Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos kokeaa
Medlem sedan: 2008-01-17
Senaste uppdatering: 2017-10-21 12:27:54
 Har 131 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 10 inlägg i forumet
 kokeaas forumprofil
 Galleri (131)  Filmsamling (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen
Biorum/gästrum byggbilder Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (9.50) (baserat på 15 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Hösten-16

Vi flyttade in i vår villa för nästan tre år sedan och ett rum i källaren har stått oanvänt. I baktanken har det funnits att det skulle kunna bli ett bio rum men andra projekt har parkerat den idén på hyllan. Nu har jag tröttnat på högtalare och projektor i vardagsrumet där jag egentligen inte ens vill ha en tv så planering för att flytta ned allt har startat. Efter förhandling med regeringen stod det klart att det fanns tre kompromisser som behövdes ta i beakning…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Före
Ingång till rummet i högra hörnet av bilden, ett proppskåp på "bakväggen" och finns två källarfönster på andra långväggen (2016-12-03 13:26:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Före
Vy från "bakväggen", rummet har en vägg som delar av rummet i nuläget som ska rivas. (2016-12-03 13:29:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Rivning startad
Golvet och lister har börjat rivas, en tydligare bild på de två fönstren i rummet också. Under laminatgolvet låg en vit foam och under den var det utrullat en blå plastrulle på betongplattan inte optimalt. Lika så var ytterväggen vid fönstrens igenbyggt med en innervägg, träreglar var satta direkt mot ytterväggen och lika så isolering. Tanken är att bygga upp en ny innervägg här men med en luftspalt bakom och ventilation så det kan andas. (2016-12-03 13:32:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skissar
Rummet har nu blivit en betongbunker - endast taket som kvarstår att rivas. Börjat skissa och räkna på utformningen av det färdiga resultatet. Som ni ser blev det papper och penna framför datorprogrammen då jag aldrig fick till det som jag ville. En hel del att tänka på blir det, just nu går funderingarna mest kring hur väggarna ska byggas, men även en del tankar kring placering av högtalarna. Framför allt fronternas placering i avstånd till sidoväggarna som i sin tur bestämmer storleken på duken och projektorns placering. Soffan är vår nuvarande i vardagsrummet, inte helt nöjd med den men ev åker den ner till en början. (2016-12-27 00:32:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mellanväggen riven
Mellanväggen till "garderoben" är väck och rummet växte en del. Hade önskat jag hade lite mer på bredden att jobba med men inte mycket att göra åt. Taket nästa projekt. (2016-12-27 12:26:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Taket bestod av Tretex skivor, här är första riven och bakom det syns råspont. Nu går funderingarna på om allt ska väck eller om jag kan låta råsponten vara kvar och endast bryta upp några kanaler för att få in isolering och dragning av sladdar till projektorn samt såga upp några hål för takhögtalarna. Lutar åt det första att riva det hela för att få full kontroll på isoleringen mm men det andra tidsbesparande alternativet är ganska lockande just nu. (2016-12-27 12:33:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mer tak
Ett tag sen det kom ut en bild men projektet fortgår. Här är halva taket nere, blev ordentligt många säckar med gammal isolering och tog sin tid men ändå nöjd med att valt den vägen, nu har man mer koll på hur det ser ut över taket med sladdar/rör osv, lite enklare att göra redo för takhögtalarna sen också. (2017-02-18 12:39:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Del 2
Del två av projektet dags att ta fart. Taket helt rivet och gamla isoleringen bortplockad (24 välfyllda svarta säckar blev det med endast isolering). Lite reglar köpta och väntar på att byggas upp nu. Införskaffat 4st takhögtalare till atmos nu också.
Dags att gå igenom ritningen en gång till innan det är dags att regla vägg och få hit en rörmokare för att flytta elementet. Går lite långsammare än jag hade önskat men kroppen tillåter inte mer just nu. (2017-02-18 12:43:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Reglas
Har börjat reglas för högerväggen och några delar som varit "funderingar" har nu blivit lite klarare. Bl.a. hur jag ska göra med radiator (fanns inget i rummet men som ni ser på bilden har det funnits nån gång i tiden och rören finns kvar). Valde också efter en hel del funderingar att bygga in en nisch i sidoväggen, kommer göra likadant på andra sidan, dock blir den inte lika djup där. Tror det kan bli snyggt samtidigt som största anledningen var för att inte ha sidohögtalarna stickandes ut lika mycket. Svårt att se på bilden kanske, men bygger väggen med en luftspalt bakom vilket tar värdefulla cm på bredden av rummet, med högtalaren i nischen kommer den in ca 145mm .
Även fått till en bra plan i bakre högra hörnet i rummet (höger här i bild), där det blir en hylla för elektroniken mm som tidigare var tänkt i mitten av bakre väggen. På detta sätt känns det nog trevligare att komma in i rummet och ventilationen blir enklare att få till på ett bra sätt, nackdelen är att rummets bakre hörn inte kommer bli symmetriska längre. (2017-02-26 16:34:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vänstra väggen
Vänster vägg börjar ta form (2017-03-08 11:36:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mera reglar
Vänster vägg börjar ta form och lite kabeldragning har också påbörjats. (2017-03-18 21:57:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Höger vägg
Även höger vägg har det hänt lite på. Rörmokaren har varit på ett besök och en del kabelkanaler har börjat dras. (2017-03-18 22:01:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Blivande frontvägg
Reglats och uttag på plats på frontväggen (2017-03-18 22:04:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ingång
Vy från ingången till rummet. Längst in i hörnan är tanken att teknikprylarna får husera. På bakre väggen har det kommit upp lite reglar och en ram runt elcentralen har börjat ta form. (2017-03-18 22:10:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Uttag Strömbrytare
Senaste veckan har det mest jobbats med att dra flex rör för el / högtalare så inte så mycket har sett ut att hände i själva rummet men det börjar ta form.Börjar bli dags att ta hit elektrikern för att dra elen. Då centralen finns i rummet kändes det lika bra att dra några egna grupper för rummet. Om det är overkill eller inte vet jag inte men det lär inte skada och det blir smidigast så. (2017-03-25 13:58:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Kopplingsdosa taklampa
Blev en ny kopplingsdosa för taklampan också, sladdarna här ska också gås igenom av elektrikern. Kommer nog inte ha en taklampa just här nu men bra att ha om rummet görs om till sovrum i framtiden. (2017-03-25 14:05:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sladdboet
Det börjar bli en hel del rör att hålla koll på. Tänkt att bli ett skåp för elektroniken här inne. Lite fler sladdar (bl.a. för atmos tak ska dras in innan det snyggas upp lite. (2017-03-25 14:07:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skiss
Ett hopp sen senaste uppdateringen. Haft en del annat att stå i och en del småsaker som fixats med i projektet - bl.a. skissat upp lite hur väggarna ser ut, man glömmer ju snabbt när gipset kommer på plats så småningom. (2017-04-09 21:57:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dörren flyttad
Dörren öppnades in i rummet, inget som man tänkt på tidigare men nu kändes det som en öppning ut från rummet kändes bättre så det blev till att flytta den. Nu gick det inte riktigt så smidigt som jag hade hoppats på då karmen inte bara skulle vändas utan även flyttas ca 25cm för att lira med andra sidan av väggen som ni ser på bild. Blev en del modifikationer och projektet tog ganska mycket mer tid än jag hade tänkt mig men jag blev nöjd med resultatet. Dörren ska senare få sig lite kärlek så den passar in och foder mm ska fixas men det får komma lite längre fram. (2017-04-09 22:00:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sidovägg
Vänstra sidoväggen har fått en del isolering och passade på att sätta lite gips mellan bjälklaget med förhoppning att det kanske dämpar lite spridning av ljud vidare till nästa rum bakom väggen. (2017-04-09 22:09:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första högtalaren
Sist men inte minst får jag bjuda på en bild av första högtalare som har letat sig in i rummet. Får hoppas att den blir utbytt mot annat längre fram men denna fungerar alldeles ypperligt som "byggradio" med blåtand kan man lämna mobilen utanför och slippa damma ner den också. (2017-04-09 22:12:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skivor
Påskledighet och passade på att få hem lite skivmaterial, ser fram emot att få upp det så det börjar likna ett rum. (2017-04-19 23:29:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skiss
Passade även på att lära mig lite i ett datorprogram under påsk så man kunde skissa upp planen för rummet digitalt. (2017-04-19 23:31:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

El draget
Haft besök av elektrikern och fått draget en hel del. Nu kan skivorna sättas upp och projektet fortsätta. Nästa gång elektrikern tittar in för att koppla in allt ser rummet förhoppningsvis helt annorlunda ut. (2017-04-26 11:41:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första skivorna på plats
Nu börjar rummet växa fram (2017-04-26 09:23:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fräsning
De nya elementrören sattes i position med en metallmall. Fick fräsa lite i skivan som skulle på så den hamnade jämt med resterande skivor. (2017-04-26 09:25:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Frontväggen
Här har vi den framtida vyn mot frontväggen, nästan klart med osb nu. (2017-04-26 09:28:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testdragning
Med OSB uppe gjordes en testdragning av högtalarsladdar i vp rören innan gips började sättas. (2017-04-26 09:30:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Gips
Första skivan på plats, bara resten av väggarna kvar! (2017-04-26 11:36:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Gips
Fler skivor som kommit upp. Går snabbare att få upp än osb och gipsskruvdragaren spar mycket tid. Skivorna är för tunga för mig att lyfta så är beroende av hjälp i denna fas av arbetet. (2017-04-26 11:38:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Leverans
Alltid roligt att få hem paket och inför helgen dök högtalarsladdarna upp. (2017-05-02 09:19:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Uttag för strömbrytare
Planen var först att bygga en box runt rummet med spottar i men efter mer tänkande blev det ändrat och kör infällda spottar i taket utan box. Blir en dimmer för lamporna längst fram, en för resterande spottar och en för taklampa i mitten av rummet som troligen inte kommer användas nu men bra att ha för framtiden. (2017-05-02 09:21:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåpet
Börjar ta form. Eftersom jag inte kan komma åt bakom är tanken att ha hyllplan monterade på expansionsbeslag så varje hyllplan går att dra ut och på så sätt kunna komma åt att koppla om lättare. Därav de extra reglarna i sidorna av skåpet. Längst ner blir tre eluttag, varje på varsin grupp, två 10a och en 16a. (2017-05-02 09:25:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sista bitarna gips
Gipsningen av väggar och mediaskåp börjar bli klara nu. Snart dags för spackel/slipningsfasen av projektet. VP rör för atmos är fortfarande ej indraget i skåpet men tror allt övrigt är draget. Ska bara snyggas till lite också. (2017-05-02 09:28:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Höger vägg
Gipsad och väntar på spackel. Frun i huset är iväg och kollar på färger. Blir nog en svart frontvägg och svart tak medan de andra tre väggarna troligen kommer gå i någon grå ton.
Skönt det rör på sig och man har varit lite bortskämd med några långhelger senaste tiden så man kunnat lägga lite extra tid här nere. (2017-05-02 09:31:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Färg
Projektet är just nu inne i spacklingsfasen. Under tiden går funderingarna kring färgsättningen. Några småprover på kulörer som övervägs för tre av väggarna. Blir till att krympa ned alternativen och sen provmåla lite. Ute efter en så ljus färg som möjligt men som ändå håller sig väldigt mörk när det är movie time. Frontväggen blir svart och taket likaså. (2017-05-10 09:04:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Damm
I den här har en del av helgen spenderats. Lite tungt för lungorna att andas i men utan den hade man fått i sig en hel del av spackeldammet. (2017-05-15 00:46:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test färg
Sonen var glad som fick vara med och rolla. Här grundas tre spillbitar gips som sen ska målas med testfärgerna. (2017-05-15 00:48:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test färg
Två olika nyanser av grått som frun fick med sig hem i början av veckan. Det lutar åt den mörkare av dem även om vi båda tyckte den ljusare också var ganska trevlig. (2017-05-15 00:51:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak/front
Sista testbiten att måla blir färgen vi tänkte ha i tak och på främre väggen i rummet (bild väggen). (2017-05-15 00:53:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Provbitar
De tre provbitarna bredvid varandra. Den svarta blev riktigt svart och den mörka gråa kändes plötsligt inte lika mörk längre. Vi siktar nog in oss på de två högra färgerna för rummet och ger nog rummet lite färgklickar genom textil mm sen.

Spacklingen går framåt och man är otålig med att komma till att börja måla nu. Inte känts som det hänt något i rummet att dela med sig av sen man började spackla men kommer mer så fort det syns att det händer något. (2017-05-15 00:54:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Färdig spacklat
Sista bilden innan rummet får lite färg. Hoppas på att spacklingen håller måttet nu =) (2017-05-20 12:42:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grundat
Valde att grunda väggarna först för att inte få så sugande ytor när man kör med "riktiga färgen" (2017-05-20 12:47:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test
Började med att testa färgen inne i det kommande mediaskåpet. VP rören är fortfarande längre än de ska vara, inte helt bestämt mig för hur jag vill ha det i skåpet ännu. Ska också dras några till för atmos bl.a. (2017-05-20 12:44:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Lets roll!
Då var det dags! (2017-05-20 12:48:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första strykningen
Alldeles nymålat när bilden togs så var lite flammigt. Blev riktigt nöjd med nyansen. Lite ljusare än på bilden i verkligheten med ljus på och blir riktigt mörk när man sänker belysningen. (2017-05-20 12:49:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dukköp
Tanken var att gå på en rampsänd duk i framtiden, och för att hålla utgifterna under kontroll (och för nyfikenheten på ett sidoprojekt) starta med en DIY duk.
I veckan sprang man dock på en begagnad duk i fint skick till ett bra pris och kunde inte låta bli att göra en affär. Drygt 100" blir det och det är nog max storleken jag kan få till i detta rum utan att behöva kompromissa med placeringen av frontarna sen. Bortsatt från en ny receiver som klarar atmos tror jag det mesta är inköpt nu. Ifs går tankarna lite kring projektorn. Har idag en Epson EH-TW5300 som vi varit nöjda med i vardagsrummet men den kastar en stor bild från kort distans vilket gör att jag inte kan placera den längst bak i rummet som jag hade önskat. Den saknar också lens shift vilket jag helt missade när vi gick på vårt första projektorköp. Håller ett litet öga på begagnatmarknaden men det blir nog att starta med denna och uppdatera i framtiden. Har ni några bra tips på projektorer värt att överväga lämna gärna en kommentar. Vad vi är ute efter är en som fungerar bra till ett ljuskontrollerat rum, kan skjuta 100-110" på runt 5-5,5m och gärna ha 3D. Svart är också att föredra men inte helt avgörande. Tror det blir svårt att övertyga andra halvan om en ny projektor för mer än 7-8k så i runda svängar i den prisbilden, ny eller begagnad. (2017-05-20 12:52:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Strykningar
Några av de täcklock som ska upp har fått lite färg, här är efter första strykningen, 2 till har gjorts nu och funderar på om de ska spreyas med matlack för en hållbarare yta eller låtas vara som de är. (2017-05-27 01:07:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåp
Andra strykningen gjord på väggarna och här i skåpet. Snart dags att ta tag i kabelhanteringen här inne. (2017-05-27 01:10:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Frontvägg
Även denna har fått sig lite färg, väggen verkligen slukade ljuset i rummet när färgen kom på. (2017-05-27 01:12:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grå ton
Ganska bra bild för att få en uppfattning om hur den gråa färgen mörknar snabbt när ljuset inte faller direkt mot den. (2017-05-27 01:15:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Projekt på G
En röd dag mitt i veckan satt inte alls fel. I det bra vädret fick det bli till att börja med dessa brädor som ska upp på frontväggen sen, mer om det kommer längre fram. (2017-05-27 01:17:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ram
Brädorna har nu byggts till en ram, kommer sitta bakom duken, kanterna in mot väggen är frästa för att få ett spå att montera en ledlist runt duken.
(2017-05-31 10:29:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

VP dragning
Närmar mig det sista av dragningarna av vp-rör i projektet, skönt! Detta är rulle nr 6 som används, alltså +250m vp rör draget redan i rummet. (2017-05-31 10:30:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grym hålborr
Har blivit en del hål borrade under projektets gång slitit ut en del hållborrar och köpte denna nyligen. Helt fantastisk, självdragande och gör hål på nolltid jämfört med de andra jag har använt, kan starkt rekommendera dessa, ångrar bara att man inte kom över en sådan tidigare! (2017-05-31 10:32:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mätningar
Projektorn har varit nere en runda i rummet för att mäta ut vart den ska sättas i framtiden, han inte få med bilder på det men blev en bild när det markerats ut lite vinklar för position av högtalare och sittplatserna. (2017-05-31 10:34:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testhäng
Han även med att testhänga duken under helgen. Ramen jag byggde sitter uppe på väggen bakom duken och duken är upphängd på den ramen, en högtalare letade sig in för att få en bättre bild av hur det kommer se ut.
Det kliar i fingrarna att få projektet klart och slå på första filmen när man får smaka på hur det kommer bli men en hel del saker kvar som ska göras. Närmst ligger slutdragningar av atmos högtalare, vp rör för spottar och väntar på att rörmokaren ska koppla på radiatorn innan det är dags att gå vidare med taket som ska isoleras innan det kläs med skivor. (hade velat gjort taket innan väggarna men det fick bli denna ordning p.g.a. en del rör i taket som jag behövde ha åtkomst till under våren). Rekommenderar inte att ta denna vägen annars.
(2017-05-31 10:36:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belysning
Idag kom leveransen av spottarna. Lagom tajming då jag hoppades på kunna mäta ut placeringen för dessa under veckan. (2017-05-31 22:45:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåpet
Sista rören in i mediaskåpet är draget och bilden visar längst in i taket inne i skåpet. Lite rör för Atmos högtalarna och ethernet kabel. Det stora hålet till höger är för att komma åt kanalen där hdmi ska gå till projektorn.
Ska få sig en omgång färg i dagarna också.
(2017-05-31 22:47:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Radiator
Lagom till helgen dök rörmokaren upp och satte in radiatorn. Skönt att ha den delen avprickad. Inte bestämt mig ännu för om den ska målas eller hållas vit, kanske börjar med vit och känner efter hur den upplevs när man kollar film sen. (2017-06-04 22:13:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåp
Dagens agenda var att dra högtalarkabel från det blivande mediaskåpet till uttagen för tänkta högtalarplaceringarna. Hade tjuvstartat med ett par dragna redan för ett par veckor sedan men nu är allt draget, blev lite drygt 100m sladd. (2017-06-04 22:15:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testmontering
Kommande vecka blir det fokus på taket.
Passade på att testmontera en av takhögtalarna tillsammans med en spott i en överbliven gipsbt jag hade liggandes efter färgtester. Tror det kommer bli bra men har inte bestämt mig för om högtalaren ska hållas vit eller målas i samma färg som taket. Spottana lutar åt att målas men monterar upp dem först ändå. Själva plattan runt spotten sitter med magneter så den delen är väldigt enkel att plocka av och måla senare om det blir aktuellt. (2017-06-04 22:19:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Spik laddat
Taket har hunnit isoleras och nu är det laddat med spik för att sätta upp relingarna inför gips i taket.
(2017-06-12 09:38:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Även gipset har inhandlats. Från början var det tänkt att köra 90 breda skivor och göra ett slätt tak men med tiden gick känslan mer åt detta hållet och det blir 240x60 gips med fasade kanter för att få lite mer liv i taket. Kommer utgå från mitten av rummet och gå utåt, blir lite mer spill men tycker det mönstret känns snyggast. Mer bilder kommer senare som kanske förklarar detta bättre. Håll till godo!
(2017-06-12 09:40:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Isoleringen på sin plats och en del av reglarna för taket har kommit upp. Då takhöjden inte är super valde jag att köra med så tunna delar som möjligt för att spara viktiga cm.
Rören som sticker ner är för spottar och högtalare. kommer förstärkas med mer plank i de områderna. (2017-06-12 09:45:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Atmos
Första utsugningen där en av Atmos högtalarna kommer hamna.
Hade tänkt bygga boxar för takhögtalarna men efter kontakt med Canton blev det ändrade planer då de rekommenderade att inte göra en box till deras in ceiling speakers så det blev en lättare väg för mig. (2017-06-12 09:47:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första skivan
Första takskivan på väg upp. Fick lånat en gipslift och tillsammans med hjälp från familjen gick denna del av projektet ganska smidigt! (2017-06-12 09:49:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
En bit på vägen. (2017-06-13 08:23:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Spackling
Så var taket på plats och hålen för spottar och högtalare är gjorda. Nu är det spackling som gäller innan det är dags att måla taket svart. Därefter får väggarna en sista strykning av färg också. (2017-06-13 08:26:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak spacklas
(2017-06-13 08:28:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mönster
Här ser man tydligare mönstret vi valde för taket. Varannan rad har skarv i mitten av rummet och varannan har var sin skarv på sidorna. Blev lite mer spill på detta viset men vi tyckte det skulle passa in snyggast. Ska bli skoj att se hur rummet kommer upplevas när detta blir svart. (2017-06-13 08:30:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fönster
Karmen till fönstret har fått en första strykning av samma nyans som väggarna. Lät den vara vit till att börja med men tycker det blev snyggare på detta vis. Själva fönstret behåller vi nog vit, ger lite av en inramning. (2017-06-13 08:32:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Måla Tak
Spacklingen avklarad och dags att ta fram den svarta färgen igen. Bilden tagen efter första strykningen, totalt blev det 3 strykningar efter att den hade grundats en gång. Blev väldigt nöjd med resultatet. Var "orolig" att med så mörkt tak känslan av att " taket hänger över sig" skulle infinna sig men tycker inte det blev så alls.
När taket var färdigmålat blev det även en avslutande runda med färg på väggarna.
Nästa steg blir fokus på golv... (2017-06-19 09:32:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Leverans från posten:)
Alltid lika roligt med paket. Just innan helgen dök denna ner i "lådan". Min förra fräs hade gjort sitt, den gick sönder när jag fräste ramen för duken och sista biten fick jag lösa för hand.
Denna är lite mindre och smidigare än min förra och byggkvalitet är som natt och dag så jag hoppas den kommer fungera bra många år framöver. Inte så speciellt mycket som den behövs till nu i detta rum men blir nog lite frästa kanter i mediahyllan, och börjat fundera på att bygga något till center högtalaren sen där kanske denna kan användas också.
Att fräsa skyltar har jag gjort ett par gånger tidigare och tycker det blir rätt fräckt så kanske man kan fräsa en bio skyllt till rummet i ett senare skede också. (2017-06-19 09:38:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golv startat
Han inte med att få en bild på början av golvet men under detta har det lagts en slags fiberduk för att dämpa eventuella ljud från denna matta som sedan parketten ska läggas på. (2017-06-24 11:12:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golv på G
Första brädorna på plats. Då golvet läggs på en "plastmatta" som ger ventilation under blir det en höjdskillnad jämfört med rummet utanför där det ligger parkett direkt mot plattan. Golvet utanför har legat så i över 25 år men ser inte ut att tagit någon skada men ville ändå ha det nya på detta sätt. (2017-06-24 11:09:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Snart där
Inte många brädor kvar innan golvet är på plats. Skoj att se hur rummet får en varmare känsla för varje rad som läggs. (2017-06-24 11:14:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Done
Sista biten på plats och rummet känns mycket trevligare att vistas i direkt. (2017-06-24 11:16:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golvlister
Det blir ventilerade golvlister, tyvärr kunde jag inte hitta obehandlade så det fick bli vita och fram med slipen och rugga upp ytan lite (2017-06-24 11:18:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första strykningen
Ser ju nästan ut som man tagit samma färg som golvplanken men de målas med samma kulör som väggarna, fast färg för snickeri. (2017-06-24 11:19:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mer penslande
Dörrkarmen har fått sig lite färg. Här målade jag bara insidan grå, tanken var att ha den grå och utsidan vit men efter att testat det blev det sen att måla allt grått då det inte blev riktigt så som jag hade föreställt mig. (2017-06-24 11:21:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Taklister
Färdigmålade och väntar på uppsättning. (2017-06-24 11:23:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dörrtröskel
Testpassar för att se hur det blir. Tänkte först köra ek men hittade inte rätt dimensioner och priserna stack iväg så testar göra en egen som ska betsas. (2017-06-24 11:23:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tröskel
Fick premiertesta min nya fräs och blev positivt överraskad hur den var att jobba med. Fräs rundade kanter, betsat och väntar på att lackas. (2017-06-24 11:26:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dags att sätta lister
Börjar med golvet (2017-06-24 11:30:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Smidigt arbete
Denna underlättar arbetet en del. Det jobbigaste blev att ta ut och in listerna för varje gång de skulle kapas till. Listerna var för långa för att göra det smidigt i rummet. (2017-06-24 11:31:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

På G
Börjar likna något. Gått i funderingar om listen mot svarta väggen skulle vara grå eller svart, slutade med att hålla den grå som de andra. (2017-06-24 11:34:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bakre delen
Snart klart (2017-06-24 11:35:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Golvlister klart
Blev bra. I dörröppningen skymtar dörrsockeln också som kom upp i samma veva. Fick inte riktigt samma färg på den som golvet men tycker det blev bra ändå. (2017-06-24 11:36:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

El
Leverans med eluttag mm har nu kommit. Blev uttag i antracit för att matcha in de mörkare färgerna i rummet.
Hoppas man kan få över elektrikern snart så man får lite el i rummet igen :) (2017-06-25 10:24:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Kvällsprojekt
Lödning, inget man är en fena på men med lite tålamod ska det nog gå vägen tillslut. Ska bli lite "mysbelysning" i rummet. Bilder på resultatet får komma längre fram. (2017-06-26 19:20:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Installation
Dags att tjuvstarta installationen lite med att få upp de fyra takhögtalarna för Atmos. Köptes in för några månader sedan och har sedan dess fått stå i sina kartonger så ska bli spännande att höra hur de låter sen. (2017-06-27 19:34:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


(2017-06-27 19:37:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

First done, three to go
Då var första på plats. De mindre hålen i taket är för spottarna som jag hoppas på kommer upp i veckan. Även taklisterna har hittat upp nu, saker börjar falla på plats! (2017-06-27 19:37:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belysning i nisch
Båda nischerna har fått sin belysning nu. Nästa del blir att klä insidan med plattor som just nu målas.
(2017-06-30 18:53:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belysning
Taget mitt i elektrikerns arbete, nu är belysningen snart på plats=) (2017-06-30 18:56:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vägguttag
Är nu inkopplade, äntligen ingen sladd som behöver dras in från annat rum.
Blev riktigt bra med dessa i antracit. Lite grå i tonen men utan ljus rakt mot dem ser de svarta ut och smälter in bra mot frontväggen. (2017-06-30 18:58:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Duk uppe
Som man längtat efter att få hänga upp denna duk som man kom över av en slump.
Belysning och all el inkopplad i rummet nu också.
De tre främre går på en enskild slinga medan de andra i rummet har en separat slinga och alla är dimmbara.
Den svarta frontväggen blev om möjligt ännu svartare när den vita duken kom upp som kontrast. (2017-06-30 19:00:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Hyllor på G
Börjat med hyllorna för mediaskåpet. Dessa fyra blir monterade så det går att dra ut dem för att kunna komma åt baksidan av teknikdelarna enklare. Ska kompletteras med ett par till hyllor som blir fasta också.
Kommer att betsa eller måla hyllplanen (inte helt bestämt mig ännu) och det kommer sättas en "läpp" på framsidan av varje hyllpan också. (2017-06-30 19:04:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Väggfäste
Valde att köra med originalfästena. Dyrare än jag hade önskat men man kan inte klaga på kvalitet och packningen av dessa, risken för en transportskada känns minimal med en sådan packning. Även högtalarna kom levererade mycket bra förpackade kan jag tillägga. (2017-07-03 09:55:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Nischer
Då var det dags att få nischerna klara. Ska kläs med "skifferliknande plattor" gjorda av gips. Surroundhögtalarna ska in också, och då "skiffrets" yta är ojämt startar jag med att placera ut väggfästena för högtalarna först. (2017-07-03 09:52:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skiffer
Första nischen inklädd nu, riktigt nöjd med hur det blir även om det ur ett akustiskt perspektiv kanske finns bättre lösningar. Börjar bli dags att koppla ur surroundhögtalarna från vardagsrummet som fått agera frontar ett tag. Frontarna har också kommit på plats som man ser i hörnet av bilden, dessa har bara vait provisoriskt inkopplade ett kort tag och kört lite musik med så det ska bli spännande att höra hur hela systemet kommer låta ihop sen. (2017-07-03 10:09:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Hyllplan
Det slutade med att betsen fick komma fram på dessa. Siktar på att få upp dem i dagarna och kommer att behöva komplettera med 2 till hyllplan inom kort men mer virke behövs först.
Inte riktigt löst hur jag vill ha fronten på hyllorna ännu, får se om man kan förverkliga en ide man har tuggat på i huvudet ett tag nu (blir ju inte alltid som man tänkt sig när man väll ser det klart). (2017-07-03 10:12:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testfitting
Testar placeringen på de färdiga hyllpanen i mediahörnan. kabelhanteringen i skåpet har snyggast till nu också. (2017-07-10 10:19:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bananas
sladdarna ligger redo för att testkopplas in i receivern nu. Synd man inte har en receiver som klarar att koppla in allt ännu men ibland får man vänta på något gott=) (2017-07-10 10:21:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sminkat
Tyckte det skulle se lite trevligare ut med kabelstrumpor istället för bara sladden kommande ut ur väggen. Så här blev lösningen för frontar och center. (2017-07-10 10:23:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belyst Nisch
Sidosurround högtalarna har kommit på plats i nischerna nu också. Även här blev det kabelstrumpa på sladdarna vilket inte syns så bra just i denna bild dock. Belysningen sköts av en ledlist som sitter högst upp inne i vardera nisch och styrs via fjärrkontroll, sammankopplat inne i mediaskåpet. (2017-07-10 10:25:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Smygpremier!
Suget att testa den nya (för mig) duken blev för stor så i helgen kopplades systemet in lite provisoriskt. Projektorn sattes på ett lågt bord och ett par fåtöljer sattes in provisoriskt.
Gjorde en snabb kalibrering med micken till receiver och sen kördes första skivan i lagom till sonens lördagsmys. Smygpremier filmen fick bli Lego Movie.
Riktigt skoj att se resultatet på allt som gjorts här. Blev en häftig känsla att sitta och titta på en stor bild och ljudet lät bra mycket bättre än jag hade förväntat mig med ett så kalt rum än så länge.
Bilden tagen med mobilen utan att stanna filmen. Tycker resultatet blev helt okey här! Men när rummet är färdigt och projektorn är hängd i taket tänkte jag ge mig på inställningarna och se om man kan få till det ännu bättre. (2017-07-10 10:36:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Nedmontering
En hel del jobb har legat till grunden att det varit dåligt med uppdateringar här senaste tiden. Lovar det kommer komma mer snart igen när man närmar sig lite sommarsemester!
Monterade ned vårt 5.1 system vi använt i vardagsrummet senaste åren. Varigt riktigt nöjd med detta relativt kompakta system från Infinity men passar inte in i en kommande ommöblering av vardagsrummet så de kommer tyvärr att säljas i nära framtid. Fram till dess kopplar jag in 2 av satelliterna som bakre högtalare för ett 7.1 system i projekt-rummet. (2017-07-17 09:46:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bakre delen
Av rummet. Provisoriskt fick vinylskivor åka ned för att samtidigt bli ett lämpligt bord för Infinity högtalarna som kopplats in för att testa 7.1 istället för 5.1
Fördraget för detta innan väggen gjordes och tanken är nog att införskaffa två till högtalare i samma serie som resterande i rummet och väggmontera dessa på bakre väggen i framtiden.
Efter att haft olika ljudsystem i vardagsrummet senaste 5 åren blev ljudet minst sagts en besvikelse när infinity systemet kopplades ur nu. Med nya möbleringen blir det knepigt att få till det snyggt så överväger om man ska testa en ljudlimpa där uppe när allt är klart. (2017-07-17 09:55:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Uppdatering
Ganska lång tid sedan det blev en uppdatering här inne nu. Projektet har inte stått still men mycket jobb har bromsat framfarten en hel del senaste tiden men kommande veckor ser lugnare ut och jag hoppas hinna med att få till en del detaljer.
Ett paket med en mätmick kom hem i lådan i veckan och ser fram emot att läsa på och lära mig lite mer om detta ämne och få fram lite grafer på rummet. Kommer ge mig på att bygga några enklare ljudabsorbenter som förhoppningsvis ska kunna hjälpa ljudet i rummet också. Mer bilder och info kommer inom kort! (2017-08-06 23:04:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ingång
Dags för lite uppdatering på vad som hänt senaste tiden! Så här ser det nu ut när man öppnar dörren och kliver in i rummet. Fortfarande en del saker kvar som ska göras men det har hunnits med några filmer (livsfarligt att koppla in innan allt är klart =P ) (2017-08-14 00:41:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Bakre väggen
Infinity högtalarna från tidigare anläggningen i vardagsrummet fick delvis kopplas in här nere för 7.1. Tänkte nog sälja detta system sen och uppdatera med 2 till i samma serie som resterande. (2017-08-14 00:43:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Q Acoustics
Står för resten av högtalarna i rummet. Gillade utseendet på dem och nöjd med ljudet de levererar. Här en bild på sidohögtalaren. (2017-08-14 00:46:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vy framifrån
Fick napp på en soffa som passade in bra i rummet och som man sitter bekvämt i. Barnens bord fick också flytta in så länge för att ha lite plats för tilltugg under filmtittande.
Proppskåpet lyser med sin saknade lucka och dörren skymtar i bild som ej fått färg på sig ännu, två av sakerna jag hoppas få fixat närmsta tiden. (2017-08-14 00:48:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Recliner
Fantastisk att ha när ryggen bråkar, tyvärr bara på sidorna dock. (2017-08-14 00:52:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belyst Nisch
(2017-08-14 00:54:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Främre väggen.
Dimmbara ledspottar, här i nerdimmat läge.
Centern som till en början stod på golvet i väntan på att bygga ett stativ fick ett provisoriskt stativ av lite spillbitar. Gjorde markant skillnad att flytta upp den från golvet. Stativet ska bli lite högre och lite vinklad är tanken. (2017-08-14 00:55:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vy bakifrån
Känner att projektet har format sig ganska bra utefter tanken man hade innan det startade, bortsatt från att tanken med ett kombinerat gästrum lite har spruckit. Fortfarande en del kvar att göra men målet känns hyfsat nära nu. I alla fall gällande själva rummet. Utrustningsmässigt finns det en del kvar på önskelistan men kommer första uppdatera vartefter. Närmst står nog en ny receiver som klarar av Atmos, gärna en Marantz som var mitt första steg in i biovärlden en gång i tiden.
En projektor med annat zoom omfång skulle också sitta bra så man kan få bak projektorn lite till i rummet. (2017-08-14 01:00:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Center stativ
Dags att ta ta tag i centern som ska få ett stativ att stå på. (2017-08-16 20:51:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Passning
Topp och bottenplattan fick frästa kanter och här är det dags att sätta ihop det hela. Hade tänkt bygga detta i ek först men blev lite osäker och tänkte det kunde kanske bli snyggt i samma svarta som frontväggen så vi sparar ek bitarna till något senare. (2017-08-16 20:53:01) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test i rummet
Högtalaren försvann visst i bakgrunden i denna bild. (2017-08-16 20:55:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Redo
Allt målat med samma färg som frontväggen. Blev nöjd med resultatet, möjligen skulle jag lagt en lite större vinkel på toppskivan (ser rak ut i bilden men den är vinklad lite för att få centern vinklad en aning uppåt) (2017-08-16 20:56:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fötter
Försedd med 4 fötter som passade in bra. Bottenplattan är fräst i underkant så som topplattan är fräst i överkant. (2017-08-16 20:58:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dörr målas
Dags att ta tag i dörren. Insidan ska slipas, målas i rummets gråa ton och de gröna spegellisterna tänkte jag måla svart. (2017-08-21 13:50:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Utsidan
Tidigare insidan till rummet men vände dörren under projektets gång. Börjat skrapa av vävtapet som satt på. Tog sedan hjälp av en ångmaskin för att skrapa av kvarvarande papp innan allt slipades till inför målning. Denna sida blir vit. (2017-08-21 13:51:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första strykningen
Då vi har fyrbenta familjemedlemmar som ej är välkomna in i detta rum kändes det tryggast att få upp dörren inför natten. Här är den målad första strykningen, en till omgång ska nog bli bra, sen måla de svarta detaljerna. (2017-08-21 13:53:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dörr klar
Färdigmålat och tycker det blev kanon, smälter in i rummet på ett bra sätt. Funderingar kring att uppdatera beslaget till något fräschare men får nog vara så här ett tag då det finns 4 dörrar till på andra sidan som hade missmatchats om man inte byter alla samtidigt. (2017-08-22 10:40:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Receiver byte
Ett tag sedan man uppdaterade här senast. Några små saker har gjorts och en del elektronik har uppdaterats nu. Börjar få till det så som planen var från start och denna receiver har nu spelats med i ungefär 2 månader och är väldigt nöjd med den! (2017-10-21 12:15:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

7.1.4
Nyligen hittade dessa också in så nu är det äntligen igång med 7.1.4 i rummet.
Emotiva blev kopplad till frontarna och Marantz får ta hand om resten. (2017-10-21 12:19:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Updates
Verkar matcha bra tillsammans tycker jag. Ganska nöjd med ljudet innan men nu kommer man åt Atmos också vilket var en av de stora anledningarna till bytet.
Bytte även ut blu-ray spelaren till en Xbox One S för att kunna spela upp 4k filmer dock inte hunnit med att testa det ännu.
Får nog ta tag i ett sista ryck med rummet snart också, lucka för proppskåpet kvar och absorbenter ska hängas upp istället för stå lutade mot väggen. Svårt att ta sig tid till det när man så lätt fastnar i soffan till musik eller en av många filmer man samlat på sig under byggets gång och "sparat tills projektet blir klart" istället för att se i vardagsrummet. (2017-10-21 12:22:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (9.50) (baserat på 15 st)  Visa lista
Unregisteredecc11926    2018-01-17 14:53:27
Michael Olsson    2017-10-22 08:13:10
Luppen    2017-08-25 15:36:31
ssoep    2017-08-19 22:11:24
Unregisteredff677e81    2017-08-16 23:31:50
Thomas_S    2017-08-14 16:45:39
fredda    2017-08-14 09:39:30
Bubben141    2017-08-14 08:44:06
Unregistered5e347b4c    2017-06-25 13:03:52
kongo_fw    2017-06-25 09:41:23
Unregistered4317c950    2017-06-24 23:24:29
farna    2017-05-21 00:43:36
snokke    2017-05-17 10:38:10
Erik_N    2017-05-11 20:04:56
stef86    2017-03-09 21:25:03
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
kokeaa   2017-08-17 21:37:04 Anmäl

Trevligt centerstativ du gjorde, jag har nästan liknande hemmagjord också! :) Älskar kontrasten från dom lila högtalarkablarna! :D

 

Jasså =) du får komma upp med lite fler bilder så man kan kika hur ditt ser ut också, nu är man ju nyfiken efter ommålningen :) Hehe, ja jag tycker de passar in bra också, svårt att dölja sladden hela vägen så kändes som det bästa blev att göra de extra synliga istället. Kabelstrumpan kostade inte många kronor från kina heller. 

FinnSmirre   2017-08-17 00:15:50 Anmäl
Trevligt centerstativ du gjorde, jag har nästan liknande hemmagjord också! :) Älskar kontrasten från dom lila högtalarkablarna! :D
Unregisteredff677e81   2017-08-16 23:31:33 Anmäl
fint har ännu ej ljus satt mitt klart tror de blir philips hue list
kokeaa   2017-08-16 20:40:46 Anmäl

Tackar

Ser riktigt bra ut, snygga nischer.

 

Skoj att höra en som är nöjd med sin Marantz. Tror det kommer kunna göra ett bra lyft i min blygsamma setup också, ångrar att man både av sin äldre för ett par år sedan men den hade några år på nacken.

Idag kör jag med en Sony STR-DN1050 som receiver och högtalarna är Q Acoustics 3000 serie. I taket har jag satt 4 inceilling Canton som ska stå för Atmos höjdkanaler när man har en förstärkare som klarar av det. 

I elektonikväg i övrigt är projektorn Epson EH-TW5300 som jag är nöjd med bildmässigt men hade önskat den gick att flytta bak längre i rummet. 

Sony Blu-ray spelare (osäker på modell), ATV4 för Netflix mm och ett äldre xbox 360 som knappt används. Funderar på en 4k spelare för framtiden då en del filmer endast släpps med atmos ljudspår i 4k, kanske en Xbox one S då den verkar billig och en spelkonsol "ingår" men samtidigt går funderingarna på en "ren" 4k spelare istället. Får se var det slutar med den biten =)

Att välja Marantz som hjärta i anläggningen är mycket trevligt. Jag kör en SR7010 sedan nov 2016. Ger otroligt bra ljud. Då har fått till ett riktigt trevligt biorum som andas mer rum än biogrotta. Härliga färgval och snygga detaljer.

Vad kör du för elektronik och högtalare nu? Jag såg inte detaljerna när jag skrollade igenom galleriet?

Bra jobbat så här långt!

 

Tack, Skoj att höra att det blev bra med färgen även för dig. Jag är supernöjd med den här i rummet också!

Ser riktigt bra ut nu hos dig! Måste också tacka för färgkoden, blev riktigt bra i mitt vardagsrum! :)

 

Tack så mycket =) 

Supersnyggt!

Thomas_S   2017-08-14 16:46:12 Anmäl

Supersnyggt!

FinnSmirre   2017-08-14 16:28:16 Anmäl
Ser riktigt bra ut nu hos dig! Måste också tacka för färgkoden, blev riktigt bra i mitt vardagsrum! :)
Schonning   2017-08-14 09:15:36 Anmäl
Att välja Marantz som hjärta i anläggningen är mycket trevligt. Jag kör en SR7010 sedan nov 2016. Ger otroligt bra ljud. Då har fått till ett riktigt trevligt biorum som andas mer rum än biogrotta. Härliga färgval och snygga detaljer.

Vad kör du för elektronik och högtalare nu? Jag såg inte detaljerna när jag skrollade igenom galleriet?

Bra jobbat så här långt!
Bubben141   2017-08-14 08:45:00 Anmäl
Ser riktigt bra ut, snygga nischer.
kokeaa   2017-08-14 00:38:28 Anmäl

Vilken minidsp blev det?

Det blev deras mätmick UMIK-1.

 

Vad är det för banankontakter du använder?

 

Monster heter banankontakterna

Unregistered0a7c95b6   2017-08-08 18:48:21 Anmäl
Vad är det för banankontakter du använder?
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.