Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Hjälp, behöver er support i hur allt skall kopplas! (PS3, Sanyo Z700, S

3 svar till detta ämne
 • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 09 november 2008 - 09:42

thomander
 • thomander
 • Rookie

 • 6 inlägg
 • 0
Hej alla hemmabiofantaster/experter!

Ny här och inom kort en nybliven ägare till min första projektor :D Blir ett köp i veckan som kommer...
När projektorn är köpt (lutar åt en Sanyo Z700 efter mitt besök på Hemmabiocenters mässa igår på Lidingö) så kommer följande apparater att behövas kopplas samman:

Yamaha RX-V661 - Förstärkare
PS3 - Skall även fungera som DVD/Bluerayspelare
Sony KDL-46W4500 - LCD TV
Sanyo PLV Z700 med en Grandview 100" manuell duk
Digitalbox - troligtvis någon av Canal Digitals HD-boxar, har Boxer idag men tänkte byta.

Vi renoverar hemma och döljer kablar i väggen och bakom golvlister och har nedan funderingar/frågor:
(I början av veckan skall golvlister monteras och målas varför det är lite i sista sekund som jag frågar... :))

1. Hur gör man för att koppla TV-signalen till projektor? Kopplar man digitalboxen/HD-boxen till Förstärkaren som sen matar ut i HDMI-kabeln på samma sätt som t.ex PS3:an? (den har ju endast 1 st HDMI utgång!, finns det omkopplare så man enkelt kan byta mellan projektor och LCD-TV? Behöver jag dra ytterligare en kabel för TV-signalen till projektor som inte är HDMI?

2. Kanske i samma tema som ovan men om jag vill byta mellan projektor och TV för PS3:an ?(spel/DVD/Blueray)....även där har ju förstärkaren endast en utgång till bildkällan via HMDI. Hur göra?

3. Det skrivs om att OSD inte fungerar via HDMI i en del trådar...berör detta mig?

4. Skillnaden mellan Sanyos Z700 och Z2000? Jag får info om att det är samma projektor men med annan benämning från en källa samtidigt som en del skriver (och även Sanyos produktspec) att kontrasten skiljer. Z2000 har enligt spec 15000:1 och Z700 har 10000:1. Är Z2000 värd de extra 2000 kr som den kostar för lite mer kontrast?

Stort tack på förhand för era svar!

#2

Postad 09 november 2008 - 09:55

Audio Code 3
 • Audio Code 3
 • Über-Guru

 • 12 560 inlägg
 • 0
Vad Z700 gäller så lär den ha organisk lcd panel, den har större effektivare fläkt som låter lite mer än på Z2000 samt att Z700 har något lägre kontrast -och är 24p klar tror jag. Även några andra skillnader finns, kolla upp på på Z700 tråden.

OSD har man till nytta av när man installerar utrustningen, det räcker med en komosit kabel som man lätt kan plocka bort när allt är klart -så gör jag t.ex.

Din receiver vet inte hur den hanterar bild signaler över HDMI men kan också mata ut med komponent kabel som kan utnyttjas parallellt med HDMI.

#3

Postad 09 november 2008 - 19:22

thomander
 • thomander
 • Rookie

 • 6 inlägg
 • 0
OK, det verkar inte som om min receiver kan omvandla t.ex komposit/S- video till HDMI för att skjuta ut den i stärkarens enda HDMI-out (finns det receivers som klarar detta?).

Är det bättre att köra en S-Video-kabel parallellt med HDMI för att mata projektorn med tv-signalen (dvs om den HD-box/Digitalbox som jag kommer att använda inte har HDMI-out).

Funkar det som så att man kopplar digitalboxen till receivern och sen vidare till projektor (S-video i mitt fall) och t.ex komponent till LCD-TV?

Shit, detta är en djungel för en nybörjare och det verkar finnas en del alternativ...jag vill ha det som ger minst avkall i bildkvalite (inte till vilket pris som helst iofs! :-)

Igen, väldigt tacksam för er input i denna fråga!

#4

Postad 09 november 2008 - 23:12

X3M1
 • X3M1
 • Wannabe

 • 24 inlägg
 • 0
Har en liknande setup som du funderar på, och kör så här i dagsläget:
PS3 bild: hdmi -> proj, comp -> tv, ljud; optisk -> reciver
PVR bild: comp -> proj, scart -> tv, ljud; optisk -> reciver
Problemet är att PS3an inte sänder ut signal på bägge utgångar samtidigt, så man måste in i inställningarna och härja vid varje byte, eller reseta mellan varven...

Funderar på en HD-PVR från combort när/om de släpper en sådan och kommer då köra hdmi från ps3 och HD-pvr via recivern och sedan till en HDMI splitter (som för övrig disskuteras i bla. följande tråd: hdmi splitter 1-2 ) till både proj och tv.0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.