskanten var uppgraderad till audiophil varianten på dessa så mina upplevelser handlade inte om den nya verionen vs den gamla...De var helt enkelt jäkligt mesiga bara.
(2014-12-17 21:03:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Infinity reference 30 "Bang for the money"
Grymt bra små nätta golvare som spelar fullvuxet och högupplöst och jag köpte dessa enbart för att ha något att lyssna på efter att ha sålt Artec 1600...Ingenstans i min värld hade jag förväntat mig att ljudet skulle vara så här bra för pengarna jag betalade (700kr)
Dessa tillhör den riktiga reference serien ifrån början av 90 talet och har inget gemensamt med den nyare mk2 som ploppar upp på blocket för några hundringar titt som tätt.
8" bas/mellan och polycell diskanten i en sluten låda vilket förklarar varför de spelar riktigt tight o fint i basområdet men fysiken är ju av naturliga skäl begränsad.

Ett mkt bra beg val för små pengarna dessa kan fyndas för kan jag lova. (2015-04-08 20:21:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Swans tempus "Knockouten"
En högtalare som HIVI/SWANS släppte runt sekelskiftet med valet: antingen byggsats eller färdigbyggt där sistnämnda hamnade runt 13.000kr.
Spinner vidare på framgången hos de berömda M1 men här gick man "all in" med en 20kg tung (stor kan tilläggas) låda med kopierad B&W Matrix stagning och samma typ av bas element som M1 fast större (6,5") och en diskant som de även kopierat/härmat B&W Nautilus.

Ja ja kinesisk skit B&W kopia tänker man men jisses vad de lirade...Helt ärligt är dessa de bästa stativarna jag har haft förmånen att ha här hemma och i mitt tycke låter dessa bättre än just B&W 805.
Sanslös ljudbild/dynamik och vad man än slängde på lät det bara "äkta"

Jag var verkligen helt tillfreds med dessa förutom en liten detalj...De ballade ur när man spelade högt...Ok jag spelar riktigt högt och högtalare som Sonus faber olympica/805d/Diablo utopia går också bort här så mina krav på den biten är för höga helt enkelt.

Men ser ni ett par sådana här swans på annons och inte har samma krav som mig på SPL...Köp!

(2016-03-25 00:59:51)
Produkter på bilden:

Marantz SR-8500 "The handsome"
Grym maskin rent ljudkvalitetsmässigt....Visst den har inte massa lull lull men det blir svårt att för hyffsade pengar hitta något likvärdigt idag med stor ringkärnetrafo och full koppar chassie mm.
Sen är det en riktigt läcker maskin utseende mässigt....Krellen ser mer ut som en parabol mottagare på steroider i jämförelse tycker jag.
(2016-10-29 23:58:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


(2016-03-25 01:29:04)
Produkter på bilden:

Tannoy 607 "De lätta"
En relativt enkel konstruktion med usel tjocklek i lådan men som lite förvånande låter väldigt bra.Kan kanske förklaras i att lådan är utformad lite speciellt...Var nämligen rätt säker på att lådan skulle sjunga med men å andra sidan är de inte direkt basstarka.

Öppet och detaljerat ljud men saknade lite engagemang. (2016-06-14 11:08:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Qln Artec 1600 MK3 "De ståtliga"
Denna rigg spelade väldigt fysiskt i 20kvm :) (2017-08-10 22:56:44)
Produkter på bilden:

TC Sounds LMS "De biffiga"
Världens mäktigaste 12"
Fixade 12hz avstämning i 192l portade lådor (q 0,5)
6cm linjär slaglängd och tålde hur mkt effekt som helst. (2017-08-10 22:48:22)
Produkter på bilden:

VoL Audio lådor. "De groteska men med stil"
Lådorna var ett special bygge ifrån svenska VoL Audio med äkta aluminium inlägg.
Presterade nått grymt bra med Tc Sounds 12".
117db vid 20hz per styck. Finns inte ens 15" idag som fixar det. (2017-08-10 22:57:03)
Produkter på bilden:

Egen byggda OB.
Byggde ett eget OB system med dessa som toppar och 15" mellanbasar samt portade 18" ifrån V&L Audio i botten.
Spelade sanslöst snyggt o lätt i klass med rena Reference system.

Bästa ljudet jag haft. (2019-03-04 18:49:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Topparna.
Wild Burro Audio 8" bredbandare delade 150hz/24db med lite kompensering.
Bohlender&Grabner magnetostatisk topp Diskant för det lilla xtra.
Körde aktivt delat med en Xilica XP8080 Dsp processor. (2019-03-04 18:52:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

OB system.
Idén till detta bygge kom efter att jag fick en demo hos en firma som hade The Sonus Faber hemma med referens elektronik för ofattbara pengar.
Ville bygga stort och distfritt fast med tjusningen av välljud ifrån mindre och dyra skapelser.
Blev väldigt mkt bättre än jag trodde.

Använde Eminence Alpha 15 i separata OB och sen 18" i botten. (2019-03-04 18:55:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mysbelysning.
Saknar detta system faktiskt.
Fördelen är att jag än idag har kvar bafflarna o vet precis vart man köper element o liknande....Kanske blir en 2.0.av denna rigg i framtiden. (2019-03-04 19:01:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (9.50) (baserat på 9 st)  Visa lista
hampestampe    2017-08-21 15:55:58
PML73    2016-07-13 22:52:58
darkages    2016-04-08 10:52:55
Octopussy    2016-03-26 00:29:32
rejman83    2016-03-07 16:02:08
Johnnyopel    2015-05-23 22:14:22
smörgås    2014-07-15 03:12:49
M1k3    2013-10-24 17:47:10
vinballe    2013-10-24 07:42:34
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Joppe Apa   2019-01-24 15:35:08 Anmäl
Jätterolig läsning, tack för att du tog dig tid att lägga upp allt detta!
PML73   2016-07-13 22:52:10 Anmäl
En fantastisk resa, tack för inbjudan.
robert293   2016-03-25 02:01:01 Anmäl
Ja kanske...De är inte så vanliga direkt så de måste nästan vara den du köpte.
Grymt bra stärkare för övrigt...Avsaknad av fjärr dock.
rejman83   2016-03-07 16:02:03 Anmäl
Kul läsning, jag köpte din perception audio förstärkare va? Ångrar att jag sålde den efter jag hade den något år. Kör dock nästan bara bio nu för tiden men har sett till så det låter grymt i 2kanal oxå :) lycka till i fortsättningen i din hifiresa

robert293   2015-12-18 11:53:46 Anmäl
Fan va kul johan :)
Ja basarna blev inte så långvariga hos mig då jag aldrig fick dom att spela bra i det rummet jag hade...Men vilket bygge :)
johan b-lund   2015-12-17 09:13:47 Anmäl

Var det dig jag köpte dom av johan?

Nope men det är jag som har tagit bilden :)

Jag spelade på JJ Electronics på den tiden, rörförstärkare med ett par fåtal watt.

Anders hörde av sig och undrade om han kunde komma o testa högtalarna med dom.

Givetvis tog jag chansen att plåta dom, tyvärr så fungerar inte hififorums bildserver längre så det är tur jag har backup på allt.

Blev ett par snygga bilder den dag, googles cache har ett par st kvar.

 

google "Johan Björklund jj Electronics" så kommer du hitta lite blandade bilder från den träffen.

robert293   2015-12-17 01:40:49 Anmäl
Var det dig jag köpte dom av johan?
johan b-lund   2015-12-05 09:44:15 Anmäl
Jag tyckte väl att bilden på bastornen till solo var bekant ;)
robert293   2015-11-16 00:07:32 Anmäl
Tack för alla kommentarer :)
håkan23   2015-11-12 23:04:43 Anmäl
Jag måste säga bravo vilken samling du har haft och tack för lektionen helt fantastisk kul att läsa
Med vänlig hälsning, Håkan
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.