Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos kokeaa
Medlem sedan: 2008-01-17
Senaste uppdatering: 2017-06-19 09:42:23
 Har 74 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 10 inlägg i forumet
 kokeaas forumprofil
 Galleri (74)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (0)  Mina omdömen  Poäng
Biorum/gästrum byggbilder  Hembiobyggbilder
Viktat medelbetyg:  (8.80) (baserat på 4 st)      7286 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album
Album från kokeaa:

Hösten-16

Vi flyttade in i vår villa för nästan tre år sedan och ett rum i källaren har stått oanvänt. I baktanken har det funnits att det skulle kunna bli ett bio rum men andra projekt har parkerat den idén på hyllan. Nu har jag tröttnat på högtalare och projektor i vardagsrumet där jag egentligen inte ens vill ha en tv så planering för att flytta ned allt har startat. Efter förhandling med regeringen stod det klart att det fanns tre kompromisser som behövdes ta i beakning…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Före
Ingång till rummet i högra hörnet av bilden, ett proppskåp på "bakväggen" och finns två källarfönster på andra långväggen (2016-12-03 13:26:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Före
Vy från "bakväggen", rummet har en vägg som delar av rummet i nuläget som ska rivas. (2016-12-03 13:29:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Rivning startad
Golvet och lister har börjat rivas, en tydligare bild på de två fönstren i rummet också. Under laminatgolvet låg en vit foam och under den var det utrullat en blå plastrulle på betongplattan inte optimalt. Lika så var ytterväggen vid fönstrens igenbyggt med en innervägg, träreglar var satta direkt mot ytterväggen och lika så isolering. Tanken är att bygga upp en ny innervägg här men med en luftspalt bakom och ventilation så det kan andas. (2016-12-03 13:32:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skissar
Rummet har nu blivit en betongbunker - endast taket som kvarstår att rivas. Börjat skissa och räkna på utformningen av det färdiga resultatet. Som ni ser blev det papper och penna framför datorprogrammen då jag aldrig fick till det som jag ville. En hel del att tänka på blir det, just nu går funderingarna mest kring hur väggarna ska byggas, men även en del tankar kring placering av högtalarna. Framför allt fronternas placering i avstånd till sidoväggarna som i sin tur bestämmer storleken på duken och projektorns placering. Soffan är vår nuvarande i vardagsrummet, inte helt nöjd med den men ev åker den ner till en början. (2016-12-27 00:32:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mellanväggen riven
Mellanväggen till "garderoben" är väck och rummet växte en del. Hade önskat jag hade lite mer på bredden att jobba med men inte mycket att göra åt. Taket nästa projekt. (2016-12-27 12:26:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Taket bestod av Tretex skivor, här är första riven och bakom det syns råspont. Nu går funderingarna på om allt ska väck eller om jag kan låta råsponten vara kvar och endast bryta upp några kanaler för att få in isolering och dragning av sladdar till projektorn samt såga upp några hål för takhögtalarna. Lutar åt det första att riva det hela för att få full kontroll på isoleringen mm men det andra tidsbesparande alternativet är ganska lockande just nu. (2016-12-27 12:33:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mer tak
Ett tag sen det kom ut en bild men projektet fortgår. Här är halva taket nere, blev ordentligt många säckar med gammal isolering och tog sin tid men ändå nöjd med att valt den vägen, nu har man mer koll på hur det ser ut över taket med sladdar/rör osv, lite enklare att göra redo för takhögtalarna sen också. (2017-02-18 12:39:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Del 2
Del två av projektet dags att ta fart. Taket helt rivet och gamla isoleringen bortplockad (24 välfyllda svarta säckar blev det med endast isolering). Lite reglar köpta och väntar på att byggas upp nu. Införskaffat 4st takhögtalare till atmos nu också.
Dags att gå igenom ritningen en gång till innan det är dags att regla vägg och få hit en rörmokare för att flytta elementet. Går lite långsammare än jag hade önskat men kroppen tillåter inte mer just nu. (2017-02-18 12:43:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Reglas
Har börjat reglas för högerväggen och några delar som varit "funderingar" har nu blivit lite klarare. Bl.a. hur jag ska göra med radiator (fanns inget i rummet men som ni ser på bilden har det funnits nån gång i tiden och rören finns kvar). Valde också efter en hel del funderingar att bygga in en nisch i sidoväggen, kommer göra likadant på andra sidan, dock blir den inte lika djup där. Tror det kan bli snyggt samtidigt som största anledningen var för att inte ha sidohögtalarna stickandes ut lika mycket. Svårt att se på bilden kanske, men bygger väggen med en luftspalt bakom vilket tar värdefulla cm på bredden av rummet, med högtalaren i nischen kommer den in ca 145mm .
Även fått till en bra plan i bakre högra hörnet i rummet (höger här i bild), där det blir en hylla för elektroniken mm som tidigare var tänkt i mitten av bakre väggen. På detta sätt känns det nog trevligare att komma in i rummet och ventilationen blir enklare att få till på ett bra sätt, nackdelen är att rummets bakre hörn inte kommer bli symmetriska längre. (2017-02-26 16:34:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Vänstra väggen
Vänster vägg börjar ta form (2017-03-08 11:36:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mera reglar
Vänster vägg börjar ta form och lite kabeldragning har också påbörjats. (2017-03-18 21:57:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Höger vägg
Även höger vägg har det hänt lite på. Rörmokaren har varit på ett besök och en del kabelkanaler har börjat dras. (2017-03-18 22:01:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Blivande frontvägg
Reglats och uttag på plats på frontväggen (2017-03-18 22:04:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ingång
Vy från ingången till rummet. Längst in i hörnan är tanken att teknikprylarna får husera. På bakre väggen har det kommit upp lite reglar och en ram runt elcentralen har börjat ta form. (2017-03-18 22:10:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Uttag Strömbrytare
Senaste veckan har det mest jobbats med att dra flex rör för el / högtalare så inte så mycket har sett ut att hände i själva rummet men det börjar ta form.Börjar bli dags att ta hit elektrikern för att dra elen. Då centralen finns i rummet kändes det lika bra att dra några egna grupper för rummet. Om det är overkill eller inte vet jag inte men det lär inte skada och det blir smidigast så. (2017-03-25 13:58:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Kopplingsdosa taklampa
Blev en ny kopplingsdosa för taklampan också, sladdarna här ska också gås igenom av elektrikern. Kommer nog inte ha en taklampa just här nu men bra att ha om rummet görs om till sovrum i framtiden. (2017-03-25 14:05:42) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sladdboet
Det börjar bli en hel del rör att hålla koll på. Tänkt att bli ett skåp för elektroniken här inne. Lite fler sladdar (bl.a. för atmos tak ska dras in innan det snyggas upp lite. (2017-03-25 14:07:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skiss
Ett hopp sen senaste uppdateringen. Haft en del annat att stå i och en del småsaker som fixats med i projektet - bl.a. skissat upp lite hur väggarna ser ut, man glömmer ju snabbt när gipset kommer på plats så småningom. (2017-04-09 21:57:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dörren flyttad
Dörren öppnades in i rummet, inget som man tänkt på tidigare men nu kändes det som en öppning ut från rummet kändes bättre så det blev till att flytta den. Nu gick det inte riktigt så smidigt som jag hade hoppats på då karmen inte bara skulle vändas utan även flyttas ca 25cm för att lira med andra sidan av väggen som ni ser på bild. Blev en del modifikationer och projektet tog ganska mycket mer tid än jag hade tänkt mig men jag blev nöjd med resultatet. Dörren ska senare få sig lite kärlek så den passar in och foder mm ska fixas men det får komma lite längre fram. (2017-04-09 22:00:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sidovägg
Vänstra sidoväggen har fått en del isolering och passade på att sätta lite gips mellan bjälklaget med förhoppning att det kanske dämpar lite spridning av ljud vidare till nästa rum bakom väggen. (2017-04-09 22:09:12) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första högtalaren
Sist men inte minst får jag bjuda på en bild av första högtalare som har letat sig in i rummet. Får hoppas att den blir utbytt mot annat längre fram men denna fungerar alldeles ypperligt som "byggradio" med blåtand kan man lämna mobilen utanför och slippa damma ner den också. (2017-04-09 22:12:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skivor
Påskledighet och passade på att få hem lite skivmaterial, ser fram emot att få upp det så det börjar likna ett rum. (2017-04-19 23:29:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Skiss
Passade även på att lära mig lite i ett datorprogram under påsk så man kunde skissa upp planen för rummet digitalt. (2017-04-19 23:31:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

El draget
Haft besök av elektrikern och fått draget en hel del. Nu kan skivorna sättas upp och projektet fortsätta. Nästa gång elektrikern tittar in för att koppla in allt ser rummet förhoppningsvis helt annorlunda ut. (2017-04-26 11:41:26) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första skivorna på plats
Nu börjar rummet växa fram (2017-04-26 09:23:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fräsning
De nya elementrören sattes i position med en metallmall. Fick fräsa lite i skivan som skulle på så den hamnade jämt med resterande skivor. (2017-04-26 09:25:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Frontväggen
Här har vi den framtida vyn mot frontväggen, nästan klart med osb nu. (2017-04-26 09:28:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testdragning
Med OSB uppe gjordes en testdragning av högtalarsladdar i vp rören innan gips började sättas. (2017-04-26 09:30:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Gips
Första skivan på plats, bara resten av väggarna kvar! (2017-04-26 11:36:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Gips
Fler skivor som kommit upp. Går snabbare att få upp än osb och gipsskruvdragaren spar mycket tid. Skivorna är för tunga för mig att lyfta så är beroende av hjälp i denna fas av arbetet. (2017-04-26 11:38:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Leverans
Alltid roligt att få hem paket och inför helgen dök högtalarsladdarna upp. (2017-05-02 09:19:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Uttag för strömbrytare
Planen var först att bygga en box runt rummet med spottar i men efter mer tänkande blev det ändrat och kör infällda spottar i taket utan box. Blir en dimmer för lamporna längst fram, en för resterande spottar och en för taklampa i mitten av rummet som troligen inte kommer användas nu men bra att ha för framtiden. (2017-05-02 09:21:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåpet
Börjar ta form. Eftersom jag inte kan komma åt bakom är tanken att ha hyllplan monterade på expansionsbeslag så varje hyllplan går att dra ut och på så sätt kunna komma åt att koppla om lättare. Därav de extra reglarna i sidorna av skåpet. Längst ner blir tre eluttag, varje på varsin grupp, två 10a och en 16a. (2017-05-02 09:25:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Sista bitarna gips
Gipsningen av väggar och mediaskåp börjar bli klara nu. Snart dags för spackel/slipningsfasen av projektet. VP rör för atmos är fortfarande ej indraget i skåpet men tror allt övrigt är draget. Ska bara snyggas till lite också. (2017-05-02 09:28:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Höger vägg
Gipsad och väntar på spackel. Frun i huset är iväg och kollar på färger. Blir nog en svart frontvägg och svart tak medan de andra tre väggarna troligen kommer gå i någon grå ton.
Skönt det rör på sig och man har varit lite bortskämd med några långhelger senaste tiden så man kunnat lägga lite extra tid här nere. (2017-05-02 09:31:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Färg
Projektet är just nu inne i spacklingsfasen. Under tiden går funderingarna kring färgsättningen. Några småprover på kulörer som övervägs för tre av väggarna. Blir till att krympa ned alternativen och sen provmåla lite. Ute efter en så ljus färg som möjligt men som ändå håller sig väldigt mörk när det är movie time. Frontväggen blir svart och taket likaså. (2017-05-10 09:04:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Damm
I den här har en del av helgen spenderats. Lite tungt för lungorna att andas i men utan den hade man fått i sig en hel del av spackeldammet. (2017-05-15 00:46:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test färg
Sonen var glad som fick vara med och rolla. Här grundas tre spillbitar gips som sen ska målas med testfärgerna. (2017-05-15 00:48:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test färg
Två olika nyanser av grått som frun fick med sig hem i början av veckan. Det lutar åt den mörkare av dem även om vi båda tyckte den ljusare också var ganska trevlig. (2017-05-15 00:51:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak/front
Sista testbiten att måla blir färgen vi tänkte ha i tak och på främre väggen i rummet (bild väggen). (2017-05-15 00:53:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Provbitar
De tre provbitarna bredvid varandra. Den svarta blev riktigt svart och den mörka gråa kändes plötsligt inte lika mörk längre. Vi siktar nog in oss på de två högra färgerna för rummet och ger nog rummet lite färgklickar genom textil mm sen.

Spacklingen går framåt och man är otålig med att komma till att börja måla nu. Inte känts som det hänt något i rummet att dela med sig av sen man började spackla men kommer mer så fort det syns att det händer något. (2017-05-15 00:54:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Färdig spacklat
Sista bilden innan rummet får lite färg. Hoppas på att spacklingen håller måttet nu =) (2017-05-20 12:42:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grundat
Valde att grunda väggarna först för att inte få så sugande ytor när man kör med "riktiga färgen" (2017-05-20 12:47:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Test
Började med att testa färgen inne i det kommande mediaskåpet. VP rören är fortfarande längre än de ska vara, inte helt bestämt mig för hur jag vill ha det i skåpet ännu. Ska också dras några till för atmos bl.a. (2017-05-20 12:44:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Lets roll!
Då var det dags! (2017-05-20 12:48:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första strykningen
Alldeles nymålat när bilden togs så var lite flammigt. Blev riktigt nöjd med nyansen. Lite ljusare än på bilden i verkligheten med ljus på och blir riktigt mörk när man sänker belysningen. (2017-05-20 12:49:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Dukköp
Tanken var att gå på en rampsänd duk i framtiden, och för att hålla utgifterna under kontroll (och för nyfikenheten på ett sidoprojekt) starta med en DIY duk.
I veckan sprang man dock på en begagnad duk i fint skick till ett bra pris och kunde inte låta bli att göra en affär. Drygt 100" blir det och det är nog max storleken jag kan få till i detta rum utan att behöva kompromissa med placeringen av frontarna sen. Bortsatt från en ny receiver som klarar atmos tror jag det mesta är inköpt nu. Ifs går tankarna lite kring projektorn. Har idag en Epson EH-TW5300 som vi varit nöjda med i vardagsrummet men den kastar en stor bild från kort distans vilket gör att jag inte kan placera den längst bak i rummet som jag hade önskat. Den saknar också lens shift vilket jag helt missade när vi gick på vårt första projektorköp. Håller ett litet öga på begagnatmarknaden men det blir nog att starta med denna och uppdatera i framtiden. Har ni några bra tips på projektorer värt att överväga lämna gärna en kommentar. Vad vi är ute efter är en som fungerar bra till ett ljuskontrollerat rum, kan skjuta 100-110" på runt 5-5,5m och gärna ha 3D. Svart är också att föredra men inte helt avgörande. Tror det blir svårt att övertyga andra halvan om en ny projektor för mer än 7-8k så i runda svängar i den prisbilden, ny eller begagnad. (2017-05-20 12:52:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Strykningar
Några av de täcklock som ska upp har fått lite färg, här är efter första strykningen, 2 till har gjorts nu och funderar på om de ska spreyas med matlack för en hållbarare yta eller låtas vara som de är. (2017-05-27 01:07:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåp
Andra strykningen gjord på väggarna och här i skåpet. Snart dags att ta tag i kabelhanteringen här inne. (2017-05-27 01:10:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Frontvägg
Även denna har fått sig lite färg, väggen verkligen slukade ljuset i rummet när färgen kom på. (2017-05-27 01:12:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grå ton
Ganska bra bild för att få en uppfattning om hur den gråa färgen mörknar snabbt när ljuset inte faller direkt mot den. (2017-05-27 01:15:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Projekt på G
En röd dag mitt i veckan satt inte alls fel. I det bra vädret fick det bli till att börja med dessa brädor som ska upp på frontväggen sen, mer om det kommer längre fram. (2017-05-27 01:17:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Ram
Brädorna har nu byggts till en ram, kommer sitta bakom duken, kanterna in mot väggen är frästa för att få ett spå att montera en ledlist runt duken.
(2017-05-31 10:29:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

VP dragning
Närmar mig det sista av dragningarna av vp-rör i projektet, skönt! Detta är rulle nr 6 som används, alltså +250m vp rör draget redan i rummet. (2017-05-31 10:30:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Grym hålborr
Har blivit en del hål borrade under projektets gång slitit ut en del hållborrar och köpte denna nyligen. Helt fantastisk, självdragande och gör hål på nolltid jämfört med de andra jag har använt, kan starkt rekommendera dessa, ångrar bara att man inte kom över en sådan tidigare! (2017-05-31 10:32:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mätningar
Projektorn har varit nere en runda i rummet för att mäta ut vart den ska sättas i framtiden, han inte få med bilder på det men blev en bild när det markerats ut lite vinklar för position av högtalare och sittplatserna. (2017-05-31 10:34:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testhäng
Han även med att testhänga duken under helgen. Ramen jag byggde sitter uppe på väggen bakom duken och duken är upphängd på den ramen, en högtalare letade sig in för att få en bättre bild av hur det kommer se ut.
Det kliar i fingrarna att få projektet klart och slå på första filmen när man får smaka på hur det kommer bli men en hel del saker kvar som ska göras. Närmst ligger slutdragningar av atmos högtalare, vp rör för spottar och väntar på att rörmokaren ska koppla på radiatorn innan det är dags att gå vidare med taket som ska isoleras innan det kläs med skivor. (hade velat gjort taket innan väggarna men det fick bli denna ordning p.g.a. en del rör i taket som jag behövde ha åtkomst till under våren). Rekommenderar inte att ta denna vägen annars.
(2017-05-31 10:36:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Belysning
Idag kom leveransen av spottarna. Lagom tajming då jag hoppades på kunna mäta ut placeringen för dessa under veckan. (2017-05-31 22:45:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåpet
Sista rören in i mediaskåpet är draget och bilden visar längst in i taket inne i skåpet. Lite rör för Atmos högtalarna och ethernet kabel. Det stora hålet till höger är för att komma åt kanalen där hdmi ska gå till projektorn.
Ska få sig en omgång färg i dagarna också.
(2017-05-31 22:47:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Radiator
Lagom till helgen dök rörmokaren upp och satte in radiatorn. Skönt att ha den delen avprickad. Inte bestämt mig ännu för om den ska målas eller hållas vit, kanske börjar med vit och känner efter hur den upplevs när man kollar film sen. (2017-06-04 22:13:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mediaskåp
Dagens agenda var att dra högtalarkabel från det blivande mediaskåpet till uttagen för tänkta högtalarplaceringarna. Hade tjuvstartat med ett par dragna redan för ett par veckor sedan men nu är allt draget, blev lite drygt 100m sladd. (2017-06-04 22:15:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Testmontering
Kommande vecka blir det fokus på taket.
Passade på att testmontera en av takhögtalarna tillsammans med en spott i en överbliven gipsbt jag hade liggandes efter färgtester. Tror det kommer bli bra men har inte bestämt mig för om högtalaren ska hållas vit eller målas i samma färg som taket. Spottana lutar åt att målas men monterar upp dem först ändå. Själva plattan runt spotten sitter med magneter så den delen är väldigt enkel att plocka av och måla senare om det blir aktuellt. (2017-06-04 22:19:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Spik laddat
Taket har hunnit isoleras och nu är det laddat med spik för att sätta upp relingarna inför gips i taket.
(2017-06-12 09:38:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Även gipset har inhandlats. Från början var det tänkt att köra 90 breda skivor och göra ett slätt tak men med tiden gick känslan mer åt detta hållet och det blir 240x60 gips med fasade kanter för att få lite mer liv i taket. Kommer utgå från mitten av rummet och gå utåt, blir lite mer spill men tycker det mönstret känns snyggast. Mer bilder kommer senare som kanske förklarar detta bättre. Håll till godo!
(2017-06-12 09:40:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
Isoleringen på sin plats och en del av reglarna för taket har kommit upp. Då takhöjden inte är super valde jag att köra med så tunna delar som möjligt för att spara viktiga cm.
Rören som sticker ner är för spottar och högtalare. kommer förstärkas med mer plank i de områderna. (2017-06-12 09:45:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Atmos
Första utsugningen där en av Atmos högtalarna kommer hamna.
Hade tänkt bygga boxar för takhögtalarna men efter kontakt med Canton blev det ändrade planer då de rekommenderade att inte göra en box till deras in ceiling speakers så det blev en lättare väg för mig. (2017-06-12 09:47:56) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Första skivan
Första takskivan på väg upp. Fick lånat en gipslift och tillsammans med hjälp från familjen gick denna del av projektet ganska smidigt! (2017-06-12 09:49:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak
En bit på vägen. (2017-06-13 08:23:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Spackling
Så var taket på plats och hålen för spottar och högtalare är gjorda. Nu är det spackling som gäller innan det är dags att måla taket svart. Därefter får väggarna en sista strykning av färg också. (2017-06-13 08:26:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Tak spacklas
(2017-06-13 08:28:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Mönster
Här ser man tydligare mönstret vi valde för taket. Varannan rad har skarv i mitten av rummet och varannan har var sin skarv på sidorna. Blev lite mer spill på detta viset men vi tyckte det skulle passa in snyggast. Ska bli skoj att se hur rummet kommer upplevas när detta blir svart. (2017-06-13 08:30:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Fönster
Karmen till fönstret har fått en första strykning av samma nyans som väggarna. Lät den vara vit till att börja med men tycker det blev snyggare på detta vis. Själva fönstret behåller vi nog vit, ger lite av en inramning. (2017-06-13 08:32:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Måla Tak
Spacklingen avklarad och dags att ta fram den svarta färgen igen. Bilden tagen efter första strykningen, totalt blev det 3 strykningar efter att den hade grundats en gång. Blev väldigt nöjd med resultatet. Var "orolig" att med så mörkt tak känslan av att " taket hänger över sig" skulle infinna sig men tycker inte det blev så alls.
När taket var färdigmålat blev det även en avslutande runda med färg på väggarna.
Nästa steg blir fokus på golv... (2017-06-19 09:32:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Leverans från posten:)
Alltid lika roligt med paket. Just innan helgen dök denna ner i "lådan". Min förra fräs hade gjort sitt, den gick sönder när jag fräste ramen för duken och sista biten fick jag lösa för hand.
Denna är lite mindre och smidigare än min förra och byggkvalitet är som natt och dag så jag hoppas den kommer fungera bra många år framöver. Inte så speciellt mycket som den behövs till nu i detta rum men blir nog lite frästa kanter i mediahyllan, och börjat fundera på att bygga något till center högtalaren sen där kanske denna kan användas också.
Att fräsa skyltar har jag gjort ett par gånger tidigare och tycker det blir rätt fräckt så kanske man kan fräsa en bio skyllt till rummet i ett senare skede också. (2017-06-19 09:38:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:


 
Viktat medelbetyg:  (8.80) (baserat på 4 st)  Visa lista
farna    2017-05-21 00:43:36
snokke    2017-05-17 10:38:10
Erik_N    2017-05-11 20:04:56
stef86    2017-03-09 21:25:03
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
ultrasound   2017-06-14 17:06:01 Anmäl
Spännande utveckling!
kokeaa   2017-06-13 08:21:58 Anmäl

På din fråga om Projektor så skulle jag vilja säga BenQ W2000, men det går inte att få 100" på 5 meter. längsta avstånd du kan få med 100" är 3,3 meter.

Jag kör 120" på ca 4meter.

 

Tack för tipset om projektor. Synd den kastar stort på kort distans också men den hade nog varit bättre lämpad än den jag har idag med tanke på lens shift också. Blir nog att börja med min Epson och se om man kan uppdatera sig lite efter ett tag och får ta med denna i valen då! 

Schonning   2017-06-12 20:55:07 Anmäl
På din fråga om Projektor så skulle jag vilja säga BenQ W2000, men det går inte att få 100" på 5 meter. längsta avstånd du kan få med 100" är 3,3 meter.

Jag kör 120" på ca 4meter.
kokeaa   2017-06-12 17:37:12 Anmäl

Jag har också Canton Inceiling och testade både med och utan backbox och det blev klart bättre utan så kör på rekommendationen! :)

 

Skönt att hör från någon som testat båda varianterna och kommit fram till samma som svaret jag fick av dem! Tack för den infon =) När man kikade på trådar om det var det väldigt mycket olika åsikter men det gällde mest in ceiling högtalare generellt och inte specifikt Canton. 

joakimwestberg   2017-06-12 16:42:22 Anmäl
Jag har också Canton Inceiling och testade både med och utan backbox och det blev klart bättre utan så kör på rekommendationen! :)
kokeaa   2017-05-20 13:23:52 Anmäl

Skalan för glans är från 1 till 100, så 3 är nog rätt matt det med. :) Tror Jotuns färg är lite extrem där, så det blir säkert bra med den du tänkt.

 

Jag hade gått på grå lister (samma kulör som väggarna) runt om, alternativt svarta på den svarta väggen. Jag var inne på att bryta av med vita, men är nöjd med att inte ha gjort det.

Första strykningen av den gråa färgen är gjord nu och vi blev väldigt positiva till den, får tacka för dina tips Erik_N!

Efter att fått färgen på väggarna blev det lite lättare att se listerna och dörrkarm mm framför sig och det blir nog samma gråa färg på dessa också precis som du var inne på. Tror det kommer bli bättre än vita nu när man ser hur fönstren "poppar" ut med en vit karm. 

 

Härligt med riktigt matta färger. Jag körde matt 3, Förstärkt svart i mitt biorum. Det blir riktigt mysigt!

 

Ja, man får bara hålla fingrarna i styr så det inte sätter sig med massa kladd på den matta ytan sen =) 

Vad innebär förstärkt svart? Bad Nordsjö blanda upp den mattaste och svartaste färg de kunde få till så hoppas det ska blir bra, inte hunnit dra en strykning med den på frontväggen ännu men såg väldigt bra ut på testskivan så tror den ska bli kanon! 

Schonning   2017-05-16 14:49:18 Anmäl
Härligt med riktigt matta färger. Jag körde matt 3, Förstärkt svart i mitt biorum. Det blir riktigt mysigt!
Erik_N   2017-05-15 08:41:41 Anmäl

Skalan för glans är från 1 till 100, så 3 är nog rätt matt det med. :) Tror Jotuns färg är lite extrem där, så det blir säkert bra med den du tänkt.

 

Jag hade gått på grå lister (samma kulör som väggarna) runt om, alternativt svarta på den svarta väggen. Jag var inne på att bryta av med vita, men är nöjd med att inte ha gjort det.

kokeaa   2017-05-15 00:42:26 Anmäl

Låter bra om hon fastnat för S 5500-N! Den är bara lite ljusare än den kulör jag har, och den uppfattar jag som sagt som mycket mörk när man släckt ljuset; men ändå helt OK som vardagsrum.

 

Det kan även vara mitt val av färg som gör att det blir väldigt lite ljus som reflekteras från väggarna. På väggarna använde jag Jotun Lady Pure Color Supermatt 01, som ger en väldigt matt yta. På lister, dörrar etc. använde jag Jotun Lady Pure Color Silkematt 15, även den matt. Båda färgerna är lättarbetade, täcker bra och ger ett snyggt resultat. Det är dock inte de billigaste färgerna. Jag använde samma kulör på väggar och lister, tycker det blev väldigt bra.

 

När jag gjorde detta skrev jag rätt mycket i en tråd på Component, där jag fick en hel del bra tips om val av kulör och färg. Om det är av intresse så kan du läsa om det här:

http://www.component.se/forum/index.php?showtopic=11705&page=4#entry156485

och här:

http://www.component.se/forum/index.php?showtopic=11705&page=6#entry156651

 

Jag gjorde om elen i huset långt efter att jag gjort i ordning rummet i övrigt. Gjorde ungefär som du, 2x10 A till grejerna i rummet och en 16 A till slutsteg m.m. i källaren.

 

Roligt att läsa din fina dokumentation av projektet här! Kommer definitivt att följa fortsättningen! :)

 

 

Tack för tipset med länkarna Erik_N, uppskattas! 

Ojj 1 i matthet visste jag inte fans. Har nu i helgen testat måla med provfärgerna på varsin bit gips och det lutar åt att köra på den mörkare av de två frun hade med sig hem (S-5500-N), den ljusare hon hade hem var fin men rädd för att den är för ljus och efter att sett ditt album med den lite mörkare tonen än vår mörka test känns det lite bekvämare att gå på den =) Tror mattheten på dessa var 3, det mattaste Nordsjö kunde göra. 

Är lite kluven över golvlisterna. Inte kunnat bestämma mig ännu hur jag ska göra med dem. En vägg kommer vara svart och resten i den mörka gråa. Svarta lister runt allt eller bryta av med vita går jag och väger på. Hade alla väggarna varit gråa hade jag kört som dig med samma gråa på listerna, ser mycket bra ut. Får fundera vidare.. 

Erik_N   2017-05-11 19:59:43 Anmäl

Låter bra om hon fastnat för S 5500-N! Den är bara lite ljusare än den kulör jag har, och den uppfattar jag som sagt som mycket mörk när man släckt ljuset; men ändå helt OK som vardagsrum.

 

Det kan även vara mitt val av färg som gör att det blir väldigt lite ljus som reflekteras från väggarna. På väggarna använde jag Jotun Lady Pure Color Supermatt 01, som ger en väldigt matt yta. På lister, dörrar etc. använde jag Jotun Lady Pure Color Silkematt 15, även den matt. Båda färgerna är lättarbetade, täcker bra och ger ett snyggt resultat. Det är dock inte de billigaste färgerna. Jag använde samma kulör på väggar och lister, tycker det blev väldigt bra.

 

När jag gjorde detta skrev jag rätt mycket i en tråd på Component, där jag fick en hel del bra tips om val av kulör och färg. Om det är av intresse så kan du läsa om det här:

http://www.component.se/forum/index.php?showtopic=11705&page=4#entry156485

och här:

http://www.component.se/forum/index.php?showtopic=11705&page=6#entry156651

 

Jag gjorde om elen i huset långt efter att jag gjort i ordning rummet i övrigt. Gjorde ungefär som du, 2x10 A till grejerna i rummet och en 16 A till slutsteg m.m. i källaren.

 

Roligt att läsa din fina dokumentation av projektet här! Kommer definitivt att följa fortsättningen! :)

Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2017 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.