Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen
Slutsteg och allt med det. HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)  Kommentarer      Anmäl detta album
Ja efter mycket påtryckning är det dax för att lyssna på steg för att se om/hur det sklijer dem emellan. Jag tror det kan bli skoj och jag skall försöka göra det rolig och spännande. Mycket info och teknik utlovs och många sköna bilder.
Produkter i albumet:
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
1:a par ut
Detta med slutsteg är ett ämne i sig, ett hett sådant. Jag har efter egen amatörförmåga bestämt mig att på egen hand med fri lyssning utföra diverse tester med divrese slutsteg som jag äger.

Test 1 kommer att stå mellan Nad 216thx och Acurus A-250. Båda har sålts genom hifiklubben och är av samma tidsanda. Mitt 90-tal. 216thx kostade ny ca5500:- om jag minns rätt och A-250 lite mer än det dubbla. OM mitt minne är korrekt ca 12-13kkr.

Lite teknik innan lyssningen. Jag har tagig del av lite data.

216
2x125w specifikation och 13,5kg på vågen. Steget har 8st sluttrissor och 6x4700uF 80v i nätdel. Trafon är stor. 7,5cm i höjd samt 15cm i diameter.

A-250
2x250w och 8,8kg på vågen. Steget har 8sluttrissor och 2x22000uF på 95v. Trafon är 7cm hög och 14cm i diameter.

Så till lyssningen då.
Jag börja med nadden och till valde jag Perreaux sm6 som försteg och Revel F30 som högtalare som jag båda uppskattar och gillar som mycket neutrala och korrekta. Som signalkälla Theta pearl drive och Wadia 12 dac.

Jag börjar som sagt med nadden och lite tempofylld musik av bland annat Dilba och Steely Dan för att avsluta med lite lugnare akustisk musik med Cassidy, Jones och Lofgren.

Kan direkt känna att jag hamnar på skorpsmulor med nadden. Jag gillar inte presentationen som är instängd och tråkig. Jag har alltid hållig Nadden högt både 216 och 214 som jag ägt tidigare har varit favoriter och jag kämpar för att gilla dem men kan inte och undra hur man kan ändra sig så med lite tid. Det känns tydligare och tydligare och värst med de akustiska spåren att det är en madrass framför högtalaren som dämpar av ljudet. Men även basen är återhållsam och mjuk. Jag har hört många gånger att 216 är bra för basmoduler men steget från P300v till detta är stort då jag saknar en hel del i basen som uppleva ligga en aning efter. Jag tror at 216 är tydligt färgad i toppen men är numer undrande om den inte är avskuren i botten med.

Jag vet att F30 är känsliga på drift och avslöjar mycket om kringutrustningen då de är så neutrala som det är. Jag byter då till Acurus.

Direkt vid första anslagen känner jag det upplösta korrekta ljudet igen sköljer över mig och jag kan inte låta bli att le och mysa till. Det är inte bara madrassen som är bort utan allt upplevs bättre som basen som igen är spänstig och fast och djup. F30 är avgrundsdjupa i basen och avslöjar mycket information ur skivor jag inte hör med andra högtalare.

Det är även tydligt att a250 är klar med effektiv då det går att gasa på mer utan problem med denna och medan 216thx kippar efter luft och börjar smeta ut ljudbilden så jobbar a250 lätt.

Jag har tidigare hållit A250 för ett riktigt bra steg och kanske en av de bästa jag ägt/hört och detta bekräftar att 216thx är frånåkt med bred marginal.

Konklusion.
Nad 216 är som en star variant av gamla Nad 3020 som visst har kvalitéer men inte alls vad jag kommer ihåg eller förväntade mig medan A250 visade var skåpet skulle stå genom att äta nadden helt och fullt.
(2009-07-11 10:58:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 216THX,  Perreaux SM6P,  Acurus A250

1:A par ut insida.
Vackra skapelser med med stor skillnad i ljud. (2009-07-11 11:04:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 216THX,  Acurus A250

2a par ut
Efter den chockartade början med en nad som totalt floppade var jag kluven och sugen på att snabbt gå vidare. Bilan föll på Denon poa-1500 mest för de logistiska problemen, dvs den stod bra till.

Detta steg väger in på vågen 17,7kg och kommer från 1984 vilket väcker sköna minnen med Herreys och diggilo diggilay (stavning?). 2x150w i 8ohm. 4st transistorer per sida och 2x33000uf kondensatorer på 71V. Transformatorn är 12cm i diameter och 12cm hög.

Min förhoppning var inte så stor av någon anledning, vet inte varför men har dömt steget som sådär, kul att ha. Har inte/knappt brukat det. Faktiskt har det gått i 3-4 månader som sovrumsstereo tillsammans med Luxman C02 och Sonab Oa12 (av 4 års ägande).

Dock är det ju ett riktigt skapligt steg sett till specifikationerna. Uppkopplat så fick det stå mot tidigare segraren Acurus A250 och det är en tuff matchning. Jag började lyssna på Denon och redan direkt, trotts förväntad avrullad topp, känner jag ett öppet och kristallklart ljud som bereder ut sig i rummet. Förvånad och glad spetsar jag mina fördomsfulla öron och koncentrerar mig till max för att felsöka/scanna men låtarna går och det låter riktigt bra, faktiskt så bra att jag småler och funderar på hur jag kunde ha så fel. Ljudet är öppet och %u201Dluftigt%u201D (dålig term) samt med stram och följsam bas (har läst för många hifblaskor).

Byter efter ett tag till Acurus och kör igenom samma procedur för att konkludera att jag inte här kunde detektera skillnad men efter 4x byten och irriterande jobbig koncentration böjar det utkristallisera sig ett mönster och jag kan inte annat än förklara detta på lekmanstermer.

Denon upplevs aningen slätare och snyggare i toppen medan Acurus är mer rå/spretig. Lika i basen som är aningen mjukare och snyggare i Denon medan Acurus är mer rå/spretig. Hmm. Vad säger detta? Det är lite som att titta på en träbit före och efter sandpapperpåverkan.

Mycket dåliga förklaringar men jag kommer inte på annat och skillnaderna stegen mellan är SMÅ. Pyttesmå faktiskt och placebo? Jag är inte helt objektiv så klart och kan ha fel. Tar gärna synpunkter om någon tycker tror något.

Jag tolkar det så att Acurus är det steget som inte jämnar till toppar och därför är mer %u201Dkorrekt%u201D mot insignalen. Detta för att skillnaderna märks tydligast på typ Live at blues alley som ju är en mycket dynamisk och inte helt ren inspelning. Speciellt spår 7 som innehåller otroligt mycket rumsinfomation i början. Jag tycker att poa1500 är ett BRUTALT bra steg som med tanke på utrustning levererar på ett riktigt bra sätt. Ett par tungdrivna högtalare som är avslöjande med ett försteg som lika och utan tonkontroller och annat bara visar på hur färgning är i steget. Denon levererar och mycket bra. Ett kanonsteg om man hittar det beggat.

Konklusion
Denon levererar överraskande bra inte bara välljud utan även kraft. Jag kan spela typ lika högt med båda stegen fast Denon är specad till 100w mindre. Jag lyfter på hatten men låter Acurus stå kvar som referens men med minsta möjliga marginal.
(2009-07-12 09:21:24) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 216THX,  Perreaux SM6P,  Acurus A250,  Denon poa1500

2a par ut insida
Denon har en vacker insida som visar ett välbygge med kapslad trafo och kylplåtarna vända inåt för maximal skärm. (2009-07-12 11:15:33) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Denon poa1500

Vincent sp-996
Då riktar jag blicken mot österland och tyska kinesen Vincent/Sheng Ya. Ett märke många är bekanta med speciellt storsäljaren sp-996 de lilla söta effektstegen som tog världen med storm för några år sedan. Jag har haft 6st totalt men inte på seriös nivå utan första gången som HB förstärkare 5st, sen till datorn och sen sålde jag av 4st och behöll ett par för de ju är så läckra.

4st brummade och brusade på olika sätt och endast det paret jag behöll är perfekta. Har hört av flera att just sp-996 har ojämn kvalité vilket är synd.

Rent tekniskt är det stabila byggen som kanske lurar en som designprylar. 2x125w och 5kg per steg är inte illa 2x10000uf kondensatorer och transformator och trissor vet jag inte eftersom det är lite komplicerat att montera isär dem helt.

Lyssningen börjar och jag känner direkt att steget är bra och öppen. Låter förvånande rent och snyggt. Jag hade en tro om att 996 skulle vara kantig och distad med här upplever jag inte alls nått större problem. Baspumpen och riffen är sköna då Knopfler lirar. Det utkristalliserar sig dock snart att det finns olinjäriteter i steget som är sämre än 1500a och a250. Mer och mer tydligt på de akustiska delarna och speciellt med Cassidy som faktiskt ibland låter lite kakburk, lite locket på. Dock och trotts detta är jag relativt positiv till 996 som just kanske bara för att mina förväntningar är bättre än dem men det är inte i topp. Det är dock för en rimlig peng och till elektrisk musik helt ok. Många skulle knappast sakna något.

Det är enligt mina lyssningar tydligt bättre än 216thx vilket förvånar mig. Jag kan inte annat är gradera dem i följande ordning.


1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Vincent SP-996
4. Nad 216 THX
(2009-07-13 09:06:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Musical Fidelity P-170
Då äntligen skulle jag ge Acurus en match. Detta med ett av de steg jag hållit högt och älskat/ägt länge. Detta steg bytte jag till mig för nu snart 10år sedan. Jag var så nöjd med detta lilla massiva steg att jag hållit det nära mitthjärta som varande ett av de bästa jag ägt.

Välbyggt, stilrent och genuint. Insidan är vacker som en välsvarvad Megan Fox i transformers. Steget innehåller 2 styck biffiga transformatorer med en nätdel på 4x22000uf samt en vacker luftig layout med PP kondensatorer och riktigt %u201Dbra%u201D kablage.4st sluttrissor sköter jobbet och den levererar milda 85w per kanal.

Jag kopplar upp och börjar lyssningen. Ganska snabbt inser jag att det är ett ljud jag känner igen från detta steg som jag minns att jag gillade. Den är rapp och snärtig och drivig på ett sätt som är engagerade. Det är Linn/Naim ljud för de som känner de märken bättre. Musical Fidelity går ju i den skolan med. Rent musikmässigt fungerar den klart bäst enligt mig på elektronisk musik och speciellt bra på Steely Dan som är snärtig i rytmen.

Det som är nackdelen är att toppen upplevs aningen hoptryckt och madrasserad. Jag vill spontant höja lite i diskanten. Å andra sidan är det så att högtalaren inte blir hård eller kantig även om spåret är vasst. Fast korrekt är det ju inte. Jag förstår att det har sin charm och att en del gillar detta ljud men det är som sagt inte helt korrekt. Jag saknar dynamiken och ärligheten i toppen måste jag säga. Men som en bra variant av Primare står den sig ju helt klart bra mot vad som finns i den klassen. Men som test är det inte positivt att ha denna ljudkarraktär. Mixtra med steg på detta vis är -

Efter lite googlande inser jag även att P-170 är överstyrd med rörlig karaktär och just med mål att få fram en produkt som just är rörlig i ljudet men snärtig i basen. Dock tycker jag att den är snärtig och häftig i mid/upp low men djupbasen är inte alls imponerande. Tvärt om upplevs steget avskuret i botten.

Konklusion.
Jag gillar steget som skulle vara en perfekt partner till ett par ljusa och essiga stativare ala JMlab kanske med hög energisk topp och dålig bas men som testsvinnare gör den sig icke besvär. Dock tack vare snyggt ljud hamnar den över Nad 216thx.

1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Vincent SP-996
4. Musical Fidelity P-170
5. Nad 216 THX

(2009-07-14 09:16:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    

Marantz SM80 to the test
Nästa maskin att utmana Acurus blev en Marantz SM-80, en tidig 90-talare med tidsenlig design. Vikten ca 13kg och 2x100w ger indikation på att steget är vettigt. 4x8200uF i kondingbank och en E-kärna av medelmåttig modell.

Jag finner denna till ytan tråkig och intetsägande. Har aldrig gett steget en chans då jag haft många andra samt att jag har lite marantz fördomar som inte är positiva. Men eftersom jag kom över det billigt och har svårt att avyttra saker har det hängt med i 4år utan större användning.

Till lyssningen då!?
Jag börjar lite lugnt med skönsång av Dilba och känner inte några problem alls och spottar lite skivor och höjer volymen och känner inte några problem alls. Revel F30 sjunger bra med Marantz, förvånande bra faktiskt och jag gläds över att steget levererar så strikt och trevligt ljud som det gör. Jag kan uppleva lite lite lite locket på i toppen och att det fattas aningen i kontroll i basen.

Efter byte till Acurus är det bekräftat och den är bättre men inte milsvid. Igen känner jag att Acurus är en annan division, elitserie faktiskt mot Division 1.
Jag ställer Vincent sp-966 till sida och kör testet igen och byter tre varv på stegen. Dessa två kan jag inte skilja på i öppet test. Skillnader kan finnas men jag kan ej detektera dem. Det som är och som jag finner underligt är att Marantzen går att spela högre med trotts mindre specad effekt.

Mer roligt är att Marantz som jag ofta finner starkt färgade i toppen och mjuka och röriga i ljudet är strikt och ren. Vincent förvånar även den. Varken Marantz eller Vincent är perfekta men tillräckligt bra för att ge riktigt bra PRISPRESTANDA förhållande.

Konklusion.
För 2500-3000:- är Marantz ett klart vettigt köp som orkar driva och på ett snyggt och vettigt vis levererar relativt neutralt ljud. Inte allts dum men det finns lite mer att hämta om man vill %u2013 läs Acurus som är bättre. Rakt igenom hela området. Jag skulle köpa ett SM-80 alla dagar i vecka före t.ex. Nad 216..

1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Marantz SM-80
4. Vincent SP-996
5. Musical Fidelity P-170
6. Nad 216 THX

(2009-07-24 09:44:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Perreaux SM6P,  Marantz SM-80

Kenwood L-07m test.
Så då bröder och systrar. Har nu under ett par dagar testat lite och kommer att presentera mitt resultat. Objektet på bänken har varit de kända referensmonoblocken från Trio Kenwoods guld-dagar nämligen L-07m. Dessa förstärkare härstammar från sent 70-tal.

AS!!! tänker jag när jag med skitsmak i munnen bär fram kartongen de ligger i. 26kg dvs 13kg st. Noterar när jag plocka fram och kopplar att utseendet är sådant att endast en mor kan älska det. Den naddigt quadlika fula militära färgsättningen känns SÅ out of date (värför väljer man denna nyans). Varje steg är DC kopplat och har 6st Saknen TO3 i Darlingtonkopplig i slutsteget. Dessa steg levererar 150w med löjligt låg dist.

Efter uppkoppling så startar jag upp och låter hela världen utanför stanna av medan jag försvinner in i ett Zen-liknande tillstånd. Direkt och klart noterbar är att basen upplevs ordentligt kraftigare än med tidigare steg. Så tung och rejäl att det osar Krell lång väg. Ljudet känns O-ansträngt och med auktoritet. Lite bildligt skulle man kunna säga att det upplevs som att förstärkaren är en stark muskel som håller med lätthet bra kontroll på konen. Förtjust över detta småler jag lite och fortsätter. Efter ett par låtar vill jag dock höja lite på diskanten (som inte går grrr) och jag besväras lite av att ljudebilden känns lite lite instängt i toppen.

Med Acurus som nu står referens öppnar sig åter toppen men basen är mer återhållsam (sansad?) och jag känner att det är kanske mer korrekt även om den brutala baspunchen är nästan löjligt charmig, väcker neandertalare i mig. Men efter några byten så utkristalliserar det sig mer och mer att Acurus är mer korrekt och att Kenwood trotts sin brutala bas saknar aningen i topp för att rubba Acurus. Även om jag numer håller Kenwood riktigt högt och som ett par riktigt bra steg. Speciellt kommer jag att sakna den pondus i basen som de ger. En shoot out mellan Kenwwod och typ ett Krell eller de riktigt tunga Bladelius steg (som ger sig ut för att vara bastunga) skulle efter detta test vara skoj.

En sak till jag noterat är, och det är lite underligt kanske färgat av intryck, att Kenwood upplevs mycket starkare, tom nästan bottenlösa i jämförelse med Acurus. Känner inte att det finns tendenser, trotts riktigt högt spelande att den skulle bryta upp eller bli vass. Skulle jag hört detta test blint och få gissa effekt skulle jag ha gissat minst 300w i L-07m

Konklusion
Jag finner Kenwood rakt in efter Acurus och Denon poa-1500 på grund av att det är av vikt för mig att förstärkare är kristallklara och öppna i toppen. Viktigare än att botten är stor och tung. Kenwood är basvinnare med sin Krelllika basgång men i mina kriterier står Acurus för mer ärlighet och trohet, epitet som jag finner viktigare. Dock är jag förvånad över L-07m om än de inte tog täten. Ännu mera förvånad över Acurus som ännu trotts tungt och potent motstånd håller den rosa tröjan på sig.

1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Kenwood L-07M
3. Marantz SM-80
4. Vincent SP-996
5. Musical Fidelity P-170
6. Nad 216 THX (2009-07-28 08:39:09) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NAD 216THX,  Perreaux SM6P,  Acurus A250,  Denon poa1500,  Kenwood L-07M

Denon poa-2400 to the test!
Vidare i elimineringen!
På Tur Denon POA-2400 som är en lillebror till POA-6600. 20kg+ 80000uf en gigantisk kapslad ringkärna och 2x200w i 8ohm. En best som skulle tämjas av lejonkungen MR.V. Uppkopplingen är aningen komplicerad då terminalerna är de idiotiska tidsenliga skitskruvarna som inte tar bananer. Efter en stunds kämpande så var det dags. Pang och apparaten är igång, lysande rött och jag lutar mig tillbaka för en åktur i sinusväldens magiska yogatra(n)ms.

Nåja väl igång var det min givna referens som började Eva Cassidy (http://www.youtube.com/watch?v=K7-haKkFnT8). Detta följt av Eric Bibb, Dilba, Nora Jones, Nils Lofgren mmmm. Hehe.

Ljudet låter riktigt och spänt, jag lutar tillbaka och låter spåren passera och känner en behaglig lyssning med klarhet och tydlighet som tecken. Vissa sekvenser känns ansträng och en viss vasshet kommer fram ibland. Dock upplever jag inte att ljudet är laidback som jag hade i huvudet att ljudet var. Dock finns det en liten essighet och hårdhet i toppen som jag undra aningen över och den saknar en det av skarpheten och tydligheten som POA-1500 och Acurus A250 har men utom detta ett genuint och otroligt riktigt steg som i sanning levererar grymt med effekt. Jösses, den upplevs som ett redigt powerhouse och då mina reveller varken är den svåraste last som finns men inte heller den lättaste är jag imponerad över kontrollen som steget har.

Designen har en del att önska med detta tilltrotts är jag nästan lite tonårsbeägen med steget framför mig. Tjockt, tungt och svart. Ett manligt steg som ger en lite extra penis. Jag sitter nöjd med steget och skulle med lätthet överleva med bara detta. Men det finns steg som är aningen bättre och detta är ett test. En sak dock. Skillnaderna mellan steg är som med CD eller integrerade oroväckande små. Sjukt små. Mellan vissa i alla fall. En del suger och det får man leva med. Nad 216THX var en plump i mitt protokoll. Mina testeetoder har mycket att önska och många felkällor finns. Jag har ett lyssna tyck sätt och det är inte det bästa och jag vet att fel kan bli och förekomma. Placebo kan drabba mig.

Konklusion
POA2400 är brutalt och manligt. Låter även helt OK med några små reservationer som essighet och hårdhet. Men kraft och övernog finns till drift och det skall inte ringaktas. POA 2400 kommer dock inte över ledande A250 inte heller tar den gamlingen POA 1500. Men sen hamnar POA2400 i min lista.



1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Denon poa-2400
4. Kenwood L-07M
5. Marantz SM-80
6. Vincent SP-996
7. Musical Fidelity P-170
8. Nad 216 THX



(2009-07-30 21:41:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Perreaux SM6P,  Acurus A250,  Denon POA-2400

Jungson ja-99 de luxe
Ännu ett steg är processat och den är tungviktaren från Kina nämligen Jungson och steget JA-99 de luxe. Ja, börjar man. Ett steg som jag köpte bara för att det var så sjukt vackert. Kina och underliga märken är som regel grisen i säcken men då designen tilltalade var det vara att chansa. När den kom hem då för 6000:- tror jag att jag minns rätt kändes det helt OK. Steget ser ju i sanning ut att kost mångdubbelt upp. Dessutom är steget riktigt stort och tungt. 26kg och en blygsam effekt på 2x80w dock ren klass A. Invändigt ser det även vettigt ut med Toshiba trissor 16st och 120000uf u kondingbank. Dock ser internmonteringen ut att vara handgjord, handlött och inte maskinlött så, på riktigt jag blev orolig här och visade steget för en god vän som även han kom fram till samma sak. Jösses. Kan det vara så att merparten av komponenterna i maskin är handlödda. Stackare som ar det jobbet i så fall.

Väl uppkopplat låter jag steget gå milt och bli arbetsvarmt, och det är hett. Riktigt hett. Hotter than hell. Shit jag kan koka kaffet på toppen och jag undrar milt om man inte skulle ha tjänat på att sätta galler på toppen i stället för en huv.

Musiken får tala och jag njuter mig tillbaka för en åktur. Cassidy sjunger först live from blues alley innan Knopfler kickar och sen Steelydan. Efter detta känner jag att ljudet är helt ok. En viss vasshet upplevs i toppen speciellt på Cassidy. Basen är fast och snygg. Vidare i skivsamligen med Stina Nordenstam, Dilba och Nils Lofgren och efter dessa aktister börjare den upplevas att apparaten är bra så långt som till toppen som ibland ger lite vasshet men även lite tillslutet, inte lika öppen och fri som Acurus. Kraften känns som den räcker till. Lite underligt att ett klass A steg kan vara på detta sätt men men.

Efter skifte och skifte igen samt lite er musik slår jag fast det jag redan märkte ganska snabbt. Dock skulle jag gjort ett test till och det emot Kenwood L-07m men eftersom jag redan packat bort dem fick det passa. Detta för att avgöra huruvida placering för Jungson.

Konklusion.
Jag anser nog att steget tack vare sina estetiska fördelar kan vara ett vettigt köp om än det inte är en vinnare så fullgott och klart OK. Inte ett dugg sämre än många %u201Dnamnkunnigare%u201D steg. Kom ihåg att även bland slutsteg är skillnaderna mycket små och mellan detta och andra i testet är det småsaker som avgör och dessutom kan jag har fel. Detta steg eller ett musical fidelity eller liknande för många dyra tusenlappar är valet enkelt. JUNGSON. Billigt och sjukt läckert. Ända som riktigt skiljer är mystiken i märket.
Jag placerar detta ovan Kenwood men efter Denon poa-2400. Denon är för bra för pengarna och speciellt POA-1500 som i sanning ger Bang for the Buck.

1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
3. Denon poa-2400
4. Jugnson JA-99 delux
5. Kenwood L-07M
6. Marantz SM-80
7. Vincent SP-996
8. Musical Fidelity P-170
9. Nad 216 THX

(2009-08-02 09:05:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Jungson JA-99C Deluxe,  Accuphase p-300v


Fick en kickstart efter ett brådköp igår. Hittade detta PA steg på kommunens secondhand. 100:- def köpes på egen risk. Jag kunde dock ej finna ett fel på steget. Möjligen/ mest trolig på grund av XLR/PHONO in så kunde de inte testa steget och det var anledningen till priset. Nåja. 2x200w 8ohm 2x400w i 4ohm och 15 rena KG känns stabilt.

Det man inte får med PA är look och status men hur är det med prestandan då. Jag börjar med att titta och under skalet och hittar ett HIFI steg, Inget fläkt, diskret uppbyggt, detta kunde ha hetat Rotel likaväl. Steget är simpelt och stilrent på insidan med en Jössestrafo som nästa barockt tornat upp sig som varande överdrivet stor. En rejäl nätdel och som det förefaller riktigt fina transistorer. Sanken.

Kopplar upp och kör mitt sedvanliga test och har som HERREN på MRV-täppan än så länge Acurus A250 och Ross får gå en tuff match. Dels på grund av suget av att inte testat på några dagar samt att äntligen få utföra ett PA Vs. HIFI test.

Direkt slås jag av att det låter OK. Jag lyssnar in mig på ett par låtar och börja gasa till högre volymer. Efter ett par alster av Cassidy, Meluha och Nordenstam så känner jag att Ross är aningen vass i toppen, lite ljus och O-följsam. Mer med lite Steely dan och knopfler och det upplevs ändå lite eld i örat. Inte farligt alls utan en noterbar brist bara som uppenbarar sig. Mid och low fungerar kanonbra med ett tung och fundamental bas. Dock är steget inte bastungt men autoritärt och kraftfullt. Ross levererar bra med dynamik och klipper inte eller blir stressat. Det är bara i toppen jag känner brister.

Efter ett tag med byte och jämförelse ser jag ett mönster som utkristalliserar sig och Acurus är orubblig på topp Men Ross är likvärdig på resten och ett makalöst bra steg som för 100 riksdaler kanske är världens bästa Pris prestanda. Men även om det kostar 1000-1500:- så är det ett BRA alternativ till att köpa andra mer %u201Dnamkunniga steg%u201D.

Konklusion.
Jag tycker att Ross står sig bra och än som ett PA steg inte är nog för att fastställa VS-förhållandet mellan PA och HIFI så ger det en klar indikation på att PA är farliga på grund av prisbilden. Myter som att PA är inte full frekvens eller höjda i mid är nog bara floskler som sprids likt svininfluensa av branschfolk.
Ross når inte toppen eller ens pallen på grund av hårdheten i toppen men heller inte sist. Det är mer korrekt och stilrent i återgivningen än Nad 216 och MFL P170 och kommer därmed in på 8:e plats.

1. Acurus A250
2. Denon Poa-1500
_____________________________________________Riktigt Farligt bra...Ovan
3. Denon poa-2400
4. Jugnson JA-99 delux
5. Kenwood L-07M
6. Marantz SM-80
7. Vincent SP-996
8. Ross Mega amp 800
________________________________Linje för agn som skiljer vete.
9. Musical Fidelity P-170
10. Nad 216 THX

(2009-08-21 08:07:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ross mega amp 800

Ross PA steg inside.
Brutalt och ändå snyggt. Jag håller för att detta steg är väldigt vettigt och sunt konstruerat. Titta på ett par saker. Den enkla layouten, Transitorerna som är BIFFIGA de i mitten är drivtrissorna och de är i normalstorlek. Trafon som är vanvettigt stor säkerligen 1000-1200va (2009-08-21 08:10:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Ross mega amp 800


 
Viktat medelbetyg:  (8.33) (baserat på 2 st)  Visa lista
Unregistered1961c733    2009-07-28 18:51:40
shifts    2009-07-12 11:18:34
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
Unregisteredfcfcb147   2013-10-04 15:50:03 Anmäl
Intressant läsning!
Kan du göra ett litet snabbtest på Audacia Zeus?
Holmqvist   2009-08-21 11:17:22 Anmäl
Riktigt kul med detta test, skall bli kul att se hur Perreauxen klarar sig. (bild)
mr-välljud   2009-08-21 07:41:10 Anmäl
Benn busy ett lite men är på G igen. (bild) Tyvärr får dock poa 6600 vänta ett litet slag. Men den som väntar på nått gott väntar som i en kö. Irriterande och länge.
Glen Benton   2009-08-07 12:25:08 Anmäl
Jaaaaa! POA-6600a! Vill ha testet nu! (bild) Keep it up man!
Unregistered8de98e76   2009-08-02 14:03:55 Anmäl
Riktigt spännande läsning! Bra jobbat
mr-välljud   2009-08-02 10:56:34 Anmäl
Nästa upp är POA-6600a (bild)
mr-välljud   2009-07-31 07:30:50 Anmäl
NJa Steget är inte essigt men det kan finnas tenderser att bli aingen hårt och aningen S ibland i vissa toner under påfresting. Detta med Revel F30 och varje test med olika högtalare är också ett unikum. (bild)
Glen Benton   2009-07-30 22:55:13 Anmäl
Så nu var det dags för 2400! Jag har ett själv och upplever det inte alls som essigt. Har dock inte hårdkört det ännu. Kul läsning!
mr-välljud   2009-07-28 08:41:31 Anmäl
Det blen inte som jag sade Glen (oooops.) (bild) Det kommer dock eftersom.
Glen Benton   2009-07-24 11:21:11 Anmäl
Härligt! (bild)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Trendande produkter
Prisjakt © 2000 - 2024 Prisjakt   Cookiepolicy.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.  Hantera cookie-inställningar.