Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen
Hifiguru album HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.38) (baserat på 7 st)  Kommentarer      Anmäl detta album

Hej alla glada. Jag har i detta album för av sikt att ge en snabb resention på saker jag haft och såld i mitt lilla företag. Tänker att jag inte resencerar aktuella saker då det kan ses som reklam för firman och det är absolut inte någon tanke alls.

Ha en trevlig läsning alla hifivänner. :)

 

Produkter i albumet:
B&W Nautilus 805 (Surroundhögtalare )
Pioneer S-H810V (Golvhögtalare )
Primare A30.2 (Slutsteg )
Advantage S-101 Thor (Stereoförstärkare )
Infinity Kappa 90 (Golvhögtalare )
Martin Logan Odyssey (Golvhögtalare )
Visa alla 22 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
B&W nautilus 805
Även detta en efterlängtad gäst i hemmet. Med andakt även denna gång var det som lyssning började. Har hört 805or några gånger innan och har lite koll på dem men det är nått helt annat att ha dem hemma med möjlighet at labba med såväl placering som elektronik. PÅ butiker känner jag spontant att man är utlämnad i andras våld och kunskaper.

Lyssningen gick väl förbi och det är ett enormt luftigt och ljuvligt mellanregister och en härligt krispig diskant. Dock är botten som alltid på B&W den veka länken. Dessa högtalare lämnar lite att önska i lågbasen och den känns även lite ansträngd i bottersegmentet.
Överlag är detta en magiskt singer songwriter högtalare med en design som håller än. Det är en vacker högtalare som verligen sprudlar av njutbarhet för alla områden. Det lyser om dem att vi gillar musik. (2012-08-02 11:06:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W Nautilus 805

Heco celan 700
Heco tornar upp sig med majestätisk framtoning och ger ett magnifikt intryck redan innan man ens spelat med dem. Byggkvaliteten är orehörd. Genuint kabienett, bra element och fina filter. Genuin kvalitet vilket ger bra förusättningar för bra ljud.

Ljudmässigt är detta mycket, kanske mer ljud för pengarna eller åtminstoner i toppklass. Söker man en fullrane högtalare som klarar det mesta ink hemmabio så ger celan bra valuta per instoppad krona.

ljudet är lite ljusare med fylligbotten. Lite gladmun på frekvensbandet och det är charmigt och fint. Skall man vara lite kritisk är det på långlyssningen så att man kan tendera till trötthet. (2012-08-02 15:20:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Heco Celan 700

Mårten design mingus III
Efterlängtade kom de tillslut en affär med golvare från Mårten, frukten av vaför jag sysslar, sliter och släpar. Efter mil av packtejp, oändligt damsugande i hemmet efter allt skräp som kommer av beggade elektronik så äntligen nått man suktat efter. Mingus III. Fast egentligen var det miles men mingus är gott nog.
De speciellt designade svenska Mårten högtalarna med den unika Thiel-elementen. Hur skulle jag nu tycka detta vara.

En stunds andakt innan påslag av musik. hmmmmmmmmmmm tystnaden är nog bara känslan är värd pengarna. :)

Men väl spelande inser jag att detta är ett par tuffa högtalare att driva. Men med lite knowhow hittar jag så väl placering som elektronik som matchar. Spelar med Bladelius Thor och match made in heaven. All musik är komplett och njutbar. Det är magi i låda och timmar flyter förbi utan minsta trötthet eller minsta tecken på problem.

Efter att hört många som är gnälliga och tycker att dem är ljusa, hårda elaka och distande måste jag tyvärr meddela att ni har så fel.

Under vettiga förhållande är dem kompletta, harmoniska och öerhört jämna rakt igenom. Kan inte mer än i över lågbasen känna att det hissas lite. Den charmiga över basen är dock så diskret att det upplevs korrekt. Kanske är även vissa delar av mellanregistret manipulerat men även detta så snyggt att det inte alls tränger på. Jag gillar dem och Mårten har lämnat ett mycket gott intryck på en kräsen hifinörd. :) (2012-08-02 10:42:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marten Mingus 3

advantage thor
Denna förstärakare var en muskel av sällan skådat slag. Mitt ex var nummer 9 i serienummer, en som jag förstår specialpreppad maskin som just denna var i recention hos hifi & musik. Man hade dubblar trafos i den och enligt uppgift gav den 15w mer än den senare massproducerade (om man nu kan tala om massproduktion)
Thor ger enormt snärtigt ljud med attack och spelggländje jag sällan varit med om bland integrerade modeller. Spelade den tillsammans med Mårten Desing mingus III och det var match in heaven. Den ger ljud, analytisk ljudbild med otroligt bra basrespons.

En maskin jag saknar. Jag borde bli glad när nått säljs men i detta fall var det tråkigt.
Jag menar hur ofta får man tag på en sådan maskin?
Knappast beg och sällan till rimliga priser heller. Är den värd slantarna? mer än så den är värd mer än den kostar så jag anser den vara prisprestanda mässigt ett kanonköp.

Drivstark, analytisk, basstark, snygg och välbyggd. Gör allt rätt och är en värdig ersättare till den andra milstoplpen i svenk historia amplifix.
(2012-08-01 09:40:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Advantage S-101 Thor

Cayin 220ci
Detta var en maskin som gav haksläpp. Byggd md selekterade komponenter. Snyggt, prydlgit allt på plats på rätt sätt. Låter så enormt rent och snyggt. En fröjd rakt igenom. Det är bara tråkigt att det tog en vanvettigt tid att hitta nån som vågar lita på ens omdöme. Efter hundratals förstärkare i tester gav jag uttlådande om denna att vara super men kunder vågar inte helt lita på en.

Hittar du en Cayin, gillar analytiskt, rent ljud med bra styrka och driv köp den. Du blir inte lyckligare med en Krell :) (2012-08-03 00:25:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Cayin 220 Ci

Vincent SV-234
En toppfin förstärkare som ger 2x200w, är fullbalanserad. Jag tycker dem är ljudmässigt ren och upplevs som enormt starka. Drivstyrkan på även låga impedanser är bra. Vincent är ett märke som jag håller nära hjärtat då de erbjuder rent snyggt ljud, bra pris och ren design.
234an gör sitt jobb med bravur och kan utan vidare hänga med i prisklasser över sin egen utan att göra gort sig.

Det är en sak jag gillar och det är att man erbjuder bra med effekt. 200w per kanal ger många fördelar och mest att man inte saknar kraft.

Konstruktionsmässigt är dem som pansarvagnar och kan inte se att man har några direkta tekniska problem utan det finns kvalitet där kvalitet behövs.

Vincent är ett märke man inte skall vända sig om när man ser utan omfamna. (2012-08-01 09:46:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Vincent SV-234

Primare A30.2
Svensk helylle. Jag kan säga att jag verkligen är en vän av Primare. Design, kraft, välljud och service i toppklass.
30,2 är väldigt välspelande och starkt. Full tillräckligt för de allra flesta i de allra flesta fäörhållanden. Nypriserna kan vara lite avskräckande för en del men beg ett fynd.
Grundklangen är väldigt neutral och primare kan upplevas lite laidback av en del med med högtalare som är ivriga och hårda i toppen är Priamre mycket perfekta. De stagar upp de där yviga och orkar hålla koll på element.
Högtalare som Kef mm kan komma i sämre dager då man känner att förstärkaren förstärker även svagheterna i högtalaren. :) (2012-08-03 14:59:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Primare A30.2


(2012-08-03 22:04:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:

Gott nytt hifiår önskar MR-vällj aka hifiguru. :)
Stort gott hifiår på er alla. Mycket roligt att stänga ett år och börja ett nytt men många nya förväntningar och en helt ny resa. :)

Häng med på facebook :

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland (2013-01-01 17:30:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Martin Logan Vantage

TANNOY ARDEN!!!
MMMMMMMMMMM KLASSISK hihi som bäst. Anno 1979.. Gjorde denna bild för facebooksidan men den blev så mysig att jag lägger ut den här med. För mer info

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland (2013-01-02 21:06:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tannoy Arden

Qrs Neptunus. kollage
En av de bästa högtalarna jag någonsin närmat mig. Magnifika. Eleganta och mycket välbyggda. Mats Andersen stort tack..mer info: https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-01-03 22:20:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QRS Neptunus

Leedh Nazca Hiend as it should be!!
Magnifik hifi. Se och njut. Troligt ett av endast 2par i hela sverige. Rätta mig gärna om jag har fel.. :)

Mer info på Fb.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland (2013-01-04 09:50:03) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Advantage S-101 Thor

PROAC Tritower
Ett par helt fantastiska högtalare. Jag föredrar att lyssna på dessa framför mågna andra fina högtalare på grund av att den är helt komplett omöjlig att bli trött på. Det är musiken som hörs inte ljudet så att säga.. :)

Häng med även på FB
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-01-08 12:04:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  ProAc Response TriTower

Pioneer s-h810v
konstruktion Kef. Tunga völbyggda och på alla sätt imponerande. Jag är i chock. :) förväntade mig litet men fick mycket mer än jag trodde. Sen så vacker.. :)
Tyvärr blev bilden lite sämre än jag hoppades på och gör dem inte rättvisa.

Glöm inte att hänga med oss på FB:
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland (2013-01-09 07:18:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer S-H810V

Nuvarande set up hos hifiguru.
Så här ser det ut i lyssningsrummet fn. Som ni vet så förändras det stadigt. Mer om de individuella delarna och ljudet finns att läsa på facebook.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland

Förretaget växer och fler kommer och lyssnar. Mycket skoj. Tack alla som stödjer. :) (2013-01-10 22:58:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Martin Logan Vantage

Prima luna kollage. :) mumma
Har just fått in denna. Mycket vacker. mer på FB

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-01-12 08:40:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  PrimaLuna DiaLogue Four

Farväl Kappa. :(
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland

Tog just farväl av kappa 90. Ny och lycklig ägare till dessa numer så detta är sista bilden. :)
Det är för mig som liten passionerad företagare roligare att köpa än att sälja har jag kommit fram till. (2013-01-13 13:52:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Infinity Kappa 90

Sommar mitt i hektika vinterna. Saker vi minns. :)
Åhh hur jag saknar tiden jag drog ut allt och fotade i naturen. Hur kul och många minnen har jag inte haft. :)

Mer om detta på facebook..
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-01-14 21:24:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W Nautilus 805

Proac respons d1 farväl
Tog ett trist farväl idag. Mycket trist. Man lär inte se nån fler på länge än.

Glöm inte att hänga med på Facebook.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland


Det händer mycket där. :) (2013-01-15 19:36:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  ProAc Response TriTower

Triangle antal 30th anniversery.
Ojoj.. Så vacker dem är. Ljudet är helt maniskt bra.

Om om dem på min facebook.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland


Besök oss på FB. Det händer nått varje dag :) (2013-01-18 14:28:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Triangle Antal 30th Limited Edition

Bladelius gondul.. mmm. :)
En enorm referens. En ära att få förmedla och en dröm att ägt. :)

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland

Mer på länken ovan. :) (2013-01-20 10:27:21) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bladelius Gondul Level 1

Qrs neptunus.. mmmm.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-01-22 09:24:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QRS Neptunus

Härligt kollage. :)
Gjorde denna bild som första sida på hemsidan som kommer idag.

hifiguru.se

Tycker den var härligt med sommar. :) (2013-01-31 10:25:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 218THX

Audio wigo + Qln qubic 122 i dress
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland

http://vmsrv04.starwebb.se/~hifiguru/ (2013-02-04 09:05:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Martin Logan Aerius

QRS Nova. :)
Makabert vad vacker Nova är. En referens i detaljrikedom och öppenhet

Mer på FB väl mött. :)
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland#!/HifigurunIVasternorrland

även denna länk
http://vmsrv04.starwebb.se/~hifiguru/ (2013-02-07 18:54:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QRS NOVA

Tårta :) vad firas?
Jo hemsidan fungerar :) : hifiguru.se

Tycker det är makalöst skoj. Även att facebooksidan fått äver 200 likes på bara en dryg månad. :) Helt otroligt inspirerande.
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland (2013-02-12 07:44:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Martin Logan Vantage

Martin Logan Odyssey (Magnifikt)
Hej på er alla. Det var sannerligen länge sedan jag var inne här på MHB. :)

Slänger upp en bild på ett par högtalare som kom in här förr helgen och som sannerligen tagit andan ur mig. Största Logans ur denna serie med nypris på 100kDet är helt makalöst bra högtalare och vackra att se på.

Besök oss även på hifiguru.se eller facebook hifigurun i norr.

Ha en fin daga alla. (2013-05-15 06:24:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Martin Logan Odyssey

Rega Elicit.
Hely NY öppnad igår. Enormt bra förstärkare med driv och neutralitet i referensklass. En maskin man inte kan bli less på.

[email protected]
(2013-05-16 08:19:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Rega Elicit Line


 
Viktat medelbetyg:  (9.38) (baserat på 7 st)  Visa lista
Macki    2018-04-02 10:14:47
Unregistered5d343d4e    2015-08-14 15:50:39
Unregistered9d8a0d93    2013-01-01 22:49:20
Ahla77    2013-01-01 17:58:02
mostling    2012-08-03 23:22:38
Audiovector    2012-08-02 16:07:28
shifts    2012-08-02 11:27:24
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Unregistered5d343d4e   2015-08-14 15:50:53 Anmäl
Många fina högtalare.
Unregisteredd27f924d   2014-10-25 21:36:57 Anmäl
Hör av dig om du snubblar över ett par svs pb13 ultra dsp eller ett par fina canton referens högtalare av större model. Mvh
mr-välljud   2013-02-12 07:46:34 Anmäl
Hifiguru.se

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland
mr-välljud   2013-02-04 09:09:36 Anmäl
http://vmsrv04.starwebb.se/~hifiguru/

https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland
mr-välljud   2013-01-31 10:28:21 Anmäl
idag kommer

hifiguru.se

:)

Glöm inte att kika på Facebok. hifigurun i norr. Dagliga händelser.
Unregistered2222   2013-01-23 18:10:21 Anmäl
Grymma högtalare :D QRS är ett utav mina favorit märken :D Inte var dag QRS dyker upp i hifi butikerna men den dagen det dyker upp ett par på Balance vid vättern till rätt peng så finns det inte så mycket att snacka om :P Fristil: Köp ett par Luna :D
fristil   2013-01-22 18:13:42 Anmäl
gud vad jag vill ha dessa QRS men de är nog lite för stora för mitt rum och lite för mycket stålars just nu :-(
mr-välljud   2013-01-22 09:24:08 Anmäl
https://www.facebook.com/HifigurunIVasternorrland

Glöm inte att hänga med på Fb. :)
mr-välljud   2013-01-13 07:44:35 Anmäl
Det kan man aldrig säga. :) Försök kom om det går.
Ala_95   2013-01-12 16:53:20 Anmäl
Ja förresten, det är det lilla rummet jag ska ha dom i. Ca 15-16kvm.
Ska till Sundsvall den 21:a men hinner nog inte ta mig upp till dig då tyvärr. Hur länge tror du att du har kvar subbarna?
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.