Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen  Poäng
Naturally speaking  HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.87) (baserat på 46 st)      95204 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album

Min galna ide med att fota saker utomhus är att det är så mycket lättare att få bra bilder med ljuset samt den naturliga omgivningen. :) Så bare with me men jag gillar detta. :) Hela min samling skall ut i naturen. hehe.

 

Intressant är dock att folk tycker och tänker men få vågar fråga vad tusan man håller på med. Jag tycker det är skoj att besöka fina platser och tar gärna med mig lite skojig elektronik att fota på dessa fina platser.

 

OCH NEJ JAG HAR INTE ALLA SAKER S…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Audiovector M3 Signature (Golvhögtalare )
B&W Matrix 804 (Golvhögtalare )
DALI Evidence 470 (Golvhögtalare )
Dynaudio Audience 122C (Centerhögtalare )
Epos M12i (Surroundhögtalare )
F3/lyd trapez X (Golvhögtalare )
Visa alla 81 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Audiovector M3 signatur.
Suveräna högtalare från Ole Klifots makalösa företag Audiovetor. Från begynnelsen hette företaget F3/Lyd och än idag är det just F3-lyd som bygger kabinetten och det profilerade företaget heter då Audiovector. M-serierna bygger på att man i nästan Linnanda köper ett kabientt som man sen kan uppgradera som man behagar och har råd med, ett grepp jag gillar och uppskattar. Jag kan inte annat än säga att M-serien och speciellt Signatur har fallit mig i smaken som varande riktigt riktigt bra högtalare. Dock gillar jag inte riktigt avantgarde av någon anledning. Tycker kanske att diskanten är lite hård. Sen tycker jag att man inte håller detta vinnande koncept med det mest av dagens produkter som i mycket inte alls lever upp till M-modellernas otroligt genuina kvalite.
M3 signatur är inte helt neutra utan är lite charmbasade och lite mixtrad även i toppen men man gör det på ett snyggt sätt för att sätta driv i musiken samt att man får foten att agera med i takten. Basen är otroligt genuin och homogen. Rapphet och djup som är i referensklass. Totalt sätt är hela skapelsen gnuin. Dock var det ingen billig högtalare men missta dig inte. Jag skulle alla dagar i veckan köpa ett par av dessa för en idag rimligt slant om kanske 6-7kkr hellre än de flesta nya audiovectormodeller. :) detta för prestandan inte för utseendet för man gör idag snygga högtalare.

(2009-06-13 20:57:15) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audiovector M3 Signature

Audiovector M1 super
Audiovector är en tillverkare man hatar eller älskar. Jag gillar dem, Tycker att det är en genuin högtalare som ger tight och rappt ljud med en soundshape som verkligen passar och oftast kryddar inspelningen positivt. Den är lite lik Linn i sin art men enligt mig med lite med spelglädje.

Kan dock inte säga att M1 i grund eller uppgradering är det bästa jag hört än om den levererar ett genuint ljud. Saknar lite botten och lite bortkskämd med signatur så är just den diskanten magiskt bra. super saknar det lilla extra så det är Signatur som enligt mig är den bästa M-modellen.

Men till de relativt rimliga pengar de kostar är detta dock en mycket fin högtalare. Man får idag ca 4000:- för ett par och det är nära riktigt mycket högtalare för pengarna :) (2011-11-03 05:52:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audiovector M1 Super

Audio Pro image 11
Lilla ärtiga Image 11 var mig en smärre chock då jag inte väntade mig nått direkt.. Den är vacker och tilltalande som tänkt surround men den har verkligt fina ljudkvaliteer. Som stereohögtalare såväl som bio även om den saknar botten så är resterande av förvånande kvalite. Kabinettet är stumt, filter håller god kvalite och element är av bra sort samt passar bra ihop. Kan inte annat än lyfta på hatten för Audio Pro som igen gör det toppen.
Det pianolackade konceptet är vackert och högtalaren i sitt lilla format är som en karamell och klart i tiden. Håller Imageserien för ett kanonbra köp som verkligen inte gör bort sig. Lättdriven och smärt med charm och stil. Har haft två par samt en center och kan inte annt än säga att jag kunde med detta och en Audioprosub levat som bio räknat länge. Har tänkt detta par som perfekt partner till datan med en lite smärt Tamp och kanske i framtiden en liten sub. jag menar de gär ju inte bort sig dessa småkarameller :)
Jag har faktiskt inte mycket ont om de tidigare AUdioproserierna som i mycket gick från klarthet till klarhet. De allra nyaste har jag lite dålig koll på tyvärr.
(2011-08-15 23:23:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Image 11

Audio Pro image 44
Jag kan bara säga att jag som regel gillar Audio pro. Dock kryper priserna upp lite och därmed även kraven. Dessa högtalare har dock ett ren och snyggt ljud. Viktigast i denna högtalare är nog dock den smidiga designen som erbjuder verkligen bra estetiska fördelar. Jag tar inte hänsyns alls till detta.
Image är snyggt och riktigt välbyggda. Klart över förväntant i denna prisklass. Ljudet är rent och balanserat. Dock är det nära omöjligt att ha ett par utan sub. Bas saknas tyvärr och än om den säkert når 50hz som rinner den av rätt fort. Vidare är de inte effekttåliga utan kan spela moderata nivåer. :) men som hemmabiohögtalare med sub i ett modernt hem. fungerar det kanonbra. Jag har haft dem som datahögtalare men fn står de arbetslösa. :) (2011-11-26 08:57:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Image 44

Audio Pro live a2.42
Detta par inhandlades för ynka 600:- i en tid då de normalt låg ja iaf inte över tusenlappen. Inte konstigt då nypriset var knappt 3000:- Sen hade den mer rosade black diamond kommit och efterträtt och än om det var samma högtalare så var den pianolackad och dyrare. Live 2 42 var ju samma som den men billigare och alldeles för billig sett till prestanda.
Det är mycket ovanligt att hitta en högtalare som denna. En genialisk konstruktion som är totalt överlägsen det mesta pris kontra prestanda inom samma prisklass. Ja sanningen och säga i ett val att leva med dessa eller andra långt dyrare så faller bördan ofta på dessa just på grund av den frekvensbredd de har. En bas som är nära otrolig. Hur många högtalare kan leverera 28hz och det med en 6,5" bas? Samt med kontroll och definition? Inte många och det är oavsett prisnivå.
Svagheten ligger i toppen som jag anser är lite skir och vass ibland och även lite detaljfattig. Men igen för priset? Basen har att önska och den är inte perfekt men den är bra och alldeles för bra för de ringa slantar den kostar. Förutom att de låter bra är de pigga och alerta även om man med lite muskel blommar dem så är de inte alldeles krävande.
En kanonhögtalare som är mer än bra och som jag alltid varmt rekomenderar och igen bevisas tesen att människan alltid (nästan) springer över ån för att hämta vatten. (2011-08-22 20:27:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro A2 42 Live

Audio Pro stage 55
Köpte dessa för att kunna lira lite test och utvärdera. Har som livsfilosofi att ägande ger vetande, eller den som vet mest har minst frågor. :) Stage är en rätt gammal högtalare numer. Minst 10-12 år på nacken. Vill minnas att det var runt 2000 talet som dessa var på tapeten.
Dock var förväntingarna ändå relativt höga för att Audio pro för mig är genomgående välljudande och har bra prisprestanda.

Gissa staden? :)


Kommer inte ihåg men kan tro att man för ca 4000:- kanske billigare nådde hela settet med bakkanaler samt center. 55 är relativt liten men är riktigt förvånande i ljudet. Bra och rejäl bas med tight fylligt ljud. Klart bättre än man kunde önska för denna prisnivå. Diskanten är lite skir och saknar en del naturlighet men till film eller halvkasst material som komprimerad musik så låter det ok. Mellanregister är lite eljest eller knappt. Känns lite som att man har eq ställd på glada munnen. :) Vilket är gör att den djupa delen av basen rinner bort.

Ingenting man väljer som huvudhögtalare i stereosammanhang med min kunskap iaf men klart kul och en högtalare man hellre har en en hel del mångdubbeltt dyrare. Mellan dessa och ett par Wharfedale diamond eller liknande Kef och andra så är detta ett betydligt bättre val. Som misstanken var gav dem sjukt braPP- (2011-10-31 21:18:05) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Stage 55

Audio pro stage 33
En enkel center som är vakren eller. Varken snygg eller ful. Varken bra eller dålig. Varken stor eller liten.. Tja. :) (2011-11-27 08:05:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Stage 33

Audio pro mondial S,3
en genuint bra sub. Audio pro gör alldeles för bra subbar. Det är nästan hemskt att säga att de är lätta, billiga och relativt simpla men låter ALLTID bra, för bra. Man kan över ån för att hämta vatten och tyvärr blir vi lätt hemmablinda och ser inte att vi har gott om bra svenska produtker. Denna hade jag tänkt en 1500-1600:- för och det är väl lågt för en kvalitetswoofer. Men så är livet. :) Jag gillar även iden med skinnrunt kabinett. Snyggt och hållbart. (2012-03-18 07:52:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Mondial Sub S.3

Avance epsilon 8
Danska duktiga konstruktören och musikern Paul Rossing har grundat Avance som verkligen satsar på att skapa högtalare som spelar musiken levande. Jag tycker generellt att deras högre serier håller hög standard. Man arbetar gärna med Scanspeak som ju borgar för toppljud. Tycker ofötjänt att Avance har trotts satsningar inte kommer fram i svergie. Man står ju inte efter varken Dynaudio eller B&W så vad sitter det i?
Epsilon 8 är hus med solitt kabinett som maxar vågen på 36kilogram st. Verkligen bra högtalare men MYCKET ovanliga. Högtalaren bygger på Dynaudiodiskant, SS mid/bas samt en mycket OEMad VIFA i botten. Rejält filter och som sagt stummt kabinett. Högtalaren är kristallklart med nära totalt upplöst ljud. Basbotten har såväl djup som definition och rapphet i toppklass. Kunde man önska nått kunde den gått även djupare. Detta är även en högtalare som kan spela högt och även om den kräver effekt så levererar den tillbaka.
Har ett par gånger sett dessa ute för 4,5-6kkr och tja det är rent fynd. Dessa högtalare kostade 25000:- på sin tid och de står inte slätt idag mot nån i dessa prisklasser. :)
Så hittar man dessa köper man dem och behåller dem. mina är än idag kvar. Köpte dessa 2003 och har svårt att släppa dem :)
(2009-07-09 21:53:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Avance Audio epsilon 8

Avance Omega 503
Budgethögtalare från Danska Avance.. Jag blev såld på deras produkter och är faktiskt än idag. Dock känndes lilla 503 som dels lite trött i diskanten samt lite tunn i botten men inte alls dålig bara att förväntningen var rätt stor eftersom jag uppfattat märket som super.. Denna högtalare är dock rätt billig och klart medioker sätt till deras övrig sortiment. Men de behövde väl en större säljande produkt och den är välbyggd, snygg och liksom rejäl på alla vis dock med lite brister. Höjer alltså ett varningens finger till de som är imponerade av Avance och den som är beginner kan klart köpa dessa och sedan uppgradera i Rossnings övriga sortiment med glädje och upptäcka Avance som är en underdog i Sverige och klart i paritet med Dynaudio och Andra dignitärer dock till vettiga priser vilker ger fyndvarning på detta märke i vårt land :) (2011-09-25 09:32:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Avance Audio Omega 503 MKII

Avance omgea 509
Danska avance är en tillverkare jag normalt gillar och detta är deras entrylevel som dock är lite väl enkel. Element och kabinett samt filter håller relativt ordinär kvalite. Ljudet är lätt åt det mörka hållet och basen tunn. Vid lite press så har den svårt att inte släppa till lite biljud.

Fördelen med dessa är att man beg hittar dem rätt billigt för märket avance är rätt svårt i sverige. Dock föredrar jag andra märken före dessa. Det är dock en ok högtalare i priklassen 1000:-

Nåväl det är ju skoj att om inte annat veta att man haft ett par och det är kanske det viktigaste :) erfarenheten alltså (2011-11-15 05:28:35) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Avance Audio Omega 509

B&W cdm 1nt
Bower & Wilkins grundade sitt företag ur en butik i England och med målsättning att bygga hiend och man har idag ett genuint märke som de allra flesta verkligen vet vad det är och få kan säga nått ont om. Ett otroligt fint betyg. Cdm 1nt är en skapelse som för sitt pris var allt för bra. Nt betyde Nautilusteknologi och dessa högtalare är starkt besläktade med Nautilus med ett genuint kabinett ala N och Diskanten från N. Högtalaren är så genuin att den sett till priset var chockande bra och ingen av varken DM eller CM serierna är nära vad denna högtalare presterar. Akilleshälen är basen som av någon anledning lämnades hemma. Dessa högtalare är begränsad i basresponsen. Inte så att där inte finns bas men inget direkt djup bara. Man saknar et sub helt enkelt . Dock lär man behöva en sub av rang för att få den att lira med dessa högtalare och med en Asw650 har jag fått otroligt fint resultat. jag kan inte annat än påtala att om du kan få tag på ett par men är sugen på några nyare. Glöm de nyare dessa dansar åttor runt det. Har jämfört med såväl 602,685, cm2 av samma märke och det är smått skrattretande faktiskt. Dessa är så ren och detaljerad i ljudet att de andra uppleves närmare proson faktiskt.
John Bowers och Ray Wilkins har en del väl uträttat och jag klipper in dessa i den boken :)
Så jag är glad ägare till ett par och kommer nog att ha svårt att avyttra dem. :) än om det är så att jag kan byte med andra så känns det som att jag kommer att byta ned nästan med vad än jag byter.
Nautlius så att köpa ett par av dessa beg för rimliga slantar är långt bättre än nya 600or eller cm:are som dessa ärligen skiter på..

Fototaget ute i skogen. Vandrade lite en dag och hittade denna plats av gammalt junk och tänkte att WOW vilken skön miljö för ett hififoto... Hem och hämta lite objekt att fota sen tillbaka och arrangera lite. (2009-07-11 20:28:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W CDM1 NT

B&W cdm1
Denna var en riktigt bra högtalare när den kom och står än idag sig bättre än många relativt dyra högtalare. Dock har även denna sin akillehäl i basområdet som tyvärr är relativt begränsat. Kabinett, element och tja allt in i minsta delaj andas dock perfektion och hela högtalaren håller oerhört hög kvalite. Elementen är av finaste sort. Upplösning, soundstage och tonal balans är jättbra. Lite engelsk i karraktären är denna dock med en lite mer tydlig avrullning i toppen. Efterträdaren med NT på slutet har en mer korrekt topp sett till min syn av hur en högtalare skall låta. Har dock än så länge svårt att göra mig av dem dessa :) de är lite speciella med design och sätt att vara. Ljudmässigt är det rätt lik minipod men med större soundstage och mer möjlighet att spela högt. Begpriserna på dessa varierar kraftigt och runt 3000-3500 är säkerligen helt ok.. :) En kanonfin högtlare. (2011-10-16 06:33:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W CDM1

B&W dm-685
En tervlig bekantskap jag hade ett tag men var inte så förtjust i den dock. Lite besviken faktiskt. Mycket sämre än t.ex. Qrs Luna som ligger i samma prisklass. :)
Ganska simpel, insparad och tja man upplever med lite erfarenhet att det inte är riktigt samma som tidigare men detta var ju även efter att man flyttade produktionen till Kina. Insparat och insnålat. Dock låter den bra men jag förväntar mig lite mer. SKulle inte välja den i en lineup av många andra jag sätter värdet högre på. Kommer inte att sakna dessa. Lär inte heller köpa nya :) (2011-08-03 07:27:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W 685

B&W 804 matrix
Matrix 804 är en klassmodell från prestigeserien. Än om den är den minsta golvare så är detta ett homogent bygge rakt igenom och de går djupt och spelar genuint. B&W när de är som bäst är riktigt bra och en topphögtalare. Jag köpte dessa i farten och väntade mig nog en del fast blev nog ändå lite överaskade över vilken genuinitet och äkthet som finns i dessa, trotts lite ålder och trotts att de känns lite kantiga och knepiga sett till de nyare modellerna som är vackra som fotomodeller. Dessa är lite mer bulgarisk kulstöterska och de är ju inte så ofta vacker.
Musiken blir levande och trovärdig med 804orna. Basen är tight och djup. Utan vidare måste du upp i 800 modellerna än i dag för att komma ikapp vad dessa redan då kunde. Detta är en sanning och utvecklingen är ju inte ens att tala om.
Kabinettet är sanslöst stabilt, Filter är om inte annat adekvat och elementen är ju formade som en hand i hanske för dessa rakt igenom. Högtalaren upplevs som sömlös och flytande.
En dag på klubben förtäljde jag om att jag ägde ett par 804matrix då jag lyssnade på nya 683 och han menade att ojojoj då skulle jag få uppgradering om jag skaffade ett par 683. Jag menade väl men förmanande att 804 ju var dyrare och mer påkostad då varpå representatnen menade vägledande att utvecklingen hade kommit så långt nu att 804orna inte hade en chans.. i mitt stilla sinne tänkte jag att det hade varit skoj att sätt honom bakom med dessa och en ögonbindel på.. Han hade chockats över den uteblivna utvecklingen.. :P (2009-07-12 08:54:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W Matrix 804

B&W M1
Sicka underbara pjäser. Vacker som en arabisk haremflicka en takdroppande vårdag. :)

Låter bra men saknar så klart bas. Lifestylehemmets fina högtalare. Slår alla bosekuber på käften. (2012-03-17 19:24:30) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  B&W M-1

Canton as 300
En sub av den högre skolan. Med Linn komponent och Tangent elektronik är detta magi i kubik. Denna sub är som skapad för att älskas. Djup, rapp och tung bas som inte på nägot register gör bort sig. 12" aktiv samt 12" slav skapar förutsättning för tight bas. 300w steg ger ännumer utrymme till sund bas. Jag kan inte annt än älska detta :) (2011-11-18 20:50:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Canton Karat AS-300

Celestion F30
Anrika Celestion från England har liknande Sonab eller QLN fått sitt fina renome våldtaget av nått slisktigt junk som dessutom tillverkas i massor i Kina. Man tar liksom det fina märket och säljer på det men utan det som märket står för.. Detta är för mig ren våldtäkt och de som gör sådant borde inte annat än lagföras.
Denna serie av märket är inget annat än massproducerade högtalare av låg kvalite. Även om låda håller normal standard så är insidan att önska med filter som är av enklaste sort. Element av tveksam kvalite och den plastiga vinylen sitter knappt på plats.
Köpte dessa av bara ren nyfikenhet. Högtalaren är ljus och väl vass men insjuknet mellanregister och en hypat övre bas. Dock utan djupbas. Denna högtalare passar som nybörjarhögtalare för lyssnare med stora krav på hemmabio och med musiklyssning osm är mer sällan varande. Dessutom bör man vara ovetande om märkets ursprung och forna storhet samt va smaklös. Om detta infaller samtidigt kan detta vara en partner. Egentligen för de små pengarna och om man MÅSTE välja mellan dessa och Dynavoice så väljer jag dessa :) (2011-08-24 21:31:02) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Celestion F30

Dalquist dq8

Dahlquist är en makaber högtalare med ett på många sätt unikt sätt att förmedla ljud. En mycket fina 80tals ikon som än idag utan vidare placerar det mesta inom rimliga pengar bakom sig. De kan heta nästa vad som helst och de bara åker i kölvattnet av dessa. Högtalaren är stor och ren i ljudbilden med ett intensivt ljudspektrum. Röster, instrument klingar fram på ett makalöst sätt och detta i en sund konstruktion som varken kräver effekt eller strömstyrka. En mild och enkel högtalare som ger kanonljud med såväl rör som enklare förstärkare. Svagheten är i de lägre regionerna så det är inget för discopelle som gillar att leka saturday night fever hemma.
Diskantspridningen är jättebra och sweerspot är stor. Detta är en högtalare som jag saknar men som frun så delikat meddelande de vär ungefär lika vacker som en komposthög. Jo man tackar jag smygillar dock designen även om den anno 2011 skulle fått om än behålla formen så med finnish och stil på dem så måhända kunde de platsa i ett hem.
Amerikakonstruerade med Vifaelement. En sak till platt design med nästan krav på placering nära bakvägg. Tja perfekt. Varför har vi sällan så nu..??
Hittar du ett par.. KÖP!! (2011-08-11 21:59:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dahlquist DQ-8 Phazed array

Dali 505
En klassiker av den gamla stammen, en högtalare jag med fördom målade som lite mörk och tråkig i ljudet. Har dock bara erfarenhet av test på hifiklubben i Umeå på den gamla tiden och i de då väldigt kassa lokaliteterna. Hittade dessa på blocket för en tusing och jösses vad man får valuta för pengarna. Minns jag rätt så kostade dessa en styv 5000:- på sin tid och detta med Vifaelement, hardwire filter och tja för priset ordinär byggkvalitet.

Ljudet är rappt och tight med skapligt djup bas. Jämförelsen med C6 är att 505 är lite mer hifi emedan C6 är mer busig i ljudet. Skulle nog ha svårt att välja mellan dem rent objektivt. 505 är inte utan briste utan är om man ser mot referens. tunn i botten även som den inte är dålig. Den har även ljud åt det lite varmare hållet men inte diskantfattigt. och rapp musik med elektronisk kraftighet kan bli lite tunn även i den totala ljudbilden men ser jag till pengarna :) FYND! (2011-11-20 14:38:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI 505

Dali Concept 1
En enligt mig vacker högtalare. Byggd med tanke på surround vilket märks när man spelar den solo i stereo. Den saknar totalt basupplevelse :) men tycker även att diskanten är lite pipig utan direkt upplösning men å andra sidan så skall man bedöma med tanke på såväl pris som just var och till vilket behov man brukar dessa och det är som bakkanaler i en hemmabio. Kör men den solo är det med sub som gäller. Som sagt är designen högtalarens största fördel. Även rätt namn så klart. Det är alltid kul att äga Dali.

Dock som stativare i stereo har den uttryckliga brister och om man tänker sig en stativare till musik så tänk igen. :) Detta är inte rätt för det är för lite av bredd i ljudet. Dock har den rätt bra balans så dessa duger bra till musik med sub och man tänker modern korvmusik som inte har varken dynamik eller nått annat. Dessa färgar lite gott på denna typ så det är som jag gjorde och lyssna på Radio med en XTZsub riktigt trevligt. (2011-11-12 15:53:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Concept 1

Dali Concept 2
Detta är bang for the buck. Riktigt vettig högtalare som om man vill gnälla är lite ljus i toppen och lite saknad av botten. Kan tro att man anpassar efter lite komprimerad material och hemmabio. Men som steret gör de heller inte alldeles bort sig.Tittar man beg som landar på typ 1500:- är det jätteskoj för pengarna. Concept 1 och CT har en junkdiskant och låter lite sämre. 2 och uppåt har riktig diskant och låter mer naturtroget men ändå inte lika fina som de högre serierna. Dock gillar jag conceptserien som är riktigt vägvinnande. :) (2011-11-26 12:01:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Concept 2

Dali Concept center
Även denna klassar in som mycket bra begköp och otroligt bra valuta för pengarna. Sett till pris tja inte nått att direkt anmärka på. Ser vi till ren prestanda är den för begränsad och har gräns till vasshet och kyla. Byggnadsmässigt är det en vacker estetik men väl plastig och enkel. (2011-11-13 17:20:29) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Concept Center

Dali Concept 6
Efter lite tester med dessa emot diverse andra högtalare kan jag inte annat än att lyfta på hatten. Jag får samma känsla av dessa som med Qrs 500, en högtalare som leverera på ett riktigt bra sätt. Klart insnålad med plastnvinyl. Simpelt kabinett samt filter men av vikt där det gäller. Så element är kanonfina.
Ljudliga svagheter är att det ibland gränsar till vasst på toppen. Basen är inte perfekt i följsamhet samt att stereobilden ligger lite lågt. Fokus kan ibland smeta ut lite. Men sett till priset? Tja bara och lyfta på hatten. Concept är kanonbra köp för pengarna. :) (2011-11-13 07:32:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Concept 6

Dali evidence 470
Dansla Dali har gått lite kräftgång med mycket variernade kvalite och konstiga ojämheter. I mycket finns ett brett sortiment hos detta märke som idag är på nått sätt anpassat för en stormaknadsproduktion. Jag har haft några Dali och hört många av dem och tyvärr är det ett märke som inte imponerar.
Evidence 470 var en för sin tid dyr högtalare som jag förväntade mig massor av. Jag kände right of the bat att basen var rejäl och även sett till storleken på såväl element som kabinett så pulserar dessa ut såväl tung djup bas som punchig bas med bra auktoritet. Relativt snäll på driften men toppen? Diskanten känns som man hade stoppat en kudde framför. Jag kan inte säga att jag hur än jag försökte så blev det inte en adekvat återgivning. Även basen än om den visar sig vara tung så saknat den definition. Allt känns som en massa och det är korvar av bas ut ur porten. Nä tyvärr kunde jag inte annat än passera dessa vidare och har inte saknat dem en sag faktiskt.
Filter, kabinett och element är av kanonfin kvalite så att man inte får till högtalaren visar på om inte annat dåligt knowhow eller så skiter man i det och nästan prosonlikt preocessa ut högtalare som både höger och vänster.
Ingen högtalare jag kan rekomendera faktiskt. (2011-08-19 22:39:00) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Evidence 470

Dali Suite 3,5
Dessa bestar köptes som grisen i säcken och tja ibland är det itne så bra att göra sådana köp. Efter att labbat hemma med dessa inser jag att jag INTE på nått sätt kan gilla vad det levererar. Dessa högtalare är mörka - läst diskantfattiga - och ihopgrötade och med trotts enorma kabinett dålig lågbas. Efter att plockat isär dessa högtalare inser jag att element och filter samt kabinett är av bra kvalite. Hur kan man trotts så bra komponenter misslyckas så kapitalt?
Inte en aning men inser att jag inte kunde acceptera dessa som vettiga återgivare.
Högtalaren är dock relativt snygg och som sagt allt egentligen av rätt bra sorti så att förutsättningarna har varit på deras sida. Dali har dock enligt mig gått kräftgång på kvaliten så det är väl en av deras många sämre högtalare detta.
Ingenting att rekomendera mer än till en som just gillar en högtalare som inte har nån diskant. :)

(2011-09-02 19:38:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Suite 3.5

Dali 800
Dessa bestar tillhör de tidigare mer riktigt byggda Dali. Stumma och solida som kassaskåp. Stora som hus och med påkost som för tiden knappast junde bringa någon storvinst per såld högtalare.
Har haft äran att äga, lyssna och lek med flertalet av dessa lite äldre Dali och tja men kunde bygga bra högtalare på den tiden. Dock om man skall vara lite krtitisk vilket man bör vara skall jag förtälja att jag ITNE är så förtjust i banddiskanten.. Eller just några sådana lösningar. Det mesta av just banddiskanter tar udden om musiken och skapar en värme och en mjukhet i ljudet som jag är emot. En del älskar detta men inte jag. Dock är det så att i dessa har man en ordinär dome under av papp och även den kunde kanske har kunnat varit bättre.
Vilketsom känns högtalaren i toppen lite åt det mjukare hållet.
Basen är kanontight och fin hela vägen ned och än om jag kunde önska skulle de kunnat ha gått lite djupare. Sen hade nog inte en rejälare fot varit negativt men titta nu vänner och se.. Dessa kan man hitta för ida kanske 3000-3500:- beg iband så lite som 2500:- och det är riktigt bra skit för de pengarna. No doubt.
Det är ju genant om du då har en broder som köpt nya Dali för 12000:- och du köper ett par sådana här för 3000.- i ett blint test inser du att du kan spendera 9000:- på skivor :)

(2011-09-06 21:33:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI 800

Dynaudio Contour S3,4
En av de bästa högtalarna som finns för rimliga pengar. Bygget är så genomarbetat och designen så estetiskt tilltalande och prestanda så grym att man inte direkt saknat nått i dessa högtalare.

Skall man vara kritisk vilket jag är så brister 3,4 på ett område och det är djupaste basen som kan vara lite klen men då pratar vi 30hz och nedåt. Jan menar inte att basen är dålig utan att den rullar av lite. Sen kan de sakna lite möjlighet att spela riktigt högt. Men då samtalar vi på extrem nivå.

Nä, Dynaudio är kompeten när det kommer till tillverkning av HIFI och C3,4 är ett bevis på deras kunnande. En riktigt fin högtalare som verkligen rekomenderas till alla. Men se till att ha drivnign till dem för det är inte en högtalare man driver med klockradion. :)

Sen vill dessa besta ar lite utrymme. Gärna 20m2 + samt lite space bakom sig. Rätt brett isär och lite toe in.. Jag hade dessutom upp dem ytterligare på matta och puckar för att avkoppla golvet och tycker att jag även fick ltie mer fokus i diskanten så det är nog ingen nackdel att passa upp ett par cm till på dem.
Totat sätt

Jag lyfter på hatten.... Lysande arbete. (2011-11-08 05:46:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Contour S3.4

Dynaudio Audience 72
Detta är riktigt fina högtalare som alltid när det kommer till Dynaudio. har detta företag ens på senare år släppt en modell so mär tveksam? Förutom till pris då? Audience är deras entrylevel men det finns inget enkelt eller lätt med dem för detta. :)
Ljudet är som alltid dynamiskt och stort med tight och härlig bas. Riktigt skoj och enkel att gilla för alla utom förstärkaren som behöver vara en relativt stark arm. KAn itne annat än säga att detta är mer än de allra flesta behöver. :) Vacker. bra kvalite på såväl komponenter som kabinett som ljudbild. Allt känns genomtänkt och genomarbetat. :) (2011-11-03 21:21:31) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Audience 72

Dyanudio Audience 122c
Dynaudio är en topptillverkare av högtalare som genom alla serier har rusktigt bra kvalite. Audioendenve är deras billigase serie men även här av geuin kvalite .Det som INTE återfinns i denna serie är äkta faneer´ t.ex men i övrigt är det homogent och välskapat.
En av de högtalare jag förvänats mest av är Audience 42 som med sin ringa storlke kunde lirra på ett en overtygande och stort sätt. Som center är detta en svårslagen kandidat. Ren och timead med rappt och dynamiskt ljud som är svårt att slå. Lyssnade på många centerhögtalare som innan jag tillslut kom fram till att denna relativtbilliga högtalare är så bra att det är dyrt att få nått bättre men även då blir det inte speciellt mycket bättre :)
Skulle jag klaga så är det på grund av en simpel design med plastig vinyl och målad baffel. Även att 122c är relativt stor och lite trög.
Skulle jag även klaga så är det att basen är lite klen vilket är mycket vanligt på centerkanaler även om denna bra mycket bättre än de flesta sp anser jag att en bra center skall kunna agera som huvudhögtalare ensam och utan sub. Dessa likt de flesta centerkanaler saknar lite i botten och detta är för konstruktionens skull som tydligen gör att man inte behöver förvänta sig mer av en center än kanske 50-60hz- Jag tycker att en center precis som en huvudhögtalare skall gå till minst 30hx. :) Smells like fish? Jag ville ha en aning provocerande bild med lite sommar känsla. Så kanske det väcker någons känslor. hehe! (2009-07-12 21:03:22) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Audience 122C

Dynaudio Audience 42
Dessa tillhör ju kategorin milstople.. Em högtalare som när dem kom fick tandvattnet att rinna på en, ja på de flesta som hörde dem. Man tappade hakan över hur en sådan liten högtalare kunde så mycket. Efter att inte ha ägt ett par så inhandlade jag dem tillslut. Alldeles för dyrt egentlgien men drivkraften var för stor. :) Den lilla karamellen som skjuter bomber och granater med enorm upplösning och trovördighet. Längtade, väntade och tillslut kom de. Jag har testat och jämfört dem med andra högtalare jag har och tja det är ju fortfarande en sjukt bra högtalare som dock har diverse begränsningar. Den är lätt komplimerande i ljudet, Lite för dåligt upplöst i toppen och svag i botten men tonalt sätt håller den en balettdansarlik precision. Jag gillar sannerligen denna högtalare som även med alla sina brister pryde mitt sovrum som en sovrumssterei idag och kommer att säkerligen vara med et tag i mitt liv. :) Kanske kunde man tro att en uppgradering alal SE på slutet skulle vara att föredra då toppen i min smak är lite trött jämförelsevis med just SE modellerna. (2011-10-16 06:40:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Audience 42

Dynaudio Audioence 10
Audience 10 är en gammal dyaudio som inte riktigt matchar mot dagens riktigt fina konstruktioner. Jag bärgade dessa på en secondhand för rimliga 300:- och upplevde nästan ett rus när jag glad betalade. :) Hemma inser jag att jag faktiskt mot dåvarande Dq8 tyckte att A10 var underlägsen. Högtalaren låter bra men har inte samma botten som efterföljarna och inte heller samma lyster i toppen. Kabinettet känns lite slakt och filter likaså. Ytbehandling av påstruken matt vinyl är även detta av sämre sort.
Totalt sätt kan inte ändå säga att dessa låter riktigt trevligt men det är inte samma fina klass som A42 och framåt.
Kan inte direkt säga när dessa är född men kan tro på mitten av 90talet?
En sak till med dessa är ineffektiviteten som knappt vet nån gräns. Kan inte tro att man når mer än 82-83db och dessutom 4ohm vilket gör att man nästan måste ha slutsteg med mycket effekt för att komma nånvart. Det är nästan som att ha handbromsen låst medan man försöker köra fort.
Dock skulle jag klassa dessa bättre än många billiga junkhögtalare som finns och det jag tydligt menar är att nuvarande Dynaudio har lyft sig en aning . :)
(2011-08-16 20:25:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Audience 10

Dynaudio Contour 1.3 mkII
Dynaudio Contour 1,3 var en högtalare som i sanning tog steget stativare till fullrangespeakers och än om den är tänkt att stå på ett stativ och till måtten är liten är det en högtalare som är stor som en stor golvhögtalare. i Äkta Dynaudioandna denna än idag trotts några år på nacken svårslagen och ett verkligt fynd för den som hittar ett par. Jösses så jag tappade hakan när dessa börjar lira och når toner ända ned till 30hz utan att ens flämta. Enorm soundstage och om man har kräm bakom kan de hantera även höga ljudtryck. Det är dock en rätt trög högtalare och begränsiningen finns i mängd SPL men det är sannerligen mer än mycket även där.
Genuint byggt och med finaste kvalite på såväl element som filter gör detta till något nästan otroligt sett ut prestanda och nypriset på runt 13000:- var ett bargin.. Senare modeller blev dyrare för samma prestanda.
Det som även ligger denna lite i fatet är yvigheten i ljudet då den framstår aningen oborstad med lite hissad bas såväl som diskant. Även mixter med frekvenser emellan för att illutionera vissa saker gör att den inte är helt snygg i frekvensgången men vad gör det när det låter så bra som denna kan prestera.
Som en idiot dum har jag inte dessa kvar. grrr . Och hitta nya beggade stört omöjligt :)
(2009-06-08 19:31:58) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Contour 1.3 mkII

Epicure MT-1
Dessa köptes som sercondhandfynd en gång utan att ens veta vad det var men när nått kostar en hundring eller två gör det liksom ingenting :) Kom fram till att högtalaren hette Epicure och det är ju iaf ett känt vintagemärke vilket gav mig förväntan.
Noterade att detta var en knepig konstruktion med två 4,5" baselement och byggd som en ren pipa.. Tänk er en kyrkorgekpipa.. :P med två baselement i. I botten finns således bara en öppning och hela kabinettet tjänar som en pipa. Borde ge möjlighet till speciell avstämning beroende på längd bara.
Nåja efter att lagat dem och kopplat in dem och för lite lyssning så noterar jag att de två 4,5" bredbanselementen svarar på riktigt bra och den unika kontruktionen ger dels snyggt rundstrålande ljud och bästa av allt det finns riktigt fin bas i dessa. med vissa frekvenser som runt 45hz som är sjukt läcker.. Tänker hela tiden på att varför man inte bygger denna typ av högtalare numer. En pipa.. Det är ju nästan genialiskt :) Basresponsen är riktigt trevlig eller så tycker jag det mest för att jag betalade så lite för så mycket :)
Denna konstruktion med ett par w rör skulle säkert kunna leverera riktigt mysiga stunder. Det fanns även en mkII med diskanter som lyfte toppen lite mer men dock ingen ritkigt succe och inte heller på konstruktionen. Jag känner dock att de ger kvaliteer som man säkert med modernd teknik och element skulle kunna göra nått skoj av. Så hittar du ett par KÖP om det är loppisfynd dvs. Inte för hiendljudet eftersom det inte finns. Inte heller för dem mäktiga basen för den är inte heller. Det finns klart bättre högtalare än om dessa var kul och förvånande sett till den ringa slant inköpet betingade.. Utan för det unika i konstruktionen och detta borde upplevas av alla. :) (2011-08-13 08:47:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Epicure MT-1

Epos M12i
Engelska Epos bygger allt själv. Kabinett, filter och tom element. Detta gör att man skapar en egen filosofi om tom att integrera elementen så att inget filter begövs. Man har i dessa endast 1a ordningen till diskanten i en ända konding som dock är av rejäl kvalite. Detta för att man anser att filter inte tillför nått och att väl konstruerade element klarar integreringen själv på bästa sätt.
Allt känns så välgjort. Ingenting sticker ut utan kabinett är utsökt integrering av element och terminaler är sömlöst i kabinettet. De är vackrare i verkligeheten än en bild kan göra dem. kvaliten är således känslomässigt redan på plats innan man kopplar in dem.
Väl inkoppkad kommer det fram en nästan nordisk ljudbilde med upplöst och rent detajerat ljud. Oengelskt och klart i min smak. Stor och generös soundstage med mycket homogent ljud. Man känner att detta är en högtalare att räkna med. Svagheten är basen som är lite mild och tunn. Saknar det där sista som finns hos en del av andra kombatanter. Dock en riktigt fin högtalare som på lite singersong writer ger nära nog otroligt fina upplevelser . Jag lyfter på hatten och ger en fyndflagg på dessa såväl som cdm 1nt. :) (2009-06-28 17:50:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Epos M12i

F3/LYD trapez X
Detta är Ole Klifots begynnelse och blomman av detta arbete är Audiovector. Men det började som sagt för länge sedan med byggsatser som nämngavs F3/LYD, Satsen om jagminns rätt kostade runt 12000:- och detta var HIEND i byggsats. Ole Klifot var långt tidigare än Ingvar Öhman kan man säga. :P
Midbas och Bas kommer från Focal emedan diskanden är helt egenutvecklad. Kabinett och filter är med dagens mått mätt ultramoderna och designen är unik. :)
Dock kan man inte anklaga dess högtalare för att vara vackra då de har en design som bara en moder kan älska. Nuvarande Audiovector är på ett helt annat sätt designade och just designen har nära g fått första rum idag. I dessa är det bara prestandan som gäller.
Ljudet är oerhört bra och högtalaren är homogen med sprattlande spelglädje och man bara känner glädje. Det finns egentligen bara två direkt svagheter. Den 1a är sooundstage och den andra är djupbasen. Denna högtalare är i övrigt riktigt farligt bra. Skulle rekomendera dessa till alla som gillar bra ljude men inte har flickvän.. ;)
(2011-08-25 09:06:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  F3/lyd trapez X

Guru QM-10
Detta är den kommersiella delen av Ino. En form av Pip. Högtalaren är egentligen riktigt bra. Den lilla basen är magin i hela skapelsen som med rappt och attackvilligt ljud såväl skyter med naturtrogen ljud som med enomr basrespons. Det är nära omöjligt att fatta det när man lyssnar på dem att det faktiskt handlar om en singel 4,5" bas som med sådan auktoritet levererar toner till 30hz. Toppen är ren och snygg inget att klaga på.
Det som finns är egentligen att högtalaren har lite låg ljudbild och att de saknar lite av ljudtryck. Det går alltså inte att spela till höga volymer utan att man tappar greppet.

Har nog bara haft en högtalare som är bättre i stativmodell och det är Revel M20. Gränsfall på Mårten Deign mon som egenligen är riktigt bra men lite väl färgad ljudet för att räknas som bättre. ( (2011-11-29 22:05:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10

Heco argon reference..
Så sjukt tunga, stora högtalare att det slitsamt att bara tänka på att flytta dem. Baxa dem till bilen och ut i naturen.. Puhh. Högtalarna väger runt 40kg och har aktiv bas och Låter tjha stort och tungt. Basen är avstämd till 18hz. :) En klassiker som saknar lite på desing och finnish. Är heller inte bäst på finlir som kontrabas etc men basig musik blir häftigt. Högtalaren spelar högt och med riktigt maffigt tunggung. :d (2011-08-06 20:16:32) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Heco Argon Reference

Heybrook HB1
Heybrook är ett klassiskt engelskt märke som skapade några riktigt bra högtalare. HB1 är väl deras mest meriterade monitor som stått referens hos många under tiden det begav sig. Dessa är med en klassisk setup av Vifaelement och slutet kabinett. Dessa var som det såg ut när det begav sig och stativhögtalare såg ut som kolosser på lerfötter. Man var liksom rädd att de skulle ramla. För stor för stativ men för smått för golv. Fula som styk men lät bra. tiden gav dem utrymme. Tror fruar vad mindre exalterade i heminredning på den tiden. :) Det var 80tal och tja allt så ju ut som det gjorde då.
Dessa låter kanonfint och till rimliga pengar är de ett trevligt tillskott. Lättdrivna och milda som ett sidenlakan på hela kejdan. Inga basmonster men ändå inte dåliga på bas.
Varning är att se efter kanter som är ruttna vid detta lag på alla mer eller mindre. Omkantning är rätt dyr. (2011-08-09 20:51:13) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Heybrook HB1

Jamo E-500
En liten ärta med charm och känsla av kvalite. Dock är det en simpel högtalare som egentligen inte är speciell på nått sätt. Det är en renodlad surround men fungerar även som 2.1 med en sub dock blir det inte riktig hifi såklart. Men som surround är det helt ok. E500 bottnar nog runt en 80hz och känns lite essig i toppen. Jag gillar designen men inte så mycket mer. (2011-11-04 08:14:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Jamo E-500

JBL L-19
När man tar ett par sådana här högtalare och ställer upp dem har kan man kanske inga förväntningar direkt men när jag börjar spela känner jag direkt att oj och öronen liksom reagerar och lyssnar mer aktivt för vänta nu? Fula gamla och ja men Utveckling. Dessa ska ju inte låta bra. Nä man lurar sig själv och ett par L19 låter jättebra, spelar så rent, bredd, stor, tungt och perfekt som man väntar sig av ett par golvhögtalare som kostar bort mot 5000-6000:- från idag.
Nä man luar sig själv om man tror att utveckling finns. Enligt mig visste man väldigt bra hur man rätt skulle bygga en högtalare eller försträrkare redan 1970 och allt därefter är att inveckla eller designa eller omforma.. Ja hemmabion kom ju faktiskt redan 1970 med quadraphon om man vill.
Den som tror att saker utvecklas lurar sig själv. Ett par L19 kan ger spännande haksläpp för den som tror på utveckling. Högtalaren är välbyggt, med äkta fanees en genuin bas med stark magnemotor. Diskanten är riktigt bra än om den är pappkon.
Däremot är ju detta ett elaktkapitel för det moderna hemmet. med hörj på 60cm är det inte en stativhögtalare inte heller en golvhögtalare bredd på dryga 30 och djup på dryga 20cm gör detta till en bastard, en klump som inte kan stå nånvart utan att se underlig ut. Dessa högtalare tar plats.. Dock glöm inte varför dessa ser ut som de gör är INTE för designens skull utan enbart för ljudåtergivningen. Ord som baffelstöd finns knappt idag :) För idag designas högtalare primärt efter kundbehov och sekundärt efter ljud. Dessa är återgivare inte möbler.
Vilkersom är det en riktigt trevlig högtalare som jag gärna skulle ha hemma igen för att leka med men man kan ju inte ha allt. :) dock är den lite busig och "köttig" i ljudet lite typiskt amerikanskt och således inte riktigt min smak som är mer skjorta och slips. Jag gillar kristallklart ljud och rent. (2011-08-11 08:03:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  JBL L19

JBL TL-260
Detta är JBL's 60år jubileum och detta skulle ju firas med nått speciellt. Dessa högtalare är signumet på 60år av utveckling. man har skapat enligt mig en på många sätt riktigt häftig högtalare som trotts sin enorma storlek är rätt smart.
1. Den är snygg och med sin äkta pianolack och sitt sneda kabinett ger den ett vacker tillskott tillhemestetiken.
2. Den är tänkt på vilker gör att den vackra designen är inte bara vacker utan för att låta bra. Ett ovanligt och smart drag. Denna högtalare är dessutom som många inte är platt... De flesta stora golvhögtalare idag är djup.. inte platt. men tjocktvn är borta men högtalaren är fortfarande tjock.. Konservativa JBL visar vägen men det är ju konstigt :) Om man tar en normal stor golvare kan vara Dynaudio eller vad dig vill och ställer den på sidan och sätter elementeten på sidan så har du JBL TL-260 :P Dessutom tål ju dessa högtalare att placeras nära bakvägg och detta även om basröret sticker ut just på baksidan. Men de svara bra på att trycks inte när väggen. Dock bör man INTE ha dem nära bakvägg samtidigt som man har den nära hörn och om rummet dessutom är på 20m2 och mindre så blir det toooo Much...
3. Konstruktionen är homogen och tung. Kan sägas intern stagning överallt, Dubbla bafflar.. Formpassning på allt och det ger en kassaskåpskänsla äver högtalaren..
Sen har man rätt standardbaserade element som inte sticker ut speciellt. Men ljudmässigt har dessa ett ja om än typiskt amerikanskt ljud med mycker ljud och stor volym och lite bredsvärd mer än skalpell så ändå med viss känsla. . Detta är en slugger och det är ju så JBL kan bygga bäst. Det är Cerwin Vega med känsla och stil. Dessa högtalare spelar inte djupaste basen men massor med bas och snyggt. Hela högtalaren har lite hängmatta i gladmunbetydelse med lite höjd topp och lite hissad bas så Neutral är den inte men det låter och inte bara mycket utan även snyggt. Det är svårt att inte älska dessa högtalare och man utan att man vill ler och småskrattar lite :p
Dessa skapelser är otroligt roliga och jag kommer att ha svårt att avyttra dem. Dessa har jag dock inte som huvudhögtalare utan som andrarigg och just för lite bus.
En lättdriven, snäll högtalare som kan liras med såväl 8w rör som 200w transistor, en snyggt högtalare som kan stå modell i heminredning såväl som på hifimässa, en högtalare som charmar alla med skön spelstil ja det är en vinnare :) (2011-08-04 22:56:34) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  JBL TL 260

JMlab Focal Cobalt 806
JMlab Focal Cobalt 806.. Eller hur man nu skall säga det. En fransman och generellt kan jag fördomsfullt förtälja att jag normalt alltid har en viss skepsis till sådant som tillverkas i Frankrike.. En empiri som sällan slagit fel och med de JMlab-högtalare jag ägt har det heller inte varit fel såtillvida att jag inte riktigt kommit överens med dem. Tycker att de saknar något av väsentlighet. Ingen charm, inte nått som helst driv eller tja helt enkelt smaklösa. Om jag besöker den lokala Pizzerian och får in min Bussola så kanske jag förväntar mig att den skall smaka som jag är van och med upplägget framför så börjar munnen att vattnas. När jag sen smakar så är det utan smak. Dvs det är INTE nått fel förutom att den inte smakar nått. Lite så kan jag uppleva med JMlab.
Så jag är inte så vidare förtjust i som för mig presenterats av detta märke än om jag är sugen att lägga min händer på ett par Utopia så är det kanske mest för att stilla en nyfikenhet.
Så som stereohögtalare är jag inte kapabel att rekomendera ett par om man nu inte är av den typ som inte gillar smak dvs. :)
(2011-09-02 17:25:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Focal Cobalt 806

JMlab Focal chorus 705
Detta par är från Franska JMlab och ingångserien vilket iosf inte är en dyr högtalare och tja det märks ju rätt omgående. Köpte dessa nya faktiskt och tänkte med dessa smycken ha dem som bakhögtalare till hemmabion och det hade jag. Nyfikenheten blev dock stor att testa dem även som stereohögtalare för att se vad de går för och det är ju INGENTING. Ren och skär junk. Tråkig och ansträngd samt kass nästan så kass att de är i klass med Dynavoice.
En katastrofalt dålig högtalare som möjligen duger till data eller sovrum men har egentligen ingenting att hämta i bio eller som stereo.
Dock är de både vackra och välbyggda. Det fick dock bli respass då jag inte kunde ha dem kvar. Har faktiskt inte några andra bra erfarenheter från detta märke heller senare men det mesta är lyssnign på butiker och de är inte så rättvisande vilket gör att jag tar dem fall till fall men finner inget köpsug när jag ser dem ute på begmarknaden :)

(2011-08-20 21:35:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Focal Chorus 705

Kef reference 105
Kef reference 105 är en legend.. En av de stora maffiga golvhögtalare som verkligen satt standard och gett avtryck i historien. Ger oerhört ren och rapp bas. Den stora basen är med på noterna på ett otorligt sätt. Tyvärr hade jag endast en Nad 214 som drivning till dessa herrar och det räckte inte nära för att verkligen få dem att leverera. Dock får man ju en känsla av att detta är något magiskt.
105 är som en hummer som bara matar fram vart än den går :) På nätt vis är dessa nästan lite fulsnygga med en design som iofs väl återspelgar 70-tal men typiskt fult träslag och lite kantiga raka linjer men ändå på nått knepigt vis ter de sig vacker. Ljudet är typiskt engelskt lite varmt och om man inte har diskantkontroll på förstärkaren blir man lätt galen. Fattar mig inte på detta ljudsignum som en del är så lyrisk om som egentligen bara är diskantfattigt? Det engelska ljudet?? Jäkla otyg. Nåja jag hade ju som tur va tonkontroller när jag körde med dessa hemma och då går det ju jätte bra. Basne behöver man INTE justera på :P
Ett sant nöje och en högtalare man föralltid kommer att sakna. Speciellt eftersom detta var ett secondhandfynd. Om jag inte missminner mig betalade jag nog kanske bara 500-600:- för dem. kan ha varit mer men inte äver 1000:- iaf. Det var så jag skakade hela vägen hem. :D Men dessa kräver area och muskler för att komma till rätta. En magisk högtalare som utan tvekan är majestätisk men svår. Ja lika svår att få till som att få kärrinen att ens släppa in dem. Det är nästan omöjligt och tur är det eftersom de då kan hamna på begmarknaden.. (2011-08-11 21:54:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  KEF Reference 105

Klipsch KG 3.5
Ett secondhandfynd.. Som förvisso till kabinett sett inte höll bästa skick men det var ändå skoj att se, känna och köpa dem för 300:-. Dessa är ju ända Klipsch än om serien är av lägre rang. Väl hemma tycker jag de är välbyggda och med seriösa element och filter för storleken. Högtalaren har 8" bas.
Tonal sätt så finner jag dem låta precis så som jag förväntar mig av detta märke och soundet känns igen långväga. Högtalaren är kul och på många sätt imponerade dock för min smak alldeles för färgad och okänslig. Klipsch är i mycket ett svärd när jag vill ha skalpell.
Så i valet av dessa och ett par audio pro att leva med resten av livet skulle jag ändå välja Audio Pro på grund av att jag i längden inte kan leva med den typen av färgning som klipsch ger och dett trotts att jag är väl medveten om att många skulle sitta mer nöjd med klipsch än med mycket annat. :) Det är ändå så att jag verkligen gillar dem ändå fast jag inte gillar ljudet. :) hehe.. Knvivigt. (2011-08-21 20:43:44) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Klipsch KG 3.5

Klipsch KLF 20
Dessa klipsch från gamla tiden är rediga monster och långt ifrån dagen lättviktare.. nära 50kg på vågen per st ger ett solit intryck och ond rygg. Man kan liksom inte riktigt bära dem lätt då de är som en kyl i omfång nästa :) Gamla klipsch höll en genuin kvlalite som även om de blev vackrare på modernt tid så gick kvaliten i mycket förlorad.
Vad dessa högtalare klarar är nästan otroligt. De kan spela med eftertryck som ger fysisk upplevelse som är nästan är i överkant och detta med bibehållen kvalite på ljudet. Känsligheten är 102db så den kräver ingeting av förstärkaren för att kunna spela högt även om det är klart att lite muskler krävs för att nå 130db om man nu vill nå dit. Vill man så kan de spela så högt.
Dock har ju Klipsch ett eget sound, ett sätt att presentera ljud som inte alltid medhålles av hifitokar som jag. Ljudet är färgat och shapeat på ett sätt som gör dem rätt skoj att lyssna på men dock mest elektronisk musik och gärna lite rockigt. Ljude ljusa i toppen och lite laddde i basen och med maipularade saker som ger vissa attribut men det är INTE naturligt. Presentationen är även aningen luddig och någon knivskapt spundstage är inte det bästa.
Men skoj är det och riktigt skoj även om det är förö mig omöjligt att leva med en högtalare som denna. Jag sanningen och säga har hellre en Audio Pro Black diamon än dessa på grund av att jag inte kan acceptera i längden den färgning som är så närvarande. Jag skulle hellre vara utan ketchup till korv än om det ger mersmak på korven än att måsta ha ketchup på all mat.
Kan inte heller säg att de är direkt snygga även om de är fulsnygga. :) jag gillar designen på ett maskulint sätt. Tycker att de är som en Cheva Pickup.. :) Manligt. :) (2011-08-15 22:40:23) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Klipsch Legend KLF-20

Linn Keilidh
Skottska Linn är ju i sig ett spännande företag som med sin galne grundare Ivor Tiefembaum satt en ny riktning och ett nytt sätt att hålla på med Audio. Han har skapat en sådan stark identitet runt märket att det blitt en religion med ett helt koncept som gör att du kan om du bara kommer in leva med Linn resten av livet. Det är nästan som att bli medodist (fast dist var ju inte hmm) eller baptist eller vilken ist du vill.
Linn har sitt sätt att betrakta återgivning och än om jag är förtjust i hela konceptet så är jag även lite rädd för religionen. :P Jag tycker att deras ljud ofta kan vara lite av det varmare och avrulla ljud jag så ofta flyr för om det är balanserande på gränsen är det sällan nått jag kan ha resterande liv. Sen är ju Linn som regel inte direkt nått man finner i fyndlådan eller på annandagsrean vilker sällan ger vettia köp. Linnister är ju inte heller den fattiga delen av populationen och har de köpt konceptet så har man även övertro till sin saker och släpper dem inte till normala pengar. Linn är alltså svårköpt.
Keilidh är en liten golvare byggd som en pansarvagn i slutet kabinett. Jag tycker att de är lite avrullade i topp och med en svaghet i botten då man helst skulle haft en subb till dem.
Dock tycker jag de är snygga och det är faktiskt en riktigt trevlig högtalare som med rätt elektronik och placering kan spela riktigt trevligt. Jag är förvånad över att jag kan lätt njuta av musik och tom musik som är lite smäre inspelad. Dessa färgar ljudet på ett bra sätt och det skall man faktiskt ge dem cred för. En högtalare behöver ju inte vara neutral om man färgar på ett sätt som gör att man trotts att man vet inte tycker att det gör nått. Sen ger de bra känsla med sitt sjukt summa kabinett och äkta faneer.
Jag skulle inte rekomendera dem om inte priset är rätt men för kanske 3000-3500:- är det en riktigt kul högtalare och har man neutral elektronik och kanske tom lite åt det ljusare håller, har ett lite mindre rum och gillar jazz, blues, singer songwriter. Tja man kan leva länge med ett par. kolla gärna om de har uppgraderade diskanter. :) Ninkadiskanter var en vanligt uppgradering och den är värd en slant för välljudet.
(2011-08-04 14:43:21) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Linn Keilidh

Mirage M-790
Kanadensiska Mirage har som ingen annan förvånat mig, kanske först för att de inte ser ut för nått, och måhända för att de inte är så dyra men framförallt för att de inte omnämns nämnvärt i hifipress.
Detta var mitt första köp av märken och det var en annons på blocket för 1000:-.. Ett gris i säckköp och på väg ned med dem notrar jag att jiiissses så tunga och välbyggda de föreföll. :) Men design samt element var inget jag tog notis om. Efter att öppnat dem ser jag att kabinett är oerhört välbyggt samt att filter är rejät men med tveksamma komponenter. En singel 8"are samt en bakåtstrålande 4" som avrundas med en 1" aludome.
Inkopplade hemma var det haksläpp.. Ojojojoj säger jag dessa är totalt färvånade som varande såväl bätter än Qrs500 samt Audio Pros Live a242. I jämförelse med såväl Dali evidence 470 och Andra dyrare högtalare stod dessa ut som riktigt välljudande och homogena. Basen är djup och definieras men med bra punch.
Tja trotts att de är ovanliga så kan jag inte annat än rekomendera eftersom de tenderar vara billiga samt och är ljudande bättre än många högtalare för betydande begpriser.
Visst får de på nöten och det är på grund av skirighet i toppen och lite laidbak mid och om man är riktigt kritisk lite grovhuggen bas men för pengarna är det rent löjligt vad man kan få.. :) om man vågar grisa i säcken. Doch lär man vara utan höna om man skall ha dessa eller ha en blind sådan och enligt sägen kan de blinda ju hitta ett korn (2011-08-22 20:02:28) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage M-790

Mirage M5
Kanadensiska Mirage är för mig allt som ett bra företag skall va. Sund tänkande, passion och knowhow. Kombinera detta med yrkesheder och moral så kommer ingeting att lämna fabriken som inte är genuint teststa och genomgånget. Tyvärr är mirage idag uppköpra av Klipsch vilket säkerligen kommer att degradera deras fina sätt att se på saker.
Gamla Mirage är iaf kvalite av speciell sorti så man får glädjas så länge de finns tillgängliga. :)
Mirage M5, 3 samt 1 kommer ur en speciell satsning där man testade blint och med stora grupper människor och jag tror om jag har rätt i minnet att det är resultatet ur den största publika testningen någonsin tror det kan ha varit så många som 1000st försökskaniner som fåt utan att vet lyssnat fram det perfekt ljudet.
Kontruktionen är unik och den kombinerar vad elektrostader var bra på med vad dynamiska högtalare är bra och slår ihop detta till en dynamisk dipol. När jag 1a gången lyssnade på dessa tappade jag hakan totalt.. Inte för det rena ljudet för det har jag förväntat mig utan för den enorma soundstage de ger och för den sjukt maffiga och definierade bas de ger. 2st 6,5" basar som spolar ur sig bastoner ner till 22hz.
Bestämde mig för länge sedan att alldrig sälja dessa men har faktiskt även om jag numer ändå kanske tänkt att ge dem vidare till bättre behövande på grund av att jag nu noterat deras svaghet. De fungerar INTE alls i mitt nuvarande rum. Dessa är känslig på placering och det tar ett tag att få till det. Det vill inte heller ha de klenaste förstärkarna.
Numer står de bara och det är ju synd för en högtalare som är värd 1a plats i ett hem.
Detta är en stor högtalare och magifik och lätt på 10topp av världen bästa högtalare genom alla tider. komplett galet att man kan köpa sådant här hiendljud för så små pengar. Mina betalade jag om jag minns rätt 7500:- och de ligger nog runt omkring där fortfarande. Helt galet.
Så har någon utrymme och ett par fina stativare att byta. Skicka ett PM.. :)
(2009-06-08 21:29:11) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Mirage m5

Monitor Audio B2
En relativt billig högtalare som finns som stativhögtalare i en serie med såväl center som golvstående. En rätt enkel modell med plastig vinyl och rätt simpelt kabinett. Made in England skall borga för kvalite och mycket reklam för att sälja högtalare gör dem rätt poppis som instegsmodell i denna hobby. Jag tyckte från början rätt bra om dessa för att tillslut inte alls gilla dem. Efter första kärleken lagt sig till ro och vardagen gör sig påminnd blir dessa högtalare som skorpsmulor i sängen. Jag avskyr diskanter som rullas av för att maipulera värme åt högtalaren. toppen skall vara rent och snygg. Även basen som trotts storlek är rätt dålig. Det saknas djup och tyngd i högtalaren.
Även soundstage är undermålig. För det pengar dessa kostade kanske man ändå inte kan begära så mycket och jag vet det men jag har förhoppningen så mycket mer satt än vad dessa levererar och JA man kan hitta bättr eåtergivare för de pengar dessa kostar. Vi springer över över en vildvuxen hage för att tro att gräset är grönare på andra sidan och nu kommer jag att meddela nått en del inte kommer att gilla..
AUDIO PRO är bättre och de är tillgängliga här och har billigare högtalare. :)
Även Tangent leverar ju bättre högtalare och billigare. :P
Nä kan inte säga att jag saknar dessa :)


(2011-08-20 21:22:52)
Produkter på bilden:  Monitor Audio Bronze BR2

Mårten Design monk.
Köpte dessa högtalare av Rehifi för jag var tvugen. Måste testas. Tog alla besparingar och så till att få dem hem för test. Allt för konsten heter det. Väl hemma måste jag säga att jag på alla plan imponeras över vilket välbygge detta är. Kabinett är solit som ett kassaskåp. Element av toppklass med den karaktäristiska Thielbasen samt Seas Excell diskanter. Filter hanbyggda med finaste komponenter.

Basen är oerhört tung och genuin. Diskanten är som en fjällbäck dock lite yvig. Ljudet är stort och med härlig kontroll på alla plan.

Jag gillar Mårtens högtalare kan jag säga utan att skämmas. Detta är oerhört bra högtalare rakt igenom. Lite formad i ljudet men med charm.

Konklusion är att de är nära lika bra som Revel M20 som är mina referenser på stativhögtalare. Lite skiljer men de senare är mer korrekt och ren i ljudet. Dock skulle jag kunna leva länge med Monk. nu lever någon annan med dem. :( Det märks att det är hiend vi talar om för deta slår det mesta utan att ens lyfta på ögonbrynen. :) (2011-11-11 21:04:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Marten Monk

NHT 2,5i
Nht är en amerikanskt högtalare med verkligen europeisk karraktär. Distingt och upplöst med oerhört tight och djup bas. Elementen kommer från Seas och Peeless. Högtalaren är mycket solid och allt känns genuint. Detta är en alldeles för bra högtalare som utan vidare slår ut många mågna kombatander i nära vilken prisklass som helst. Storebröderna 2,9 och 3,3 är referenmodeller som ger ännumer av neutralitet. Denna högtalare kan ha om man skall vara lite kritisk lite svullen bas i övre området. Detta känns som lite skän punch men det är inte helt neutralt. Charmbasen är nära himelsk :) Nht för mig är maximal pris prestanda. För mellan 3000:-och 5000:- i beroende av skick så är detta så nära topp man kan komma utan att sälja hus och en njure. :)

Kan inte annat säga att detta är magi i låda. Seas h534 som kröner toppen av denna skapelse är ju den fina diskant som LTS även gillar så det är borgar för mycket transparent ljud. Mitt ex har en myckerovanlig färgsättning som jag fakriskt inte vet om det finns alls mång av. Detta par är ända ex jag noterat i denna färg. Mitt par är också det par som generalagenten själv valde att bruka som sin högtalare så det är kul att det paret nu befinner sig i min ägo :) (2011-10-01 21:31:52) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  NHT 2.5i

Pioneer S-a4spt-vp "Pure malt" TAD's variant

Dessa Pure malt är ju handpålagd av TAD som med sitt kunnande lagt till och tja visst har de skapat på ett sätt som är lite skoj. Den lilla för ändamålet specialbyggda bas 4" kan spela haksläppande bas som i sanning kan få den mest inbitne att stanna till. Även om specen säger 60hz så går den nog lätt mot 45 fas med viss avrullning. Det är rätt skoj att som jag hade i sovrummet som ju har mindre yta dem kopplade med placering nära bakre väggen och faktiskt nästan tycka att man har full range med dessa små högtalare.
Handpåläggningen stoppas där iaf och den kassa diskanten kniper ihop som en gift kärring så det blir inte mycket där inte. Hela högtalaren har även en rätt stukad frekvensgång och totaltupplevelsen är väldigt loundessmässig. Lite wharfedale på dessa. Så där lagom kassa så att det fungerar rätt bra med trasiga dataformat mm.
Estetisken är ju det primära och mystiken runt kabinettet är ju så man nästa måste känna och lukta på dem. 200år gamla Whiskeyfat. Det är ju det häftiga och med stämpel mm. Jag faller direkt och det gör ju att hela högtalaren färlåts av detta. Jag har ju svårt att avyttra dem även om jag haft nån som gärna vill ha dem så njae. Inte riktigt än :P men inser ju att jag kanske måste men så länge jag har disknatkontroll på sovrumsförstärkaren kan de får glänsa där inne och ge mig lite mystik. (2011-08-05 18:10:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer S-A4SPT

Pioneer prolouge s-110
Detta är ju en pristigeserie från Pioneer och just denna var en väldig överaskning då jag först inser att det är ett rejält kabinett samt att den ser hifi ut. Elementen ser ut att hålla god kvalite. Jag bedömde dem som varandes mörka och tråkiga eftersom just sådana här typer av högtalare så ofta låter just på detta vis men efter att testat dem hemma var det haksläpp.. Ljusa, analytiska och mer än bra fokus på de övre registren. Faktiskt så att man tom har mer av toppend än bas.
Filter och allt ser bra ut.. Som sagt är det lite tunn botten om man skall vara kritisk och det är dessutom en relativt liten soundstage.. nära lik en sådan högtalare som Ino eller Carlsson på just detta område.. En knivskarp ram innanför högtalarna. En likhet jag ser är att man liksom ser på TV jämfört med Revel eller liknande som mer ger projektion av en projektor.
jag köpte mina för 1200:- som mellanlandning åt en kompis som skulle ha dem. Som tack för hjälpen fick jag helt enkelt låna dem ett litet slag och det är löjligt mycket hifi för 1200:- . Jag blev glad över dessa skapelser som sannerligen är riktigt fina.. :)
Om du finner ett par så tror jag personligen att du för titta på nyproduktion mot 10papp innan du med säkerhet slår dessa. (2011-09-13 20:36:43) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Pioneer Prologue S-110

QLN Qubic 166
Som rest i ett byte hamnade dessa hos mig och jag hade inga förväntningar på dessa Qln som tyckes rätt billiga och simpla för min lite finare smak.. :) Efter att ändå kopplat upp dem fattar jag faktiskt inte riktigt vad som händer då jag ändå tycker att högtalaren svarar rätt bra på musiken med ett rätt genomtänkt ljud och med en trevlig men lite tunn bas. Efter ett par timmars lyssnande kan jag inte annat är konstatera att jag får ändr min uppfattning till att dessa måste vara otroligt prisvärda skapelser.
Små golvare med små element men med stort ljud och hjärtat på rätt ställe. Skulle säga att man kan leva länge med denna typ av högtalare. Allt kommer lätt. Högtalaren är lättdriven och än om den inte är toppklass av hiend så klassar de in som förvånansvärt och obevkämt bra högtalare som löjligt små pengar.
Närj ag sålde mina fick jag 1200:- för dem och det är ju så att säga världsklass på den återgivningen i ljudet av det priset :)
Svagheten är den lite tunna basen. (2011-08-19 22:45:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QLN QuBic 166

Qln Signatur
Team QLN med Mats Andersen skapade en hela rad högtalare som i alla serier alltid var mer prestanda än som förväntades inom detta segment av pris. Toppen eller grädden av dessa är Signatur som med oerhörd kvalite redan på den tiden det begav sig ger ett fruktansvärt bra ljud med en för tiden överlägsen botten. KLart oväntade och det tar resten av välden 10år att bygga fullrange-stativare. Signatur gjorde då vad som anses idag vara magi. Att hitta ett par Signatur är ett köptecken. Bara att hitta dem är ett under och den som itne köper är dum.
Jag hade lite otur i mina först eftersom jag tyckte de vara dova och tråkiga i ljudet eller egenligen ansåg jag dem så bra att de stog sit i topp i mina tester även om de fanns lite mörkhet i dem.. Efter samtal med en kännare rekomenderades jag byta diskanterna som ibland har kunnat blitt lite trötta och efter bytet så öppnade de sig ytterligare lite.. Jag har svårt att se nån stativhögtalare oavsett pris göra SIgnatur om intet på ett sätt som gör att de får stå med skam.
Signatur är så bra att de runt 13000:- de kostade då ny är mer än dubbelt idag för att ens närma sig. Dessa står med stolthet emot de finaste stativhögtalarna än idag.
Den gula markanta Scanspeacbasen är anpassad efterkabinett som hand i handske och den lirar enligt specifikation mot 40hz men den känns bottenlös på djupet och tung och distingt bas ned mot 30hz finns.
Hela konstruktionen är riktigt genuin och välavvägd. Tar kanske i och skryter upp dessa lite väl men lovet är faktiskt rättfärdigat. Dock skall man veta några saker. 1. Dessa kräver sin placering. 2. Dessa kräver sin förstärkare.3. Dessa kräver även förstående fru som om nått är de inte vackra. Heller inte smidiga utan det är en grotesk stativhögtalare som sannerligen tar sin plats. Trög och seg som får men med rätt förutsättninar och med ögonbindel på så lirar de så övertygande att man inte egentligen behöver nått mer.
Skall man söka och finna någon svaghet så skulle jag säga att soundstagen kunde varit lite mer skärpt och om kunde basen varit lite mer tight samt att den kunde varit lite mer effektiv. Man anger 88db om jag minns rätt. Har svårt att tro de ger mer än 82db i känslighet.
Dock för de 3-4-5kkr man får tar på ett par tja löjligt. KÖP.. Allt under 10 är ljudmässigt ett fynd :) Heja Sverige.. Vi är så bra.. (2009-06-12 14:30:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QLN Signature

Qrs luna
Köpte ett par Luna för att ha som bakhögtalare i hemmabion och mest på grund av färgen som matchade resten av min bio. Men efter att spelat dem lite kan jag inte annat än chockat säga att lunan tog mig med storm :) Denna lilla måne är en stjärna. Luna klarar att leverera ett homogent ljud med tung bas och lyster i toppen man sällan får under 10kkr kanske mot 15 eller rent av 20kkr.
Lite visste jag om Luna innan som att man delar kabinett med t.ex. Proson.. Bara detta ger ju avsamak. Sen så att det finns en audiofilvariant betyder ju som regel att man besparat på denna som gör den nästan ointressant (normalt). Att svenska gänget bakom vilket torde vara Sladd, Andersen mfl är ju iofs en Borgen på att detta är nått bra och även om besparingar är gjorda så lär man ju ändå förvänta sig mer än man normalt får via tex Proson.
Man har en Specialbyggd Seas bas och en tillika diskant från Norge som tillsammans med ett för prisklassen nästan otroligt fint filter som är ryggraden i högtalaren som jag uppfattar som inget annat än ett Gem.. Ett fynd som utan vidare kan stå upp mot digniteter som Totem, Dynaudio eller B&W i högre prisklasser än sig själv. Detta bara sett ljudmässigt för ytan är plastvinyl och kabinettet är, känns, billigt. Det är lika bra att har frontskydden borta för då känns det hela bättre igen. :)
Efter att tidigare haft QRS 500 som ju är en galet bra högtalare och är ägare till Netunus som även den är sjukt bra så kan jag inte annat än känna att QRS ligger varmt om hjärtat. (2011-08-05 11:15:46) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QRS Luna

Quad 11l
Ett smycke, en jungfru i nöd. Vacker som en oskuld i en ljummen sommarnatt. :) Har efter många år av sug tillslut köpt ett par. Kom hem i går. Mina första intryck kom efter lyssning på RC ljud och bild i umeå. Då tyckte jag att man med HK670 inte fick dem att lira mer än rätt dovt och trist. Så lite färgad av min syn på dem var jag vid föra lyssningen.
Men här i hemmet släpper det bra och ljudet är behagligt och genuint.
Dock finns lite tunnhet i basen men att tro annat med tanke på den lilla högtalaren är väl inte rimligt. Även om den tenderar åt det varmare hållet så är den ändå väldigt välbalanserad. Kan dock även notera en lätt hårdhet i ljudet som nog grundar sig i ett allt för lätt kabinett.
Högtalaren tål inte så mycket effekt heller utan planar ut rätt tidigt. Detta gör att man inte river huset med 11l. :) Dock är ju högtalaren överlag otroligt prisvärd som begköp. Rent fynd. (2011-11-22 19:43:45) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Quad Performance 11L2

QRS 500!!
Intet ont anande kommer jag en dag för många år sedan in på en euronicskeja och kikar på högtalare emedan frun shoppar kläder åt ungarna och mitt mellan alla Audio pro och Proson finner jag nått som ser beggat ut och det står en liten handskriven lapp på dem.. ORS 500 till salu.. 1200:- ujuj tänkte jag detta är ju QRS inte ORS.. :P och känner en viss vill ha och detta med lite gles kunskap om märket just då men lite och tillräckligt för att veta att Qrs är bra saker. Ett impulsköp måhända och en gris i säcken bokstavligt talat. Gissa om frun tittade argt på en galen man som kommer ut med högtalare som INTE var prioritet just den dagen.
Hemma kopplar jag upp dem och då har jag för tillfället andra högtalare som huvudhögtalare och dessa var bara otänkt men inte som huvudhögtalare. Men efter lite lyssnig står ju stenklart att 500 var så mycket bättre att de fina wharfedale som jag hade bara åkte rakt åt sidan. Qrs 500 för mig representerar det bästa prisprestadaförhållande man kan finna beg. Sällan över 1500:- och spelar skjortan av det mesta under 10--15 lök. Och basen.. Som man hade dubbla subbar till. Den lilla 8" basen är magisk. Man måste upp mot höjden för att slå dessa som förvisso har svagheter men de är få och inte så lätt att hitta. En av de svåraste skiljsmässor var den dagen jag sände dessa. Men insåg att man inte kan spara allt för alltid.
Hittar du ett par 500 tveka itne är de just kommer du att tappa hakan. Ett GEM av sällan skådat slag. (2011-08-09 20:48:38) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  QRS 500

REGA ara
Engelska REGA har ännu idag egen tillverkning som sker i deras fabrik i England vilket är stort. Dessutom utvecklar man element själv för att bäst tillgodose högtalarens konstruktion med de features man vill åstadkomma.
I min smak är det en rätt homogen högtalare som har en röd tråd som man ändera gillar eller ogillar. Jag tyvärr både och. För att förklara. Högtalaren är lite varm i ljudet vilket passar den engelska lyssnaren. Det är även så att den saknar en hel av basområdet. Dock är det som är mellan dvs från 65hz till övre diskanten av riktigt fin kvalite och högtalaren är sömlös i det viktia området. Den är lättlyssnad och fin samt trevlig än om jag hade velat haft mer av bas samt mer av toppen.
Dock tycker jag att den ser aningen billig ut, den väger lite och känns relativt snål. Dock är nypriset på ca 4100:- relativt ansenligt vilket gör att man även såklart kräver en del. :)
Jag kan dock inte riktigt sakna dem än om jag såklart även är lycklig och berikad av att ha haft dem. :) (2011-08-24 21:43:17) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Rega Ara

Scandyna minipod.
Engelska minipod är ett galet koncept som funnits länge nu men är lika galet designad idag som när de kom. Utan konkurrens har dessa i många år bara sålts och vunnit många hjärtan. Mina barn bara skrek rakt ut... Pappa de ser ut som blåa barbapappa.. I heminredningsmagasin och i lifestylehem hittar vi minipoddar.
Formade för välljud men vanns av heminredare och moderna människor.
Jag gillar dock inte vissa saker. De spelar ju rätt bra bas även om den är för tunn sett till priset. Dessa kostar ju dryga 5kkr och för de pengarna hittar jag mer kompletta högtalare. Även om den kan lira trevligt så faller den av i toppen och har du förstärkare utan justering för diskant är det mycker troligt att du inte kommer att gilla dem. Jag vill höja 6db för att känna mig nöjd. Typiskt engelskt!! De är dock lättplacerade och otroligt vackra och spelar gärna nära bakvägg. Totalt sätt så känner jag att jag ändå inte kan ogilla dessa och även om de har det lite typiskt engelska ljuder som är varmare i klangen så vinner de en plats i mitt hjärta. Smidighet, design och vesitalietet gör dem till kanonbra högtalare. Rent hifimässigt så är de rätt moderat och inte så värst bra. Skulle placera dem i mitten av vad som finns.
Så även om de är medokra ljudmässigt så har de ett unikt koncept. Så att välja mellan wharfedale, Linn, B&W eller andra dignitärer så väljer man dessa på grund av dess unikum men vill man komromisslöst välja välljud så finns det mer komplett högtalare thats it!!
(2011-08-14 23:15:25) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Scandyna Podspeakers MiniPod

Snell E3
Ameriskanska Snell Acoustic med Danske Peter Snell i spetsen var i begynnelsen med och skapade några av världens mest ansedda högtalare och dessa EIII är en av de mer betydande framstegen i historien. Dessa tillverkas ju än idag på Licens av Audio Note och kostar då hiskeliga 60-80kkr beroende på finnish. EIII var så bra att de än idag inte står efter dyra konstruktioner. Element från Vifa och spänlåda och man kommer otroligt långt :) hehe... Det är nästan konstigt. Jag kan dock om jag är på kritiska sidan tycka att dessa inte spelade så högt och de var aningen tunn i botten. Lite placeringskänsliga samt att de kan ha lite lite soundstage.
Hittar du ett par och vill go down nostalgica lane och känna hur sjukt dåliga dina nuvarande högtalare av medioker kvalite är så köp ett par du kommer inte att bli besviken.
Speciellt instrument och röster tycker jag är att föredra med dessa.
Jag ångar bortfallet men det gör jag med det mesta jag ägt. :) jag har dock ett svagt hjärta på ett per E3 från Snell.
In memorandum för vi komma ihåg att driftiga och duktige Peter Snell aldrig fick skörda frukten av sitt verk då har gick bort alldeles för tidigt. :( (2011-08-10 09:21:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Snell Acoustics E3

Sonab oa-12.3
Sveriges stora bidrag inom hifin tog sin början med Stig Carlsson som skapade en trend av högtalare och ett sätt att konstruera som var nyskapande och så pass bra att högtalarna än idag står pall för hårt motstånd. Högtalare som jobbar med rum istället för emot var helt unikt. Rumsbefriande och i all sin underliga fulhet passade de även perfekt in i det svenska folkhemmet och ett tag föreföll det som om hela sverige hade ett par. Jag har haft de flesta Carlssonhögtalare som finns och de har alla imponerat på mig. En favvo är denna OA12 som trotts litet kabinett levererar otroligt fin bas och en homogen ljudbild som är nära makalöst bra än med dagens mått mätt.
Problemområdet är som jag ser soundstagen som är aningen låg samt liten.. Dessa spretar lite i toppen med så man kan givetvis få bättre ljud idag men tilltrotts sett till att detta är en högtalare från 1971 så är det sannerligen så man undrar om vart den där utvecklingen tog vägen :P
Nu är detta paret som jag visar här ett par 12.3 med uppgraderade filter och CT62 diskanter. Det svarta paret under är helt original. (2011-08-07 21:29:19) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sonab OA-12

Sonab OA-12
(2011-08-07 21:30:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sonab OA-12

Sonab OA-14
Nu var det länge sedan jag var aktiv på MHB men kommer som tillbaka då och då och om någon PM.at och inte fått svar så beror detta på att jag senaste halva året jobbat med att bli egen företagare. Så jag köper byter och säljer HIFI numer och inom kort kommer hemsida..

Jag hade dessa för ett tag sedan och återupplevde gamla bekanta och man får säga många saker men Stig Carlsson kunde minsann bygga högtalare. Jösses vilka välljudade skapelser dessa är och än idag tar han trotts till död de flesta konstruktörer till skolan. (2012-02-11 07:53:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Sonab OA-14

Tangent Clarity 4
Bytte till mig dessa Tangen som tja bara i farten och för skojs skull eller skall vi säga i utbildningssyfte. :) Efter att sett dem på bild kan jag inte annat än säga att jag ser dem som välformade små vackra (för de är vackra) moderna högtalare som ser bra ut men låter skit.
Väl hemma tycker jag att jag först hittar mycket kvalite sett ut ur bara vad jag får estetiskt. Pianolack i vitt och ett rätt välbyggt, för priset, kabinett. Element ser riktigt bra ut och ett rejält filter. Terminaler av god kvalite och tja allt ser vettigt ut.
Kopplar upp dem och finner dem vara riktigt neutrala och balanserade i ljudet. Obekvämt bra för de ringa pengar de kostar. De sakanar lite i basen som även tenderar brya upp lite obekvämt men basen är ändå över förväntan och uppbrytnignarna inte så farliga om man tittar på prislappen. Ca 2500:- och det ser så bra ut och låter så bra är ju makalöst och i sanning obekvämt. Det finns lite uppbrytningar i toppen med och lite hårtdet. Lite oborstad soundstage men totalt sett är det löjligt mycket hifi för mycket vettiga pengar. jag kan inte annat än imponeras av dessa rödvita dynamiter.
Clarity tog mig med storm i en tid då jag trodde haksläppen var förbi och det var i sanning skoj. Kan inte annat än säga att jag kan rekomenderad dessa. jag är glad för den lilla tid jag fick och är mycket nöjd.
Tangent är ju som jag ser saken lite av vad audio pro är i sverige men i danmark. En stormarknadshögtalare som ser bra ut och låter riktigt bra för riktigt rimligoa pengar. Ett insteg i ett träsk av otroligt dyra och skojiga leksaker :) (2011-07-31 11:34:40) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tangent Clarity 4

Tangent EVO e4
Lilla evo e4 från tangent kostade runt 1295:- paret och jag köpte dem nya. Kunde inte i min vildaste tro att dessa var så kompakta och seriösa och dessutom med en löjligt bra finnish. Elementen och filter är seriösa. Terminalerna är som på dyra högtalare. Tänkre för mitt stilla att ojoj vilket verkliget fyndpris. När jag sen kopplar upp dem till datorn så kan jag inte annat är tycka att detta var en rätt ok datahögtalare eller som surrpund eller vad man vill. Ingen kan ju tro att dessa kan spela bas och de gör de inte heller. Lite ljus och skir i toppen men det får man ta för de pengarna.
Man skall inte vänta sig underverkt och ändå är de små underverk. Kan inte tycka att dessa är sämre än kanske B&O eller liknande med småhögtalare som låter ok men är oerhört mycket dyrare. Det roligaste är trotts allt att de är så vackra och välbyggda för de otroligt små pengarna.
Danska Tangent går från klarhet till klarhet enligt mitt tyckande. En tillverkare som verkligen är bang for the buck.

(2009-09-18 11:38:47) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Tangent Evo E4

Totem The rainmaker
Detta är bland det bästa an kan få för rimliga pengar. Alla de som besökt mig när dessa högtalare varit uppkopplade har tappat hakan. En kille svor över att frun satt totalt köpstopp :) Det är krispigt, dynamiskt och analyriskt men med spolglädje och bus. Vacker och bälbyggd. Saknas lite i lägsta botten om man kan få vara kritisk mot nått.
När dessa passerar kommer jag att vara ledsen. Men andra ägar väntar och nya saker väntar på att ägas av mig :)

Eftersom alla undrar så är det så att jag driver eget inom hifi men inte primärt för att tjäna pengar utan för att kunna köpa och sälja saker jag älskar. :) Hobbysyssla. (2012-03-01 21:54:08) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Totem Rainmaker

Totem Rokk
Kanadagåsen Totem är ju ingen duvunge när det kommer till hifi, mer en örn och minst lika ovanlig som en örn i vår närhet. Totem är exotiskt och fjärran men börjar finnas lite mer av ute i vårt land. De upplevelser jag har av dem är inget annat än riktigt sketans bra.
Jag brukar vilja jämföra Totem med Dynaudio fast med mer stil och finess. Sen har Totem nått som Dynaudio saknar och det måste till en jämförelse till för att fatta detta. Det är som att Dynaudio är Sverige och Totem är Finland. Även om vi är jämna så har finnarna nått vi saknar. SISU.. eller vet ingen bra översättning mer än jävlar anamma..
Rokk är en mild och liten snäll Totem faktiskt som med sin lilla 4" bas ändå spelar väldigt homogent och snyggt. Lilla Rokk om man jämför med de kombatanter man bör jämföra med så blir det nästan pinsamt för dem.. Som typ Diamond 8, Image 50 sånna småmonitorer med 4" bas och en liten diskant. Sådana har INTE nån bas alls eller INTE nån förmåga att skapa en stor ljudbild. Rokk har det. Denna vill man jämföra med en stor stativare och då kanske tycka att basen är lite klen.. :P
Nä var gång man hör Totem bör man lyfta på hatten bara av farten i respekt för dem. Detta är en fin sort och man visa då vördnad :)
Nackdel med Totem in general är att de verkar alltid vara tungdrivna. Alltid vara lite shapead om än snyggt och stilfullt så är de på sitt sätt. love it och not. Det är enligt mig art of sound :)

Efter dessa ROkk uppgraderade jag till ett par Rainmaker och tja det blir svårt att sälja dem. En vän tjatar på mig att sälja dem till honom :) Vi får väl se om saken. (2011-08-11 07:51:14) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Totem rokk

Wharfedaler diamond 7.1
Wharfedale Diamond är en serie minimonitorer som startade en nya era av hifi och om jag kan historien rätt är den sörsta diamanten från 1982. Högtalarna är tänkt att lira i det kompakta boendet med ett rejält ljud för närfältsdlyssning. Smart ide och de gav wharfedale en edge emot konkurenter som hade monitorer som var 5x så stora :P Engelska Wharfedale är lite i engsland vad Audio pro är i Sverige med en stormarknadsmässig ide med högtalare på löpande band. Jag tycker dock generellt att Wharfedale är lite halvkassa och än om det finns de modeller som står ut lite så är de flesta nja riktade mot breda massan mer än audiofilen.
Dessa är den 7e serien av diamanter och de låter ju rätt så bra vilket jag inte tycker att alla gör då dessa som regel är loudnessaktiga i ljudet samt avrullade i diskanten. Vanliga 7an har en rätt bra diskant som kommer fram samt att den är rätt tunni basen som även detta är positivt vilket gör att jag defakto håller dessa som en bättre högtalare än lyxvarianten av 7 som har epitetet anniversary och är tjockare, har en annan diskant samt biwireterminerad.
Inte en bra högtalare och långt ifrån. Dessa amåmonitorer var kul att testa lite och leka med en stund men där stannar det. Jag anser att man kan ha sådana här små högtalare som typ Datahögtalare, till sovrummet eller som bakkanaler. Inget annat.
Kom ihåg att man skall om man är rätt hifitokig ha en stereo eller hemabio i alla rum. :P i ett av mina småalbum kommer jag att prestentera att jag faktiskt har stereo i alla mina rum. :) förutom detta tre st stereo i vardagsrummet + en hemmabio.. hehe

(2011-08-13 08:25:48) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wharfedale Diamond 7.1

Wharfedale Diamond 7.2
7.2 som jubileumsmodell är en välbyggd högtalare som till det yttre ser och känns påkostad. En estetiskt vacker högtalare och till det ytter av ringa mått.
Högtalaren är i förståne otroligt basfull och charmig men men men.. Efter ett tags lyssnande kommer det som skorpsmulor i sängen med en fattig diskant och en superloudnesladdad bas som tonalt sätt är långt från något som jag anser är referensljud. Jag känner inte heller att det med tonkontroller går att hjälpa högtalaren att låta vettigt utan den är så konstruerad att det är påtagligt laddat ljud och det är enligt mig en illa konstruktion helt enkelt.
Tyvärr eftersom detta var kronan på verket av Diamanterna och tänkt at stå ut. Den era som levererat fina högtalare verkar gått i graven och det med en stor duns.
Dock kommer diamond 7.2 och ha en liten plats i hjärtat eftersom den ändå letat sig in där och charmat med sitt vackra yttre. Jag måste stålsätta mig och inse att dessa inte är riktigt så bra som man vill tro. I Likhet med 8.1 måste dessa nästan ha eq för att kunna dras till rätta.
(2011-09-01 06:11:49) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wharfedale Diamond 7.1

Wharfedale Diamond 8.1
Diamondserierna är Wharfedales stora och mest säljande. Kom 1983 om jag minns rätt och är inne på 10e generationen numer tror jag. Man satte ny standard och tog världen med storm när man lanserade fullstora minihögtalare. Man menade att storleken inte behövde vara gigantisk och att hemmet normat inte heller tillät stora monsterhögtalare. Detta fick alla andra tillverkade att bara följa efter.
8e Diamanten är lite väl plastig och känns lite billig enligt mig. Även ljudet är lite billigt och enkelt. Min smak är lite kräsen och jag kan inte annat än tycka att de är lite mörka och trista i ljudet. Toppen ät avrullad och basen likaså och ljudet är som en surmun om man ser till frekvensen.
Dessa är nog egentligen tilltänkta som bakkanaler i en hemmabio men skall fungera som stereo med. Jag är lite skeptisk.
Det finns egentligen bättre diamanter enligt mig men som fynd för en 500-600:- kan man säkert ha ett par som 2a stereo eller data högtalare. :) Se vara till att ha diskantkontroll på förstärkaren som skall driva dem.
Det är ju en typisk engelsk högtalare. (2011-09-01 05:44:16) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wharfedale Diamond 8.1

Wharfedale diamond 8.3
Golvmodellen av Diamond 8serien är nära nog bara en stativare med inbyggt stativ.. Högtalaren är avdelad på insidan med möjlighet att sandfyllas. Dock ger den lite mer basstöd än lilla stativaren men det är trotts allt inga basmonster. Tvärt om ett par relativt tråkiga och nasala återgivare med trött diskant och en ljudbild som är laidback och med avsaknad av bra stöd i botten. Kan itne riktigt se framför mig en lyssnare som nöjd sitter med dessa och känner att wow vilket ljud jag har. Dessutom till de pengarna de kostade ny så fanns ju så många högtalare som var bättre. :)
Nåväl det är inte alla högtalare som håller god standard och Wharfedale generellt har skapat väl många undermåliga produkter.
Inget som rekomenderas av mig till någon som gillar ljud. Men gillar man lite klassisk design och vill ha en liten golvhögtalare och ett krav har diskantkontroll samt (bas +3 på bas och +6 på diskant) lyssnar på komprimerad popmusik så kan de duga för den allmänna lyssnaren.
(2011-09-07 09:04:59) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wharfedale Diamond 8.3

Wharfedale Diamond 10.sr
En fin surroundhögtalare men inget direkt extra :) (2012-03-17 19:29:27) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wharfedale Diamond 10.SR

Wijk Acoustic V5
Svenska Wijk Acoustic kommer från skåne och hifiskåne med tillverkare Anders Wijk. Högtalarna är otroligt välbyggda med Peerlessbas, Seas mid samt Scanspeak diskant. Hela högtalaren i trä med stablisisering genom hela konstruktionen som har en bottenplatta på ca 40x40cm som utgör filterplatta. Hela plattan uppfylls av filter. 4e ordningen till alla element efter vad jag kan se. Högtalaren kostade runt 28000:- ny och hade lätt kunna kosta det dubbla. Detta såväl estetiskt som byggmässigt som ren prestanda. Har ju jämfört dessa med de flera moderna högtalare som kostar runt 50 lakan och dessa är med och slåss bland dem utan vidare och är tom så att de slår en del av dem på fingrarna.
Ta ett exempel. Skulle jag måsta välja en at leva med resten av livet och det står mellan V5 och Contour S3,4 så kommer Dynaudio att hamna på blocket. :)
Basen är bråddjup med bra definition än om en svaghet i basen är lite slapphet. Hade i en perfekt värld sett dessa med lite med rapp bas. mid är kanonfint och den bästa delen i högtalaren.. Diskanten kan är kanonfin än om den kan vara i ljusaste laget för många. Denna högtalare än kliniskt i ljudet och man tar fram information som utandningar och läppsmack som få andra och det kan en del tycka är jobbigt. Jag gillar det. Sen är detta en snygg högtalare och jag kan inte annat än säga att det är synd att Wijk inte bygger högtalare i större skala. Jag tror att han än bygger än om det är på nära hobbynivå.
Hittar du ett par och de kostar rimligt och du vill har valuta av dem bara och köpa.. (2009-06-13 11:13:50) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Wijk acoustic v5

XTZ 99 W8:16
För bra för pengarna. En rejäl haksläppare, en sub som kostar under 2kkr och kan spela musik. Inte den kraftigaste men väl nog den tightaste i budgetklassen.
Detta enligt mitt omdöme. :) (2012-03-04 07:37:51) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  XTZ 99 W8.16

Yamaha Soavo 2
Soavo 2 är ett slgas statement som visar att Yamaha kan.. Mycket välbyggda högtalare som på insidan visar på otorligt bra knowhow och filter, element och kabinett är mycker påkostat. Dessa högtalare är INTE att ta för nått plastigt tjafs som så ofta är med dessa stormarkandmärken. Internkablaget är från ALR jordan och man undar om inte t.ex. ALR har fingret med eller kanske tom konstrukerat eller byggt dessa. :) Så är det ju ofta att Sony eller Pioneer bygger inte heller högtalare själv.
Dessa levererar otroligt stabil bas med tyngd och realism. Diskanten är klar och ren. dock finns tecken på avrullning av toppen på en sätt som liknar lite Monitor Audio. Även mixter med punchen då basen har lite laddning i övre basområdet finns. Högtalaren har även lite dålig spridningskapacitet vilket gör att man lämpligen sitter i sweetspot för bästa ljud.
Kan dock ändå inte annat än lyfta på hatten och säga att man skapat nått riktigt bra i tidet som platsar till allt och förordar såväl snålkodning som minimalism. Dessa stativhögtalare är inte liten. En sak till är ju designen som är så att bara en moder kan älska dem. Fula och konstiga men ändå med känsla av kvalite. Det riktigt lyser om dem med äkta faneer, riktiga terminaler, fina element och tyngd. :) (2011-08-05 18:59:39) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Yamaha Soavo 2

Yamaha yst-25e
Döm om förvåning när jag hem kom med dessa högtalare från Yamaha som kostade hela 100:- på kommunens secondhand. Högtalarna såg bra ut så jag köpte dem. Hemma öppnade jag dem för att se vad insidan döljer .Högtalarna visar sig ha Vifaelement och rätt ok filer. Kabinettet är iofs relativt billigt men högtalaren var säkerligen inte dyrast ny heller.
Kopplar in dem och inser att jag förvånas över hur bra de spelar även om jag även inser att detta inte har hiend. Ljudet är totalt sätt i klass med Monitor Audio B2 och liknande så för en hundring var detta riktigt förvånande och det var nog ett turköp sett ur vad man fick. Man kan om man vill ge kritik sakna lite i botten. De ät även lite i toppen som känns typiskt engelsk annars med lite lätt avrulning. Även kabinett som spelar med och hela högtalaren låter rätt illa om man drar på. Det är ju inte bättre kabinett i dessa än där är i ett par Proson.
Så i förlägningen är det ju inte en högtalare jag kan leva med då jag är rätt förstörd i mitt sinne med alldeles för dyra referencer. (2011-08-28 06:44:18) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Yamaha YST-S25E


 
Viktat medelbetyg:  (9.87) (baserat på 46 st)  Visa lista
Unregistered5eafd1cc    2012-06-02 08:28:58
Audio One    2011-11-26 15:32:49
Depeche    2011-11-26 15:27:56
Unregisteredb27a28b7    2011-11-14 13:22:53
roffekungen    2011-11-13 19:32:58
MarQz    2011-11-13 11:53:16
Unregistered521360b2    2011-11-13 09:08:28
Unregistereddb721f81    2011-11-12 18:37:15
Unregistered9aff1193    2011-11-08 09:30:15
MrLelle    2011-09-13 21:08:38
vinballe    2011-08-24 15:03:55
Ljungby    2011-08-21 21:12:11
Erik_N    2011-08-20 14:47:24
bobo    2011-08-16 11:47:51
Åttioåtta    2011-08-15 17:16:06
RobNB    2011-08-13 20:24:15
Ala_95    2011-08-06 21:38:57
AlexanderE    2011-08-06 11:47:41
lapbeg    2011-08-02 18:39:41
Kronkan    2011-07-18 09:14:17
Unregisterede35efb45    2011-03-17 00:55:36
Unregistered2fff7086    2011-02-12 18:17:26
uzzi    2010-11-22 10:48:29
eXinter    2010-09-09 18:21:46
e-lite    2010-07-27 21:18:44
Unregistered312252d2    2010-07-18 23:21:20
Narii    2010-04-25 01:40:15
mumindalen    2010-04-06 16:00:10
el julio    2010-03-25 22:28:09
Falcy    2010-03-23 22:03:28
pult    2009-09-09 16:46:06
Melliz    2009-09-09 12:56:54
Chowd    2009-09-04 18:14:16
Rexa    2009-08-01 19:42:44
volvosteffe    2009-07-28 16:29:52
Glen Benton    2009-07-16 21:43:59
hkforever    2009-07-14 22:27:16
Audiovector    2009-07-12 23:07:58
Unregisteredd975c7af    2009-07-08 21:32:10
Gubbas83    2009-07-03 19:14:00
Unregistered89a7be48    2009-07-02 22:47:50
Shine_on7    2009-06-25 21:53:40
Gubbslyna    2009-06-13 18:58:39
shifts    2009-06-09 21:59:09
Timpolanen    2009-06-08 21:39:49
TLA    2009-06-08 19:51:00
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
fitnessrx   2022-12-03 15:40:44 Anmäl
Asbra recensioner 👍👌
Unregisteredf95b5550   2013-08-21 22:21:17 Anmäl
En mycket imponerande samling högtalare som du prövat ut i dina dar! Ytterst intressant med en människa som har ditt intresse och passion för ljud på detta sätt. Undrar, i egenskap av nybörjare, vad du vet/har för upplevelse av ALR/Jordan ?
Unregistered0ef4b22d   2013-08-14 11:58:15 Anmäl
Wow, vilka har du till salu
mvh

Kulanetwork   2013-04-10 08:35:34 Anmäl
Tack för intressant läsning och roliga fotografier! En fråga. Om du skulle ställa Monken mot dynaudio contour 1.3 vad skulle du säga som plus resp minus för de bägge?
mr-välljud   2012-03-18 07:41:27 Anmäl
Jag är besvandrad ja och har haft mändger men aldrig dessa. :) En sak till att erfara.
Unregistered1552   2012-03-17 20:12:51 Anmäl
Du verkar vara ofantligt bevandrad. Minst sagt. Har du någonsin hört Waterfall-högtalarna? Finns ju ett par modeller och dom är så ofantligt fräna. Skulle vara kul att höra hur dom står sig i förhållande till design :)
mr-välljud   2012-03-04 07:40:44 Anmäl
Tack. Hinner inte med så mycket nu när jag är ärbar dvs driver beghandel. Kunder och paketering kommer före MHB :)
sirius227   2012-03-02 10:46:06 Anmäl
Länge sen jag var inne och kikade. Fantastiska bilder och rolig läsning :-) Tummen upp mr-välljud ;-)
mr-välljud   2012-03-02 05:49:13 Anmäl
F30 finns kvar. Dock många intressenter. Den som köper blir lycklig. Jag kommer att sakna dem livet ut. Gör ju även inbyten. Tänk på det :)
Spinegrinder   2012-03-01 22:51:15 Anmäl
Som Focal-gillande blev man ju lite förkrossad av totalsågningen ;) ...men i övrigt; imponerande!
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2023 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.