Hoppa till innehåll

Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

NAD T787, Inget tryck i fronthögtalarna

32 svar till detta ämne NAD T787 NAD T787 Dynavoice Yamaha RXV-661
  • Vänligen logga in för att kunna svara

#1

Postad 02 oktober 2019 - 19:14

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Hej!

 

Som rubriken lyder så har jag införskaffat mig en NAD T787 (Faktablad). Läst mycket om den och bestämde mig för att slå till på en begagnad i mycket fin skick.

 

För att göra en historia kort, så hade jag först en Yamaha RXV-661 som funkade helt okej men kände att jag ville ha det där extra som jag inte kände att jag fick bl.a. i frontarna.

Så jag kollade runt och hittade en NAD T787, slog till men kände direkt att jag inte får något tryck/bas i högtalarna även fast den ska vara leverera bra med kraft. Jag tycker mig ha gått genom alla inställningar och kört kalibreringen flera gånger men fortfarande riktigt dåligt tryck. Frontarna som jag kör med är:

 

Dynavoice Challenger M-65 EX V.3  (länk nedan)

https://www.prisjakt...t.php?p=1499333

 

Finns det någon som vet vad det kan vara för fel? Eller haft samma problem?

 

Det skrivs om högtalarna att de ska spela med mycket bas och även NAD:en ska lämna ifrån sig bra med kräm men på något sett så finns den inte.. :(



#2

Postad 06 oktober 2019 - 16:16

hmarkstrom
  • hmarkstrom
  • Guru

  • 4 588 inlägg
  • 0
Troligen är det en subbas som fattas.

#3

Postad 06 oktober 2019 - 17:24

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Det har jag en men det ska ju komma bas ur högtalarna med, Subbasen ska ju bara ta de lägsta tonerna. Vill köra utan sub när jag lyssnar på musik vilket borde fungera bra då det är hyffsat med uteffekt och högtalarna ska vara ganska bastunga. Blir inte riktigt klok på detta  :wacko:  :wacko:



#4

Postad 06 oktober 2019 - 17:39

Brinke
  • Brinke
  • Beroende

  • 1 046 inlägg
  • 0

Det har jag en men det ska ju komma bas ur högtalarna med, Subbasen ska ju bara ta de lägsta tonerna. Vill köra utan sub när jag lyssnar på musik vilket borde fungera bra då det är hyffsat med uteffekt och högtalarna ska vara ganska bastunga. Blir inte riktigt klok på detta  :wacko:  :wacko:

 

Front speakers = large i setup? Om du vill ha bas utan sub....



#5

Postad 06 oktober 2019 - 21:37

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Front speakers = large i setup? Om du vill ha bas utan sub....

Jag har testat detta samt;

*Bi-Wire

*Bi-Amp

*Fabriksåterställning x 3

*Kalibrering flera gånger med audyssey (Kört med flera mätningar och i ett fall endast en mätning) 

*Testat att driva en annan trevägs-högtalare (Betydligt mindre men med i stort sätt samma utfall)

*Lånade hem ett slutsteg NAD-C268 som har 2x80W @ 8Ohm eller 300W bryggad.
  När jag då körde med denna fick jag samma resultat vid 80W, vid 300W så fick jag lite tryck men inte alls vad som bör komma?

  Har aldrig hört dessa högtalare förut hos någon annan så kan det vara fel på högtalarna? Tänkte svänga förbi BRL imorgon och lyssna på dessa högtalarna fast V.4 (ska vara samma grejer). För att så se om det är mer tryck i högtalarna i butiken. Dessa högtalare säljs i paket med en receiver som ger 2x60W. Låter det då ens lite vettigt så är det något fel på mina högtalare, kanske min NAD-T787 också?

 

Vi får tydligare svar imorgon.

 

Vet någon något mer om hur man kan testa eller mäta på något sett om högtalare/ receiver är defekt så kom gärna med förslag.  :)



#6

Postad 07 oktober 2019 - 00:32

kecke
  • kecke
  • Amatör

  • 59 inlägg
  • 0

Jobbar högtalarna i rätt fas med varandra?



#7

Postad 07 oktober 2019 - 07:30

jln
  • jln
  • Lärjunge

  • 373 inlägg
  • 0

Har du testat med Analog ljudkälla?

Då skall välja på knapparna på framsidan  "Listen Mode" välja "ANALOG BYPASS" och på "Tone Defeat” välja "Tone Defeat”

Har du kontrollerat vad "Tone" är inställd på?



#8

Postad 07 oktober 2019 - 08:38

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Jobbar högtalarna i rätt fas med varandra?


Japp, hade råkat sätta ena fel men blev tillrättavisad när jag körde kalibreringen så allt är korrekt nu.

#9

Postad 07 oktober 2019 - 08:43

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Har du testat med Analog ljudkälla?
Då skall välja på knapparna på framsidan "Listen Mode" välja "ANALOG BYPASS" och på "Tone Defeat” välja "Tone Defeat”
Har du kontrollerat vad "Tone" är inställd på?


Jag har kört analogt från mobilen, valde dock aldrig manuellt "analog bypass" kan testa detta när jag kommer hem idag.
Har inte rört "Tone" efter fabriksåterställning så bör vara på standard, kan kolla detta med.

#10

Postad 07 oktober 2019 - 09:02

ottovonkopp
  • ottovonkopp
  • Beroende

  • 1 310 inlägg
  • 0

Testa med en stereo-förstärkare med "bio-ingång".

 

Saknade tryck o driv i de bio-stärkare jag haft men en vanlig stereo-förstärkare löste det problemet.



#11

Postad 07 oktober 2019 - 09:03

Nizz_e
  • Nizz_e
  • Forumräv

  • 520 inlägg
  • 0

Japp, hade råkat sätta ena fel men blev tillrättavisad när jag körde kalibreringen så allt är korrekt nu.

 

Kollat kablarna i verkligheten? Kalibrering har visat fel för mig ibland på surrounderna, så inte helt att lita på.



#12

Postad 07 oktober 2019 - 10:31

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Testa med en stereo-förstärkare med "bio-ingång".

Saknade tryck o driv i de bio-stärkare jag haft men en vanlig stereo-förstärkare löste det problemet.



Menar du att det skulle kunna ge ett annat resultat jämfört med Nad-C268 som är ett slutsteg ja testat innan? Förstår inte hur de kan låta annorlunda på grund av stereon 🤔

Kollat kablarna i verkligheten? Kalibrering har visat fel för mig ibland på surrounderna, så inte helt att lita på.


Japp, dubbelkollade detta och det var korrekt som receivern sa.

#13

Postad 07 oktober 2019 - 10:43

Supernaut77
  • Supernaut77
  • Mästare

  • 3 895 inlägg
  • 0

*Kalibrering flera gånger med audyssey (Kört med flera mätningar och i ett fall endast en mätning) 

Hur låter det utan att du kör på Audyssey?

Och säkerställ att du har front = large i inställningarna.

 

NAD har ju inte fejk-watt så jag skulle stänga slutstegsspåret direkt. Speciellt för så pass billiga högtalare som det handlar om här. 



#14

Postad 07 oktober 2019 - 10:55

ottovonkopp
  • ottovonkopp
  • Beroende

  • 1 310 inlägg
  • 0

Menar du att det skulle kunna ge ett annat resultat jämfört med Nad-C268 som är ett slutsteg ja testat innan? Förstår inte hur de kan låta annorlunda på grund av stereon

Japp, dubbelkollade detta och det var korrekt som receivern sa.

 

Testade också med ett slutsteg, visst, det gick att spela högre men det lät inte roligare för det. Antar att det har med försteget att göra. Om du har möjlighet, låna hem och testa.



#15

Postad 07 oktober 2019 - 13:34

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Hur låter det utan att du kör på Audyssey?
Och säkerställ att du har front = large i inställningarna.

NAD har ju inte fejk-watt så jag skulle stänga slutstegsspåret direkt. Speciellt för så pass billiga högtalare som det handlar om här.


Det låter likadant, det blir skillnad när man väljer large men det är knappt märkbart. Tyvärr..

Testade också med ett slutsteg, visst, det gick att spela högre men det lät inte roligare för det. Antar att det har med försteget att göra. Om du har möjlighet, låna hem och testa.


Du menar att det är för lite med 120w? Eller att inputen till receivern är för dålig?

#16

Postad 07 oktober 2019 - 14:14

ottovonkopp
  • ottovonkopp
  • Beroende

  • 1 310 inlägg
  • 0

Det låter likadant, det blir skillnad när man väljer large men det är knappt märkbart. Tyvärr..

Du menar att det är för lite med 120w? Eller att inputen till receivern är för dålig?

Watt verkar inte ha något med tryck o driv att göra. Hade en Yamaha Aventage på sjugångerhurmångawattsomhelst och min JVC mini-stereo på 2x30 spöade den lätt när det kom till musik. Inte i volym men i tryck o driv.

 

Samma rum, samma källa o samma högtalare.



#17

Postad 07 oktober 2019 - 18:26

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Watt verkar inte ha något med tryck o driv att göra. Hade en Yamaha Aventage på sjugångerhurmångawattsomhelst och min JVC mini-stereo på 2x30 spöade den lätt när det kom till musik. Inte i volym men i tryck o driv.

 

Samma rum, samma källa o samma högtalare.

Ja det är ju även stor skillnad på watt och watt men den setupen jag spelar med bör spela sååå mycket bättre än den gör :(



#18

Postad 07 oktober 2019 - 21:28

Supernaut77
  • Supernaut77
  • Mästare

  • 3 895 inlägg
  • 0
Hur djupt går högtalarna? Inte enligt spec utan i verkligheten. Kört ett svep och kollat?

#19

Postad 08 oktober 2019 - 13:04

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Hur djupt går högtalarna? Inte enligt spec utan i verkligheten. Kört ett svep och kollat?


Hur menar du då? Hänger inte riktigt med på svep?

#20

Postad 08 oktober 2019 - 16:35

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0
Har nu mätt högtalaren med en multimeter till LF 4 Ohm och HF gav inget resultat på någon utav frontarna, brukar det vara så? Ska det inte vara 4+4 ohm?

Om nu inget visas på HF borde inte mitt fel vara tvärt om? Att basen spelas men inte mellan/diskant?

#21

Postad 08 oktober 2019 - 19:39

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0
Har nu gjort en mätning utav högtalarna. Tycker det ser konstig ut men det var på detta viset allt såg ut, någon som har en känning på om något är fel??
 
Fick inte bifoga bilder här men allt ligger i länken nedan:
 
 
I bild 1 så är "S" - Speaker, alltså vad jag mätte elementet till och "W" är Wire - vad jag mätt ut från kabeln som kopplas till elementet.
 
 
Ber om ursäkt för handstilen i förväg.
 
Finns någon fråga svarar jag gärna :) 


#22

Postad 09 oktober 2019 - 14:22

Brinke
  • Brinke
  • Beroende

  • 1 046 inlägg
  • 0

 

Har nu gjort en mätning utav högtalarna. Tycker det ser konstig ut men det var på detta viset allt såg ut, någon som har en känning på om något är fel??
 
Fick inte bifoga bilder här men allt ligger i länken nedan:
 
 
I bild 1 så är "S" - Speaker, alltså vad jag mätte elementet till och "W" är Wire - vad jag mätt ut från kabeln som kopplas till elementet.
 
 
Ber om ursäkt för handstilen i förväg.
 
Finns någon fråga svarar jag gärna :)

 

 

Du kan inte mäta DC-resistans på HF-terminalerna. Det sitter ett delningsfilter i högtalaren med minimum en kondensator i serie med diskanten för att just blockera låga frekvenser. Du kan mäta DC-resistans med diskanten stand-alone eller med en tex 5khz signal från förstärkaren. Inte riktigt med på vad du försöker mäta?



#23

Postad 09 oktober 2019 - 20:15

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Du kan inte mäta DC-resistans på HF-terminalerna. Det sitter ett delningsfilter i högtalaren med minimum en kondensator i serie med diskanten för att just blockera låga frekvenser. Du kan mäta DC-resistans med diskanten stand-alone eller med en tex 5khz signal från förstärkaren. Inte riktigt med på vad du försöker mäta?

 

Haha jadu, jag vet inte vad jag letar efter egentligen heller.. men problemet är att det inte är någon bas / något tryck i systemet. 

Hoppas mest på att någon här skulle kunna se något fel någonstans. Tycker mig ha testat det mesta nu, utan någon lycka.



#24

Postad 09 oktober 2019 - 20:33

Supernaut77
  • Supernaut77
  • Mästare

  • 3 895 inlägg
  • 0

Hur menar du då? Hänger inte riktigt med på svep?

https://youtu.be/Hryfg1sLzBk
Frekvenssvep så du kan höra hur djupt högtalarna kan spela. Om det nu är den lägsta basen du saknar.

Annars finns ju möjligheten att högtalarna inte är bra nog. Är ju billiga som främsta egenskap.

#25

Postad 09 oktober 2019 - 21:12

pear
  • pear
  • Lärjunge

  • 469 inlägg
  • 0
Kan rummet eller högtalarnas placering påverka ljudet negativt?
Har du provat att ändra placeringen på högtalarna?
Har du provat att använda uppsättningen i ett annat rum?

#26

Postad 09 oktober 2019 - 21:32

PML73
  • PML73
  • Mästare

  • 3 225 inlägg
  • 0

Är Dynavoice kända för att jag bra tryck/klipp i ljudet? Mina lyssningsminnen säger mig att de snarare är kända för snäll diskant och brett mellanregister snarare än detaljrikedom i starka tryckupplevda fraseringar.

 

Rekommenderar att pröva annan högtalare för att se om det passar bättre. I samma prisklass ligger Canton GL/GLE bra till på beggmarknader. För att inte tala om deras golvare i Ergoserien.

 

edit,

 

För att inte tala om Dali eller Monitor Audio osv... Mest "löd" i ljudet blir nog via Canton iaf.


Redigerat av PML73, 10 oktober 2019 - 04:09.


#27

Postad 10 oktober 2019 - 05:58

jln
  • jln
  • Lärjunge

  • 373 inlägg
  • 0

Har du testat med Analog ljudkälla?
Då skall välja på knapparna på framsidan "Listen Mode" välja "ANALOG BYPASS" och på "Tone Defeat” välja "Tone Defeat”
Har du kontrollerat vad "Tone" är inställd på?

Fick du testat detta?

#28

Postad 10 oktober 2019 - 13:48

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Kan rummet eller högtalarnas placering påverka ljudet negativt?
Har du provat att ändra placeringen på högtalarna?
Har du provat att använda uppsättningen i ett annat rum?

Ja det har jag testat, men gissar nu på att det är högtalarna som krånglar. Har skickat hem dom till en person som ska kolla igenom dom och testa med en bra förstärkare som vi vet fungerar.

#29

Postad 10 oktober 2019 - 13:52

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Är Dynavoice kända för att jag bra tryck/klipp i ljudet? Mina lyssningsminnen säger mig att de snarare är kända för snäll diskant och brett mellanregister snarare än detaljrikedom i starka tryckupplevda fraseringar.

Rekommenderar att pröva annan högtalare för att se om det passar bättre. I samma prisklass ligger Canton GL/GLE bra till på beggmarknader. För att inte tala om deras golvare i Ergoserien.

edit,

För att inte tala om Dali eller Monitor Audio osv... Mest "löd" i ljudet blir nog via Canton iaf.


Vad jag hört från butiker och de jag talat med ja , även konstruktionen på högtalarna talar för det.
Men ja mycket möjligt att de blir nya högtalare, vad tror du om Klipsch?

Fick du testat detta?


Japp detta gav inte heller något större resultat..

#30

Postad 10 oktober 2019 - 17:41

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0


Frekvenssvep så du kan höra hur djupt högtalarna kan spela. Om det nu är den lägsta basen du saknar.

Annars finns ju möjligheten att högtalarna inte är bra nog. Är ju billiga som främsta egenskap.

Jaha då är jag med, ska testa detta under fredagen :) 



#31

Postad 13 oktober 2019 - 20:30

Mr-Clutch
  • Mr-Clutch
  • Wannabe

  • 16 inlägg
  • 0

Slutsats:

 

Tröttnade på allt mätande och köpte nya högtalare, vilken skillnad det blev! Låter mycket trevligare nu :) 

Blev ett par Klipsch RF-62 ii.

Har även lite ljuddämpning som ska upp på väggarna och taket om det räcker.

 

Tack för hjälpen alla som kommit med råd.



#32

Postad 14 oktober 2019 - 08:07

Andreas3200
  • Andreas3200
  • Beroende

  • 1 043 inlägg
  • 0
Hade ett problem själv med vänster högtalare spelade ingen bas så var orolig att nåt gått sönder visade sig bara vara brickan som inte var fastspänd ordentligt

#33

Postad 18 oktober 2019 - 20:47

PML73
  • PML73
  • Mästare

  • 3 225 inlägg
  • 0
Mr-Clutch,

Grattis. Då är du hemma!




Även taggad med NAD, T787, NAD T787, Dynavoice, Yamaha RXV-661

0 användare läser detta ämne

0 medlemmar, 0 gäster, 0 anonyma medlemmar

Prisjakt © 2000 - 2019 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.