Sökresultat Sökningen pågår Sökresultaten dyker upp här efterhand. Du kan fortsätta skriva om du vill begränsa sökningen.
Söker efter filmer
Söker efter produktkategorier
Söker efter användare
Söker efter gallerier
Sök forumtrådar
Stäng

Som registrerad användare på MinHembio kan du utnyttja många funktioner som du annars inte har tillgång till:

  • Skapa ett galleri och filmsamling
  • Skriva inlägg i forumet
  • Skapa prisbevakningar på Prisjakt
  • Annonsera gratis på Marknaden.
  • Ge omdömen på produkter och butiker

 Klicka här för att bli medlem.

Användarnamn  
Lösenord  
     
     
 
 Glömt ditt lösenord?
Klicka här
 
Hemma hos mr-välljud
Medlem sedan: 2007-02-05
Senaste uppdatering: 2013-05-16 08:20:47
 Har 360 bilder i galleriet     0 filmer i filmsamlingen    skrivit 3700 inlägg i forumet
 mr-välljuds forumprofil
 Galleri (360)  Filmsamling (0)  Annonser (0)  Gästbok (39)  Mina omdömen  Poäng
Tour de Välljud....  HiFi-anläggning
Viktat medelbetyg:  (9.54) (baserat på 12 st)      9744 besökare       Kommentarer      Anmäl detta album

Hemma hos mig idag ser ut som följer... Detta är en tour i mitt hem. Jag hra ett sjuk intresse av stereopryttlar och mitt hem formas av detta :)

Mitt motto: INRED MED HIFI inte med trassliga tråkiga plastiga saker från Rusta. :)

Man får gärna kommentera dock inte dumma kommentarer som tapeter eller gardiner ;) jag hyr idag lgh då jag sålt hus och viktigaste av allt är egentligen att fundelera lite om det är en Kvinnna eller man som möblerat och som styr hemmet. Mitt liv idag är…

  Läs hela
Produkter i albumet:
Bow Technology zz-1 (Stereoförstärkare )
Primare A32 (Slutsteg )
QRS Neptunus (Golvhögtalare )
Audio Pro Image 44 (Golvhögtalare )
Bose Lifestyle 28 (Hembiosystem )
DALI Mentor 6 (Golvhögtalare )
Visa alla 9 produkter Detaljer
Bilder i detta album Växla till minatyrbilder
Main set up
I fronten av min stereo ser man följande Qrs Neptunus, Quru QM10 samt Bose lifestyle 28.. Guru drivs av Nad s200 och QRS av Primare A32. Bladelius Syn spelar till båda riggarna och Accuphase E210 står modell. Tillsvidare står även Dared Mp7 samt Alchemist CD obrukbar man håller utkik på ett par The Drop för att kröna med en extrarigg med lite rörmys. Subben lirar med QM10.. Bose till film och TV. Jag gillar känslan av att ha flera hundra kilo hifi framför mig i soffan. De jag känner som besöker mig anser jag vara dum i huvudet. :) Så kan fallet vara men om så är jag mer lycklig av detta än med mer normal iredning. (2011-11-08 22:48:20) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10,  Primare A32,  QRS Neptunus

Close up..
kommer kanske fram med bättre kvalite på bilderna :) men main set är sjukt tung. Neptunus är gigantiska högtalare som utan vidare skåpar det mesta som byggts.
Betänk även mändgen kabel som finns här bakom.. :) Ett enormt arbete är lagt för att styyra upp så att det stör så lite som möjligt. Kablarna är dessutom de allra flesta av rätt bra kvalite. TV är Full HD plasma får Panasonic 46"
Ett bevis på att mannen styr tycker jag är denna setup. :)

(2011-11-08 22:52:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10,  Primare A32,  QRS Neptunus

Main closeup på elektroniken
här ser man placering och integrering av huvudstereon som består av Primare pre 30 och A32 tillsammans med Bladelius Syn. Sen mitt i detta kärnan till Bose lifestyle 28 och lite på sidan min kommande lilla stereo av Dareo mp-7 samt Alchemist CD.. Kan bli hur kul som helst detta bara jag kan ragga fram ett par The drop. :) och en vinylsvarv. (2011-11-11 05:50:36) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10,  Primare A32

Main lite mer
Slänger in lite mer bilder eftersom på såväl main som andra setups ståendes i huset och JA jag är nära nog galen i hifi men det kanske inte ungått nån än :) Det är enligt mig den roligaste hobbyn man kan ha för den kan nyttjas hela året och ger så otrolgit mycket tillbaka. Det är även så att man kan lägga oändligt med energi på att lära och förstå så utmaning finns :) (2011-11-14 05:27:06) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10,  Primare A32,  QRS Neptunus

Bose lifestyle 28
Efter att i mågna turer haft bio i loka former och en modell av extrem karraktär har jag sökt enkelhet. jag inser att jag ser mindre på film i perioder och framförallt så ser jag gärna TV men saknar dock enkelheten. Bose erbjuder enkelthet och snabbhet som jag vill åt. Det är jobbigt att slå på 5st olika steg och hålla på för att liksom se Serior vs Junior. tänkte att jag provar Bose till TV samt filmljud.. Bang I'm in love. :) Det är just enkelt och ljudmässigt tja inte kanon men som någon delikat uttryckte saken Good enough. :) (2011-11-14 20:16:24) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bose Lifestyle 28

Guru up close
Tyckte från början att dessa högtalare var fula men i längden har jag andrat mig. Det är snygg och passar in samt ser exslusiv ut. Knepigt. Låtr bra med :) (2011-11-26 15:28:10) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Guru Pro Audio QM10

bakre regionenV-rum
I bakre delen har jag förnärvarande Ett par JBL Tl-260 som main driven av Bow ZZ1 tillsammans med ZZ8 cd. Sen finns även som sysn början på stereo 3 i bildens nedre del. Xindak xa8250 samt Vincent sp-997. Här väntar jag på att finna en Cyrus eller liknande CD som passar in.. Linn kanske. Måste vara halvsize Sen en till högtalarlösning. har sugit på detta och drömmen är att lösa med 7st uppsatta riggar i vardagsrum samtliga inkopplade. Ovan syns en Tangent amp-200 och Cdp200 som driver ett par Linn komponent 106 som sitter i takkanten (bild kommer) och Canton as300 subben som syns i hörnet. asgrym subwoofer btw..
Linn med Sub och tangent är häpnadsväckande trevligt och placeringen nära taket ger en oerhört stor soundstage. :) (2011-11-09 05:43:07) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bow Technology zz-1,  JBL TL 260

Bak centerstage.
Lite bättre bild som visar den bakre delen av stereon med den riktigt vackra JBl tl-260. En högtalare som låter riktigt bra. Tung bas och väl i balans. Lite köttigt amerikanskt ljud men det är å andra sidan skoj att ha lite ös ibland. Man ser även de vackra Linn komponent bättre på denna bild som har riktigt hög placering vilket med subben ger ett härligt ljud. Canton är oerhört tight i ljudet. En kanon sub. (2011-11-09 22:00:55) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bow Technology zz-1,  JBL TL 260

Lite mer av second set..
Häär kan vi skåda vackra Bow som teamar oerhört bra tillsammans med JBL.. Det är verkligen matchmake. Det är en oerhört gemytlig stereo som kan såväl dundra på som i stilla lunk fylla med auktoritet i rummet med ljuva toner. (2011-11-14 18:15:24) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Bow Technology zz-1

Second lite mer.
En bit av Canton AS300 syn här som är en oerhört brutal sub. JBL är riktigt bra de med. Även de oerhört välljudande Sp997 sysn lite till höger. Maskotarna är Smurfarna som vakar över stereon när jag inte har koll. (2011-11-19 19:02:37) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  JBL TL 260

Datorn har även den en stereo
Till Datorn har här flyttat in ett par Image 44 från Audio pro.. Jag tycker detta märke oftast går från klarthet till klarhet. Kan inte annat säga än att placeringen är enkel, Ljudet är bra och även om lägsta basen är sisådär så lirar det topp till Datorn. kommer på sikt att satsa på att hitta en liten AP sub i Pianolack. Dessa är sällan svåra att köpa. :) men som sagt Datorn är inte huvudkälla och heller alla gånger inte den bästa men innan Mcintosh flyttar in så duger detta :)

Fn är detta anläggning 7 i vardagsrummet. och mitt mål på 8st komplett är nära nu :) (2011-11-13 20:35:04) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Image 44

Datastereo
Som sagt sitter det ett par Audio pri image 44 vid datorn och än om jag inte är säker att jag skall ha dem där då jag fundelerar på att byta så är det just nu så att de är där. En Audio analouge puccini se driver och en Philips DVD som extrakälla. Men detta är nog lite av eventuellt ombyggbart. Dock lirar det rätt ok tillsammans så vi får se. Det är ju det att jag är lite kräsen å andra sidan är det ju sällan jag nuttjar denna del av lyssnadet (2011-11-15 05:34:54) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Audio Pro Image 44

Sovrum 1
I detta rum delas det lite välljud med barinredning och JA barnen är väl dresseade i vikten av att hålla fingrar i styr från elektroniken.

Här spelar en 20kg tung Sony da50es tillsammant med Cambrigde dv79 och ett par Audience 42 och en XTZ w8:16.. Detta låter helt ok och är funktionellt och lagom för rummet. Har tankar på att uppgradera högtalarna till annan modell i framtiden. Dock attraheras jag va storleken av A42 som är mycket smigida :)

Ibland har vi discolampan på och dansar som rena Travolta. :) (2011-11-14 19:58:57) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  Dynaudio Audience 42

Dali fest.. Photomoment. :)
En helg hade jag lite skoj. Det slutade med en fattig man men det var värt.
Hemma står för testet Dali Ikon 6, Danli Mentor 6 samt Dali Concept 6.

Detta var en riktigt skojjig helg som var lärorik. Som drivkraft Vincent Sv-234 med en S.A.T cdfix balanserat kopplat. Högtalarkablar av Purist audio.
Började med Concept och fann dessa väldigt positiva. Låter charmigt och riktigt trevligt. Aningen ljus och med lite väl mycket charmbas men lite klent med djupbas. Kabinett och element är ju av ordinär kvalite så kontruktionen i sig måste vara relativt välgenomtänkt. Högtalaren är riktigt bra. Det känns även om att de lämpar sig bra med mer kompimerade låtar. Målgruppen till Concept är kanske inte heller den inbitne audiofilen. :)

Vidare med Ikon6 som jag tycker är en snygg och ståtlig högtalare. Dock slås jag till en början att de känns mindre basiga än C6. Blev lite konufus till en början. :) Efter ett tag inser jag att den är bara mer neutral och det är ju klart bättre basåtergivning men även här saknas den fatiskt lite i botten. Den känns lite tunn i basen. Dock är ju hybridtopen i dem jättrefin och de mer dynamiska inspelningarna blir bättre och mindre ljus och mindre vass.

Mentor 6. Här bangar till till och lågbasen infinner sig på ett bättre sätt. Inte så fullkomlig som jag ändå är van men iaf tillräckligt för en bra återgivning. Estetiken och byggkvliten kliver fram rejält med i mentor. När sitter framför Mentor är det en känsla av magi som inträffar. Dessa högtalare ger lite egoboost. Ljudet är som sagt mer komplett och även toppen är skarpare och mer detaljerad. Det är voiceat på ett sätt att jag känner lite igen ljudet som är så karatäristiskt för toppmodellen MS4 men i lightform. Jag gillar dem skarpt. Saknar auktoritet och definition i lågbasen om man jämför med t.ex. Neptunus som jag har som referens. De saknar lite storhet i ljudbilden och detaljskäpa om jag igen jämför med referensen.

Som konklusion känner jag att

5000 C6 ger oerhörd Bang for the Buck. Låter kanon och jag förtår att många väljer den. För många är det svårt att lägga mer än dubbelt så mycket för Ikon.. Dock är den rätt färgad men med smak som många också säkert uppskattar. Väldigt allround.
Ikon är ifimässigt bättre bara är så. Men inte lika bra som Mentor. Men även här är det sergreringen som styr. Hur många är beredd att lägga dubbelt upp på Ikon för att komma till Mentor. Är de värda dubbelt? Enligt mig JA men då är jag miljöskadad. :)
Det känns som att man hos Dali verkligen valt med omsorg utan och segregerat prisnivåerna så att det blir bättre och mer när priset stiger.

Jag har även börjat tycka att Dali petar ned B&W som premiummärke hos hifiklubben. :) Köper idag hellre Mentor än motsvarande B&W. Men det är jag. :) (2011-11-27 08:13:53) Bilden är högupplöst. Klicka i bilden för att zooma.    
Produkter på bilden:  DALI Mentor 6


 
Viktat medelbetyg:  (9.54) (baserat på 12 st)  Visa lista
miper    2011-11-27 14:33:21
Zartok    2011-11-27 09:04:02
pjolle    2011-11-15 22:35:32
vinballe    2011-11-15 03:19:54
Kroem    2011-11-14 09:28:37
MatsE    2011-11-13 20:46:48
Ljungby    2011-11-13 10:20:38
Mikael_80    2011-11-13 08:33:19
lapbeg    2011-11-09 22:18:16
Lassepasse    2011-11-09 17:32:38
Ala_95    2011-11-09 08:55:57
Sikkfisk    2011-11-09 07:27:37
Ge betyg
Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg.
Om du vill använda lite fler avancerade alternativ när du svarar, eller om du vill se alla kommentarer så kan du gå till forumtråden för kommentarer på just detta album.
mentor 8   2011-12-02 16:22:15 Anmäl
Ett roligt test har också testat fån Dali concept 8 till dom jag har i dag Dali ms5 och jag håller med dig i att b&w inte låter lika bra .Men det tycker jag
miper   2011-11-27 14:34:45 Anmäl
Väldigt trevlig läsning, håller för övrigt med om Dali kontra B&W ;-)
mr-välljud   2011-11-27 09:24:32 Anmäl
hmm jag lånade dem ej. :( det slumpade sig så konstigt men det bara blev så. Kommer att behålla mentor6 iaf. Eventuellt kör jag C6 som datahögtalare. Har inte bestämt mig. Ikon såldes iväg. En dålig affär. :) men bara fotot och testet var ju värt ett par spänn. Lägenhet är kasst. Jag har ju som sagt neptunus som lirar -3db 18hz och en basgång som saknat motstycke. De som inte hör basen i Neptunus har nått att se fram emot.
Zartok   2011-11-27 09:03:53 Anmäl
snygg daliuppsättning =) kör själv concept 8 som surrar och jag tycker om ljudet riktigt bra, klart mellanregister för priset säger jag bara =) snälla säg att du LÅNADE hem alla dessa dali's och att du kanske bara köpte ETT par? nästan synd att flytta från hus till lägenhet med tanke på ditt stora hifi-intresse. det enda jag saknar är en fräsig svs-sub i din uppsättning, men du verkar å andra sidan kunna uppskatta så mycket annat ljud än djupbas =D
mr-välljud   2011-11-15 05:39:45 Anmäl
Grannar?? :) Jo det är arbetsamt med dem. Jag bor i en trea numer och det är inte alltid man kan gasa på som man vill. Fördelen är att Det låter riktigt bra på även moderata nivåer och vill man så kan man spela även sjukt högt men det blir korta stunder :(
vinballe   2011-11-15 03:20:37 Anmäl
Snuskigt trevlig hifi..
Jag tror jag är lite avundsjuk.
Är det en trea du bor i?
För då kan du komma behöva en inneboende? Right?
gibsa   2011-11-14 22:20:48 Anmäl
Herregud! Vilken rigg...Och du bor i lägenhet? Har grannarna flytt?
mr-välljud   2011-11-14 22:00:23 Anmäl
Jo Guru är klart trevliga. Kör dem tillsammans med Asw 650 för lite mer kött och botten. Spelas med S200 och Syn via pre 30 :) Lite overkill men tja. Varför inte :)
ljudfantasten   2011-11-14 21:51:19 Anmäl
Uppsätningen håller som vanligt hög klass, att inreda med stereo är inte så svårt, bara se det som ett konstvärk för återgivning så är saken biff :)
Guru högtalarna hade varit något och lyssna på nu när man hört både pi60 och pip :)
mr-välljud   2011-11-14 20:16:01 Anmäl
Lägger upp lite om bose under en bild och meddelar mitt val. :)
Du måste vara inloggad för att kunna ge kommentarer.
Vilka bilder visas här?
 Fler
Prisjakt © 2000 - 2020 Prisjakt   Denna sajt använder cookies.   Våra regler.   Personuppgiftspolicy.